Vrlo dobra epizoda, nista epohalno nemojte da ocekujete ili vazno za Dilanov zivot, svet ili kontinuitet jer je ovo #350, nego samo dobra, lepa prica sa odlicnim crtezom i jos boljim kolorom.
Uh, ovo sam kupio sa onim special edition coverom u Lucci 2015. To je ujedno bio prvi strip kojeg sam pročitao na talijanskom. Recimo da spada u bolja Ambrosinijeva, inače prosječna, ostvarenja na serijalu. Nije da tu ima neke dublje poruke, ali je radnja barem staright-forward bez onih kvazi-filozovskih laprdanja.
To je sve sto trazim, ovo zadnje sto si rekao uglavnom je ubitacno lose kad pokusavaju nesto u tom stilu. Ono, jadno i plitko, valjda za ocaravanje sirokih msa. Dakle, ovo bi trebalo biti vise nego solidno.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
jako dobra prica, za mene jedna od najboljih u novijem periodu...nazalost vec sledeca bice jedna od najgorih a naredne prosecne sa po nekom dobrom i losom...
drogsy, zar cak ni njegovi prvi radovi Cuvar uspomena i Iza zavjese ti nisu dobri? Ti stripovi su se bas lijepo uklopili u post Scalvi eru i bili dobri na nacin prvih brojeva.
drogsy, zar cak ni njegovi prvi radovi Cuvar uspomena i Iza zavjese ti nisu dobri? Ti stripovi su se bas lijepo uklopili u post Scalvi eru i bili dobri na nacin prvih brojeva.
Iza zavjese je pravi fijasko. Ono, dodovoravanje Sclaviju ala Chiaverotti i kvazi-filozofski bullshit. Čuvar uspomena bi bio ok da nije te navlakuše od naslova kojim se pokušava navesti čitatlja da pomisli da je riječ o epizodi koja se bavi Dylanovim porijeklom/prošlošću netom nakon zbunjujuće priče o Dylanu Dogu.
Iza zavjese je pravi fijasko. Ono, dodovoravanje Sclaviju ala Chiaverotti i kvazi-filozofski bullshit. Čuvar uspomena bi bio ok da nije te navlakuše od naslova kojim se pokušava navesti čitatlja da pomisli da je riječ o epizodi koja se bavi Dylanovim porijeklom/prošlošću netom nakon zbunjujuće priče o Dylanu Dogu.
Hmm, ovo je poprilično slaba epizoda, definitivno ispod standarda "obične školski odrađene" priče. Crtež i kolor su više nego okej, ali scenarij je sačinjen od jeftino klišejiziranog temelja nadograđen hrpom gluposti i čudnog moralisanja. Zanimljivo da se riječ "moralisanje" čak i nalazi u jednoj rečenici sjajnog dijaloga Blocha i Dylana kad bivši inspektor kaže: ako jednog dana postanem stari odurni moralist, ubij me, dječače. Šteta što ova rečenica nije poslužila kao bolji vodič u pisanju scenarija. Kad su u pitanju iritantne gluposti izdvajam scenu gdje Dylan ustrijeli čovjeka koji ga s udaljenosti od 6-7m gađa odsječenom ljudskom podlakticom.