Meni se čini da je urednik majstor tolanja i da uživa čitajuć ove komentare na prijevod naslova. Ali bitno da se o stripu priča, pa makar i katastrofalnim prijevodima naslova.
Meni se čini da je urednik majstor tolanja i da uživa čitajuć ove komentare na prijevod naslova. Ali bitno da se o stripu priča, pa makar i katastrofalnim prijevodima naslova.
I to što kažeš. Vrlo moguće.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Danas teško da je buretina išta donijela po Hrvatskoj. Samo pokoji nepismen komentar u obranu maloumna prijevoda
nizak brate..nizak udarac...znao sam da je bolje da čutim.
Ma zasto bi sutio, tko ti molim te, to zabranjuje? Znas i sam da nije bitno sto ti se govori, vec tko ti sto govori. A mozes i u skladu udarca na udarac, i ti nastaviti...samo znam da ti zivotno iskustvo govori da ne valja dalje mijesati 'proizvode' crijevnog trakta koji se nekontrolirano izlucuju... Boli te briga...
Nema ova priča samo problem sa prijevodom naslova, već i sa prijevodom teksta unutar stripa. U komadu sam pročitao cijelu priču i na tih 224 stranica sam naišao na nekih desetak pogrešaka u prijevodu. Nisu tu samo tipični tipfeleri sa zamijenjenim slova. Mijenjaju se tu rodovi (Dolina mržnje, str. 37 - djevojčica kaže "znao sam") i vremena (Udarac na udarac - str. 43 - Montez kaže da će Sanchez i Rochas Navajima povjeriti čuvanje stada, a to se desilo na početku prošlog broja). Nešto slično imamo kod provođenja filmskih titlova bez prethodnog usklađivanja istih sa slikom.
Šteta, priča je baš dobra, brza i dinamična, no loši prijevodi su me baš pikali u oči i tako umanjili sveukupan doživljaj.
Kupio danas i bio je zadnji na kiosku. Pitam ja prodavačicu da li sada dobivaju manje negoli prije, jer je nova cijena . Kaže da ne .6 komada došlo kao i uvijek i već drugi dan se sve prodalo. Texi i DD se odmah prodaju kaže , jer dolazi manje primjerka po broju ,a Zagora ne prodaju sve primjerke uvijek , ali ih prodaju više . Jer više primjerka stripova dolazi po broju.
Kupio danas i bio je zadnji na kiosku. Pitam ja prodavačicu da li sada dobivaju manje negoli prije, jer je nova cijena . Kaže da ne .6 komada došlo kao i uvijek i već drugi dan se sve prodalo. Texi i DD se odmah prodaju kaže , jer dolazi manje primjerka po broju ,a Zagora ne prodaju sve primjerke uvijek , ali ih prodaju više . Jer više primjerka stripova dolazi po broju.
ima nade...
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Bez obzira što je riječ o prožvakanoj temi, priča je dovoljno zanimljiva i držala mi je pažnju. Pomaže što nema suhoparnih dijelova gdje se Tex i Carson prepucavaju o vremenu, hrani itd. Konstrukcija scenarija mi se sviđa- efektan početak, polagano otvaranje karata, brz završni obračun. Crtež braće Cestaro je boli glava dobar. Tvrd muški vestern stil, a ujedno sadrži onu prijeko potrebnu zdravo seljačku estetiku.