u Hrvatskoj domaće izdanje može biti samo hrvatsko
od svih stripova na svijetu ovoga trena, ja bih birao jedno lijepo kiosk izdanje Nolittine MNo ere, ovako kako to ide kod Ludensa sa Zagorom, recimo. ima libellus hrvatskih izdanja, ali nije to to.
zatim bih si birao još Gila i Buddyja Longwaya.
ne treba mi drugo od stripova, tj. sasvim je dovoljno ovo što se producira, i previše.
DC-jev "Super Son" npr. je meni nešta najzanimljivije što im je u zadnje vrijeme palo na pamet. Generalno, veliki sam ljubitelj DC izdanja i volio bih kada bi imali svoju distribuciju na našim prostorima, gdje bi imali šansu da viđamo najnovija izdanja koja su aktuelna u Americi. Volio bih viditi malo više stripova rađenim po video-igrama. Ima jeda serijal "TOMB RAIDERA" od "MadCowa" koji je skoro u izdavaštvu "Dark Horsea" objavljen u četiri omnibus izdanja.
Mi kao malo trziste prihvatamo samo globalno popularne mange koje su jedno vrijeme kao anime serije gorile na televiziji. Die hard manga fanovi se moraju zadovoljit online kupovinom jer niko nije zainterisovan izdavati stvari koje normie kupci ne zele. Moramo se zadovoljit sa Narutom i One Piecom.
Moj licni prijedlog je da, ako vec neko bude imao zelju za nepoznatijim mangama onda neka to radi preko omnibus izdanja. Bolje 400 stranica svaka tri mjeseca sa realnom stampom no malo prodajna manga svaki mjesec. Situacija nalaze ovo kao jedino rjesenje.
American Splendor, Tank Girl, Golgo 13, Fist of the North Star, The Crow, Panorama of Hell, Barbarella, The Mask, Elfquest, The Eltingville Club... Ovo je još probrano, ali samo što ni ovo nitko ne bi čitao.
Iako je bilo nekih pokusaja, ali slabih, bez razmisljanja, cjelokupni; Spirit, Will Eisner Dan Dare, svi crtaci Dread, Brian Boland,(bar njega kompletnog)
Lone Wolf and Cub je simpatican, kako po formatu tako i po crtezu. Al tesko da ce to neko ovjaviti. Mozda ako se jos malo procuje po svijetu, budemo imali sansice da ovo procitamo na nasem...
Lone Wolf and Cub je simpatican, kako po formatu tako i po crtezu. Al tesko da ce to neko ovjaviti. Mozda ako se jos malo procuje po svijetu, budemo imali sansice da ovo procitamo na nasem...
Izdavači s ovih prostora su već pokušavali dobiti prava, ali bezuspješno.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Izdavači s ovih prostora su već pokušavali dobiti prava, ali bezuspješno.
Steta. Americko izdanje izgleda fino. Vjerovatno bi i nasi ucinili nesta dobro sa dizajnom. Da li su razlozi ne dobijanja prava poznati ili su autori jednostavno skrti sto se tice svog junaka?