Ovo kad krene kod nas da se izdaje, ima samo da se štanca, možda je i bolje da puste prvo da izađe par desetina brojeva, pa da objavljuju 2 broja u 1, kao Teksa.
Preskupo i presporo izdanje i u rukama deluje nekako "jeftino". Štampa deluje manje oštro nego kod Republike ili Libelusa, jer je običan papir verovatno malo upio i oblažio linije štampane. Uz to je manjeg formata. Nema uvodnih reči. Moja procena je da ovo neće dođiveti 100 brojeva. Taman dok ispucaju ove starinske naslovne strane, što je jedino cool. U italiji 3 ovakva stripa koštaju 3 x 3.5 = 10.5 EUR. Republikin obojen Zagor od pre nekoliko godina (koji je veći i ima više strana od 3 Classica) je nov koštao 7 EUR, a sad se može naći polovan za 2-3 EUR. Deluje mi nerealno da ovaj Zagor Classic preživi.
Scenarij Gallieno Ferri - nisam znao da je maestro bio i scenarista na Zagoru........
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Preskupo i presporo izdanje i u rukama deluje nekako "jeftino". Štampa deluje manje oštro nego kod Republike ili Libelusa, jer je običan papir verovatno malo upio i oblažio linije štampane. Uz to je manjeg formata. Nema uvodnih reči. Moja procena je da ovo neće dođiveti 100 brojeva. Taman dok ispucaju ove starinske naslovne strane, što je jedino cool. U italiji 3 ovakva stripa koštaju 3 x 3.5 = 10.5 EUR. Republikin obojen Zagor od pre nekoliko godina (koji je veći i ima više strana od 3 Classica) je nov koštao 7 EUR, a sad se može naći polovan za 2-3 EUR. Deluje mi nerealno da ovaj Zagor Classic preživi.
Sve to vazi i za Tex Classic. Doduse reprint Texa u Italiji ima puno vise sansi prezivit duze od zagorovog.
Kod Texa su još lošije jer na mnogima njega niti nema.
Da,bas!😁 Razlika nebo i zemlja koliko su mi Donatellijeve na Malom rendzeru puno efektnije i vintage klasik nego ove Ferrijeve. Pisao sam da bih volio neko izdanje poput ovog sa striscia coverima,ali sto vise gledam nije to -TO.
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"