forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 09:01:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
looney, tko će ga znati
ako gledamo prema iskustvu zadnjih par godina, to će se dogoditi
ali ako počnete malo više razmišljati o metafizičkim pitanjima, ako se ti počneš čuditi "tko sam ja? što mi je raditi?", onda je sve moguće
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 09:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Pitanja:

1. Je li južnjak-gerilac iz broja 3 PRAVA GOSPODA okej lik, bori se za ispravnu stvar, radi li dobro?

2. Je li broj 4 CHEMAKO vrhunski strip, remek djelo?

odgovori mogu biti opširni, a mogu i najkraći DA NE

------------------------------------------------

dosadašnji odgovori mogu biti od pomoći:

ad 1) 5 jasnih NE (južnjak ne radi dobro, nije baš nešto):

sumohrvat
spock
dexter
lwood
pcoro

4 odgovora da je južnajk uvjerljiv, ali NE radi dobro:

zoroasterix
anto
mpavin
nesvrstani

2 odgovora da je južnjak pravi gospodin, da radi dobro, dva DA

slajer
dwayne looney

....................

ad 2) 10 jasnih DA (Chemako je vrhunski):

markos
dexter
jocko
sumohrvat
mpavin
zare80
slajer
lwood
kruger
ninel

4 jaka DA (vrhunski, uz neke mini rezerve):

zoroasterix
pcoro
anto
teller

2 slaba DA, Chemako je dobar strip:

king warrior
spock

1 odgovor da je Chemako onako, osrednji, znači stavljam u nejasno NE:

dwayne looney
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8177 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 10/01/2019 : 09:36:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote

Ken Parker SR 6: Najveći šerif (KP SA 2, KP DW 3, KP LIB 6, KP LMS 433)

Jedna tipična Texova pričica u koju je dodatno ubačena tragedija kojom Berardi tako lukavo dobiva poene u ovom serijalu. Mene nervira baš ta ekstremna tragedija koja iskače po nekoliko puta u svakoj epizodi. Ovdje je odlučio ponovno dirnuti srce čitatelja preko djeteta kojeg je netko svirepo ubio pucnjem u leđa. Još kada, na kraju, Sherlock Ken Parker otkrije razloge tog strašnog zločina, sve dobiva još gorči okus.

Ken Sherlock Parker

Neću kazati da je priča dosadna, ali ovo što Berardi radi je čista jeftina manipulacija osjećajima, da bi serijal dobio dojam veće vrijednosti. To što je Teks, po sposobnostima, mala maca za Kena, baš kao i Zagor, većinu ne sprječava da Kena proglasi najrealnijm i najboljim Bonelli serijalom. Mene nakon početnog zanosa, svakom novom epizodom sve više iritira to jeftino Berardijevo poigravanje ljudskim osjećajima i vješto prikazivanje Kenovih supersposobnosti kao nešto realno. Neću odustati od serijala (još), a možda i promijenim mišljenje jer, navodno, bolje epizode tek dolaze, a Ken se mijenja kao lik.

Veliki sam fan Martin Mysterea, ali mi njegov idejni tvorac nikad nije bio drag crtač. Njegov stil mi puno više odgovara Kenu nego Martiju, pa sam bio više neko zadovoljan prvom polovicom stripa. Kako se priča bliži kraju, crtež sve više popušta. Izgleda da je žurio! Svejedno, čak i najbolje Alessandrinijeve vinjete u ovom stripu su neusporedive s Milazzovom majstorijom.

Ovdje dobivam potvrdu za moje tvrdnju da je za kultni status Kena zaslužan Milazzo, a ne Berardi. Nema te priče slikama i osjećaja koji frcaju sa svake stranice. Izuzev zadnje stranice epizode, Alessandrini me nije niti u jednom trenutku natjerao da se zadržim i zagledam u pojedini crtež. Nema kod njega suptilnih dočaravanja osjećaja kao kod Milazza, već čisti kruti crtež bez osjećaja. Naslovnica savršeno odgovara epizodi.

(priča: 4, scenarij: 7, crtež: 6, naslovnica: 6) - 57%

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 10/01/2019 : 10:18:11  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Preslabo ocijenjen..ali neka.
Okusi su razliciti...meni je prica vrhunska kao i crtez.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3089 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 10/01/2019 : 11:12:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
Kod Allesandrinija se javlja "sindrom Magnusa" barem kod mene, a vjerujem i kod drugih čitatelja.... Magnusa promatramo najviše kroz Alan Forda i svaki drugi strip u tom stilu nam je u najmanju ruku čudan. Tako i kod Allesandrinija gdje očekujem da će se odnekud pojaviti Marti i Java i to mi u Kenu dosta smeta..... A da atmosferu u Kenu najbolje dočara Millazo to je definitivno točno (donekle i Marafa).......

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 11:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock
Još kada, na kraju, Sherlock Ken Parker otkrije razloge tog strašnog zločina, sve dobiva još gorči okus.

Taj gorki okus je ono od čega smo i pošli: Ken je, u jednu ruku, prijevara.

Ne želim da se ovo "prijevara" shvati doslovno, već da se razmisli o ovome:

Uzmimo tipičnog predstavnika ken-je-remek-djelo-škole, recimo nesvrstani ili anto ili jocko itd. Ovi fanovi, koji nisu još sasvim sve osvijestili, makar oni misle da su se puno načitali, da su puno stripova vidjeli itd., oni u jednom trenutku "prerastu" ono što oni zovu tipičnim bonelli serijalima. Njima dosadi Tex, Zagor, pobjede mačem i pištoljem, izbjegavanje metaka... I onda uzmu Kena Parkera i hop: evo realnog čovjeka, malo iznad prosjeka, ali, u osnovi, to je to, to je uvjerljivo, moguće je biti tako utreniran. Ken je blizak običnom čovjeku, mogućnošću da pogriješi, da prizna da je pogriješio, unutarnjim borbama, razmišljanjem i sve u tom stilu, kako već ide ta mantra.

Sada treba vidjeti to, znači, tu bliskost običnome čovjeku i ... Kenove epizode. Svaka je dobra da proturječi onoj mantri, a Krvave zvijezde je posebno dobra u tom smislu.

Zanemarimo to da je Ken najbolji šerif, da počisti grad dok si rekao keks, da sve pobijedi i sve savršeno rekonstruira; ne pričam o tome, to je stripska razina i čak manje bitno od sljedećeg.

Obratimo pozornost na ono rečeno: pošlo se od toga da neki ljubitelji stripa koji se smatraju velikim znalcima (kao anto npr.) drže da je Ken realističan, zreo strip, jer se ne radi o tipičnom junaku nego nekome tko je blizak običnome čovjeku.

KRVAVE ZVIJEZDE, međutim, dovode tu mantru o običnome čovjeku u pitanje, a da ni samome Berardiju to nije baš sasvim bistro. Jer, sasvim je izvjesno da bi i on najrađe odbacio staru bonelli školu o velikim junacima, toliko iznad običnih ljudi. Zato piše Kena Parkera na način da određeni ljudi (tobožnji veliki poznavatelji, sa profiliranim ukusom) padaju na tu priču: ne trebaju nam veliki junaci, trebaju nam zreli likovi, bliski običnome čovjeku, bliski nama samima.

E, ali onda se dogode KRVAVE ZVIJEZDE i čitava ta filozofija srcedrapajućih likova bliskih običnome čovjeku pada u vodu. Jer, ako niste dobro razumjeli ono što sam već govorio o toj epizodi (veza sa Točno u podne), bacit ćemo još malo svjetla na taj slučaj. Jako je važno da se to shvati i da se razmisli kakva je to Ken "prijevara".

Dakle,
KRVAVE ZVIJEZDE ukazuju na Berardijevu TEMELJNU pogubljenost. On ne zna što hoće zapravo i te raspukline ostavljaju gorak okus, što kaže Spock. Vidite, nije nekonzistentno kada Zagor klepne dinosaura ili kada skoči sa litice; problematičnije je kada se događaju unutarnje kontradikcije u samoj POSTAVCI stripa. A te unutarnje kontradikcije se događaju u Kenu, jako lijepo vidljivo u epizodi o kojoj pričamo.

Saberimo ono rečeno.
Ken je... drugačiji, on je zreo i realističan, blizak običnome čovjeku... ali onda dolazi do toga da se BAŠ OBIČNI LJUDI dovode u pitanje. Da se problematiziraju, da se radi poruga običnog čovjeka. Ova poruga se radi, ni manje ni više, nego kroz lik Kena Parkera.

Pogledajmo KRVAVE ZVIJEZDE.
Sa jedne strane imamo kauboje, sirove ljude i njihovog gazdu.
S druge strane imamo OBIČNE ljude, poslovne: oni su bankari, poduzetnici, kupuju prodaju.
Između njih je Ken: niti sirovi kauboj, a niti poslovni čovjek.

Zapravo, Ken je IZNAD i sirovih kauboja i iznad poslovnih običnih ljudi.
Ken je taj koji će reći kaubojima da su presirovi, a poslovnim običnim ljudima da su licemjeri.
Zapravo je ovo i poanta ove epizode: prokazati licemjernost običnih ljudi koji trebaju sirove kauboje da na njima zarađuju... i ni za što drugo. Drugo im smeta: dajte novce i gubite se.

Ken, blizak običnome čovjeku, govori u lice običnome čovjeku da je licemjer, buržuj. Tj. nije mu baš "blizak", nije blizak običnome čovjeku.

Koliko je Ken daleko od običnoga čovjeka, pokazuje baš taj slučaj koji je Spocku ostavio gorak okus. Ken je raskrinkao ubojicu dječaka; ali taj ubojica je, pazite sad dobro, OBIČAN čovjek, čovjek koji živi od trgovine, koji se brine za kupuj prodaj.
Berardi tako dolazi do neminovne kontradiktornosti: junak mora biti običan čovjek, blizak nama... ali "obične ljude" opet prikazuje kao licemjere, nitkove, bitange spremne na svaku prijevaru.

Berardi bi htio junaka koji suosjeća, razmišlja, prihvaća pogreške i blizak je običnome čovjeku. A obični čovjek je licemjer i bitanga.
Berardi iima lijeve narative, a istovremeno klasičnu konzervativnu kritiku običnih ljudi.

To je nepoklapanje koje, onima boljima od nas, izaziva gorak okus.

Edited by - stinky on 10/01/2019 11:47:34
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 11:51:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
zašto bi ti ogadili, telleru

ako ti nećeš razmišljati o tome što kažem, tvoja stvar. ali to ne znači da nije tako kako kažem.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/01/2019 : 11:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ja čekam da neko komentira kako je pop u mine townu odjeba religiju i uvatija pušku u ruke.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 11:55:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Spock

Nekada su usporedbe loše, teško je uspoređivati Teksovu i Zagorovu superiornost s Kenovom kad je Ken nema pretjerano. Kod Zagora i Teksa je normalno da će oni biti u svakom ili gotovo svakom trenutku superiorni, a kad se takvo što kod Kena pojavi u mrvicama onda je to čudno. Normalo je da su junaci superiorniji od većine protagonista u svojim stripovima, jer kako bi bili junaci ili bili nam zanimljivi, ali eto Ken ne smije biti ni u mrvicama superioran jer kako je onda realan.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 10/01/2019 : 12:02:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
A kako mi znamo da Berardi Kena nije zamislio kao junaka? Meni izgleda očito da je suprotno. Samo ga je odlučio učiniti malo zanimljivijim pa je ubacio varijablu pogriješivosti, znači više nije u fokusu samo kako će junak nešto napraviti, nego i hoće li uspjeti. Toga kod Texa, Zagora i ostalih u ta doba nije bilo. Kasnije je i Zagor imao svoga Welsha u vidu Nata Murdoa, ali to je dobrih dvadeset godina poslije. Tad je i Zagor postao realističniji, počelo se paziti na detalje (tipa jakna zimi).

Ali nije to ono što za mene izdvaja Kena. Ken više paše mom senzibilitetu, likovi su malo kad karikature (pa makar ih nazivali jeftinim trikovima, koliko je samo mladih poglavica i mudrih vračeva u Zagoru, sve su to isti trikovi koji pokreću priču).

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 12:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

A kako mi znamo da Berardi Kena nije zamislio kao junaka? Meni izgleda očito da je suprotno. Samo ga je odlučio učiniti malo zanimljivijim pa je ubacio varijablu pogriješivosti, znači više nije u fokusu samo kako će junak nešto napraviti, nego i hoće li uspjeti. Toga kod Texa, Zagora i ostalih u ta doba nije bilo. Kasnije je i Zagor imao svoga Welsha u vidu Nata Murdoa, ali to je dobrih dvadeset godina poslije. Tad je i Zagor postao realističniji, počelo se paziti na detalje (tipa jakna zimi).

Ali nije to ono što za mene izdvaja Kena. Ken više paše mom senzibilitetu, likovi su malo kad karikature (pa makar ih nazivali jeftinim trikovima, koliko je samo mladih poglavica i mudrih vračeva u Zagoru, sve su to isti trikovi koji pokreću priču).

pa to ti govorim

prvo,
Berardi je zbunjeniji od Nolitte

drugo,
Kenova popularnost bazira se na junačkom modusu

treće,
i na senzibilitetu majčinih dušica, čega si ti egzemplar no1 (nema ljutiš;)
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 12:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Teks je realniji od Zagora, Zagor ima dosta stereotipa američkih super-junaka. Dosta zlikovaca u Zagora su super zlikovci, dakle te super zlikovce Zagor mora pobijediti na super način. Kod Teksa su uglavnom obični zlikovci koje Teks pobjeđuje s pomoć svojih vještina zajedno sa svojim frendovima.
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 10/01/2019 : 12:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Gotovo je za Spocka, Stinky ga je privoleo na dark side... Sada će u svakoj epizodi tražiti (pa i nesvesno) patetiku i melodramu, kao i dokaze Kenove superiornosti... čak i tamo gde svega toga nema.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/01/2019 : 12:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jocko

Gotovo je za Spocka, Stinky ga je privoleo na dark side... Sada će u svakoj epizodi tražiti (pa i nesvesno) patetiku i melodramu, kao i dokaze Kenove superiornosti... čak i tamo gde svega toga nema.

Ova epizoda je najgori Ken Parker.
Najvjerovatnije obični filler sklopljen od odbačenih ideja izbačen samo zato da se prvoga primi plaća.
Alessandrini užasan.

Epizoda savršena za stinkija i dekonstrukciju.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 10/01/2019 : 12:56:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Pazi ove kompleksaše s Zagor teme:

quote:
Džedson:

lagano gaženje tamo na parkerovoj temi, i to s četvrt gasa

zagor je iznad parkera ko ahilej iznad terzita, u kojoj god kategoriji hoćeš

zagor je poledourisov klendathu drop ili riddle of steel

parker je kreštanje grupe jinx idem tamo gdje je sve po mom

bokte, čitam sveti brijeg i doslovno sam se naježio već tri puta koliko je to dobro. kad se zagor i vrač upilje jedan u drugog, caponeov tekst to samo zagor može, kakvi parketari

quote:
quote:
Stinky:

u sridu:)

Niko nije ni poredio Zagora s Kenom (bar ne u poslednjih godinu dana, koliko pratim sve Kenove teme), dok Stinky nije krenuo u svoj krstaški rat dokazivanja kako su Zagor i Nolitta > Ken i Berardi.

Stinkijeva misija na ovoj temi je mnogo malignija no što se čini, upakovana u ''samo argumentirano diskutujemo'' retoriku.

Pazi ovo:

quote:
Stinky:

važno je biti pravi, sudjelovati (i pobjediti!!) u raspravi tamo gdje treba; pustiti tamo gdje nije bitno.

onaj koji je moćniji, taj oslobađa druge (dozira, određuje metode i tako ih pušta da budu slobodni)

po svemu viđenom,
zagorovaca je najviše. i mnogo kvalitetnih. to znači, da su i najmoćniji.
to znači da oni oslobađaju druge, a ne obratno.

Mesijanski kompleks, šta drugo.

Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 10/01/2019 : 13:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Tu je i ratoborni, i u duhu svog imena, King Warrior

quote:

Ah, ne znam ni sam, stinky. Vidim održao si odlično predavanje na KP temi. Potukao si ih do nogu, objasnio, utrošio tvoje vrijedno vrijeme, ali niko od njih nije ni skontao da su pogaženi, da nisu u pravu. Takvo nešto je ponekad frustrirajuće. Poraziš čovjeka, on i dalje misli da je pobjednik. Šta se sa tim kenovcima dešava, vrijedi li uopšte trošiti vrijeme na njih. Kako je moguće da su toliko tvrdoglavi i dalje ništa ne kontaju.
quote:

Ovo me podseća na ona kurčenja klinaca kako je baš njihov hood najopasniji, najrespektabilniji i kako su oni glavne face.
Kenovci su u ovom slučaju oni stariji, izašli iz puberteta, koji su već prevazišli ''moj je najveći, ajde da ga merimo'' hoodski mentalitet uskog pogleda.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 13:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jocko

Tu je i ratoborni, i u duhu svog imena, King Warrior

quote:

Ah, ne znam ni sam, stinky. Vidim održao si odlično predavanje na KP temi. Potukao si ih do nogu, objasnio, utrošio tvoje vrijedno vrijeme, ali niko od njih nije ni skontao da su pogaženi, da nisu u pravu. Takvo nešto je ponekad frustrirajuće. Poraziš čovjeka, on i dalje misli da je pobjednik. Šta se sa tim kenovcima dešava, vrijedi li uopšte trošiti vrijeme na njih. Kako je moguće da su toliko tvrdoglavi i dalje ništa ne kontaju.
quote:

Ovo me podseća na ona kurčenja klinaca kako je baš njihov hood najopasniji, najrespektabilniji i kako su oni glavne face.
Kenovci su u ovom slučaju oni stariji, izašli iz puberteta, koji su već prevazišli ''moj je najveći, ajde da ga merimo'' hoodski mentalitet uskog pogleda.

Ti si kralj.
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 10/01/2019 : 13:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Kad sam pročitao cijelu raspravu došao sam do zaključka kojeg sam imao i prije čitanja

"Dobar je Ken, ali Zagor je ipak Zagor !"
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7151 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 10/01/2019 : 13:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Potpuno se slažem s Jockom. Da je stinky objektivan i ovaj pristup analiziranja primijeni na Zagora, "ogoli" ga na način kako to radi s Kenom, počne vrednovati epizodu po epizodu bilo bi samoubojstava.

Ali ne, on kao Kena gleda po scenarijima, traži scenarističke greške i kontradiktornosti, dok u Zagoru kao traži "nešto više", zapravo dublje jer je Zagor kao korjenitiji, jebe ga se za dvoboj s troglavim čudovištem, kako Zagor u prvom dodiru s mačem pobjedi najboljeg mačevaoca druge grupe i slične stvari.

Ukratko, stinky prodaje maglu i kod mene je izazvao kontra-efekt.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 10/01/2019 14:04:58
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 10/01/2019 : 13:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Obično se može pročitati da je u Kenu koncentrirana kvaliteta dok Zagor varira od dobrih do loših epizoda.

To je vjerojatno i točno....samo bih volio vidjeti Kena kako bi sada izgledao da je na 600 i kusur broju.

Edited by - logo111 on 10/01/2019 13:27:53
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 10/01/2019 : 13:42:46  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Ajme...i takav junak je Markosu 1 liga?
Ajme ukusa...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 10/01/2019 : 13:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

pa to ti govorim

prvo,
Berardi je zbunjeniji od Nolitte

drugo,
Kenova popularnost bazira se na junačkom modusu

treće,
i na senzibilitetu majčinih dušica, čega si ti egzemplar no1 (nema ljutiš;)

I u čemu je onda problem? Ako znaš da nama majčinim dušicama paše Ken a ne Zagor, što onda pokušavaš ovom raspravom?

Imam dojam da 'realističniji' nije prava riječ, bezveze se širi rasprava oko toga, možda bi bolje bilo upotrijebiti 'ljudskiji'. Dok je Zagor strip o borbi dobra i zla, gdje je često na kocki sudbina cijelog svijeta, Ken je više o 'malim' pričama. O zanimljivim individualnim sudbinama.

I nema tu pravo i krivo. Vama muškarčinama očito paše Zagor, nama Ken. I svi sretni.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/01/2019 : 13:58:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by pcoro

S tim da ja ne bi rekao da je tolika razlika, ja bi rekao da je Zagor nešto tipa Mišo/Oliver, a Ken kao Parni valjak ili možda Haustor.
Glupa rasprava. Bolje je čitati i komentirati epozode nego se prepucavati, kao da je kvaliteta jednog određena isključivo u odnosu prema drugom.

I u vriđanju triba imat mjeru.

Nego... sta napraviste od topica. Bolje da je stinkac otvorio novi topic Filozofiranje Dugom puskom, ovako ako kojim slucajem naleti neki novi citalac, samo ce se obrnuti i nestati sa topica.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 10/01/2019 : 14:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney
Potpuno se slažem s Jockom. Da je stinky objektivan i ovaj pristup analiziranja primijeni na Zagora, "ogoli" ga na način kako to radi s Kenom, počne vrednovati epizodu po epizodu bilo bi samoubojstava.

Ali ne, on kao Kena gleda po scenarijima, traži scenarističke greške i kontradiktornosti, dok u Zagoru kao traži "nešto više", zapravo dublje jer je Zagor kao korjenitiji, jebe ga se za dvoboj s troglavim čudovištem, kako Zagor u prvom dodiru s mačem pobjedi najboljeg mačevaoca druge grupe i slične stvari.

Ukratko, stinky prodaje maglu i kod mene je izazvao kontra-efekt.

Upravo tako. Zagora se dotakne samo onoliko koliko je potrebno da 'spusti' Kena.

Nisam bio upoznat sa Stinkijevim likom i delom, pa mi se prošlogodišnje ''ogoljavanje'' Dilana učinilo zanimljivim, tim pre što ja stvarno uživam u tom serijalu i fanovski ga posmatram, pa je bilo zanimljivo videti mišljenje druge strane...
ali kada je ove godine prešao na Kena, dok sve vreme perfidno potencira Zagora, bilo mi je jasno u kom pravcu vetar duva.

Ne samo da nije uspeo da mi ogadi serijal KP, već baš kao što kažeš, izazvao je kontra efekat.

Sreća pa sam se uhvatio serijala prošle godine, inače ko zna, možda bi mi zatrovao pogled na serijal (kao što je slučaj sa Spockom, valjda).
Dovoljno je kada sam nađem neki detalj koji mi se ne svidi, kada sam otkrivam dobre i loše strane serijala.

Inače, zanimljivo je kako je Dilan, prema Stinkiju, mekušac i slabić, apsolutno nesposoban i nedostojan, ograničen, tek nešto više od Svagdanjeg Marka (da sad ne citiram filozofsku terminologiju koju je izneo).

S jedne strane Stinky kudi Kena što je veći junak nego što se predstavlja, a s druge kudi Dilana što je manji junak nego što bi trebalo da bude.
Valjda mu smeta što nisu Zagor...

Edited by - Jocko on 10/01/2019 14:22:00
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 14:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
kako se jocko uzvrpoljio
a samo sam malo raspravljao o kenu parkeru. i to sasvim pristojno, ti mali sitni otkrivaču zavjera. pa sam tvoj način da tako razmišljaš te otkriva kao nekoga tko nije ništa prerastao.

pa nije se srušio svijet, ljudi
kena smo malo bolje upoznali - i to je sve.
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000