Author |
Topic |
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 17/05/2018 : 22:06:12
|
Nadam se da će me hype držati to samog kraja... ne bih volio da doživim još jedno razočarenje kao u “Prison Schoolu” čiji su se zadnji 40 chapteri razvukli bez ikakve potrebe da bi kreator na kraju bacio na stol tako mračan kraj i još očajan epilog nakon četiri mjeseca čekanja... |
|
|
maddjuro
Average Member
672 Posts
Member since 08/01/2008 |
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 17/05/2018 : 23:29:52
|
Jedno vrijeme sad htio da odustanem ali do tada mi je već bilo zao da prekinem a da ne saznam šta će biti sa Kiyoshi+Chiyo ili eventualno sa Hanom ali onda sam na kraju ostao razočaran... |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4555 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
maddjuro
Average Member
672 Posts
Member since 08/01/2008 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 04/02/2019 : 17:59:18
|
Baš sad gledam ovo izdanje Battle Angel Alita - koje inače odlično izgleda, nisam čitao strip ali sada sam dobio popriličan podsticaj - i razmišljam koliko mi je u principu daleko DRAŽE da čitam mange sa ekrana negoli u originalnom formatu. Skoro svaka manga koju imam u japanskom formatu, klasičnom - Uzumaki od Ita, Reptilija od Umezua, po par brojeva DW serijala, me naprosto nervira usljed malog formata. Vjerovatno je stvar do mojih čitalačkih navika - opet sam odrastao na Boneliju - i kontam da taj format odgovara japanskoj čitalačkoj filozofiji "kupi, pročitaj u metrou, baci/spakuj", ali me naprosto oči zabole od takve sitnoće svega, a i mnogi momenti mi djeluju manje epic. Fino mi leži npr. format u kome Vertical objavljuje Tezuku, i Oda Kirihitu i MW su uživanje za listati i čitati. Plus, nekada je zaista šteta imati neke crteže na ovakvom formatu - zamislite Berserk u knjižicama? Ili Devilmana od Nagaija? Pa to su stripovi koje bih na zid kačio, a ne jedva razaznavao.
Inače, ovih dana polako čitam Akiru u nekom ruskom scanslationu, posle odgledanog filma, popunjavam propušteno gradivo. Iskreno, manje čitam mange kako su ugašeni mangatradersi - NE VOLIM čitanje preko interneta, ništa dok se to ne pohrani na hard. A onda vam ostaje samo čeprkanje po sajtovima pojedinačnih scanlation grupa. Stoga ekipa, ako neko zna sajt na sličnu foru kao blaženopočivši mangatraders, bacite PM, živili. |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 05/02/2019 : 09:19:08
|
Nažalost, ni ja nisam našao ništa slično MDu. Trenutno mange čitam tako što sa mangakakalot.com snimim stranicu, nazive jpgova stranica od 1-9 dopunim nulom (da bi bile sortirane kako treba), zipujem jpgove u .cbr arhivu i tako čitam poglavlja. Jes malo pejnindies, ali bar imam na kompu i nema reklama i čitam iz readera ne iz browsera. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Posted - 05/02/2019 : 10:54:13
|
quote: Originally posted by Mhejl
Baš sad gledam ovo izdanje Battle Angel Alita - koje inače odlično izgleda, nisam čitao strip ali sada sam dobio popriličan podsticaj - i razmišljam koliko mi je u principu daleko DRAŽE da čitam mange sa ekrana negoli u originalnom formatu. Skoro svaka manga koju imam u japanskom formatu, klasičnom - Uzumaki od Ita, Reptilija od Umezua, po par brojeva DW serijala, me naprosto nervira usljed malog formata. Vjerovatno je stvar do mojih čitalačkih navika - opet sam odrastao na Boneliju - i kontam da taj format odgovara japanskoj čitalačkoj filozofiji "kupi, pročitaj u metrou, baci/spakuj", ali me naprosto oči zabole od takve sitnoće svega, a i mnogi momenti mi djeluju manje epic. Fino mi leži npr. format u kome Vertical objavljuje Tezuku, i Oda Kirihitu i MW su uživanje za listati i čitati. Plus, nekada je zaista šteta imati neke crteže na ovakvom formatu - zamislite Berserk u knjižicama? Ili Devilmana od Nagaija? Pa to su stripovi koje bih na zid kačio, a ne jedva razaznavao.
Inače, ovih dana polako čitam Akiru u nekom ruskom scanslationu, posle odgledanog filma, popunjavam propušteno gradivo. Iskreno, manje čitam mange kako su ugašeni mangatradersi - NE VOLIM čitanje preko interneta, ništa dok se to ne pohrani na hard. A onda vam ostaje samo čeprkanje po sajtovima pojedinačnih scanlation grupa. Stoga ekipa, ako neko zna sajt na sličnu foru kao blaženopočivši mangatraders, bacite PM, živili.
I ova deluxe Alita i Akira SC i onaj HC paket su u dosta velikom formatu. Dok je npr I am a hero u tom sićušnom, čini mi se ala Alan Ford formatu (ako čak nije i manje, nisam se sjetio usporedit). Ghost in the shell je isto OK format, Planetes je nešto između po veličini ali na knap prihvatljivo. Još ću dobro razmislit da li da uzmem ovaj komplet, našao sam skenove pa ću malo virnut. Nije tih 150-160$ baš ni malo |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 05/02/2019 : 11:03:12
|
@Mhejl - preporučam Madokami. Imaju stvari koje čitalački streameri nemaju, a može se i downloadat. |
And like that... he's gone. |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1095 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 05/02/2019 : 11:13:34
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Kakva je Battle Angel Alita? Vidim izašao je predivan HC Boxset, film je navodno jako dobar i da je odlično prenešen iz mange.
Misliš na ovaj film koji sad izlazi? Po čemu sudiš da je film jako dobar? Koliko vidim nema neke super ocjene... |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Posted - 05/02/2019 : 11:51:54
|
quote: Originally posted by Wolfman
quote: Originally posted by DiSkAcH
Kakva je Battle Angel Alita? Vidim izašao je predivan HC Boxset, film je navodno jako dobar i da je odlično prenešen iz mange.
Misliš na ovaj film koji sad izlazi? Po čemu sudiš da je film jako dobar? Koliko vidim nema neke super ocjene...
Hvale ga jutjuberi koje pratim. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Posted - 05/02/2019 : 11:53:20
|
quote: Originally posted by vice
@Mhejl - preporučam Madokami. Imaju stvari koje čitalački streameri nemaju, a može se i downloadat.
Albanci Probao i traže me username i pass. |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Posted - 05/02/2019 : 12:46:19
|
To je i inače potrebno (a uputstvo za registraciju je na redditu, imaju neke malo čudnije šeme - doduše možda su to i pojednostavili), ali trenutno je zatvorena registracija. Bude uskoro opet otvorena. |
And like that... he's gone. |
|
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1518 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 13/03/2019 : 12:37:13
|
Zavrsio knjigu Musashi od Eiji Yoshikawe. I odusevio se. Sad prelazim na mangu Vagabond sto je u principu ista prica ali me zanima kako je uradjeno. |
Seeing things differently can open new paths. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10349 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 13/03/2019 : 14:33:52
|
I meni je knjiga bila odlična.
Na temelju toga mislio sam da će i Vagabond biti "ziherica", odličan predložak i super crtež, ali me nekako ostavio hladnim.
Iako moram priznati da Vagabonda nisam pročitao u cijelosti.
Napiši svoje dojmove kada ga pročitaš. |
|
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1518 Posts
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4555 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/03/2019 : 11:23:23
|
Vagabond je fantastičan, odlična priča i crtež je prva liga. Ima samo jedan problem, radnja mu ide sporo, pa kada se zadesi da Musashi kopa njivu, on to radi polako, na nekoliko stotina stranica. Kopa, kopa i nikako da prestane da kopa. Baš sam prije nekoliko godina pisao opširnije o tome. |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 21/03/2019 : 12:59:43
|
quote: Originally posted by King Warrior
Vagabond je fantastičan, odlična priča i crtež je prva liga. Ima samo jedan problem, radnja mu ide sporo, pa kada se zadesi da Musashi kopa njivu, on to radi polako, na nekoliko stotina stranica. Kopa, kopa i nikako da prestane da kopa. Baš sam prije nekoliko godina pisao opširnije o tome.
Pa da, al dok kopa njivu on traži svoj put, spoznaje sebe, utvrđuje svoje ja u našem mi. |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1518 Posts
Posted - 22/03/2019 : 23:30:06
|
Mislim da sam napravio gresku sto sam poceo sa knjigom. Manga bi mi bila zanimljivija bez predznanja, posto sad poredim svaku stranicu i smeta mi. Knjiga je bila prenapucana o Musashijevom zivotu, posto osim borbi o njemu se jako malo zna. E manga je to sve na kvadrat, tamo gdje ubio tri lika ovjde ubija 15. Protivnici su mu isto jaki, dok ih je u knjizi (i u stvarnom zivotu) ugl rijesio u 1-2 poteza. Tek sam na 30 poglavlju ali mislim da ce ovako biti do kraja.
|
Seeing things differently can open new paths. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12922 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 12/07/2019 : 08:31:30
|
|
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
|
Topic |
|