Author |
Topic |
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
SPQRoma
Average Member
Italy
938 Posts
Member since 30/06/2015 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 09/03/2017 : 18:58:02
|
quote: Originally posted by SPQRoma
Pa biće specijala.
zadnji specijal je izašao 2012 godine...mislio sam da su njima završili. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38094 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Posted - 25/03/2017 : 10:45:42
|
Iako na prvu sjajne i plastificirane korice VČ izgledaju vrlo kvalitetno, vremenom se pokazalo da su vrlo sklone habanju, boja sa njih otpada prilikom svake manipulacije. Vrlo loša kvaliteta. |
|
|
AlenT
New Member
Croatia
179 Posts
Member since 19/11/2009 |
Posted - 27/03/2017 : 09:07:41
|
Brad Barron 1: Neljudi 6/10 Pročitao prvi broj. Zanima me tematika izvanzemaljske invazije, a za sada je dojam solidan usprkos par kritika. Još jedan Bonelli junak koji mora spasiti ženu/kćer ili pati jer ih je izgubio, vrlo neoriginalno. Veliki minus ide i fizičkom izgledu glavnog junaka, izgleda kao neki bikonja na steroidima, a ne čovjek. Dodatni minus ide nemaštovitom izgledu vanzemaljaca, ovakvi prije spadaju u animirani film za djecu, vidi se da se nisu potrudili. Samo izdanje Veselog četvrtka je jako nekvalitetno, od korica, papira, jasnoće slova i sl. Iako očuvan, strip izgleda kao da je izdan prije 30 godina. Pročitat ću ovaj serijal, ali sumnjam da ću ikada više nabavljati išta od njih.
Brad Barron 2: Bijeg s Manhattana 6/10 Pitka, ne posebno uzbudljiva epizoda. Morbovi su civilizacija koja očito hara svemirom, no moj dojam je za sada da su nekako jadnjikavi. Antropomorfni su, što fizički, što po društvenom uređenju, a to pokazuje netalentiranost autora. Iako kratak serijal, nadam se da će se priča malo zakomplicirati i zaintrigirati moždane vijuge u sljedećim brojevima.
Brad Barron 3: Izgubljena zemlja 5/10 Kao što je netko već rekao u komentarima na ovu epizodu, lako i naivno štivo. Nemam problem sa drugačijim društvenim normama u vremenu kada se događa radnja nasuprot onih danas, već više s time što su likovi klišeizirani pa samim time predvidljivi i nezanimljivi. S jedne strane mi odgovara da se epizode do sada čitaju pitko, a s druge strane mi nedostaje neka kompliciranija tema koja bi me više vukla natrag čitanju. Crtež mi je teško komentirati jer se uvijek fokusiram na priču, ali čak i idealan crtež bi na ovom Veseli četvrtak WC papiru izgledao loše.
Brad Barron 4: Osvajači 5/10 Halucinogena epizoda koja bi možda i bila dobra da nije upropaštena vanzemaljskim krokodilom. Za razliku od Morbova, ovaj ipak ima natruhe osobnosti. Odnos između njega i Morbova je zamršen, ili možda samo nerazrađen i neuvjerljiv. Morbovi se čine kao prilično glupa rasa za vrstu koja uspijeva haračiti svemirom. Kvaliteta serijala opada.
Brad Barron 5: Moj najbolji neprijatelj 4/10 Meni uvjerljivo najlošija epizoda do sada. Iritantni likovi iz Bradove prošlosti sa zamornim flash-backovima i dosadnim dijalozima. Morbovi su kao neke face, ali ne uspijevaju uništiti jednu kuću, jer čekaju da Brad ode po oružje, nacilja i sve ih redom potamani. Prilično jadno.
Brad Barron 6: Put nasilja 4/10 Serijal nastavlja silaznom putanjom. Svaka epizoda je svedena na istu priču koja čak teče istom dinamikom: Brad putuje, nailazi na neke dobre ljude s kojima se sprijatelji, nailaze na Morbove, Brad sve spašava i u razmjeni vatre još jednom pobijeđuje, a Morbovi frustrirani.
Brad Barron 7: Svjetlost Jedinstvenog 6/10 Nešto bolja epizoda od prethodnih par, iz dva razloga. Prvi je taj da smo dobili dio pozadinske priče o Morbovima i Jedinstvenima. Drugi je priča iz Bradove prošlosti koja je ispala zanimljiva. Inače, dinamika svake epizode je identična, kao i završetak. Bradov torzo na naslovnici je prilično loš.
Brad Barron 8: Obećanje 7/10 Meni do sada najbolja epizoda bez patetike sa dobro razrađenom pričom.
Brad Barron 9: Broj Devet 3/10 Nakon meni najbolje epizode (br. 8), slijedi stmoglavi pad. Broj Devet je uvjerljivo najlošija epizoda. Nejasno je kako je Brad ponovno završio u zarobljeništvu na početku epizode. Epizoda je prepuna nerealnih akcijskih scena, a novi likovi koje susrećemo su nezanimljivi.
Brad Barron 10: Teški metal 5/10 Prosječna i nepamtljiva epizoda. Izvrsna naslovnica!
Brad Barron 11: Kult bola 8/10 Vrlo dobra epizoda! Prvenstveno zbog, makar privremenog, uvođenja nečeg novoga u zaplet, a to su mali sivi/zeleni, kojima su Morbovi pokvarili plan osvajanja Zemlje. Šteta da ovaj sukob nije iskorišten za glavnu pozadinsku priču jer smatram da ima potencijala, a bio bi i neočekivan. U ovoj epizodi nema toliko patetike, iako par loših ideja kvari dojam. Npr. korištenje energije ljudske boli za komunikaciju između malih sivih ili napad oživljenih ljudskih kostura.
Brad Barron 12: Odmetnici 7/10 Vrlo dobra epizoda, solidna priča i scenarij, jedino tipična. Do sada svaka epizoda ima točno utvrđen ritam i rasplet, tako je nema nikakvih uzbuđenja kod čitanja. Priča s morbovima se uopće ne razvija niti koristi za serijal. U ovoj epizodi Brad izgleda drugačije nego u ustalim brojevima.
Brad Barron 13: Košmar povratnika 3/10 Zombiji? Stvarno? Morbovsko čudovište nekako od ljudi/mrtvaca stvara zombije, a šačica boraca već ima cjepivo.
Brad Barron 14: Stranac 5/10 Još jedna epizoda skoro identična svim ostalima, rađena po špranci - Brad bježi Morbovima, nailazi na novo mjesto, dolazi u sukob s ljudima, spašava se, Morbovi mu opet za petama, on bježi i ide dalje. Lako čitljivo, solidan scenarij, ali nepamtljivo.
Brad Barron 15: U srcu zveri 3/10 Dosadna epizoda, loši dijalozi, previše akcije. Brad sa svakim crtačem izgleda značajno drugačije.
Brad Barron 16: U srcu zveri 5/10 Brad se vraća u vojsku, a vraćanjem na sam dan invazije saznajemo neke (neoriginalne) privatne detalje iz njegove prošlosti.
Brad Barron 17: Sudnji dan 3/10 Dosadna epizoda puna razvučenih dijaloga i akcije.
Brad Barron 18: Pobednici i pobeđeni 2/10 U jednom trenu Brad je zarobljen pod okovima, u drugoj već oslobođen ubija Morbove. Sam rasplet s Jedinstvenim je jako nategnut, a susret na kraju odrađen naivno i otrcano. U dosadašnjoj karijeri fana SF-a nisam sreo gluplje vanzemaljce od Morbova. Jedino što vrijedi je dodatna informacija o maldom Bradu koju dobivamo iz jednog od flash-back-ova. |
Edited by - AlenT on 24/05/2017 09:15:25 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 04/04/2017 : 15:47:01
|
quote: Originally posted by velka031
Off topic - kakva je kvaliteta otiska kod VČ u zadnjih 6-7 mjeseci? Nemam ništa od njih u tom periodu.
Popravili su se bas. Dilani i Zagori su odlicno otisnuti. Takodje i Obojeni programi i vanredovna izdanja Odabrane price, Superbuk. |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 04/04/2017 : 15:51:59
|
quote: Originally posted by velka031
Off topic - kakva je kvaliteta otiska kod VČ u zadnjih 6-7 mjeseci? Nemam ništa od njih u tom periodu.
Otisak je odličan. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
AlenT
New Member
Croatia
179 Posts
Member since 19/11/2009 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Member since 13/01/2011 |
|
SPQRoma
Average Member
Italy
938 Posts
Member since 30/06/2015 |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11519 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
Gru
Average Member
830 Posts
Member since 07/01/2014 |
Posted - 29/10/2018 : 20:29:55
|
Poamerikanizirao se i Bonelli sa ovim udruživanjima junaka bez ikakve logike. Još uz crtež Waltera Venturija da doživljaj bude potpun |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Grabb
Junior Member
340 Posts
Member since 26/03/2018 |