SRETNO ZABAVNIČE! o tome sam maštao zadnjih skoro 30 godina! Duplirat ču, samo da se održi. mene više zanima tempo izdanja...sve više od dvotjedno je šipak. a najbolje bi bilo da krenu sa Zabavnikom na kome je ZAGOR! iz par mjeseca unazad..tačnije 14.9.2017 je izdan u Srbiji. To bi privuklo i nostalgičare i bonellijevce... valjda nebi nekog i odbilo...nadam se.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
mislim da su prestali s tim 2012 ili 2013 i to i sa slovenskim i srpskim (ćiriličnim) izdanjima vjerujem da mogu iskopati jedno cjelu kutiju ćiriličnih Egmontovih Miki Mausa u plesitocenskim nakupinama u mojemu skladištu i staviti na aukcije ... samo nisam siguran i da će otiči sa njih
Hoće li SL PZ biti kopija SR zabavnika ili će biti potpuno nov i neovisan?
pa kako nosi naslov Politikin mislim da če biti prevod onog originale..uostalom kao i u vremenu kad je izlazilo na slovenskom do 90-te.. pa i nadam se da če bit to onaj stari dobri Zabavnik sa stripom a neka novotarija koja se bi šlepala na brend. možda netko zna više...štulu daju informacije iz Salamona.d.d.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Teško je povjerovati da bi im Politika dala pravo da koriste naziv i štampaju nešto potpuno drugačije unutra. Jedino možda ako bude nekih tekstova koji ne bi bili prikladni za slovenačko tržište da će biti izmijenjeni. To je moja pretpostavka.
Teško je povjerovati da bi im Politika dala pravo da koriste naziv i štampaju nešto potpuno drugačije unutra. Jedino možda ako bude nekih tekstova koji ne bi bili prikladni za slovenačko tržište da će biti izmijenjeni. To je moja pretpostavka.
Za naziv da - to stoji. Ali za sadržaj sam čisto sumnjam. Dosta stvari koje su unutra su izlazile i u drugim nekim publikacijama. Tako naprimjer: Ripleyev "Vjerovali ili ne je izlazio u Kerempuhu ... i još dosta toga A članci sami? Pa oni bi bili priolagođeni slovenačkom području
da razjasnimo: Pitao sam hoće li slovenski PZ biti obična kopija srpskoga PZ preveden na slovenski jezik i s ritmom(i brojem)kao srpski ili će biti licencno samostalno izdanje za Sloveniju koje će moći birati što će uzeti iz arhiva PZ i čak objavljivati potpuno originalne nove sadržaje ?
da razjasnimo: Pitao sam hoće li slovenski PZ biti obična kopija srpskoga PZ preveden na slovenski jezik i s ritmom(i brojem)kao srpski ili će biti licencno samostalno izdanje za Sloveniju koje će moći birati što će uzeti iz arhiva PZ i čak objavljivati potpuno originalne nove sadržaje ?
Pa pitamo se svi, ne zna to niko. Sve je moguće, ali neka pretpostavka je da će to biti prevedeni srpski PZ s određenim izmjenama gdje to bude neophodno. Vidjećemo prvo po numeraciji, pa po stripovima, pa onda upoređivati članke...
SRETNO ZABAVNIČE! o tome sam maštao zadnjih skoro 30 godina! Duplirat ču, samo da se održi. mene više zanima tempo izdanja...sve više od dvotjedno je šipak. a najbolje bi bilo da krenu sa Zabavnikom na kome je ZAGOR! iz par mjeseca unazad..tačnije 14.9.2017 je izdan u Srbiji. To bi privuklo i nostalgičare i bonellijevce... valjda nebi nekog i odbilo...nadam se.
Na drugom topiku je BiDi napisao: Sada i službeno... izgleda da pod originalnim nazivom Politikin Zabavnik.
Izdavač Salomon d.o.o. - možda u tom trenutku največi/najstabilniji izdavač magazinskog tiska... nešto kao Color Media u Srbiji. Licenčno za sada izdavaju Auto Bild a u dnevnim sportskim novinama več godinama preuzimau djelove Sportskh novosti. Pored desetak magazina imaju i muzičku tv i nekoliko radijskih stanica.
Znači ne plasira PZ svoj proizvod na slovenskom jeziku već je domači izdavač uzeo licencu na PZ.