procitao specijal br. 4...onako...standardan...ni bolji ni losiji od ostalih...cist crtez...onaj serif ima lice od johna goodmana. jos da docekamo da vc objavi dva specijala i to je to sto se brada tice...
mene nije oduševio taj Baron...uzimao sam u remitendi koja je stizala od Veselog jedno vreme kod nas... prema Baronu Nathan Never je vrhunski strip..ako se usodim potegnuti pararelu ta dva junaka.. uzet ču onaj u paru sa Zagorom i to je to od BB sto se mene tiče.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Brad Barron biva odvučen na divlji zapad 1860-tih godina kroz Morbovsku prostorno/vremensku mašinu, te mora pronači način kako da se vrati svojoj obitelji u svoje doba ali isto tako i da sprijeći invaziju Morbova u prošlosti.
Pozitivno: divlji zapad 1860tih, zanimljivo je vidjeti Barrona u prošlosti, vremenko/prostorna mašina i paralelne dimenzije koncept koji se pojavljuje i u drugim Bonellijevim stripovima a na kraju ovo če i omogučiti susret izmedju Zagora i Berrona u jednom drugom specijalu, zanimljivi likovi (šerif, te zatim onaj div negativac), odličan Venturijev crtež. Negativno: nemam zamjerki
BRBA VCSP 3 - Povratak iz pakla
Priča: 4/5 Crtež: 5/5 Naslovnica: 4/5
Brad Barron protiv gangstera u stilu 30tih, mora zaustaviti raširenje nove ubojite droge temeljene na Morbovskom cvijetu.
Negativno: U nekim trenucima premalo akcije previše priče.
BRBA VCSP 4 - Posetilac
Priča: 2/5 Crtež: 2/5 Naslovnica: 2/5
Neobična kugla nalik na Death Star je pala u mali gradič te vojska poziva Barrona kao biologa da se pridruži istraživanju.
Pozitivno: Skoro pa ništa.
Negativno: Najlošiji specijalac do sada, vrlo loš crtež Barron-a je skoro nemoguće prepoznati, previše pričanja, nakraju cijela prića oko kugle i metalnog čovjeka ostaje nerazjašnjena.
Pozitivno: susret dva omiljena junaka, odličan Venturijev crtež u koloru, prvi puta vidimo Brada i Morbove u koloru, zanimljivo je vidjeti Zagora i Brada kako rade skupa protiv Morbova.
Negativno: premali broj stranica, Zagor i Chico su mi nekako bezvoljni u cijeloj priči.
Brad Barron 1-18 (kroz 17 nastavaka sam se pitao kako naš junak dosta lako tamani superiorne Morbove i već sam mislio odustati, ali preokret u zadnjem broju me ugodno iznenadio - scenarist je ponudio zapravo jedino moguće objašnjenje raspleta) PS - u razgovorima na stripaškim okupljanjima o toj temi, stekao sam dojam da neki ljudi baš i nisu shvatili preokret na kraju...
BB specijali 1-4 (još veće UGODNO iznenađenje - nema povratka Morbova ili sličnih kerefeka, ali se pokvareni ljudi znaju poslužiti morbovskom tehnologijom i dobivam zanimljive priče)
Još jednom ću napomenuti, više puta sam mislio odustati čitajući serijal do broja 17, ali drago mi je da nisam.
Prvi broj Brada Barona sam procitao kada je kod nas i izasao prvi put u izdanju Veselog cetvrtka, davnog oktobra 2008.godine. Tada mi se strip jako dopao, medjutim nikad nisam kupio nastavke. Sada posle skoro 12 godina nabavio sam ceo komplet ovog stripa i krenuo sa citanjem ispocetka od #1.
Na drugo citanje posle mnogo godina, utisak nije toliko jak kao prvi put, medjutim ovo je jako kvalitetan prvi broj. Upoznajemo se sa svetom i okolnostima u kojima se nasao Brad Barron na dan invazije. Razbacana naracija cini ovaj strip jos zanimljvijim i na kraju prvog broja imamo jasno zaoukrezn pocetak, definisan cilj junaka i putovanje koje lik mora da predje da bi ispunio cilj. Ne znamo da li je Bradova porodica mrtva ili ne, verujem da cemo to saznati kroz naredne brojeve i iako to nije originalna situacija - junak koji pokusava da pronadje svoju porodicu, opet je to toliko jaka i bitna tema da je uvek interesantna. Sto se tice porodice mislim da je najbolju pricu ispricao Ruju kroz svoj serijal Kasidi.
Paralele izmedju dana invazije Morbova i dana invazije na Normandiju tj. Dana D, su mi odlicne. Takodje i posvete Sci Fi filmovima od Rata svetova do Dana nezavisnosti su odlicne. Oseca se napetost i strah, panika.
Bruno Brindisi je odlicno odradio svoj posao i steta sto je nacrtao samo ovaj prvi broj.
Naslovna strana je najslabiji deo ovog prvog broja.
Nastavljam sa citanjem i pisem mini komentare kako budem citao.