Prošle godine sam pokrenuo glasanje za najbolju naslovnu stranu ZS, odziv je bio veoma dobar, pa sam mislio da to pređe u tradiciju. Kao i prošle godine, glasamo za najbolju alternativnu naslovnu stranicu, tako da korice A ispadaju iz kombinacije. Takođe, kod ZS 12 korica B i C se računaju kao jedna (budući da je isti autor u pitanju, i da su veoma slične). Ove godine smo neplanirano imali ogroman broj naslovnih strana, pa će se pravila glasanja malo promeniti! Pravila su sledeća:
1) Ispod će biti izlistane sve ALTERNATIVNE naslovne strane ZS koje su izašle TOKOM 2019 GODINE, zajedno sa imenima autora.
2) Izaberite 8 naslovnih stranica koje vam se najviše sviđaju, i svakoj udelite određen broj poena - za onu koja vam se najmanje sviđa 1 poen, sledeća po redu dva i sve tako do 8, do naslovnice koja vam je NAJBOLJA ZA 2019. GODINU. Dakle, u pitanju je rangiranje, izaberete 8 omiljenih naslovnica i rangirate ih (dodeljujući im određen broj poena).
3) SVAKA NASLOVNICA KOJU NAVEDETE MORA IMATI RAZLIČIT BROJ POENA - što znači da ne možete isti broj poena (8 npr.) dati za dve različite naslovnice. Rangiranje i glasanje bi se u tom slučaju obesmislilo.
Zapravo je vrlo jednostavno, a dole je spisak svih naslovnica (i brojeva) ZS koji su izašli tokom 2019. godine:
8 poena - ZS 10 - Masakr! 7 poena - ZS 17 - Priča o junaku 6 poena - ZS 9 - Čudovišna gozba 5 poena - ZS 16 - Stvor koji vreba u magli 4 poena - ZS 13 G - Nasilje u Darkvudu 3 poena - ZS 16 - Čovek munja 2 poena - ZS 13 B - Nasilje u Darkvudu 1 poen - ZS 12 - Ambis zla
Molim vas kad glasate napišite za koji broj ZS dajete poene (npr. ZS 13 B), prezimena umeju da dosta zbune posebno kada je isti autor crtao dve naslovne strane. Bob Živković je crtao i ZS 13 i ZS 16 npr.
Od njih 19 mogao bih tri izdvojiti da mi se sviđaju,a ako malo popustim kriterije možda bih mogao pet navesti koje zaslužuju bodove. Malo mi je bezveze davati bodove nečemu što mi se nesviđa,pa zato-jedan glasač manje...
8 poena - ZS 17: Priča o junaku - Jovan UKROPINA 7 poena - ZS 16: Čovek-munja - Leonid PILIPOVIĆ 6 poena - ZS 10: Masakr! - r. m. GERA 5 poena- ZS 13 B: Nasilje u Darkvudu - Miodrag IVANOVIĆ MIKICA
Gore nabrojane naslovne strane su i najbolje u ovom izboru.
4 poena - ZS 14: Lilitina tajna - Darko PEROVIĆ 3 poena -ZS 13 J: Nasilje u Darkvudu - Tihomir TIKULIN TICO 2 poena - ZS 13 L: Nasilje u Darkvudu - Aleksandar ZOGRAF 1 poen - ZS 13 K: Nasilje u Darkvudu - Milan JOVANOVIĆ
Vi što ste glasali samo za jednu naslovnicu, mislim da vam to kolega @koze123 neće priznati. Mislim da ne bi bilo fer prema drugim naslovnicama i autorima.
8 - Darko Perović (ova naslovnica je najbolje do sada dočarala staru ZS;bravo Darko!!!) 7 - Leonid Pilipović 6 - Gera 5 - Aleksa Gajić 4 - Ivica Stevanović 3 - Bob Živković 2 - Jovan Ukropina 1- Milan Jovanović
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!