Author |
Topic |
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 20/08/2018 : 15:45:11
|
quote: Originally posted by Vorador
Gdje se u Rijeci može kupiti Stripoteka sada kada više ne radi glavni Tisak na Korzu?
A da? E ovo i mene zanima...možda znaju shaner ili sumo? |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7409 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2514 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17168 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
tutto maxim
Senior Member
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 05/09/2018 : 14:37:02
|
U septembarskoj Stripoteci...
- Treći deo BELOG VITEZA! Betmen je naizgled nemoćan pred političkim igrama bivšeg Džokera, Džeka Napijera... ali ni Napijer ni Betmen nisu spremni za NeoDžokera!
- Finale nove epizode RATNIKA SA AKBARA! Bragon konačno stiže u grad T'ha... ali bez sećanja i pod komandom tuđe volje. I njegov ponovni susret sa princezom Marom će biti sve samo ne srećan...
Plus, Nesavladivi protiv jakih reči! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19067 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 07/09/2018 : 14:35:06
|
Nije da vristim od ushicenja ali svaka nova Stripoteka je blazena..pogotovo jer je na kioscima i to i kod nas. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 14/09/2018 : 10:28:39
|
Sljedeči nastavek Batmana je najavljen tek za broj 1167 (za 11. mjesec).
Komadanje stripova je pogrešan pristup sam po sebi i bez preskakanja. Neke komercijalne logike u tome baš ne vidim - na redovne kupce to nema efekta, a na slučajne prije negativan. Možda je to kakav psihosocijalni eksperiment, nešto u stilu "Utjecaj zajebancije kupaca strip periodike na prodaju iste" |
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 14/09/2018 : 13:02:11
|
E ovo jeste loš potez. Nije problem cijepkanje stripova, ali kad kreneš sa jednom pričom, nema smisla preskakati brojeve. Stavi na manje strana, da izlazi u nekoliko brojeva više, ali da nema rupe između. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8726 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 14/09/2018 : 18:32:28
|
Nema komadanja, čak su u prvom broju bile objavljene dve epizode odjednom. U druga dva, po jedna. Preostaje još 4 od 8 delova. U sledećoj Stripoteci je, verovatno, Bluberi, pa pored njega nema mesta za celu epizodu Betmena. |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 17/09/2018 : 00:57:50
|
Več je u prošlosti bilo prijedloga, da se poveča broj stranica Stripoteke, ili da češče izlazi, da ide u koloru... i na sve se odgovaralo, da je to jedini format moguč u ovim tržišnim uslovima. OK, ako je tako, neka se onda prilagodi izbor stripova. Bar to sada ne bi trebao biti problem - ako nije za u Stripoteku, neka to Darkvud izda kao album. Ali izgleda da se Darkvud odlučio, da imamo BD reviju, koja se povremeno pretvara u Betmenov zabavnik u neredovnim nastavcima. |
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19067 Posts
Posted - 17/09/2018 : 21:23:31
|
Konacno opet bluberi fa se odmorim od tih netopira... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
jednozubi
Starting Member
29 Posts
Member since 12/04/2010 |
Posted - 02/10/2018 : 19:04:29
|
Citam Stripoteku skoro 50 godina, I nikad nije bila gora! Ponadao sam se prosle godine, da su stvari konacno krenule nabolje, kad je objavljen Breccia, pa Korto Malteze, pa Torpedo, a nakon toga katastrofa! Zar je moguce da nema boljeg izbora of Betmena u svakom broju?! Zasto se guraju najnoviji stripovi, ako ne valjaju? Zasto se ne objavi nesto staro of Gosinija, Uderza, Pratta, Oesterhelda, postoji megatona genijalnih stripova Francusko-Belgijske skole iz 1950tih i 60tih, of Jijea, Grega, Charliera, koji kod nas nisu nikad objavljeni. Nije valjda da je Betmen bolji, I da ce privuci nove citaoce. Dajte humoristicnih stripova, vratite nam (neobjavljene episode) Talicnog, Iznoguda, Asteriksa, Strumpfova, Lajavka, neceg veselog, umjesto Betmena i reprinta Long Dzon Silvera... Postoji najmanje 25 albuma of Goscinija koji nisu kod nas objavljeni, 25 albuma Pratta, i najmanje 100.000 albuma boljih of Betmena! |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 02/10/2018 : 19:33:29
|
quote: Originally posted by jednozubi
Citam Stripoteku skoro 50 godina, I nikad nije bila gora! Ponadao sam se prosle godine, da su stvari konacno krenule nabolje, kad je objavljen Breccia, pa Korto Malteze, pa Torpedo, a nakon toga katastrofa! Zar je moguce da nema boljeg izbora of Betmena u svakom broju?! Zasto se guraju najnoviji stripovi, ako ne valjaju? Zasto se ne objavi nesto staro of Gosinija, Uderza, Pratta, Oesterhelda, postoji megatona genijalnih stripova Francusko-Belgijske skole iz 1950tih i 60tih, of Jijea, Grega, Charliera, koji kod nas nisu nikad objavljeni. Nije valjda da je Betmen bolji, I da ce privuci nove citaoce. Dajte humoristicnih stripova, vratite nam (neobjavljene episode) Talicnog, Iznoguda, Asteriksa, Strumpfova, Lajavka, neceg veselog, umjesto Betmena i reprinta Long Dzon Silvera... Postoji najmanje 25 albuma of Goscinija koji nisu kod nas objavljeni, 25 albuma Pratta, i najmanje 100.000 albuma boljih of Betmena!
Kao da sam ja ovo napisao. Ali ovo je vjerojatno uzalud.
Sada su nova vremena. Stasale su nove generacije čitatelja sa drugačijim interesima i razmišljanjima.
Ja sam se u međuvremenu osposobio za čitanje francuskih izdanja i nabavljam reprinte ovih stripova koje si spomenuo u izvanrednim francuskim integralima (planiram otvoriti topic za takva izdanja ako nađem vremena). Nešto se nađe i na engleskom od Cinebooka.
Također se čini da će se i Strip-agent i Bookglobe reaktivirati po tom pitanju uz podizanje kvalitete izdanja. Darkwood je još davno najavio Jerry Springa.
Super je što je Čarobna knjiga krenula s Asteriksom kojeg na moje iznenađenje još dosta mlađarije nije upoznalo. Možda krenu i sa Taličnim.
Nije realno za očekivati Stripoteku kakva je nekad bila.
|
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3323 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 02/10/2018 : 21:01:47
|
Stripoteka bi po meni trebala da bude ogledalo u neku noviju produkciju, američku, BD, Japan. Pošto je na našem tržištu dokazano da za albume važi da se kupuje samo ono što je matoro ili ono gde postoji film, barem ovako da se vidi nešto novije...šta će Talični, Iznogud i Asteriks u 2018-e u Stripoteci? Njih imate svuda. Prosto sam fasciniran potrebom ljudi da se zakopaju u prošlost bez ikakve želje da isprobaju nešto novo...
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17168 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 02/10/2018 : 21:24:06
|
Nipošto Japan. Oni koji vole njihove stripove moraju da shvate da veliki broj tradicionalista to ne podnosi, a oni su vjerovatno većina. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3323 Posts
Posted - 02/10/2018 : 22:13:44
|
quote: Originally posted by delboj
Nipošto Japan. Oni koji vole njihove stripove moraju da shvate da veliki broj tradicionalista to ne podnosi, a oni su vjerovatno većina.
Ma to sam samo spomenuo, u smislu novija izdanja iz celog sveta, male su šanse da nešto od toga bude u Stripoteci. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 02/10/2018 : 22:15:07
|
Stari moj, ja kad vidim mlađariju u knjižari ispred police sa stripovima, hvataju se mangi. Nekidan tinejdžerka oko 14-15 godina sa starom i bratom i bira sebi Naruto. Ovi klasici što se rasprodaju, to mi guzonje sa 3-4-5 banki na leđima razgrabimo. |
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 02/10/2018 : 23:12:44
|
Samo što ovima u Stripoteci mora biti jasno, a valjda i je, da će im izdanje kupovati upravo ovakvi kao mi, neće mladi, pa da je unutra manga na mangi... Prolistam i ja svaki broj Stripoteke na kiosku, od korica do korica, ali kažem - samo prolistam! Nemam ja tu više što pročitati. Nije to ona Stripoteka, niti je to onaj izbor stripova koji je mene formirao. A to je bila klasika, najbolje od najboljega. U čemu je Stripoteka prednjačila. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3323 Posts
Posted - 02/10/2018 : 23:23:24
|
quote: Originally posted by mogorovic
Samo što ovima u Stripoteci mora biti jasno, a valjda i je, da će im izdanje kupovati upravo ovakvi kao mi, neće mladi, pa da je unutra manga na mangi... Prolistam i ja svaki broj Stripoteke na kiosku, od korica do korica, ali kažem - samo prolistam! Nemam ja tu više što pročitati. Nije to ona Stripoteka, niti je to onaj izbor stripova koji je mene formirao. A to je bila klasika, najbolje od najboljega. U čemu je Stripoteka prednjačila.
Stripoteka i treba valjda da služi da formira neke nove generacije, kao što je i tebe nekad. A ne da služi kao zabava jednoj te istoj generaciji kojoj i sam pripadam (40+) |
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 02/10/2018 : 23:31:38
|
Nažalost, Stripoteka nije medij koji zanima mlade. Imaju oni svoje nove medije, koji ih formiraju. Tako kako ih formiraju. U globalu. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 03/10/2018 : 02:09:13
|
Mislim da bi Stripoteka sa nekom mangom unutra prodala više primjeraka, zato što je novim generacijama to pojam za strip, uz superheroje, nikakvi Boneliji, Francuzi, kurci palci. Izgubilo bi se dosta starih čitalaca, ali bi se i dobilo dosta mladih. Podcijenjuju se klinci ovdje, fazon je samo da oni imaju drugačiji ukus. Manga i anime su zavladali svijetom, a naši klinci isto imaju prozor putem interneta i u toku su sa tim. U Njemačkoj u knjižari kod polica sa stripovima vidim više su zastupljene mange nego sve ostale škole zajedno. Mislim da je na DW forumu Djole komentarisao da je prodaja Stripoteke pod njihovom palicom ok, uopšte ti Betmeni nisu oborili prodaju. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19067 Posts
Posted - 03/10/2018 : 20:24:44
|
Kad izlazi prva Stripoteka sa mangom ja na tu reviju napravim kriz za sva vremena...mozda uzme taj broj 10 klinaca ali teller nikad vise.
|
|
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 03/10/2018 : 21:39:15
|
Ne vidim uopšte zašto? Ajd da se pretvori u manga časopis, ali dok god miksaju sve i svašta, ne vidim problem. Ja Stripoteku kupujem kad u njoj izađe nešto što me zanima, u suprotnom samo preskočim te brojeve i super. Totalno su mi bizarni ti kontovi ili-ili. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 04/10/2018 : 08:13:42
|
Pa dobro šta je vama svima? Vi bi samo lupali po svom i ništa drugo nevalja? Šta fali mangama? Šta fali tome da se radi nešto i za mlađu publiku, najbolje bi bilo da nigdje nema napretka jer to starijima nevalja... I R'n'R tadašnji stariji nisu prihvaćali... |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 04/10/2018 : 08:56:14
|
A koji deo u "Revija svetskog stripa" ljudima nije jasan? |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
Topic |
|