Da li neko ima prvo izdanje Moebiusovih sabranih dela na francuskom. To je ovo na donjem linku. http://www.bedetheque.com/serie-1524-BD-Moebius-oeuvres-completes.html Imam prvi i šesti tom a interesuje me sadržaj (spisak stripova) u ostalim tomovima. Nisam to uspeo da nađem na netu. Ovo me interesuje jer je u pitanju najobimnije izdanje Moebiusovih stripova iz njegovog najvažnijeg perioda.
Imam drugi i treći u nekoj kutiji i mislim da je sve iznutra u najavljenoj Les Annees Metal Hurlant, koliko sam pregledao ovu zadnju.
Sve ono što će ići u integral "Les Annees Metal Hurlant" imam, što na francuskom, što na engleskom jeziku, u novijim izdanjima od gorepomenutog. Interesuje me razlika. Zbir stranica u 6 tomova prvog izdanja sabranih dela iznosi 738. Kada se oduzme broj strana "Les Annees..." 417, ostaje 321. Ako od tog broja oduzmem ono što dodatno imam, a to je "Les Yeux du chat" 50, "John Watercolor" album sadržan u prvom tomu prvog izdanja i u našem piratu "Reintegracija..." 40, i još stripova i ilustracije iz pirata "Reintegracija..." 40, ostaje 191 strana. Nemam ideju šta bi tu sve moglo biti. "Sur l'étoile" verovatno nije, jer je u to vreme bio ekskluzivan materijal, namenjen za kupce Citroena.
EDIT: Našao sam! Tom 4. La Complainte de l'Homme Programme i 5. Le Désintégré Réintégré sadrže samo ilustracije. Hvala KuntaKinteu na linku ali našao sam na drugom mestu.
Sergio Bonelli je u jednom intervjuu rekao kako je u nekoliko navrata pokušao Moebiusa nagovoriti da odradi jednog Texonea ali mu je ovaj svaki put, uz jedan lijepi osmijeh, rekao ne!
Ho dei rimpianti di non aver lavorato con Moebius, lui era molto gentile e mi rispondeva sempre di no, accompagnato da un bel sorriso”.
Sergio Bonelli je u jednom intervjuu rekao kako je u nekoliko navrata pokušao Moebiusa nagovoriti da odradi jednog Texonea ali mu je ovaj svaki put, uz jedan lijepi osmijeh, rekao ne!
eh,kakva šteta.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Možda i ne prevelika, jer se može pretpostaviti da bismo dobili varijaciju Blueberryja iz posljednje faze. Makar ni to ne bi bilo loše, naprotiv, osobito u usporedbi s prosjekom Texonea... ali ipak...
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Hmm...neznam sto reci, dok mi je njegov crtez odlican (osim u poslije Inkala gdje izgleda kao da mu se bas i nije dalo; u serijalu mi je Ladronn daleko najbolji crtac), stripovi iz Metalnih i Rajskih godina mi nikako nisu legli. Long Tomoorow (cijeli taj strip, mislim na fibrino izdanje) je OK, Edena je isto OK, Macje oci su bas fora, ali ono ostalo...
Ja sam se zaletio sa ta dva ''paketa'' stripova jer sam odusevljen Inkalom, pa sam mislio da mu je ostatk slican; krivo sam mislio :D
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far...