Author |
Topic |
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 11/11/2018 : 20:02:03
|
quote: Originally posted by Dexters
quote: Originally posted by mezzano
Hvala momci. Libellus mi je skup, a i ne mogu sve brojeve da naðem. Zagor Extra bi mi bilo teško da skupim sve od početka, tako da ću ipak morati Ludens da uzimam. A šta je sa Zagor Zlatnim klasikom, po kom redosledu idu brojevi?
Zagor klasik i zlatni klasik idu od orig.broja 55 (Zagor priča). Nije loša opcija npr. kupovati ove kolekcionarske do "Zagor priča" i onda nastaviti s klasikom.
Ovo ti je dobar savjet (LU KIZ je sad već veoma blizu broju 54) i vjerojatno najisplativija opcija. Možeš uzimati i Klasik i Zlatni pa ćeš u jednom trenutku prestati sa Zlatnim, a "običnim" ćeš klasikom biti relativno blizu Ekstra seriji. Također, najisplativiji su po broju stranica daleko. Jedini će ti veći trošak biti ovi LU KIZ-ovi, ali čekaj prigodne popuste i sajmove pa ćeš ih naći po uistinu povoljnim cijenama. To ako najviše voliš strip, ne brineš se oko hrbata, korica, debljine, položaja na polici, pečata na naslovnici i malom mozgu... Ono, ako si prije svega ljubitelj stripova a ne udaren u glavu opsesivan kolekcionar. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 11/11/2018 : 20:07:23
|
Zasto pravi ljubitelj stripova ne bi trazio pravu kolekciju? Ujednacenu, od istog izdavaca. Meni je to posve normalno. Neke druge stvari su mi opsesivne i udarene u glavu, ne traziti lijepe i savrsene stripove... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 11/11/2018 : 20:18:59
|
quote: Originally posted by ivanl
Zasto pravi ljubitelj stripova ne bi trazio pravu kolekciju? Ujednacenu, od istog izdavaca. Meni je to posve normalno. Neke druge stvari su mi opsesivne i udarene u glavu, ne traziti lijepe i savrsene stripove...
Ne, to nije normalno da bude apsolutni prioritet. Pozeljno, mozda (iako katkad ni to), ali apsolutni uvjet, nikako. A traziti da budu novi, neosteceni i glanc jest. Osteceno i polovno nikome nije drago. Dakle, upravo suprotno od ovog sto si rekao. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 11/11/2018 : 20:20:46
|
Sada sam nakon dugo vremena uzeo sa police svoje 4 knjige ove biblioteke, osim prve koja ima predebel papir ostale su bez zamjerki, i puno ljepše izgleda plavo-crna kombinacija na hrbatu nego ona crvena koja bode oči. Ne znam koji mi je vrag bio da odustanem od Ludensa i prijeđem na Libellusovu bojanku sa vječitim nastavljanjem. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 11/11/2018 : 20:22:27
|
ma najbolje zagor extra komplet kakav povoljan naci...najpovoljnije, skoro 300 brojeva vec izaslo...ne mora biti sad glanc pa da se cijena dize...u prosjeku neka cetvorka ocuvanost, uz malo srece se moze naci za 300-350 eura...ako i fali poneki broj, a da nije 1, nadje se i njih za 10-ak kuna...i onda samo lagano uzimas nove brojeve....gdje ces sad ici ove zlatne klasike poceti skupljati od pocetka... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 11/11/2018 : 20:24:22
|
Nikad se necemo sloziti. Najnormalnije je traziti ne svaki primjerak iste kolekcije, vec svaki savrseni primjerak iste kolekcije! Onda je to, nesto sto se naziva kolekcija. I ako imas, sta ja znam, brojeve Alan Forda od 1 do 448, a fali ti 3, 55, i 177, onda to nije kolekcija. A kamoli od 3 razlicita nakladnika... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 11/11/2018 : 20:27:36
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Sada sam nakon dugo vremena uzeo sa police svoje 4 knjige ove biblioteke, osim prve koja ima predebel papir ostale su bez zamjerki, i puno ljepše izgleda plavo-crna kombinacija na hrbatu nego ona crvena koja bode oči. Ne znam koji mi je vrag bio da odustanem od Ludensa i prijeđem na Libellusovu bojanku sa vječitim nastavljanjem.
Meni su to skroz uredne knjige. Retro dizajn, dobar otisak, ugidne posve. Jedinica jest malo deblja, ali to su bili porodajni bolovi... |
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 11/11/2018 : 20:43:21
|
Meni je skroz veći gušt polagano kupovati i čitati, svaki mjesec-dva, nego odjednom kupiti 375 brojeva.
Isto. :)
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 11/11/2018 : 20:45:55
|
Meni je skroz veći gušt polagano kupovati i čitati, svaki mjesec-dva, nego odjednom kupiti 375 brojeva.
I da i ne. Ako mozes kupiti nesto staro i rijetko, onda moras i procitati ne znam koliko brojeva, zar ne? To je i svrha, kolekcije. Citanje, konzultiranje, proucavanje. Barem mislim na 'zivu' kolekciju, ne neku sterilnu, zapakiranu u celofan. Ako kupujes nesto redovno, sta ja znan Dylana, Zagora, sto vec ide ongoing, onda je gust citat epizodu svaki mjesec. Recimo kod ovih mini serijala, razlicitih nakladnika do sad, svaki san strpljivo iscekao do kraja i pomno ga iscitao. Puno bolje nego da mixsas i kasnis, jel da? Evo sad smo kompletirali Lilith,(fala boze), i to me ceka s gustom odradit. Tako da i ne i da na tvoj post... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 11/11/2018 : 20:54:04
|
Epizode kod serijala koji imaju nekakav kontinuitet, a završeni su i nisu predugački, je bolje čitati u nizu bez vremenskih pauza, sada vidim koliko je to dobitna kombinacija kod npr. Magičnog Vjetra. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 11/11/2018 : 22:55:41
|
Ne bih da kupujem "polovno". :) Zašto su Zagor klasik i Zlatni klasik počeli tako? @Dexters nije loša ideja... :)
Zato da se možeš ovdje prepirati sa onima koji se prave pametni kad ja kažem da je to sranje jer je preskočeno nekoliko najbitnijih epizoda koje je sada nemoguće ubaciti, neidu kronološki... A sad čekam dežurne pljuvače... navalite... |
|
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 11/11/2018 : 22:57:56
|
Ako budu na Interliberu knjige 5-12 na sniženju vjerojatno nastavim tamo gdje sam stao.
Isti slučaj kao i sa 11-om prošle godine, izlazi u vrijeme interlibera i vjerojatno će biti kao i ova prošla- 120 kuna... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 11/11/2018 : 23:01:56
|
Jebote, ja sada razmisljam da li da picim Zagor extra nakon VC knjiga i da se resim bede sa ovim sporacima.. Od kog bi broja to negde bilo sada u Extra izdanju? |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Posted - 11/11/2018 : 23:17:51
|
Ne bih da kupujem "polovno". :) Zašto su Zagor klasik i Zlatni klasik počeli tako? @Dexters nije loša ideja... :)
¸ Zašto su počeli? Vjerojatno iz istog razloga zbog kojeg je i Slobodna dalmacija krenula od "Zagor priča", a razlog je marketinški. Zagor priča je kultna epizoda s kultnom naslovnicom, nijedna druga naslovnica ne izaziva takav hype. Ludens se vodio istim razlogom, a moguće je i da urednik ludensa želi potencirati prodaju ovih kolekcionarskih izdanja, stoga ih nije uvrstio u klasik/zlatni klasik ediciju. |
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 12/11/2018 : 04:06:54
|
Epizode kod serijala koji imaju nekakav kontinuitet, a završeni su i nisu predugački, je bolje čitati u nizu bez vremenskih pauza, sada vidim koliko je to dobitna kombinacija kod npr. Magičnog Vjetra.
Apsolutno stoji, za Magicnog. Bolje je, tecnije. Ali gust mi je bio i desetak puta ponovo iscitavati cijelog Ken Parkera, (za to uvjek imam volje). Jednom sam iscitao kompletnog Dylana,(sve izdane epizode; Jugu, Hrvatsku, Srbiju, ali to nosi vremena...) Spremam se vec neko vrijeme, procitat cijelog Alan Forda ponovo,sve brojeve, mogao bi sad, kad pocnu velike zime... mislio sam i Zagora, ali odbijaju me naivnost i budalastine koje mi ne stoje sad u ovim godinama. Inace cesto sam se vracao i iscitavanju ponovnih kompletnih serijala u albumskom formatu,(Blueberry, Torpedo, Jeremiah, Torgal, Korto Maltese... klasici...sad 'nisanim' za godisnji, Rip Kirbya, Ridobradog i Konana 'satrat' ponovo... vracam se cesto stripovima, i cijela kolekcija mi je iscitana minimum dva puta, a klasici, neki i desetak... |
|
|
morski
Senior Member
2656 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 12/11/2018 : 10:22:19
|
quote: Originally posted by sawitch
Jebote, ja sada razmisljam da li da picim Zagor extra nakon VC knjiga i da se resim bede sa ovim sporacima.. Od kog bi broja to negde bilo sada u Extra izdanju?
Naredna VC knjiga #29 bi trebalo da krene od Ludens Extra #111 Dobar i loš ili Ludens Klasik #24 |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11509 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 12/11/2018 : 14:48:17
|
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by jaki
Dvanaestica je 120 kn na IL.
Ima li no.6 i 9, mat korice?
Ima,6 je 80 kn a 9 je 100 kn. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
|
LuckyDuck81
Starting Member
14 Posts
Member since 15/07/2019 |
Posted - 24/07/2019 : 14:09:36
|
Pozdrav,
Volio bih nabaviti kvalitetnu kolekciju Zagora od prvog borja pa mi se ovo čini kao kvalitetan izbor. Volio bih neko stručno mišljenje isplati li se uzimati ovu ediciju s obzirom da knjige izlaze jako lošim tempom i ima li nešto što uskoro kreće od prvog broja?
Unaprijed zahvaljujem :-) |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/07/2019 : 14:19:13
|
quote: Originally posted by LuckyDuck81
Pozdrav,
Volio bih nabaviti kvalitetnu kolekciju Zagora od prvog borja pa mi se ovo čini kao kvalitetan izbor. Volio bih neko stručno mišljenje isplati li se uzimati ovu ediciju s obzirom da knjige izlaze jako lošim tempom i ima li nešto što uskoro kreće od prvog broja?
Unaprijed zahvaljujem :-)
Ako hoćeš kvalitetno izdanje (najbolje koje postoji), sa izuzetno dobrim tempom, onda uzmni Libellus. http://www.libellus.hr/i/duh-sa-sjekirom--352uma-zamki--uzas/515/0/-2
Na aukcijama na ovom sajtu možeš sigurno da nađeš cijele komplete.
|
|
|
Topic |
|