going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 05/11/2021 : 23:29:05
|
quote: Originally posted by anto
Saradnja Prata i Manare na Indijanskom letu je meni lično podarila odličan strip (jednako mi je sjajan bio i nekad, kao klincu, u Stripoteci,ali i kasnije, kao matorijem stripofilu,u albumima Belog puta i Fibre),te sam i ovde podigao očekivanja na visok nivo,a pogotovu nakon pojedinih hvalospeva i komentara da je naslov bolji od prethodnog uradka Mila i Huga.
Avanturistički je ovo strip,koji se bavi događajima sa početka 19.veka,kada su Englezi napali Buenos Aires sa namerom da svrgnu Špance sa vlasti,stim što su ovde u žiži zbivanja "mali" ljudi,izvesni bubnjar,kurva i grbavi mornar,uvučeni u kovitlac rata,strasti,izdaje i svega što se tu može ubaciti,uz dosta golih guzica,sisa i vagina.
Šta znam,ne kažem da Indijansko leto ima neku dubinu,čak naprotiv,tamo je tek gomila perverzija u gro planu (ali barem znamo na čemu smo,pa se takvoj priči i prepuštamo),no, čini mi se da su u Gauču Prat i Manara (iliti samo Prat),hteli da naprave priču sa dubljim smislom,a u tome nisu uspeli,pa je sve to ispalo lošije nego što zaista jeste.
Mislim,strip je jako dobar,ali nadao sam se još boljem,a pošto ga nisam dobio,malčice sam razočaran;a Indijansko leto mi je za klasu bolje.
4/5
Potpisujem od reci do reci kolegu. Indijansko leto je vrhunski strip i remek delo. Gauco me je cak razocarao, jako dobar avanturisticki strip je to, ali ja nisam doziveo taj osecaj odusevljenja koji sam imao tokom citanja Indijasnkog leta. Indijansko leto je, pored toga sto je sokantnije, i poeticnije i lepse ispricano sa jako dobrim i organskim krajem, dok je Gauco pomalo zbrzan i deluje da mi nedostaje i osecaj sinergije izmedju Prata i Manare. Cini mi se da su se bolje skapirali u Letu. Ali to opet ne znaci da Gauco nije dobar avanturisticki strip vredan citanaja, naprotiv.
7/10 |
|
|