forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Zabrana držanja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 24/03/2019 : 17:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Zabrana nikako.

Regulacija tko i kako može dobiti kakvog psa, možda, ali neizvedivo.

Imam njemačkog ovčara, koji je jedna od najpametnijih i najlakše dresiranih pasmina, te izrazito privržan ljudima, prvenstveno vlasnicima.
I još je ovaj moj posebna maza.
Ali s druge strane je velik, jak i može biti protumačen kao opasan.
Zato ga uvijek šetam na uzici, i to uz sebe, po zelenoj površini između nogostupa i ceste.
Ako nema ljudi oko mene, na dužoj je uzici, a kad mi ljudi idu u susret, bilo odrasli, bilo djeca, uvijek ga stavim na kratku, uz nogu, i postavim da sam ja u sredini između osobe i njega.
I nikad nikakvih problema, on druge ljude čak niti ne doživljava, već je zaokupljen raznim mirisima na travi koje prati i slično.
No katkad znam vidjeti u osobi da ju je možda strah, pa se pomaknemo skroz na travu.
A nekad vidim i neke kojima se sviđa, koji ga žele podragati, najčešće djeca. Uvijek im pristojno kažem da bolje da ga ne diraju, iako znam da im ne bi ništa, no ne želim odgovarati, pa nek me mrko gledaju, nije problem.

Ali često ljudi vode pse bez vodilice, najčešće male, ponekad i divlje, i onda nasrću na ovog mog, onda on laje i reži na njih, onda se oni isčuđavaju, a ja ih u sebi psujem.
Nažalost tako je.
Svaki pas treba na uzicu, neovisno o veličini.
Brnjice nisu potrebne ako si normalna osoba, ako poznaš svog psa i znaš ga kontrolirati i kako se ponašati s njim kad ste među ljudima.

Ali ako ostaviš novorođenče samo s psom, kaj na to reći?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21883 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/03/2019 : 19:02:44  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Moran ponovo nabaviti dobrog psa. Nemam ga vec dugo vremena,jer sam tesko prebolio odlazak zadnjeg. Inace psi su preslik gazde. Nema tu velike filozofije, koliko truda ulozis u njegovu obuku takav ce biti. Isto kao kod odgoja djece koja sve iz 'kuce nose'. Znaci pas je velika obaveza i trud, ali nagrada nece izostati. Dobro odgojen/obucen pas je zadovoljstvo. Inace moj zadnji je bio doberman, sjajan karakter, pametan cudo jedno, druzeljubiv za ne povjerovati, a bio je gromada od psa, krasan primjerak. Cijeli ga je kvart znao i volio.

Odbrojavanje: još 16 dana

Edited by - anto on 24/03/2019 19:03:24
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 24/03/2019 : 19:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Opasne vrste ne bi zabranija ali bi ih tretira ka oružje. Mogu se nabavit ali uz dozvolu. Vlasnika čiji pas napravi sranje sudit za pokušaj ubojstva.
Problem je šta nisu samo ovi terijeri koje si navea opasni. U krivin rukama jednako je opasan i rotvajler, i njemački ovčar i doberman, i još brdo drugih pasmina.
Moje iskustvo sa staffordon je negativno. I to me dobro zajeba. To je bija jako dobro odgojen pas od moje rodice kojega san dobro poznava i koji mi je razbija predrasudu o takvin pasima. Međutin u jednoj situaciji isprid kuće smo se rodica i ja nešto naganjali i ovaj je to procijenija ka napad i krenija na mene. Da ga rodica nije uspila zaustavit rastrga bi me. S tin pasima u blizini se ne osjećan ugodno jer ne želin bit u situciji da ovisin o psećoj procjeni visine glasa i vrste zajebancije.

ma naravno,nije mi se dalo pisat.
u krajnjoj liniji mali pasi općenito se ponašaju agresivnije nego veliki. al veliki znaju bit fatalniji.

Istina. Ja mislin da maltezeri i pekinezeri ugrizu 10 puta češće od ovih opasnih pasmina samo šta ovi opasni kad ugrizu odgrizu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 24/03/2019 : 19:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Zabrana nikako.

Regulacija tko i kako može dobiti kakvog psa, možda, ali neizvedivo.

Imam njemačkog ovčara, koji je jedna od najpametnijih i najlakše dresiranih pasmina, te izrazito privržan ljudima, prvenstveno vlasnicima.
I još je ovaj moj posebna maza.
Ali s druge strane je velik, jak i može biti protumačen kao opasan.
Zato ga uvijek šetam na uzici, i to uz sebe, po zelenoj površini između nogostupa i ceste.
Ako nema ljudi oko mene, na dužoj je uzici, a kad mi ljudi idu u susret, bilo odrasli, bilo djeca, uvijek ga stavim na kratku, uz nogu, i postavim da sam ja u sredini između osobe i njega.
I nikad nikakvih problema, on druge ljude čak niti ne doživljava, već je zaokupljen raznim mirisima na travi koje prati i slično.
No katkad znam vidjeti u osobi da ju je možda strah, pa se pomaknemo skroz na travu.
A nekad vidim i neke kojima se sviđa, koji ga žele podragati, najčešće djeca. Uvijek im pristojno kažem da bolje da ga ne diraju, iako znam da im ne bi ništa, no ne želim odgovarati, pa nek me mrko gledaju, nije problem.

Ali često ljudi vode pse bez vodilice, najčešće male, ponekad i divlje, i onda nasrću na ovog mog, onda on laje i reži na njih, onda se oni isčuđavaju, a ja ih u sebi psujem.
Nažalost tako je.
Svaki pas treba na uzicu, neovisno o veličini.
Brnjice nisu potrebne ako si normalna osoba, ako poznaš svog psa i znaš ga kontrolirati i kako se ponašati s njim kad ste među ljudima.

Ali ako ostaviš novorođenče samo s psom, kaj na to reći?

Ovo je najvažnije.
Najbitnije je poznavat svoga pasa i potencijalno nezgodne situacije na vrime spriječit.
Ja iman mješanca srednje veličine i nikad nije na uzici.Izrazito poslušan i kompletno bezopasan i za ljude i za životinje, pa ga ipak kad mu u susret ide neko dite dozoven, jer kad se on iz veselja popne na dite da ga lizne bacit će ga na pod.
Ovaj moj je bez jaja pa je vjerovatno i zbog toga pitomiji, a i kad je bija mali smo mu znali zapritit da ćemo ga vratit u azil ako ne bude sluša.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 24/03/2019 19:20:46
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 24/03/2019 : 19:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by supermark

Naravno da postoji opasna pasmina
Neke vrste su dobivene radi borbi pasa kako bi bile što opasnije i krvolocnije

Točno. i ne znan koji je uopće profil likova koji drže takve pse i to još u stanu?? aj razumin da neko živi usrid neke pustoši pa se plaši da ga ne napadnu vukovi ili medvid,al držat to u stanu,nema smisla nikakvog.

Mucho machosi, ćelavci bikovske šije sa kamatarkama i križem od pol tone zlata na sebi. Sa jedinim razlogom da sebe učine što strašnijim i straše svu okolinu tim psima. Drugog razloga ne vidim. A i ordinarno glupo to držati u stanu jer što je pas veći treba mu više da se istrči i potroši energiju, inače postane destruktivan. A te stvari u stanu, kamoli gradu veliki psi ne mogu.

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 25/03/2019 : 11:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Ograničavanje agresivnih pasmina bi bilo dosta teško. Kao prvo, imaš dosta velik broj pasa "izvan" sistema pasmina, a još uvijek i znatan broj nezabilježenih. Kao drugo, u Sloveniji, a slično je i u Hrvatskoj, nemaš nekih instutucija koji bi to utjerivale. Iako u medije dođu u glavnom kakvi pitbuli i rotvajleri, večina ugriza ide na račun "običnih" pasmina. Ne znam kako je u Hrvatskoj, ali u Slo postoji evidencija opasnih pasa, ali na listu dođeš tek onda, kad do nekog sranja več dođe, a i kasnije se psa ne provjerava, jedino ako dođe do drugog incidenta, onda je to razlog za maksimalnu (novčanu) kaznu.

Problem je socializacija psa - u prvih 6 do 9 mjeseci, pas se mora upoznati sa svim mogučim "pojavama" - djecom, invalidima, biciklistima, drugim psima... i več tu se može naslutiti, kakav je karakter psa i kako če reagirati na određene situacije. Svaki bar približno pametan vlasnik če onda tome prilagoditi svoje postupke i ograničenja za psa. Problem je i pogrešan odgoj - pas koji se nečeg boji, odnosno mu to predstavlja stres, regira lajanjem i prijetečim stavom. Dio vlasnika onda to vanjsko ponašanje dresurom eleminira, ali stres ostaje i postaje još i jači, jer ga pas ne može izraziti. U slučaju nekog iznenadnog zvuka ilil pokreta taj pas onda odreagira i zavlastnika potpuno neočekivano. Na žalost uvijek postoji određen postotak ljudi, kojima se jebe za ostale ljude - tako na cesti, kod odlaganja odpada, buke... kao i kod pasa.

Po mom, jedino što bi se moglo ograničiti, je veličina (do 20 kg) i broj psa na jedno domačinstvo
(1) u urbanim područjima.

@Obi-wan, ako te napadaju psi, snimi psa i vlastnika, snimak sa adresom na youtube ili fejs - večina susjeda takvih vlasnika ima ih pun k još više od tebe - i prijavu na policiju. Vjerojatno za jedan slučaj neče napraviti ništa, ali ako dođe pet prijava ili kakav medijsko jak slučaj, onda je i šansa da netko dobije po prstima..

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/03/2019 : 19:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
itekako se mogu i zabranit i/ili kontrolirat.
uostalom to se radi u dosta država a radiće se još i više.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/03/2019 : 19:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Opasne vrste ne bi zabranija ali bi ih tretira ka oružje. Mogu se nabavit ali uz dozvolu. Vlasnika čiji pas napravi sranje sudit za pokušaj ubojstva.
Problem je šta nisu samo ovi terijeri koje si navea opasni. U krivin rukama jednako je opasan i rotvajler, i njemački ovčar i doberman, i još brdo drugih pasmina.
Moje iskustvo sa staffordon je negativno. I to me dobro zajeba. To je bija jako dobro odgojen pas od moje rodice kojega san dobro poznava i koji mi je razbija predrasudu o takvin pasima. Međutin u jednoj situaciji isprid kuće smo se rodica i ja nešto naganjali i ovaj je to procijenija ka napad i krenija na mene. Da ga rodica nije uspila zaustavit rastrga bi me. S tin pasima u blizini se ne osjećan ugodno jer ne želin bit u situciji da ovisin o psećoj procjeni visine glasa i vrste zajebancije.

ma naravno,nije mi se dalo pisat.
u krajnjoj liniji mali pasi općenito se ponašaju agresivnije nego veliki. al veliki znaju bit fatalniji.

Istina. Ja mislin da maltezeri i pekinezeri ugrizu 10 puta češće od ovih opasnih pasmina samo šta ovi opasni kad ugrizu odgrizu.

baš to.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

463 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 25/03/2019 : 20:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
ja imam Labradore i malu djecu. Psi su u boksu kad su djeca vani. Ne zbog agresivnosti iako ne vjerujem ni jednom pesu ( profesionalna deformacija hobi trčanje ) Moji psi su veliki 40 - 50 kg. U igri mogu i nehotice ozlijediti dijete.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/03/2019 : 23:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GGG

@Obi-wan, ako te napadaju psi, snimi psa i vlastnika, snimak sa adresom na youtube ili fejs - večina susjeda takvih vlasnika ima ih pun k još više od tebe - i prijavu na policiju. Vjerojatno za jedan slučaj neče napraviti ništa, ali ako dođe pet prijava ili kakav medijsko jak slučaj, onda je i šansa da netko dobije po prstima..

Ma dobro, taj jedan napad godišnje preživim nekako. Da ne spominjem da ja nikakav uređaj za snimanje niti posjedujem, a još manje nosim sa sobom na vježbu...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15865 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2019 : 04:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kifi

ja imam Labradore i malu djecu. Psi su u boksu kad su djeca vani. Ne zbog agresivnosti iako ne vjerujem ni jednom pesu ( profesionalna deformacija hobi trčanje ) Moji psi su veliki 40 - 50 kg. U igri mogu i nehotice ozlijediti dijete.

Jako je bitno da djeca zive u skladu sa prirodom i napose zivotinjama. Radi socijalizacije, da nauce sto je briga i skrb, sto su duznosti. Da razviju empatiju. Da otkriju sto je pruzanje i uzvracanje ljubavi. I napose sto donosi jedina konstanta i neminovnost u zivotu, smrt. Jer odlazak ljubimca koji je suguran i konacan, moze i mora ih ocvrsnuti. A to nas sve ceka prije ili kasnije, pa se s tim moraju susresti...

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 26/03/2019 04:11:53
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 26/03/2019 : 09:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote

Primjer vrlo fino odgojenog pasjeg sina, trazi gazdaricu
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/03/2019 : 09:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ili trazi za kupiti vodu. :D :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 26/03/2019 : 09:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Ljudi su postali opsjednuti psima..odnose se do njih kao do djece..kupuju im odjecu i papuce.kupaju ih u kupatilu..cak neki i spavaju sa psima..smatram da je to jedna vrsta psihickog oboljenja danasnjeg drustva...pasce je pasce i zna se gde mu je mesto
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15865 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2019 : 09:56:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KRAS

Ljudi su postali opsjednuti psima..odnose se do njih kao do djece..kupuju im odjecu i papuce.kupaju ih u kupatilu..cak neki i spavaju sa psima..smatram da je to jedna vrsta psihickog oboljenja danasnjeg drustva...pasce je pasce i zna se gde mu je mesto

Jbg. Ima pretjerivanja svugdje i sa svim. U Becu, prosle godine gledam finu becku gospodu s kolicima u parku kraj stadthale koja sjeda na travu i vadi bocice, krpice, papice, tecice, igrackice...nikad kraja tom svom cudu sto je izvadila, i sad ocekujem da ce izvaditi bebu, dijete...kad u kolicima pas. I to ne pas, vec neki 'na baterije', grdan, mali, sav se trese...a ona s njim tepa i grli ga, ljubi kao rodenog. Bolest jbg. Ali dobro je imati zivotinje kao sto sam vec rekao. Ali treba znati mjeru. Sve ima svoje mjesto i regulu. Pas moze biti cuvar, prijatelj, ponos i zadovoljstvo, ali i redikul, opasnost, muka i pokora. Sto god...treba znat s psom upravit.

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 26/03/2019 09:58:31
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10680 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 26/03/2019 : 09:58:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ljudi koji pretjerano vole životinje ne vole mnogo druge ljude.

S druge strane dosta vlasnika zlostavlja svoje kućne ljubimce, a kao "jako ih vole". Drže životinje u ropskom statusu, a njihovo mahanje repom prilikom hranjenja tumače kao dokaz vlastite dobrote.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 26/03/2019 : 10:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Ove opasne pasmine tipa pitbul su degenerici jer su ih stvorili tako sto su pustili da se pare bliski srodnici..otprilike kao habsburgovci..cenim jedino ovcare..nikad necu zaboravit mog sarova
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 26/03/2019 : 10:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Inace psi muzijaci imaju tu sposobnost da nanjuse kad se zemsko tera tj goni..kolko puta sam vidio kako je nekoj gospoji neugodno kad je pas provali
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15865 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2019 : 10:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

S druge strane dosta vlasnika zlostavlja svoje kućne ljubimce, a kao "jako ih vole". Drže životinje u ropskom statusu, a njihovo mahanje repom prilikom hranjenja tumače kao dokaz vlastite dobrote.

Tja. Obicno 'ljudi' koji ne vole bestije, ne vole ni ljude...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15865 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2019 : 10:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inace psi muzijaci imaju tu sposobnost da nanjuse kad se zemsko tera tj goni..kolko puta sam vidio kako je nekoj gospoji neugodno kad je pas provali

Prokuze psi i strah kod ljudi, nanjuse, osjete sto li...i onda je sranje.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 26/03/2019 : 10:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Prokuze psi i strah kod ljudi, nanjuse, osjete sto li...i onda je sranje.

Da..obicno je to uzrok napada na ljude..jer psi osjete da se neko boji..jos kad je vlasnik plasljivac pa je shodno tome i pas bojazljivko onda dodje do napada..isto ko kafanska tuca.uvijek ce te napast picketina iz straha..stalozen covek nece dok se ga debelo na isprovocira..isto je sa psima
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 26/03/2019 : 10:31:20  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Peyo

Tja. Obicno 'ljudi' koji ne vole bestije, ne vole ni ljude...

Hitler je volio pse..njegova blondi imala je veci status nego eva braun
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 26/03/2019 : 10:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Inace.iz iskustva..sarplaninac ako je slobodan da trckara po avliji nikad nece izgubit razum i napast nekoga osim ako zaista nije ugrozen..dok ako je dugo vremena na lancu..rastrgat ce sve zivo
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15865 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2019 : 10:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Malo radikalan primjer jbg. Volio je i Tito svog njemackog ovcara,(onog s Drvara, kako li se samo zvao, sto ga je kazu spasio od hitca, gelera, sto li...), i mnogi drugi na pijedastalu moci, losi i zli, kao i oni dobri, ako ih je uopce bilo,(mislim dobrih)...pas je i statusni simbol, a mocnici vole da su zapazeni u svakom segmentu, pa tako i sa zivotinjom.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 26/03/2019 : 10:46:57  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Zvao se Luks i bilo je to na Sutjesci..i bio je mjesanac.obicno su oni najpametniji..i narodi ovog peostora trebalo bi spomenik postavit ovom keru.u svakom gradu dok je hitlerova Blondi imala status ljubavnice dakle bila je uz njega cak i kad spava..dok je Luks imo status psa i vjerno je strazario pred satorom dok je stari jebavi Davorjanku
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000