forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Posle kolekcije
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

morski
Senior Member

2656 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 02/03/2019 : 10:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
'Ajmo ovako.

Fali ti strip u kolekciji.
Juriš ga godinama/mesecima.
Prvo ti se čini da je skup na aukcijama/oglasima.
Zatim polako podižeš cenu koju si spreman da platiš da ga poseduješ.

Izmiče ti.
Retko se pojavljuje.
Odlučuješ da platiš koliko god samo da ga imaš.
Tvoj je.

Slažeš ga ritualno na policu.
Posle nekog vremena uzimaš da ga pročitaš.
Shvataš da ti se baš i ne sviđa, ali nema veze.
Bitno je da je kolekcija kompletna.

Ali crv se budi.
Šta sad?
Reorganizovati želje i potrebe u skladu sa mogućnostima (koje ipak mogu da se menjaju, videli smo) i praviti novu kolekciju ili stati, zadovoljan?
Crta se podvlači i to je to.

Kraj.
Okrećeš se življenju.

Dakle, pitanje je šta posle kompletiranja kolekcije poslednjim primerkom.

Kakav osećaj se javlja?
Ispunjenost, zadovoljstvo?
U smislu, stajem, ne treba mi više.
Ili obratno - praznina, nezadovoljstvo; hoću još.

Odnosno, da li kupujemo, jurimo, čekamo, vrebamo strip zbog kolekcije ili zbog osećaja koje nam te radnje pružaju?
Da li smo kolekcionari ili obični materijalisti i potrošači, koji tu svoju potrošačku zavisnost nazivaju "ljubavlju prema stripu"?

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11507 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 02/03/2019 : 11:05:32  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Nema stajanja, uvek nesto fali.

Kompletiras jednog junaka, pa predjes na drugog. U tome je i bolest zvana kolekcionarstvo.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 02/03/2019 : 11:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
Stvar samodiscipline i najviše - interesa
Ili skupljaš sve ili skupljaš tematski, prema interesima i preferencijama ...
Fibrine Ken Parkere sve sam imao a onda odlučio da su mi oni isključivo od Berardija i Milazza najbolji i samo te sam zadržao.
Texonea sam se svih odavna rješio, imam samo jedan jedini - u koloru i dovoljan mi je. Ostalo da ne spominjem ...
Vjerojatno tu i nastupa problem da - šta sakupljati. Da li sve po redu i sve po brojevima ili na ovaj moj način? Nisam opsesivno vezan da moram imati u kolekciji nešto, ako uspijem tada super, a ako ne onda će ili biti (valjda ...) opet prilike. Ili neće, svejedno.
Ja sam se jednostavno odlučio na drugi način i nisam nimalo zažalio, ne patim ako nemam ili neću dobiti. Imam dovoljno da budem zadovoljan, čak ponosan na kolekciju.
S druge strane vjerujem da će i biti rasprave da smatra li se takvo nešto kolekcijom. Svejedno mi je - imam temu i ne moram stati a ni opterećivati se ...

Što izlučim i utopim ubacim novčiće u kasicu prasicu zvanu "Fond za novitade u kolekciji" i koliko unutra imam toliko i potrošim i ne diram druge resurse. I to je samodisciplina.

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?

Edited by - boddhisatva on 02/03/2019 11:35:07
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 02/03/2019 : 13:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Jedino od Zagora idem do kraja sa svim započetim, a o ostalome ću dobro razmisliti, imam ponešto skupljih izdanja i ostalih junaka, ali sam pomiren s tim da nikad neću kompletirati, pa razmišljam da prodam to što imam i ajde bok.
Jednostavno kad vidim cijene pojedinih Texova i pilota na aukcijama prođe me volja za kompletiranjem.

Tako da od ostalih junaka u obzir dolaze samo jeftinije, kiosk varijante. I to mi je sasvim dosta. Imao sam i oko 5000 stripova, sad sam negdje na 2300-2500 i mislim da broj neće rasti, osim ako nešto ne iskemijam sa mjestom.
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4031 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 02/03/2019 : 13:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Ne razumijem šta znači kraj kolekcije ????? Kao, popunio sam album sa svim sličicama ? Skupio sam sve pokemone ? Ne razumijem.... Ako sam skupio serijal koji je završen stavim na policu i pročitam s vremena na vrijeme ako je kvalitetan tipa ken parker. Nastavljam kupovati ostale stvari koje i dalje izlaze ako me zanimaju. I to je to....
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/03/2019 : 14:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Kolekcionarstvo je vid ropstva. MORAM skupit sve. A sve nećeš nikada skupit. Valja plesat po oštrici i ograničiti se na ono u čemu ćeš uživati i što će čitati (po mogućnosti više puta).

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13047 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 02/03/2019 : 14:46:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Moram priznat kad sam skupio neke junake (kiosk i neke kolekc. HC), kad sam ih kompletirao, kod mene se javio neki osjećaj spokoja, imao sam neki svoj mir Odličan osjećaj kad znaš da imaš sve (do danas izašlo), ali i dodao bi u financijskom smislu je puno odsada lakše jer sad samo pratim najave kad izadje nešto na kiosku i odmah kupujem to, malo po malo znači

Kad se samo sjetim koliko sam se zezao sa njuškalom i svime, drago mi je da je tomu došlo kraj. Za neke stripove sam se zeznuo pa odustao (ML nakon prvog broja, Komesar nakon drugog broja), tako da znam stati gdje treba i uzimam samo ono što čitam. Uopće nemam onog osjećaja da moram imati sve, razmišljao sam jedno vrijeme o DD-u da ga uzimam, ali sam shvatio ako sam dosad mogao bez njega, mogu i dalje. Jer imam toliko toga na redu za čitanje, da se sad svi izdavači ugase, ja bih imao što čitat lijepi niz godina.

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47165 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/03/2019 : 15:44:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ka i za sve drugo,triba znat stat.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/03/2019 : 16:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
kad nešto skupiš,prodaš pa skupljaš drugo.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

motorista
New Member

Serbia
262 Posts

Member since 16/02/2019

Posted - 02/03/2019 : 16:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Send motorista a Private Message  Reply with Quote
Ne kolekcionanišem. Ipak, imam neke svoje fluktirajuće spiskove i dešavalo se da jurim neki naslov, želja izgori i posle mi bude svejedno kakav je kvalitet priče, prosto sam ga predugo čekao.

Mada, kapiram – mašim temu.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/03/2019 : 16:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Kolekcionarstvo nije nesto sto obavis. To je cijelozivotni poziv.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Anto_123
Average Member

773 Posts

Member since 16/01/2015

Posted - 02/03/2019 : 16:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Anto_123 a Private Message  Reply with Quote
Teško pitanje,mislim da mnogi od nas ni sami ne znamo u koji koš spadamo-bolest,rob,kolekcionar ili samo ljubav prema stripu.Želim vjerovati da je ovo zadnje ali gledajući realno uz ovu zadnju idu još barem dvije opcije.
-teško se odlučujem na prodaju iako sam svjestan da to možda više nikada neću uzeti u ruke, bio to jedan strip ili serijal.
-problem sa vremenom za čitanje je sve veći a i dalje istim tempom uzimam sve i svašta npr.zagor extra kupujem a ne čitam jer zadnjih 100-tinjak kom. znam napamet još iz ZS.TEX ludens kupujem a ne čitam jer imam sve od VČ tj.pročitao ih u tom serijalu,Nova ZS imam sve u obije verzije a samo prvi pročitao i mogao bih tako u nedogled nabrajati.evo to bi ušlo u kategoriju bolesti.
-pokušati nabaviti neku kolekciju u potpunosti to već nije bolest jer ako si nešto počeo ,onda je normalno da to želiš privesti kraju.
-koliko bih dao za jedan ili par primjeraka koji mi fale,eee to je već dobro pitanje.Najviše do sada sam platio LL Tex br.1 mislim oko 550kn i br.2 450kn. da to nije malo novaca ali ipak imam neku granicu ili trenutni moment koji odlučuje o tome koliko sam spreman dati(financisko stanje u tom momentu,dali treba u tom periodu kupiti šta za kuću itd.recimo fali mi Zagor LL ZAGOR PRIČA. jasno sam sebi odredio do koliko bih išao za njega a ovi što traže fiksno 600-800 kn. sretno im bilo.taj strip(mislim na samu priču) znaju svi zagorovci napamet.Znači on bi bio kupljen samo da se preseli na policu.Evo da ne duljum mislim da su se mnogi prepoznali u mojem slučaju.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14717 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 02/03/2019 : 17:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Dobra tema.
Sve do nedavno sam skupljao samo Zagora redovnog i extra, pratio sam naravno i popratna izdanja Zagora, tu i tamo bih kupio koji Dylan.
Onda sam promijenio okolinu došao do novca ( da mogu normalno funkcionirati ). Tu sam dao bolesnu cifru za komplet Mister Noa LL ( u dva puta ga kompletirao, cijena ona koja je bila aktualna za to vrijeme ). Zašto kažem bolesnu, zato što sam s tom cifrom mogao doslovno preživjeti pola godine i to sasvim dobro. Ne žalim zbog toga, ali znam se uhvatiti u razmišljanju da li je to bilo potrebno. Onda sam za " bolesno " malu cifru nabavio DD LL komplet u međuvremenu sam se navukao i na LL ZG. Sada je puno lakše kada samo pratiš što izađe i to je to. Međutim, sve više i više sam sebe uhvatim u razmišljanju koliko mi novaca ode na te skupe LL knjige i odlučio sam da ću skupljati dok budem smatrao da mi financije to mogu podnijeti. Bude li dodatnih poskupljenja za mene će sigurno biti kraj kod jednog ili dva junaka, već sada imam " listu za odstrel ".

Kad smo kod LL, vidim da je ovdje dosta ljudi odustalo od nekih izdanja, ljudi koji su skupili i skupljali dugo vremena neke junake, jednostavno to postaje sve skuplje i odavno je prešlo neku normalnu granicu. Svaka čast na kvalitetu ali više mi ne pada na pamet dati 200 kn za bilo koji strip, bilo to boja, trobroj, papir, korice ne znam što.

Na sve to nabavio sam nenormalnu količinu knjiga, što polovnih što novih... i kad pogledam koliki sam novac dao za knjige i stripove dođe mi muka, nije mi žao ali mi nije ni svejedno.

Zaključak: ništa ne valja pretjerano bilo loše bilo dobro. I toga se držim.
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 02/03/2019 : 18:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Pa ne znam je li to baš - poziv. Meni je to zabava. Nitko nije pozvan ili da mora sve sakupiti. Dok te veseli onda ide i zabavlja te to, a kad te prestane veseliti onda je druga stva. Kada mi je AF prestao biti zabavan dao sam ga na aukcije i nekoga drugoga će veseliti tko ga je uzeo. To je meni osobno i neki smisao. S te strane beskrajno se divim ljudima koje Miki Maus fascinira i sa 77 njihovih godina jednako kao i sa 7 kada su ga prvi puta upoznali, to je baš nešto meni fantastično. Iako svjestan sam da ima ih i koji kolekcioniraju stvari isključivo iz prodaje.
Pa kad prestane biti zabavno i radovati nas, kada više nismo u prilici (financijskoj ili trenutnom životnom situacijom) TREBALO BI ili se disciplinirati ili prestati.

Go to Top of Page

njofra32
Average Member

768 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 02/03/2019 : 18:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
Meni su stripovi ljubav i jedan od hobija ajmo ga tako nazvati.
Naravno da želim skupiti sve epizode od junaka koji mi se sviđaju i to ne smatram niti ropstvom niti bolešću.
I nisam neka picajzla ali želim ih očuvati u što boljem stanju iz dva razloga. Jer ću ih sigurno pročitati više puta, a drugi je razlog jer će ići u nasljeđe. Djeci naravno.
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 02/03/2019 : 19:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by njofra32

Jer ću ih sigurno pročitati više puta, a drugi je razlog jer će ići u nasljeđe. Djeci naravno.

Tu griješiš. Mene je moj stari navukao na stripove, ali nikada ama baš nikada me nije uspio navući da zavolim Texa.
Djeca će ti to prodati i kupiti za te pare druge ili drugo, žto ih interesira ;o))

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47165 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/03/2019 : 21:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
kako god okrenete skupljate za sebe,možda koje dite i navučete al opet je pitanje koliko će ga to držat.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47165 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/03/2019 : 21:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Dobra tema.
Sve do nedavno sam skupljao samo Zagora redovnog i extra, pratio sam naravno i popratna izdanja Zagora, tu i tamo bih kupio koji Dylan.
Onda sam promijenio okolinu došao do novca ( da mogu normalno funkcionirati ). Tu sam dao bolesnu cifru za komplet Mister Noa LL ( u dva puta ga kompletirao, cijena ona koja je bila aktualna za to vrijeme ). Zašto kažem bolesnu, zato što sam s tom cifrom mogao doslovno preživjeti pola godine i to sasvim dobro. Ne žalim zbog toga, ali znam se uhvatiti u razmišljanju da li je to bilo potrebno. Onda sam za " bolesno " malu cifru nabavio DD LL komplet u međuvremenu sam se navukao i na LL ZG. Sada je puno lakše kada samo pratiš što izađe i to je to. Međutim, sve više i više sam sebe uhvatim u razmišljanju koliko mi novaca ode na te skupe LL knjige i odlučio sam da ću skupljati dok budem smatrao da mi financije to mogu podnijeti. Bude li dodatnih poskupljenja za mene će sigurno biti kraj kod jednog ili dva junaka, već sada imam " listu za odstrel ".

Kad smo kod LL, vidim da je ovdje dosta ljudi odustalo od nekih izdanja, ljudi koji su skupili i skupljali dugo vremena neke junake, jednostavno to postaje sve skuplje i odavno je prešlo neku normalnu granicu. Svaka čast na kvalitetu ali više mi ne pada na pamet dati 200 kn za bilo koji strip, bilo to boja, trobroj, papir, korice ne znam što.

Na sve to nabavio sam nenormalnu količinu knjiga, što polovnih što novih... i kad pogledam koliki sam novac dao za knjige i stripove dođe mi muka, nije mi žao ali mi nije ni svejedno.

Zaključak: ništa ne valja pretjerano bilo loše bilo dobro. I toga se držim.

zadnjih par godina san također utuka gomilu novaca u knjige i stripove. al nije mi ža. Dok se kontroliraš da ne kupuješ baš svaku pizdariju i dvaput razmisliš jel ti to triba sve je ok.

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14717 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 02/03/2019 : 22:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Pa tako i radim. Baš dobro promislim koliko mi treba i koliko želim imati nešto prije nego kupim.
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

945 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 02/03/2019 : 22:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
Teško da se može baš sve sakupiti što bude u ponudi. A isto tako teško je za povjerovati da baš sve od ponude na tržištu "legne" onako kao po guštu. Samo se treba odlučiti šta želimo u svojoj kolekciji i držati se toga. Ovo će razumjeti stariji čitatelji- koliko puta se dogodilo da kao klinci želimo neki strip o kojemu smo samo čuli i možda ga vidjeli na reklamama,a nedostajao nam je u kolekciji??? U vremenima prije interneta teško se dolazilo do takvih primjeraka. E pa sad kad je dostupno-brojeve za kojima sam nekada "slinio" sada ću ih imati po nekoliko primjeraka istog broja,neka ih uz mene... Tako da sakupljanju nikad kraja...
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13047 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 02/03/2019 : 23:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

quote:
Originally posted by njofra32

Jer ću ih sigurno pročitati više puta, a drugi je razlog jer će ići u nasljeđe. Djeci naravno.

Tu griješiš. Mene je moj stari navukao na stripove, ali nikada ama baš nikada me nije uspio navući da zavolim Texa.
Djeca će ti to prodati i kupiti za te pare druge ili drugo, žto ih interesira ;o))

A što znaš, ne mora bit kao kod tebe slučaj, svi smo različiti i možda se djeci od Njofre32 baš svide stripovi i navuku se na njih Nikad ne znaš.

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21119 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/03/2019 : 23:42:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
šta sad??
pa prešao si prvi nivo,boneli.
ideš na drugi,superlateks;pa kad njega završiš,ideš na sledeće nivoe.
američki nezavisni,američki nesuperherojski,mange,latino,evropski,franko-belgijanski,domaćice...

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/03/2019 : 03:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

quote:
Originally posted by ivanl

Pa ne znam je li to baš - poziv. Meni je to zabava. Nitko nije pozvan ili da mora sve sakupiti. Dok te veseli onda ide i zabavlja te to, a kad te prestane veseliti onda je druga stva. Kada mi je AF prestao biti zabavan dao sam ga na aukcije i nekoga drugoga će veseliti tko ga je uzeo. To je meni osobno i neki smisao. S te strane beskrajno se divim ljudima koje Miki Maus fascinira i sa 77 njihovih godina jednako kao i sa 7 kada su ga prvi puta upoznali, to je baš nešto meni fantastično. Iako svjestan sam da ima ih i koji kolekcioniraju stvari isključivo iz prodaje.
Pa kad prestane biti zabavno i radovati nas, kada više nismo u prilici (financijskoj ili trenutnom životnom situacijom) TREBALO BI ili se disciplinirati ili prestati.

Pa ne poziv u smislu moranja, vise htijenja. Nisam mislio doslovno, vise karikiram. Uglavnom, to treba biti zabava, slazem se s tobom, mada ima ljudi koji od toga i zive i dizu lijepe pare. Ali i oni ipak skupljaju dosta za svoj gust, iako im je vazan i profit naravno. To je u redu, dok god svaka roba ima svog kupca. I postoji interesanata koji ce platitu neki raritetni strip,bez obzira na cijenu a znamo da ih ima. Takvi uglavnim i ne pisu o tome, ni ne izlaze po forumu. Rade to za sebe i nije im do publiciteta. Osobno sam sakupio sve sto volim i sto mi je bilo potrebno. Sad samo pratim produkciju. Tako da sad i nije tesko.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 03/03/2019 : 09:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
Prodaš i ideš skupljat ispočetka :D

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15641 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 03/03/2019 : 10:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spiderman

Prodaš i ideš skupljat ispočetka :D

ili ukratko poslje kolekcije..nova kolekcija .pa nova..pa nova

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/03/2019 : 10:51:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Učinite dici uslugu i nemojte ih tirati da zavole stripove.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000