Ja recimo imam; Komancu, c/b Marketprint-kolor Strip agent Bernard Prince, c/b Marketprint-kolor Strip agent Blueberry, c/b Stripoteka- kolor Bookglobe Princ Valijant, c/b Marketprint-kolor Ck Zagor, c/b Ludens-kolor Libellus Alan Ford, c/b Vjesnik-kolor Strip agent Ridobradi gusar, c/b Gigant- kolor Libellus... Samo neki, onako na prvu, da se da prostora drugima da nabroje...
Rijetko koji strip imam u dvije varijante Jedino mi pada na pamet Fibrino presveto srce Kupio sam prvo izdanje koje je izdano u boji, ali mi je odmah zapeo za oko crtež koji je rađen za boju - velike bijele praznine
Da imam i ja dosta tih pirata iz 90-setih, kad nije bilo ni naslutiti ovoliko albuma kao danas. Znaci osim navedenog Sninkela, Aster blistok, danas u Strip agentu Milo Manara,desetak knjizica, danas Strip centar Tino Torgal, poslije Beli put, danas Libellus A evo i jedne anegdote; Kad sam dosao sa Marketprintovim XIII-ticama u Makarsku i donio ih scenaristi Van Hammeu na potpis, a on se vidno iznervirao da zasto su c/b? Da kako njegovi albumi mogu tako izgledati... Pa ih stao prebirati po rukama i mrstiti se. Isto je svaku potpisao ali nevoljko... Danas ih imam u Bookglobeovim integralima. Ove stare cuvam zbog njegovih posveta...
Ne zelim duplirati, nikakva izdanja. Teoretski sam razmisljao jedino o Ponosu vragova.
edit: Zapravo... Kada je Darkwood krenuo sa Juliom, naravno i ja sam se prikljucio posto sam imao Van Goghovo izdanje od prije. Ali posto su oni odustali samo nakon 9 brojeva (pri cemu je 9-10 jedna prica ), rekao sam si da cu od DW kupiti i ovih prvih 9 koje sam vec imao od VG (pri cemu su VG sjebali i dimenzije jer su od broja 6 stavili veci format), a sada ih i dalje prodajem. VG brojeve mislim. Tako da tehnicki imam duple stripove, ali su obe verzije c/b. A mozda imam i nesto od ZS/LMS jos poduplano ako je kasnije izaslo, a starih jos nisam uspio prodati.
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
isto tako nemam ni jedan strip i u mekim i u tvrdim koricama, sa ravnim i oblim hrbatom...
nego, je li nešto izlazilo i u 3D varijanti? pamtim neke mutne stripove iz Politikinog zabavnika ali nisam siguran je l' to bio 3D ili samo loš otisak.
Vama ću uskoro opet imati. Možda koji BD naslov iz Stripoteke/Supera/Giganta koje imam u albumima/integralima ali ih se riješavam.
Da, masa je toga sto danas imamo u kolornim albumima, objavljivano u revijama bivse Juge kao c/b. Prosle sam godine prodao cijelokupne kolekcije Bisera, Supera, Giganta, Strip arta, Spunka, Comic stripa...sto zbog oslobadanja prostora, sto zbog istih naslova u danasnjim albumima...isto me grize u dusi, zbog toga, jedino je supruga likovala...(al zakratko, novi albumi su brzo ispunili mjesto starih revija)
Kao što reče vlika031 silne zagore od Ludensa/SD i LL.Sve od Čika u cb a kolore samo kad uhvatim one komplete po tri što će reći sve izašle.Ponešto od texa što LL preklopi od Ludensa kao Razbojnike iz Montane.Možda je dobro postaviti pitanje a čemu u dvije varijante? Pa jednostavno svi mi volimo boju koliko god to neki od nas ne žele priznati a činjenica je da su barem 80 % stripova prvo izašli u cb verziji pa smo ih tako i kupovali, pa kad su izašli u boji etooo, a štaš moramo zaviriti i te.