Author |
Topic |
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13047 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 29/12/2019 : 23:00:19
|
quote: Originally posted by Spock
Hvala Reem! Posebno mi je drago što se vrhovni zapovjednik rendžera aktivirao povodom objave ove recenzije!
Aha, to je samo znak da se sve prati, a kad je on oduševljen, onda znaš da stvari idu u dobrom smjeru
PS. da sam znao da će ovi "nasljednici" biti brzo objavljeni, pričekao bi sa slanjem "Gospodar munje/Ruke uvis!", jer sam se u toj recenziji osvrnuo upravo na ovu tvoju recenziju u jednom dijelu teksta, pa bi kod tog dijela napravio onaj "direktan" link da se jednim klikom odmah ode na tu recenziju :) A jbg.. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 29/12/2019 : 23:30:17
|
quote: Originally posted by solar
@Spock
Po nekoj logici ovo bi trebale biti Donatellijeve naslovnice s obzirom da ih je on u tom periodu crtao?
Joj, naravno da jesu. Hvala što si ispravio. Sad sam provjerio i vidio da sam greškom u recenziji stavio Gambu! |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13047 Posts
Posted - 30/12/2019 : 22:39:05
|
Ako moze netko staviti linkove gdje se mogu pregledavati striscia naslovnice i naslovnice od Rotunda. Ja se ne mogu snaci na njihovim stranicama. |
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13047 Posts
Posted - 31/12/2019 : 11:43:03
|
Hvala ti puno Spock na ovim linkovima Baš ću ih proučiti. Reci mi, ove dvije naslovnice ispod, to su od ovih "nasljednika" što je sad izašla tvoja recenzija, jel da Naslovnice su strava Priča je dosta duga (skoro 300 str.) i nije čudo da će se protezati na dva integrala..
|
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
Posted - 31/12/2019 : 12:28:16
|
Da, od Dunhavonovih nasljednika, a sad, slažem se da su strava, ali u negativnom smislu!
Loše nacrtane - anemične, s (za razliku od Donatellijevih) potpuno promašenom temom i poantom.
Ja tu vidim nekakvog Marvelovog superjunaka u blještavoj uniformi, koji slobodno vrijeme provodi u teretani, ne uplašenog dječaka u stranoj zemlji opterećenog problemima većim od njega samoga (što je prava radnja stripa). Rotundo je samo u ove dvije naslovnice uspio srušiti cijelu bit priče i srozati ukupan dojam. Strahota!
Ovo je idealan primjer koliko su naslovnice bitan dio neke epizode!
|
Edited by - Spock on 31/12/2019 12:38:12 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 31/12/2019 : 13:18:00
|
Da, od Dunhavonovih nasljednika, a sad, slažem se da su strava, ali u negativnom smislu!
Loše nacrtane - anemične, s (za razliku od Donatellijevih) potpuno promašenom temom i poantom.
Ja tu vidim nekakvog Marvelovog superjunaka u blještavoj uniformi, koji slobodno vrijeme provodi u teretani, ne uplašenog dječaka u stranoj zemlji opterećenog problemima većim od njega samoga (što je prava radnja stripa). Rotundo je samo u ove dvije naslovnice uspio srušiti cijelu bit priče i srozati ukupan dojam. Strahota!
Ovo je idealan primjer koliko su naslovnice bitan dio neke epizode!
naslovnice su odlične.. Bolje su Donatellijeve ali i ove su odlične.. Dobro smo prosli sa Rotundom..samo je falilo da smo dobili Mastertuonove... Danas se vise ni ne crta u tom retru kolaž stilu pa je ovo najbolje sto smo mogli dobiti.. Jedino da ozive Donatellija pa za ove integrale načrta nove ljepotice..
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 31/12/2019 13:20:05 |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
Posted - 31/12/2019 : 13:34:39
|
To telleru! Ako ništa, drago mi je da te moj post natjerao da pišeš nakon dugotrajnog posta!
Neću ništa više napisati protiv Rotunda ako se vratiš!
Dobro, možda sam malo prenaglio, ali od šoka kad sam vidio ove naslovnice, morao sam nešto negativno napisati. Sad sam se malo smirio i vidim da nisu baš toliko loše.
Na ekranu Donatellijeve naslovnice ne izgledaju ni izbliza toliko moćno kao uživo, kad držiš Van Gogh izdanje u rukama. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13047 Posts
Posted - 31/12/2019 : 13:55:52
|
Meni su jako lijepe ove od Rotunda, ali shvaćam Spockovo razmišljanje koji više gleda možda na radnju stripa (koja mi još nije poznata, samo što sam pročitao iz recenzije) i sami izgled lika. Jer danas ipak svi ovi naše junake pokušavaju modernizirati na naslovnicama, baš ovo što Spock veli, prikazati kao neke superjunake. Pogledajte samo Rubinijevog Zagora na naslovnicama koliko je nabildan i kakav 6-pack ima. Ali to danas prolazi, to danas prodaje strip, živimo u drugačijem dobu.
Donatellijeve su isto super za ovu priču, pogotova ova što je Solar stavio kao "cover" na Spockovoj recenziji
Btw, najdražim rendžerima, Telleru i Spocku sve najbolje u Novoj 2020. godini te želim puno dobrih pustolovina sa našim Kitom Tellerom |
|
Edited by - ReemCP on 31/12/2019 13:58:18 |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
Posted - 31/12/2019 : 14:06:14
|
Hvala Reem!
Također želim sve najbolje u novoj 2020-oj tebi i telleru, svim forumašima i posjetiteljima ovog sajta, a posebno ljubiteljima našeg Kita Tellera! |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13047 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21119 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 31/12/2019 : 16:12:45
|
quote: Originally posted by Curunir
Pa zato i kažem da je nevjerojatno. Šume umiru jedan je od najboljih Kitovih stripova ikad.
+1
quote: Originally posted by jaki
Oteta djevojka najbolja Kita.
Ima smisla, ali ipak mi je djevojka drugi izbor.
Šalu na stranu, meni je tu negdje 6.-7. u kitosvijetu.
i ova epizoda je u samom vrhu. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 31/12/2019 16:14:41 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21119 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 31/12/2019 : 16:17:39
|
quote: Originally posted by ReemCP
@Spock, evo nasljednika na sajtu A prenosim ispod i reakcije našeg Tellera, čini se da si pogodio ovom recenzijom Vidim da si napisao da ovo u Ludensu izlazi tek sredinom 2020., pa ću se malo strpiti do čitanja i komentara. Pročitao još jednom recenziju, jako je zanimljiva i jedva čekam ovu priču
quote: Originally posted by solar
Dunhoviti Kit Teller!
https://www.stripovi.com/recenzije/kit-teller-kt-vg-72-73-dunhavonovi-nasljednici/2348/
- -
quote: Originally posted by teller
taman sam hteo da pitam kad će ovo izaći u Ludensu - znači za pola godine;super!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13047 Posts
Posted - 31/12/2019 : 16:26:15
|
@Anto - mozda i jos prije docekamo u Ludensu Ove gore naslovnice sto sam stavio jednu do druge, su brojevi 37 i 38.
Kod nas je broj 35 izasao u 11.mjesecu, u 1.mjesecu 2020. ocekujemo broj 36, tamo u 3.mjesecu vec broj 37 u kojem bi trebala poceti ova prica. 38. broj u 5.mjesecu, nastavak te price. |
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 31/12/2019 : 17:42:44
|
Evo, sad sam provjerio: LMS 399/400, Zmijska jama/Čovjek bez lica.
Tu je epizodu već objavio Van Gogh u ovoj zadnjoj turi. Riječ je o VG 129/130: https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/kit-teller-kt-vg-129-treci-osvetnik/ 36751/0/
Hvala na informacijama!
Nakon što sam ovih dana sve pročitao, izgleda kako je D.Canzio zamislio malo dužu priču s KKK nego što je itko mogao misliti. Otprilike nakon dvočinke s KKK, Kit se vraća u utvrdu (Claretta je ljubomorna na učiteljicu koja je Kita poljubila nakon što je sredio klanovce) i slijedi dvočinka s tzv. Malim vračem (čarobnjakom), a tada slijedi Treći osvetnik/Redovnik kao vrh priče jer trojica zadrtih klanovaca ubačeni u rendžere žele smaknuti Kita (tu imamo do tada nezamislivo, da mu je Zubati Bill spasio život) Ono što je suludo je Dnevnikovo objavljivanje tih 6 dijelova doslovno rasporedom 2-3-1...prvo LMS 290/291 Pitoma zver-mali vrač, zatim LMS 399/400 Zmijska jama/čovek bez lica i konačno LMS 508/509 KKK/Teror pod maskom...tko je tu uspio uhvatiti nit priče svaka mu čast.
|
---
<b></b> |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
Posted - 31/12/2019 : 17:51:15
|
Bravo El Morisco!
Zanimljivo, nije to nitko primijetio u Dnevnikovom izdanju. Još jedna potvrda koliko je bitno kronološko čitanje ovog serijala. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13047 Posts
Posted - 31/12/2019 : 18:08:56
|
Samo polako, ali sigurno Reem! Uskoro ćemo imati top25! Još da vrbujemo još kojega rendžera, gdje bi nam bio kraj?
Tako je, još malo pa top 25
Imamo Igora tu koji je strašno pojačanje, a obraditi će epizodu (Jastreba) koja broji 383 stranice Dosta zahtjevan posao, ali Igor će to odraditi vrhunski bez sumnje. To je vjerojatno najduža priča u serijalu.
Uf, kad bi naš Dwayne htio neku recenziju napisati, to bi bilo zakon! A i mislio sam nešto predložiti, kad je Sarghan čini mi se pisao, da je Jerry imao onu jednu inicijativu gdje su više forumaša radili jednu recenziju. Pronašao tu temu, kako je ovo super za pročitati
Link: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=43404&whichpage=1
Odličan timski rad, zamisli Spock da otvorimo jednu takvu temu i osim nas dvojice, uđe Dwayne i još netko u suradnju, svako nešto napiše jedan dio te recenzije pa skupa nešto sklopimo. Netko može samo o crtežu i naslovnicama napisati, netko samo zaključak, skupa možemo zanimljivosti i sl. Baš bi to bio odličan projekt, a odaberemo priču kao što je primjerice:
"Crni konjanik" (318 stranica) ili koju već želimo Baš bi bilo fora tako jednu timski odraditi javno u jednoj temi na forumu |
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
Posted - 31/12/2019 : 18:23:06
|
@Reem: Što se mene tiče, može, a i izbor epizode je više nego dobar.
To bi mogla biti i odskočna daska za nekog novog rendžera! |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13047 Posts
Posted - 31/12/2019 : 18:39:04
|
Aha, baš to Vidit ćemo kad Dwayne dođe u temu pa ako je raspoložen za ovako nešto Naravno, tu ne treba biti nikakva žurba, kako tko bude imao vremena za doći na forum i nešto dopisati pa bi lagano to slagali. Mogu i dvojica pisati primjerice o crtežu pa se to uklopi u tekst, rečenice se poslože, slike koje mislimo odabrati za tu recenziju, mislim da bi to bilo baš zabavno Dodsferd bi isto bio sjajan za tu akciju |
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
Posted - 31/12/2019 : 18:44:11
|
Nego kako, a usput će svi zainteresirani članovi koji se još nisu okušali u recenzija vidjeti da to nije neki bauk.
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13047 Posts
Posted - 31/12/2019 : 18:50:07
|
I kad se složi sve na forumu, samo se pretvori u formu za word i pošalje na kraju Ovu priču "Crni konjanik" sam odabrao namjerno kao primjer, jer je duža priča. Mislim, nema smisla neka priča od 50-90 stranica primjerice, bolje ovako sa više stranica (događanja u priči) koja bi možda predstavila veći izazov |
|
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6879 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 31/12/2019 : 20:18:18
|
Momci, vidim šta se pisalo. Kad se hoće sve se može tako da slobodno vrijeme ne bi smjelo biti izlika za uopće ne pisati recenzije nego uglavnom utjecati na količinu napisanih. E sad, moja glavna boljka je što previše robujem formi... Npr. na poslu, ja ću napraviti rješenje, sročiti tužbu/žalbu i obrazloženje koje uz nju ide ali u koji kut ide datum, u koji mjesto izrade, u koji mjesto potpisa ili u koliko se primjeraka neki akt predaje i slične popratne stvari, koje nikom drugom nisu, su mi problem. Baš zato jer je tu pogriješiti sramota. Nije sad to baš tako, jednom kad naučiš uvijek imaš spremljeno, ali htio sam vam to slikovito predstaviti. No, bolje konkretno. Evo, za recenzije su mi najveći upitnici njihovo odrađivanje općenito (ok, čini mi se da sam zaključio da nema neki admin panel dostupan za to već se piše u Wordu i šalje na gmail adresu) i, povrh toga, kako se postavljaju sličice koje bih htio imati kao dodatak? Pored toga, uvijek mi se čini da bi u vezi rubrike "zanimljivosti" mogao malo toga pružiti (iako sad malo mijenjam mišljenje za to; pa imam na pladnju Reemov, od strane Spocka nadgledan, popis zanimljivosti gdje se vidi koje je ovo pojavljivanje kojeg sporednog lika i slično) pa sam oko recenziranja uvijek mislio da je najbolje krenuti od Komesara Ričardija (serijal tek počeo) ili neke priče iz JDJP jer su, bar ove dosad objavljene, priče za sebe. Ipak, Teller mi je prva želja jer ga čitam otpočetka kronološki a vas dvojica ste dosad odradili fantastičan posao ali, eto, očito ja imam jedinstvene probleme koji me nekako udaljuju. No, metak samo što nije ispaljen a kako vidim po vašim primjerima to kad krene, baš se ne zaustavlja... |
loading...
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
Posted - 31/12/2019 : 21:11:28
|
Drago mi je ovo pročitati Dwayne!
Za slike je lako, a i dat ćemo ti primjer kojeg možeš koristiti kao predložak. Slike ti možemo objasniti ja ili Reem, kad dođemo do toga. Najteže je odabrati pravu za recenziju. Ostalo je lako i brzo se upraksira. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13047 Posts
Posted - 31/12/2019 : 22:39:30
|
Za slike je stvarno lako, možeš s njima raditi što ti srce hoće. Evo, išao sad napraviti jedan primjer kako se može spojiti čak i dvije vinjete (ili više njih), jedna je na prvoj stranici priče, a druga skroz na kraju te iste priče, zaista možeš svašta raditi (slika ispod)
I ovo što Spock kaže, može ti se poslati (najbolje na tvoj mail) word file kako izgleda koncept (predložak), ali i primjer gotove recenzije u wordu koja je već objavljena na sajtu (radi usporedbe) Što se tiče zanimljivosti, ja dosta koristim onaj popis što smo radili (tamo ima i tih zanimljivosti), a na nekim recenzijama sam "posudio" Spockove zanimljivosti iz njegovih komentara, samo je na kraju te i te rečenice napisano ono by Spock
|
|
Edited by - ReemCP on 31/12/2019 22:41:46 |
|
|
Topic |
|