Forumaš Jaki vrlo povoljno prodaje Panini album u potpuno glanc stanju ,2019, MIKI MAUS englesku verziju s kompletom od 276 nezalijepljenih sličica ( u engleskoj verziji ne postoje kartice).
Prekjučer i jučer su mi bila dva dobra dana sa dva velika sakupljača sličica i albuma iz Hrvatske. Prekjučer je veliki sakupljač i avtor Albumpedije bio kod mene i sve što je bilo zanimljivo preskenirao za Albumpediju, nadam se da nismo što još promašili, jer sam imao još puno stvari, skenirao je samo zanimljive stvari. Cap i prošli sati. A jučer su se dobili sa drugom, još jednim velikim kolekcionarom Apovoljin-om i išli u akciju još u Tržič, kod još jednog Velikog kolekcionara, koji mogu potvrditi, da ima sve ali baš sve albume Glanc, nešto takvo možeš samo da snivaš. i tu su se pronašli rariteti kao npr. pun album Ikarus od Žita ili ...pa neču više... hehe. Kad smo se vračali zadesila nas bura, leteči kontejneri po putu itd :), kola toliko da nisu poletjela. Puno se pričalo o albumima, raritetama i svaštari. To je na kratko. Nadam se, da sta se i vas dvojica, ako čitata ovo imala dobro i ponela neku lepu uspomenu sa sobom. Naravno majstor Albumpedije je imao sa sobom "sanduk" sa zakladom u vrečici, koju je držao, kao da če da padne u prepad :) :) Toliko o kratkom druženju, hvala i vama, bilo je super, takvih sakupljanja Velikih majstora uvijek fali i uvijek če jih faliti. Pozdrav.
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Ne na internetu ga nije, to je privatno izdanje od autora ali kad ga završi biče na dvdjima i dobiče se. Još ga popunjuje. Više ti ne znam kazati, samo strpljenje. Možda kraj godine.
Ima svaštaru, sve sa tla bivše države od početka(1905 pribl.to je Šumi prva slastičarska radnja na tlu ex Yu-1876), 20te,30te, pa do negdje 1992/93. Ima sve predratne(i diznijeve), nestandardne, poster albume, kuponske albume, albume iz Titove yu,50,60,70,80 god., poglavje o nepoznatim stvarima, sličicu i poledine sličice, paketiče, zanimljivosti, sve, sve,...
Zdravo, ne razumem te, da li to misliš tiraž-naklada? Možda je, jer fudbalski albumi su se uvijek dobro prodavali u bivšoj državi. Ovi timovi su bili najpopularniji tada. Kad si stavio tu sliku mislio sam, da jih je 100 000 prošlo preko tog albuma :) Šta si još pronašao od starih zaklada?
Da, naklada. i šta ti misliš koliko ih je preživilo od tih 100 000 komada? 100 ? 200 ? 1000 ?
Ovog sam baš pre par dana držao u rukama-glancer i pun-nije moj. Da ti uistinu kažem ne znam, jer ti nisam dobar na području fudbala i košarke. Možda če ti ko drugi tu odgovoriti. Čuvaj si jih, jer puno ljudi slušam, kako im je žao za one albume koje su sakupljali, pa ih sad nemaju više ili su ih pobacali ili dali napred. Šteta se ih je rješiti, jer ti to znači mala lepa uspomena na djetinstvo.
A šta je rekord u tiražu, ne znam, ima na pozadini negdje u nekim albumima napisan tiraž. Mene više zanimaju oni sa manjim tiražom od oko 100, 200, 500,..
Ljudi pogledajte po tavanima i podrumima ili u garaži, da li pronadjete neki od starijih albuma, zanimljivo se je toga prisjetiti, kako se je skupljalo tada i tapkalo i izmenjivalo medjusobno i naravno družilo.
Danas se u Zagrebu pojavio novi Paninijev album Premierleague 2020, 684 sličice, svaka od 20 ekipa na 4 stranice, malo mi žao što nema za svakog igrača koliko ima nastupa u PL i koliko je dao golova.
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Danas se u Zagrebu pojavio novi Paninijev album Premierleague 2020, 684 sličice, svaka od 20 ekipa na 4 stranice, malo mi žao što nema za svakog igrača koliko ima nastupa u PL i koliko je dao golova.
Ja sam evo baš danas popunio SW Kaufland album do kraja(obične+holo),pa me zanima vrijednost popunjenog albuma.Zna li netko? Nov sam u ovome,inače skupljam stripove i dvd-e,jedino što još imam od albuma i sličica je A.Ford album,no za njega znam koliko otprilike vrijedi.