Nisam procitao jos ovu epizodu, ni tri prosle... al jel istina da teksa ovdje idu ubit indijanci ? I onda umjesto da ga ubiju, ponudi mu se neka indijanka kao zena ? Samo me zanima jel to inace bio obicaj kod crvenokozaca, da liku osudjenom na smrt mozes kao drugu kaznu dat da ti sprci kcer ?
Nisam procitao jos ovu epizodu, ni tri prosle... al jel istina da teksa ovdje idu ubit indijanci ? I onda umjesto da ga ubiju, ponudi mu se neka indijanka kao zena ? Samo me zanima jel to inace bio obicaj kod crvenokozaca, da liku osudjenom na smrt mozes kao drugu kaznu dat da ti sprci kcer ?
Što se tiče radnje, mislim da je takvo što u pitanju. A što se tiče običaja Indijanaca, ne bih znao jel to išlo tako.
kod nekih Indijanaca je vjerojatno to bija običaj. Nije to tako čudno.
You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Šta se u ovoj epiodi Teks ženi? Jel to službeno? Sa obredom i kumovima i sve? Ako je tako, htio bi imati tu epizodu.. Jel to odrađeno dostojanstveno ili zbrzano u par stranica? Molim one koji su pročitali komentar.
Ovo izdanje mi je sto se kreative i tiska tice najljepse. Ali ovaj stari Tex smara sa kolicinom teksta. Ovo je vise citanka sa slicicama, a manje strip. A i ovaj Tex iako se bori za pravdu nekako svojim metodama podsjeca na nase bahate, beskrupulozne, NEempaticne (i NEsimpaticne) 1991+ politicare i poduzetnike. Do cilja, love i moci preko tisuce leseva, nije nikakav bad, ako smatra da je potrebno. Sry, ako smatra potrebitim. O, jezika naseg novog !!!! Radim lekciju iz svedskog i naidem na gramaticke termine OTVORNIK i ZATVORNIK. Znate sto su otvornik i zatvornik?
Mislim, fakat, sto je falilo samoglasniku i suglasniku? Zapravo su prekrasne rijeci. Ovom bi Texu dobro doslo da ima upola manje otvornika i zatvornika. Nekako ta tekstualna Ana´Karenjina ubija volju za pracenjem. Imam sve brojeve, ali zadnjih 5 jos nisam procitao. Imam osjecaj da bi prije procitao Anu Karenjinu ili Bibliju nego tih 5 brojeva.
Originally posted by stripnik O, jezika naseg novog !!!! Radim lekciju iz svedskog i naidem na gramaticke termine OTVORNIK i ZATVORNIK. Znate sto su otvornik i zatvornik?
Pravilno je i jedno i drugo a i treće. Samoglasnik (otvornik ili vokal) i suglasnik (zatvornik ili konsonant). Mi (stariji ), će mo naravno uvijek koristiti samoglasnik i suglasnik, ali netko je bio mišljenja da treba biti još naziva .