Author |
Topic |
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13988 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
Member since 12/09/2016 |
|
Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
Posted - 10/03/2019 : 22:34:48
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Možda izbace turu slično kao Libellus: po 3 Texa i 3 Mister No biblioteke odjednom... (i svi se slatko nasmijaše)
|
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11507 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
hua
Average Member
Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
Posted - 11/03/2019 : 13:00:10
|
Pojavljuje se obojeni Zagor na kioscima u Italiji.
U Hrvatskoj već izlazi: Zagor Extra (od broja 1) Zagor Klasik (od broja 55) Zagor Zlatni Klasik (od broja 55) Zagor Libellus (od broja 1) Zagor Kolekcionarski (od broja 1)
Siguran sam 99% da će Zagor Classic u boji takođe ići u Hrvatskoj, a 99% siguran da u Srbiji obojeni Zagor neće nikad ići.
Zašto je to tako? Srbija ima više stanovnika, trebalo bi da su troškovi proizvodnje, distribucije jeftiniji. Svejedno, ne mogu da zamislim da VČ izda Zagora u boji od početka, iako potražnja za Libellusom pokazuje da je to nešto što bi imalo publiku.
Nagađam:
- VČ jednostavno nema dovoljno radne snage i vremena da to primpremi, napravi biznis-plan itd.. - Postoji strah da će edicija prestati prerano... zbog Mr Noa, MM itd... pa zato neće ni biti obojenog Zagora da ruši renome dodatno. - Stanovništvo u Srbiji ima malu platežnu moć, tako da se i ovo što postoji od VČ slabo prodaje, pa se VČ ne usuđuje da širi ponudu - Generacija ljubitelja Zagora je ostarila, tako da se pretpostavlja da to ne bi imalo publiku - Strah da što zbog presporog KI, što zbog neurednih Odabranih priča publika neće hteti da prepliće priče i daje pare - Koštalo bi bar kao Obojeni program, dakle duplo skuplje od Strip-Agena/Ludensa u boji i zato nema šansu
Ako se vi slažete sa mišlju da Srbija neće imati Zagora u boji, šta mislite šta je razlog?
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
hua
Average Member
Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
Posted - 11/03/2019 : 13:14:06
|
Otprilike oko 100. Po mom mišljenju su Odabrane Priče zapravo "samoblokada" koja ne dozboljava Veselom Četvrtku da izdaje nešto novo Zagorovo po redu. |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
Posted - 11/03/2019 : 15:27:06
|
quote: Originally posted by hua
Nagađam:
- VČ jednostavno nema dovoljno radne snage i vremena da to primpremi, napravi biznis-plan itd.. - Postoji strah da će edicija prestati prerano... zbog Mr Noa, MM itd... pa zato neće ni biti obojenog Zagora da ruši renome dodatno. - Stanovništvo u Srbiji ima malu platežnu moć, tako da se i ovo što postoji od VČ slabo prodaje, pa se VČ ne usuđuje da širi ponudu - Generacija ljubitelja Zagora je ostarila, tako da se pretpostavlja da to ne bi imalo publiku - Strah da što zbog presporog KI, što zbog neurednih Odabranih priča publika neće hteti da prepliće priče i daje pare - Koštalo bi bar kao Obojeni program, dakle duplo skuplje od Strip-Agena/Ludensa u boji i zato nema šansu
Ako se vi slažete sa mišlju da Srbija neće imati Zagora u boji, šta mislite šta je razlog?
VČ je skup ljudi koji pate od kompleksa stripovske niže vrednosti. Ogleda se u potpuno abnormalnom forsiranju Dilana uvek i svugde (pogledati njihovu Fejsbuk stranicu), što bi trebalo da apostrofira njihov uzvišeni stripovski ukus, koji narušavaju izdavanjem nižerazrednih stripova (u intelektualnom smialu) samo radi moranja (dobro se prodaju). Prevedeno na razumljivi jezik: "Nadam se da shvatate da smo mi obožavaoci jedino Dilana i sl. intelektualnih stripova, ali zbog opstanka na tržištu moramo da izdajemo i ove glupave stripove - zagora, teksa, mister noa."
Otuda i ovakav odnos prema čitaocima tih serijala. A Zagora u boji nećemo dobiti (barem ne od njih). I hvala Bogu da je tako.
Nadam se, da će se u Srbiji naći neko ko ima hrabrosti - da uzme prava na Republikinog Kolor Zagora (ne zato što smatram kolor potrebnim) i da objavi najbolje epizode ovoj junaka onako kako to dolikuje i tempom koji je normalan za obične smrtnike, čiji je prosečan životni vek oko 75-80 godina. |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13988 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 11/03/2019 : 16:27:54
|
quote: Originally posted by wesskowaz
Vidjevši naslovnicu, prisjetio sam se serije "Dosjei x". Prilično atmosferična naslovnica, sviđa mi se. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 11/03/2019 : 19:41:26
|
Otprilike oko 100. Po mom mišljenju su Odabrane Priče zapravo "samoblokada" koja ne dozboljava Veselom Četvrtku da izdaje nešto novo Zagorovo po redu.
Mislim da su OP nešto više redovnih brojeva pokrile, možda između 120-130... Inače, nažalost verovatno si u pravu za sve ovo što si naveo da VČ neće izdati Zagor Klasik u boji... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 11/03/2019 : 20:13:05
|
Naslovnica " Neljudi" bi bila odlična da su se odlučili da je objave kao zadnju Ferrijevu u redovnoj seriji. Mogla bi se inpretirati na dva načina, jednom tematski vezano za priču i kao Ferrijev odlazak na drugi svijet. Ali eto... |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
Posted - 11/03/2019 : 20:39:32
|
Nisu mogli, jer je naredna naslovna strana zaista poslednja Ferijeva i otkriva bića iz priče, a uvek se koristi prvo ona naslovna koja najavljuje, pa tek onda ona koja otkriva o čemu je reč. Primer: - Zagor protiv Vampira - Sveti breg - Tri čoveka u opasnosti - Povratak u Darkvud ... |
|
|
mradje11
Junior Member
Canada
365 Posts
Member since 05/07/2004 |
Posted - 11/03/2019 : 21:58:20
|
quote: Originally posted by ReemCP
quote: Originally posted by mradje11
kada ce nova knjiga mister no biblioteke?
Pisali su prošle godine "do jeseni", samo mislim da nisu spominjali koje godine
edit: uf, baš žarko iščekujem tu knjigu, a i sljedeće, meni je ta biblioteka fenomenalna, užasno mi žao što tako rijetko izlazi..
Zar se ne prodaje dobro? ja bi mister no knjige kupovao i da izlaze sedmicno |
Ehila', Corto come va? Stai prendendo il Sole? |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11507 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 11/03/2019 : 22:29:13
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Otprilike oko 100. Po mom mišljenju su Odabrane Priče zapravo "samoblokada" koja ne dozboljava Veselom Četvrtku da izdaje nešto novo Zagorovo po redu.
Inače, nažalost verovatno si u pravu za sve ovo što si naveo da VČ neće izdati Zagor Klasik u boji...
Nikako "nazalost" kad je VC u pitanju. Bolje neka uzme Ludens i odradi to kako treba.
|
https://striposlavija.blogspot.com/
|
|
|
stojsins
New Member
Serbia
119 Posts
Member since 15/02/2018 |
Posted - 12/03/2019 : 07:02:57
|
quote: Originally posted by hua Ako se vi slažete sa mišlju da Srbija neće imati Zagora u boji, šta mislite šta je razlog?
VČ gubi čitaoce zbog svoje politike: "Mi izdajemo po našem planu, vi tražite šta hoćete, to neće moći, a ovo što može, biče jednog dana". Tako da VČ i ne treba da uzima Zagora kolor da izdaje. Upropastili bi priliku ljudima u Srbiji da ga čitaju. Nega ga izme i izdaje Strip agent, kao KI, kao što izdaje Teksa Kolor, i onda možemo računati da će ga na kioscima biti. A izdanja iz Hrvatske ima u prodaji u Srbiji, tako da bi svi mogli da ga čitaju. |
Every minute of the future, is a memory of the past... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/03/2019 : 15:56:39
|
Vc nista ne gubi citatelje..te ocjene su povrsne i bez argumenta.. ZS se recimo svaki novi broj bolje prodaje a i ostali junaci su stabilni sa tim tempom kojeg imaju..stekaju kolk.izdanja ali nije razlog losa prodaja..ne pricajte napamet. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 12/03/2019 15:57:38 |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6879 Posts
Member since 15/10/2014 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17014 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 12/03/2019 : 16:13:16
|
Zašto je to tako? Srbija ima više stanovnika, trebalo bi da su troškovi proizvodnje, distribucije jeftiniji.
Nije u pitanju samo broj stanovnika, u Hrvatskoj je bio manji prekid u izdavanju stripova, pa je vjerovatno i zbog toga opstao veći broj čitalaca. Vjerovatno postoje i još neki teže dokučivi razlozi. |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4810 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4810 Posts
|
Svet stripa
Junior Member
Serbia
332 Posts
Member since 04/07/2012 |
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4810 Posts
Posted - 15/03/2019 : 21:50:57
|
Setajuci se u susedstvu ( susedni grad ) nabasah na kiosk i ajd da pogledam. Zaprepascen cinjenicom da prodaju knjigu Solun grad duhova od Mazovera za samo 1100 srpskih dinara spazim novog Zagora. Broj 145. Mislim da je poslednji broj koji sam kupio bio 96. Neljudi. Svakako nezgrapan prevod.
Sjajan crtez. Imam ogromna ocekivanja od ove epizode ili se Zagoreli i ja pozdravljamo do 200 broja VC. |
sangue navajo |
|
|
Topic |
|