Pomalo razočaravajući treći i završni dio inače vrlo dobre Bosellijeve i Fontove priče o bratoubilačkom ratu na Ravnicama, suparništvu, poštovanju i mržnji dvojice neprijatelja, o razočaranju onih što su služili tuđincima. Ono što kvari dojam je zbrzani rasplet, gdje čejenski zelot Hrabri Udarac bez prave motivacije odustaje od osvete Bijelom Konju, s kojim, nakon poraza bjelačkog moćnika koji je tlačio Pawneeje, kreće u izgradnju bratstva i jedinstva (umjesto stoljetne, atavističke mržnje temeljene na 'narcizmu malih razlika', i periodičnog klanja) i nekakve čejensko-ponijevske mini-Jugoslavije u Loup Forku. Prilično bajkovito, kao što je nerealno očekivati i da će balkanska plemena odbaciti kolonijalno stanje i prestati se mrziti međusobno.
jel stiglo u Sloveniju na kioske? Danas sam ga tražio i još ga nemaju!!!!!!!! Nemam šta za čitati preko vikenda,grrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jel stiglo u Sloveniju na kioske? Danas sam ga tražio i još ga nemaju!!!!!!!! Nemam šta za čitati preko vikenda,grrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nisi samo ti ljut... nije ga još, idući tjedan... gledaj skijanje ako ti dosadno!
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Isto sam razočaran krajem, s obzirom na sve tragične događaje koji su se desili u prva dva dijela kraj se nekako ne uklapa... nekako je sve isforsirano, priča je dobro tekla i onda kraj kao šakom u oko. No dajem sve ukupno vrlo dobru ocjenu ali prvenstveno zbog maestra Fonta...
Tek sada pročitao posljednje dvije trećine ove priče. Ja sam zadovoljan. Ima već (pre)dugo da me neka epizoda Texa emotivno dotakla a ovoj je to uspjelo, zato sam i priželjkivao ovakav kraj, koliko god nerealan i pomalo patetičan bio. Ne spada u najbolje epizode ikad, ali definitivno je najbolja u zadnje vrijeme.