Author |
Topic |
izivko
Advanced Member
Germany
12743 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 05/03/2020 : 13:58:45
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by Kruger
Rusi i Turci su imali dogovor razdvojiti zaraćene strane, što je otišlo po zlu ne znam. Ja Asada ne smatram zločincem ili diktatorom, no situacija se vrlo često izmjenjuje i kako vidimo dojučerašnji saveznici postaju neprijatelji ili dojučerašnji neprijatelji saveznici. Svako će svog neprijatelja medijski napasti kako zna, pusti te priče zašto se na zapadu nisu prikazivale ove ili one priče, nisu na zapadu ali vjerojatno na istoku jesu. 2015 je Orban bio ne znam što kad je gradio žice i nije dozvoljavao izbjeglicama ulaziti u Mađarsku, bio je prikazivan kao krvolok, a sad će vjerojatno biti junačina s obzirom da Grci i Bugari moraju postavljati vojsku na svoje granice. Priča se odjednom vratolomno mijenja, čudne su to stvari, vidjet ćemo što je sve u pitanju.
Dobro, onda cu ti ja reci. Erdo je trebao razdvojiti alkajdovce i ostale HC teroriste od "umjerenih" (ajde da na tren vjerujemo u samoroge pa pretpostavimo da oni zive i lete na podrusju Idlibstana), i vojnom silom ako ne ide drugacije, a Rusi ne pustiti da SAA i dalje napada i napreduje. I ako se sjecas (a mozda i ne, jer sumnjam da pratis situaciju) neko vrijeme je bilo dosta mirno, tek uz poneke provokacije terorista, kada su se gađali ne samo polozaji SAA nego i ruska baza u Hmejminu. Sad, teroristi bi jasno rekli da su samo odgovorali na SAA provokacije, ali lako je ici nazad pa provjeriti kada su prve rakete letjele i tko je onda odgovarao kome. No, posto se to nije stisalo, nego su napadi pojacavali, plus su teroristi pokusali probojem na samom jugu, SAA je pocela sa ofanzivom. To je bilo jos 2019, jos prije pada Latamine, Kafr Zite, Surana, Moreka i jasno Khan Sheykuna. Turci su govorili da nema alkajdovaca na podrucju Idlibstana, da ne mogu nista napraviti, a da kao kontroliraju pobunjenice (sto je kasnije demantirano sa njihove strane kada su priznali da su razgovarali sa Golanijem, hefeom al Kaide u Siriji, ali tada su teroristi vec bili u zosu - ono, nasli smo ga!), no turska vojna oprema bi se svaki put nasla u rukama alkajdovaca. A to je bilo jos u 2016 i 2017 godini kada su se vodile borbe za Alepo. Naravno i prije, ali pustimo to (Turska ionako cjelo ovo vrijeme opskrbljuje teroriste u Idlibstanu sa GRAD raketama, jer ovih ih ne mogu dobiti drugdje, pa nema zracne linije sa drugim zemaljama i Idlibstanom :D).
I tako su Rusi i SAA imali pun Q svega i turskih lazi, te krenui su sa ciscenjem svinjca i prvo oslobodili jug, a kasnije i cjeli M5 autoput. Cilj je jasno i M4 koji ide iz Latakije do Saraqiba.
Trebali li su Rusi i SAA i dalje svakodnevno ocekivati drone napade na Hmejmin i SAA polozaje, i samo ne odgovarati? To bi bilo bolje? Za koga?
A zasto je sada ta "ljubav" prestala? Jer je vrag uzeo salu, i Erdo je vidio da "mudzahedini" ne mogu vise sami ni gace sami da si pridrze a da im ne ispadnu. SAA bi zauzela cjeli Idlibstan za par sedmica, ako ne za jednu samu uz dobru rusku podrsku, to je FAKT! Znaci, za Erdija bi bio kraj, ganjali bi ga domaci (koji od prvog dana podupiru svakojakve dzihadiste u Siriji - sjecam se da su u svojim knizarama prodajali knjige o svetoj stvari Isila i slicno), a i ovi "umjereni" glavosjece iz Idlibstana, barem oni koji bi pobjegli u Tursku. Pusti sad price o izbjeglicama i jadnoj djecli Idlibstana i ostale suple price. Zaboli njega za to, to je samo PR. Kako su samo raskomadali kurdska sela i gradove na istoku Turske, nisu koristili "precizne" udare kojima se hvale. Iza sebe su ostavili Vukovare i Stalingrade, i to protiv svojih ljudi, na svojoj zemlji, a onda to spocitavaju Asadu u njegovoj zemlji.
Jasno je isto i da je Turska susjeda Sirije pa ima svoje interese a i zabrinutost.
Sad, to sto neki u Siriji ne bi zivjeli pod vlascu Assada, to je njihov problem. Ako su uzeli puske u ruke i isli se revoluciju... reci ti meni koja bi drzava to dopustila i mirno gledala? Pa u Zidovskoj drzavi se mirno ubije djete ako baci kamen u tenk okupatora. I izivko ce ti reci da opravdano (za mene takav stav stav bolesnog uma - govorimo o stavu, da ne bi sad mladjo nesto skakao).
A i izbjeglice su tada imali zenu i djece sa sobom, dok ih sada ima veoma malo, najvise je Pakistanaca (koji vrag oni bjeze, pa mir imaju u drzavi jelte, plus su prijatelji Amera, sta bi bjezali, pred kim?) i crnaca iz Magreba, znaci migranti, a ne izbjeglice. Sirijaca i Iracana ima stvarno malo.
Al ga sereš! Pobiše Židovu svu arapsku djecu po tvome. I gdje sam ja rekao da je to normalno. Na problem gledaš jednostrano. Druga strana te ne zanima. Ako je neko bolestan, onda si to ti. Alah te prčio, Poliču. I vrijeme je da mladjo TRAJNO zaključa ovu temu na kojoj ti liječiš svoje frustracije. |
Have mercy |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 05/03/2020 : 14:08:41
|
quote: Originally posted by maelstrom
Krugeru, a kada je veliki broj Jevreja bio u Gazi, znaš li koliko je to malo područje?Bilo ih je samo oko 8000, nisu ih oterali Palestinci već je to naložio Arijel Šaron i još su ti ljudi onda dobili u proseku po 200 000 dolara kompenzacije po porodici.Baš je loše, zar ne?Šta misliš, šta Palestinci dobijaju za njihovu otetu zemlju?Jedan veliki šipak. Valjda je jasno ko je tu bio ogromna većina (Gazi), uostalom nije puno drugačije ni na Zapadnoj obali, samo tamo je ipak osetno veće područje no opet su ih i tamo Izraelci okružili i ne daju čak ni da granica sa Jordanom bude slobodna (i to izgledaju po Trampovom planu planiraju da zauvek bude tako,kao oni će čuvati Palestince, a ovi još i da im plate za to,pa gde to na svetu ima tolikog cinizma ? ).Uostalom Izraelu bi bilo praktično nemoguće da kontroliše pojas Gaze (spolja) kao što to sada radi i da pritom besomučno bombarduje da se tamo unutra nalaze i neki Jevreji.Za to malo parče zemlje jednostavno im se nije isplatilo, Zapadna Obala je druga stvar jer Jevreji prosto hoće zemlju, treba im i iz ekonomskih razloga.
Imao sam prilike osobno razgovarati sa Palestincem iz Gaze. Sam kaže dok su Izraelci bili u Gazi sve je bilo O.K, Izraelci su sposobni za razvijanje. Nakon tog izgona Izraelaca nastalo je ovo sranje. Sharon je iselio Izraelce iz Gaze pod pritiskom. Politika Palestinaca baš i nije pametna. Mislim da Izraelci ovo namjerno rade kako bi se Palestinci sami iselili iz Gaze, barem je taj dojam imao sugovornik. Dakle na neki način što su htjeli to su dobili.
E sad ako si ti razgovarao lično sa nekim i ovde na tom prenosiš, to rešava sve stvari. Budi realan, ok je da se mi ovde tako gađamo nekim tezama, naravno da sami Palestinci na terenu osećaju na svojoj koži u praksi šta im se dešava i šta im se dešavalo i pre 2005. kada su Jevreji napustili Gazu, odnosno ta mala brojka njih.Palestinci i Izraelci uostalom se sukobljavaju već decenijama i znamo ko kakvim oružjem u tom sukobu raspolaže.
Kakav Šaron da je pod pritiskom doneo odluku o iseljenju.Pod broj jedan, nije on doneo odluku nego je 2003. predložio tako nešto, presudio je Kneset 2004. godine, a u praksi je to sprovedeno tek 2005.Dakle, ceo proces je trajao što znači da ni o kakvom pritisku ne može biti reč, a da je tako onda bi Jevreji otišli i sa Zapadne Obale, pa i tamo su pod pritiskom, nije li tako Krugeru? Uvrnuta ti logika potpuno.
Evo ti uostalom link ka wikipedii o tome pa se slobodno informiši.
https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_disengagement_from_Gaza
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 05/03/2020 : 14:09:47
|
Same ruske vlasti, odnosno recimo njihovo ministartstvo inostranih poslova se relativno retko oglašava i to svaki put budu neke umerene reakcije, uvek izražene diplomatskim govorom, nikakvo divljanje tipa Ergogana, Trampa i sličnih.
Već dugo nisam pratio ruske medije, pa ne mogu reći ni ovo ni ono. Rusi su poznati po divljanju i širenju dezinformacija u medijima. Ne vjerujem da su se opametili.
Pričaš kao da u ratu u Siriji ne učestvuju sami Sirijci.Valjda ti ljudi prvenstveno imaju pravo da izveštavaju o onome što se dešava u njihovoj zemlji? Kakvi crni Rusi, valjda ti ljudi imaju mozak, jezik, prste, ruke i ostalo, a i elektronske i ostale medije pa da mogu sami da se oglašavaju po tom pitanju. Ili misliš da su toliko glupavi i zaostali (kao što vlada uverenje na delu zapada) pa da su im potrebni Rusi da pričaju svetu šta im se dešava u zemlji? I eto, sami Sirijci najviše šire istinu o onome šta se dešava kod njih, naravno dosta toga preko engleskog jezika i to pre svega smeta zapadu. U celoj toj priči o tome šta se dešava i koji su uzroci svega Rusi su najmanje bitni.Uostalom, oni su se tek 2015. godine uključili u celu priču, a rat je počeo još 2011., šta je bilo za celo to vreme pre 2015.?Po tome znači Rusi su širili propagandu za rat u kome uopšte nisu ni učestvovali.Gluposti.
Ovo si malo izvrnuo. Lijepo sam napisao da ne pratim u zadnje vrijeme ruske medije, a prije jesam. Znam kakvi su. Ne razlikuju se od Amera ni malo. Europljani su podložni američkim utjecajem, Ukrajinci također, još plus što baš i ne vole Ruse. Što se tiče Sirijaca, ne znam, ne pratim. Možda su ti Sirijci Asadovi, pa moraju tako pisati, a opet kako će pisati oni koje hrani Turska? Imamo sam nekakve informacije od jednog hrvatskog novinara koji je jedno vrijeme boravio u Siriji. On je uvijek znao reći komplicirana situacija.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 05/03/2020 : 14:10:32
|
Krugeru, vec sam ti rekao - prije 100 godina je na podrucju danasnjeg Izraela zivjelo cca 700.000 Arapa (Palestinaca) i 70.000 Zidova. Jedino ako ti ne mislis na prehistorijsko vreme u vezi "domicilnog stanovnistva". Onda imamo srecu da su dinosauri vec izmurli, sta da se i oni jave sta im pripada po Bogu.
I, hoce li se Ameri iseliti jer nitko im nije poklonio podrucje SAD-a?
Reci mi, tko ima vlast i moc i nadzor u zatvoru među zatvorenicima? Oni miroljubivi, altruisticki nastrojeni i pravedni, ili oni mocniji bez ogranicenja sto se morala tice? Pa tako ti je i u velikom zatvoru Gaza kada nemas ljudski prava i Hellfire ti moze svakog treba doletjei u dnevni boravak.
Da nije fanaticni Zidov ubio Jicaka Rabina mozda bi i bilo mira. Ali fanatici na obje strane ga ne zele. No, opravdava li to oduzimanje ljudskih prava, nasilno iseljevanja, oduzimanje imanja, ubijanje zene i djece bez posljedica (sve su to teroristi)... rado bih te vidio na njihovom mjestu kako bi to razumno pritvrdio zidovskoj vlasi i rekao sami smo si krivi, eto sutjet cu i zivjet u govnima sa zenom i djecom, tako mi i treba.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 05/03/2020 : 14:13:29
|
quote: Originally posted by izivko
Al ga sereš! Pobiše Židovu svu arapsku djecu po tvome. I gdje sam ja rekao da je to normalno. Na problem gledaš jednostrano. Druga strana te ne zanima. Ako je neko bolestan, onda si to ti. Alah te prčio, Poliču. I vrijeme je da mladjo TRAJNO zaključa ovu temu na kojoj ti liječiš svoje frustracije.
Pa ako te nervira ne ulazi u nju i ne pisi gluposti.
Ni ja ne idem po sportskim topicima i pisem gluposti.
Sve je ok na ovom topicu dok se povremeno ne oglase takvi kao ti, jednu spuste i napuste. Pa ne ulazi vise, nitko te nije ni trazio. Idi citaj nesto.
|
|
Edited by - Poli on 05/03/2020 14:14:43 |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Posted - 05/03/2020 : 14:13:29
|
Ja o Siriji i Sirijcima i pričam Krugeru, za ostalo me briga što se ovog tiče i šta ruski mediji rade po drugim temama. Što se tiče Asadovih Sirijaca, nešto ih mnogo ima, a eto on je Alavit, no eno kliču mu i suniti i hrišćani, čudo jedno.No, kako sami Sirijci kažu, "svi smo mi Asadovi". |
Edited by - maelstrom on 05/03/2020 14:13:46 |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 05/03/2020 : 14:16:42
|
Krugeru, a kada je veliki broj Jevreja bio u Gazi, znaš li koliko je to malo područje?Bilo ih je samo oko 8000, nisu ih oterali Palestinci već je to naložio Arijel Šaron i još su ti ljudi onda dobili u proseku po 200 000 dolara kompenzacije po porodici.Baš je loše, zar ne?Šta misliš, šta Palestinci dobijaju za njihovu otetu zemlju?Jedan veliki šipak. Valjda je jasno ko je tu bio ogromna većina (Gazi), uostalom nije puno drugačije ni na Zapadnoj obali, samo tamo je ipak osetno veće područje no opet su ih i tamo Izraelci okružili i ne daju čak ni da granica sa Jordanom bude slobodna (i to izgledaju po Trampovom planu planiraju da zauvek bude tako,kao oni će čuvati Palestince, a ovi još i da im plate za to,pa gde to na svetu ima tolikog cinizma ? ).Uostalom Izraelu bi bilo praktično nemoguće da kontroliše pojas Gaze (spolja) kao što to sada radi i da pritom besomučno bombarduje da se tamo unutra nalaze i neki Jevreji.Za to malo parče zemlje jednostavno im se nije isplatilo, Zapadna Obala je druga stvar jer Jevreji prosto hoće zemlju, treba im i iz ekonomskih razloga.
Imao sam prilike osobno razgovarati sa Palestincem iz Gaze. Sam kaže dok su Izraelci bili u Gazi sve je bilo O.K, Izraelci su sposobni za razvijanje. Nakon tog izgona Izraelaca nastalo je ovo sranje. Sharon je iselio Izraelce iz Gaze pod pritiskom. Politika Palestinaca baš i nije pametna. Mislim da Izraelci ovo namjerno rade kako bi se Palestinci sami iselili iz Gaze, barem je taj dojam imao sugovornik. Dakle na neki način što su htjeli to su dobili.
E sad ako si ti razgovarao lično sa nekim i ovde na tom prenosiš, to rešava sve stvari. Budi realan, ok je da se mi ovde tako gađamo nekim tezama, naravno da sami Palestinci na terenu osećaju na svojoj koži u praksi šta im se dešava i šta im se dešavalo i pre 2005. kada su Jevreji napustili Gazu, odnosno ta mala brojka njih.Palestinci i Izraelci uostalom se sukobljavaju već decenijama i znamo ko kakvim oružjem u tom sukobu raspolaže.
Kakav Šaron da je pod pritiskom doneo odluku o iseljenju.Pod broj jedan, nije on doneo odluku nego je 2003. predložio tako nešto, presudio je Kneset 2004. godine, a u praksi je to sprovedeno tek 2005.Dakle, ceo proces je trajao što znači da ni o kakvom pritisku ne može biti reč, a da je tako onda bi Jevreji otišli i sa Zapadne Obale, pa i tamo su pod pritiskom, nije li tako Krugeru? Uvrnuta ti logika potpuno.
Evo ti uostalom link ka wikipedii o tome pa se slobodno informiši.
https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_disengagement_from_Gaza
Ja se sjećam onih prosvjeda. Vikipedija nije baš najpouzdaniji izvor, još ta nekakva slobodna, ali moguće da je baš tako bilo kako ovdje piše. Nisam baš tada najbolje pratio situaciju ali sjećam se da je bila dosta uzavrela. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 05/03/2020 : 14:20:42
|
Ja o Siriji i Sirijcima i pričam Krugeru, za ostalo me briga što se ovog tiče i šta ruski mediji rade po drugim temama. Što se tiče Asadovih Sirijaca, nešto ih mnogo ima, a eto on je Alavit, no eno kliču mu i suniti i hrišćani, čudo jedno.No, kako sami Sirijci kažu, "svi smo mi Asadovi".
Ja sam napisao da nemam ništa protiv Asada. No priča o medijima zna biti dosta škakljiva. |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Posted - 05/03/2020 : 14:29:35
|
Za njih je to pitanje časti, a i jednostavno da se pokažu kukavički niko ih kod kuće ne bi ni pogledao. Za razliku od onih islamskih fanatika oni znaju da ih nikakve device ne čekaju u raju nakon toga, sigurno je da se plaše smrti kao i svi normalni ljudi, ali jednostavno postoje neke stvari koje su veće od života, sve se može oprati, ali obraz teško ako je isprljan.
Usput, kada jedan Rus tako nešto napravi, to se pročuje i odmah da domaći zadatak drugom koji bi se eventualno našao u sličnoj situaciji.
Usput, izuzetno teška vojnička obuka kroz koju prolaze (verovatno i najteža,pogotovo kod specnaza) takođe ima udela u svemu tome.
Nisam to mislio na slab nacin ("ludi").
Ali razumnije mi je povuci se, pregrupirati, sam odabrati teren i steci pobjedu, a ne po svaku cijenu ustrajati na izgubljenoj bitki. To mozda prolazi kao PR, ali izgubljeni vojnik je... izgubljen. Znaci, ako se ne moze drugacije, da. Drukcije ne. Ameri npr. ne bi napravili takvo nesto, no u Vijetnamu i Afganistanu su ipak izgubili iako u boljoj poziciji sto se vojne opreme tice.
Npr. Tigrovci se u Siriji cesto povuku da ne bi imali previse nepotrebnih gubitaka, a kasnije ionako povrate to podrucje ili najcesce jos napreduju. No, na zalost samo su se oni bas, ali bas, iskazali da mogu nesto napraviti kada treba. Ima SAA jos nekoliko dobrih i iskusnih udarnih jedinica, no ne koriste svi isto naoruzanje kao Tigrovci (npr. T-90, nocna oprema...), pa mogu napraviti manju halabuku (npr. Palestinci iz Liwa al Qudsa - u Aleppu i na jugu su se dobro iskazali, a da su imali jos bolju opremu). Na srecu je i SAA ipak se malo reformirala i izbacila crnoborzijance, mafijase i privatne gangstere, barem u najvecoj mogucoj mjeri. Ali i dalje primaju nepotrebne gubitke. I sami priznavaju da im se ne da praviti zaklone i kopati jarke kada osvoje nesto pa da utvrde polozaje.
A sad zamislimo da SAA ima opremu Turske ili nedajboze Amera, moze i ruske vojske, ali ne zastarjelo oruzje. Da su im svi tenkovi modernizirane verzije T-72 ako ne vec vecina T-90, plus Mil Mi-24, bolji zrakoplovi, moderni dronovi, haubice sa navođenjem, nocna oprema, oprema za elektronicke smetnje itd. itd.
Ok si se izrazio, znam na šta misliš, ko će ga znati šta jednom ruskom vojniku u takvom momentu prođe kroz glavu?
No, naravno to su ipak pojedinačni slučajevi, nisu ni Rusi toliko ludi da žrtvuju neke veće jedinice, povukli bi se i oni u datim situacijama. Pojedinac ili manja grupa ljudi je druga stvar jer ako kao takvi mogu da nanesu ozbiljan udarac brojnoj grupi neprijatelja, em to neprijatelju nanosi štetu, em mu spušta moral i em tvojim saborcima diže.Naravno, sve te situacije koje sam spomenuo (i one koje nisam) su bile lične odluke, niko tim vojnicima nije naravno naredio tako nešto niti ih huškao na taj postupak što je i normalno.
Tigrovci (odnosno kako se sad zovu 25-ta specijalna jedinica,tako nešto) u Siriji veoma pametno i efikasno deluju, stekli su već zavidno borbeno iskustvo što je veoma važno, no dobro su i obučeni za razliku od možda nekih drugih jedinica SAA.Obuka je veoma bitna stvar, Rusi su obučavali neke jedinice SAA, recimo peti korpus, no potreban je još poneko, no vremenom će takvih jedinica biti sve više.Polako stižu i mladi kadeti sa akademije, zapovedni kadar i svi oficiri su takođe dosta bitan faktor. Iskreno, a ko će ga znati, možda su SAA na terenu gledano iz čisto vojničkog ugla potrebne i neke jedinice malo surovijeg karaktera, koje su recimo nekada bile tu poput Pustinjskih sokolova, oni su uvek znali kako će sa islamistima. Oni su radili neke ne baš pohvalne stvari poput takođe rezanja glava (doduše samo sa mrtvih protivnika) što se javnosti i ostalima u SAA nije baš svidelo i onda je jedinica raspuštena.Eto i po tom detalju se recimo vidi razlika između SAA i takozvanih "umerenih pobunjenika" odnosno terorista.
Što se tiče opreme SAA, sada je dosta bolja, mada da imaju samohodne haubice ili MRLS "Uragan" recimo, da ne kažem TOS u većoj meri, a ne samo onako čisto da se pokaže, bila bi već ogromna razlika na terenu.
No, u svakom slučaju, gledajući sve okolnosti, put koji je pređen od 2011., SAA dobro gura, ne može ruska avijacija ma koliko bila jaka da reši sama nijedan rat, niti je to bilo koja druga avijacija mogla. |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Posted - 05/03/2020 : 14:35:14
|
Ja o Siriji i Sirijcima i pričam Krugeru, za ostalo me briga što se ovog tiče i šta ruski mediji rade po drugim temama. Što se tiče Asadovih Sirijaca, nešto ih mnogo ima, a eto on je Alavit, no eno kliču mu i suniti i hrišćani, čudo jedno.No, kako sami Sirijci kažu, "svi smo mi Asadovi".
Ja sam napisao da nemam ništa protiv Asada. No priča o medijima zna biti dosta škakljiva.
A mediji kao mediji, pogotovo oni elektronski, ko im danas još veruje ma sa čije strane dolaze, pogotovo ako ima "soli" u glavi. Zato su tu twiter i nezavisni reporteri, analitičari i slični, mnogi od njih imaju izvore direktno na terenu. |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Posted - 05/03/2020 : 14:38:14
|
[quote]
Ja se sjećam onih prosvjeda. Vikipedija nije baš najpouzdaniji izvor, još ta nekakva slobodna, ali moguće da je baš tako bilo kako ovdje piše. Nisam baš tada najbolje pratio situaciju ali sjećam se da je bila dosta uzavrela.
Generalno, situacija na tom području je verovatno najnezgodnija i najzapaljivija na svetu. Ne kažem da ni među Palestincima nema fanatika i raznoraznih.Opet, svaka reakcija Izraela uvek zakači one nedužne, pogotovo ženu i decu.To je problem. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 05/03/2020 : 14:46:09
|
Generalno, situacija na tom području je verovatno najnezgodnija i najzapaljivija na svetu. Ne kažem da ni među Palestincima nema fanatika i raznoraznih.Opet, svaka reakcija Izraela uvek zakači one nedužne, pogotovo ženu i decu.To je problem.
Jest problem zato što je otišlo predaleko, a bojim se da nitko neće popustiti. Ima civilnih žrtava i na strani Izraelaca, mada istina kad uzvraćaju onda su prebrutalni.
A mediji kao mediji, pogotovo oni elektronski, ko im danas još veruje ma sa čije strane dolaze, pogotovo ako ima "soli" u glavi. Zato su tu twiter i nezavisni reporteri, analitičari i slični, mnogi od njih imaju izvore direktno na terenu.
Ne pratim baš tviter a ni neovisne medije što se tiče ove situacije u Siriji, pa se oslanjam na Polija i druge izvore, pokušavam pročitati između redaka. |
Edited by - Kruger on 05/03/2020 14:51:18 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 05/03/2020 : 14:49:20
|
Ne pratim baš tviter a ni neovisne medije što se tiče ove situacije u Siriji, pa se oslanjam na Polija i druge izvore, pokušavam pročitati između redaka.
Onda bolje da ti ne saljem proteroristicne izvore, to jest vise njih.
|
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 05/03/2020 : 15:10:10
|
Krugeru, vec sam ti rekao - prije 100 godina je na podrucju danasnjeg Izraela zivjelo cca 700.000 Arapa (Palestinaca) i 70.000 Zidova. Jedino ako ti ne mislis na prehistorijsko vreme u vezi "domicilnog stanovnistva". Onda imamo srecu da su dinosauri vec izmurli, sta da se i oni jave sta im pripada po Bogu.
I, hoce li se Ameri iseliti jer nitko im nije poklonio podrucje SAD-a?
Reci mi, tko ima vlast i moc i nadzor u zatvoru među zatvorenicima? Oni miroljubivi, altruisticki nastrojeni i pravedni, ili oni mocniji bez ogranicenja sto se morala tice? Pa tako ti je i u velikom zatvoru Gaza kada nemas ljudski prava i Hellfire ti moze svakog treba doletjei u dnevni boravak.
Da nije fanaticni Zidov ubio Jicaka Rabina mozda bi i bilo mira. Ali fanatici na obje strane ga ne zele. No, opravdava li to oduzimanje ljudskih prava, nasilno iseljevanja, oduzimanje imanja, ubijanje zene i djece bez posljedica (sve su to teroristi)... rado bih te vidio na njihovom mjestu kako bi to razumno pritvrdio zidovskoj vlasi i rekao sami smo si krivi, eto sutjet cu i zivjet u govnima sa zenom i djecom, tako mi i treba.
Pričali smo o tome. Tad je to bila vuko.bina, Židovi su je razvili i stvorili dobar dom za sve, al normalno da si oni budu glavni. Možda ni osmanlijama nije odgovaralo da se to područje razvije, jer ni Arapi i Turci se ne vole. Ispada da Turke nitko ne voli. Arapi, Iranci, Kurdi, Židovi i tko zna tko još, Išak Rabin je zanimljiva priča, no pitanje je da li bi vladao mir, to je tešo pitanje.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 05/03/2020 : 15:20:52
|
Ajmene, znaci ako ti sada imigranti dođu u tvoju slavonsku bascu, satorisu na tvojoj basti ali je i opedenisu, postave kanalizaciju, jaccuzi i bazen, to znaci da mogu ostati tamo, a tebi ostane garaza da zivis u njoj? :D
|
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 05/03/2020 : 19:03:28
|
Ajmene, znaci ako ti sada imigranti dođu u tvoju slavonsku bascu, satorisu na tvojoj basti ali je i opedenisu, postave kanalizaciju, jaccuzi i bazen, to znaci da mogu ostati tamo, a tebi ostane garaza da zivis u njoj? :D
Brkaš neke stvari. Brkaš klasično osvajanje i to nazadnih ljudi sa razvijanjem. Migranti ne dolaze raditi i stvarati, dolaze parazitirati. Izraelci su od vuko.ebine napravili zanimljivu državu. Totalno neusporedivo. Amerika je neka druga priča ali opet od ničeg stvoreno je to što je, doduše pomalo na ružan način i prema starosjediocima i prema bijelim naseljenicima.
|
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 05/03/2020 : 23:26:14
|
ovo sam vidio ali mi se i nije cililo vrijednim objaviti, no samo za gegegeja
INFORMACIJSKI RAT - Turska propaganda objavila novi video „uništenja Pancira-S1“ pod Sarqibom https://www.logicno.com/politika/turska-propaganda-objavila-novi-video-unistenja-pancira-s1-pod-sarqibom.html
Turci su objavili novi video uništavanja sirijskog ili ruskog sustava Pancir-S1 u Idlibu. Međutim, ovo je drugi „dokaz“ turskog ministarstva obrane, nakon onog koji je bio montiran na šasiji kamiona MAN, a ne Kamaz, kao svi ovi sustavi u Siriji, koji je pobudio sumnje blogera koji po cijele dane provode za kompjuterom i analiziraju ovakve i slične objave. Nije prošlo ni nekoliko sati, a već se raširilo mišljenje da imamo posla s još jednim lažnim „napadom“. Mnogi od onih koji su vidjeli te kadrove primijetili su da je prikazan montirani snimak.
Ali bez brige, gegege ima dostupe do tajnih kanala i Turci ce mu slati nemontirane snimke pa ce nas sve ismijati, jer on sve zna.
Ruski botovi i njihove fantazije na logicno.com baš nisu neka referencija. Večina njihovih objava je toliko naivnih i priglupih, da su same sebi dovoljan komentar, a njihove "vijesti" su prijevodi dan ili dva starih objava sa medija, koji su korak bliže majčici Rusiji. Ali svakome po njegovom ukusu. (U slučaju da vučeš koju paru na račun klikova, svaka čast, i nastavljaj punim gasom dalje )
Ako si se več direktno zakačio za te Pancire...
Facebook objava o stradanju posade prvog uništenog "MAN" Pancira (možda su pojeli pokvareni boršč?) https://twitter.com/OmarySamer/status/1233660892153339904
Na osnovu objavljenih snimaka nitko ne može tvrditi, da li je ili nije pogođen kamion MAN. Pa čak i da je to MAN-ovo podvozje, ko kaže, da Rusi nisu taj model poslali i u Siriju (dokazano je, da ga proizvode). Pošto se sirijska vojna tehnička struktura u velikoj mjeri raspala, moraju se i asadisti oslanjati na civilne mehaničare, kojima je MAN-ov kamion vjerojatno bliži od neke ruske vojne egzotike.
Moje razumjevanje svjeta i sirskog konflikta na sreču (ili na žalost) nije dječje binarno. Pošto si se ti odlučio, da pokazujš isključivo i samo jednu stranu medalje, mislim da je sasvim korektno da se tu i tamo pokaže i kakav drugačiji pogled. Večina ljudi koji prate ovaj topic je dovoljno pametnih, da sami dođu do zaključaka, ja i ti ili netko treči im možemo samo pokazati informacije, koje netko, koji prati samo mainstream medije sam može teško nači. I naravno, izbjegavam psovke, rasizam i navijaštvo, što su glavne karakteristike tvojih postova
Svakako nisam "protiv Sirije" kao što tvrdiš - istina je jedino da pokazujem na korupciju, nesposobnost i psihopatologiju asadističkog režima. Asadov režim na iranski pogon, je vjerojatno najmanje loša opcija za Siriju u ovom momentu, ali to ne znači, da su zbog toga pozitivci ili čak izvan kritike. Povratka na situaciju u 2010 sigurno neče biti
Što se Turske tiče, koliko su po svoje opičeni, drže se neke svoje logike i pravila. Erdogan može imati takve ili onakve ciljeve i fantazije, ali vojska im je bila dio NATO pakta 50 godina i naročito na srednjem i nižem komandnom nivou igra po NATO pravilima - znači jasna ograničenja, pravila i ROE za svaku moguču situaciju, što znači i zaustavljanje i deeskalaciju operacije, kad su predhodno postavljeni kriteriji dostignuti (tipičan primjer je zaustavljanje Desert storm-a 1990 na "tri četvrtine" posla). Za jurišantsku IRGC i oportunistične Ruse je takav način razmišljanja i djelovanja nešto sasvim neshvatljivo.
Isto je sa velikom rezervom treba uzimati teorije (i teoretičare), koji idu "u širinu i dubinu" i na puškaranjima po raznoraznim vukojebinama grade nove imperije i svjetske poredke.
|
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 06/03/2020 : 09:07:08
|
Brkaš neke stvari. Brkaš klasično osvajanje i to nazadnih ljudi sa razvijanjem. Migranti ne dolaze raditi i stvarati, dolaze parazitirati. Izraelci su od vuko.ebine napravili zanimljivu državu. Totalno neusporedivo. Amerika je neka druga priča ali opet od ničeg stvoreno je to što je, doduše pomalo na ružan način i prema starosjediocima i prema bijelim naseljenicima.
Kako brkam, pa procitaj jos jednom. Recimo da imas zanemarenu bastu, ali je tvoja. Sad ti tamo iz sumarka prikraj tvoje baste dođu neki migranti, postave satore na tvojoj bastu i pocnu ju obrađivati kao da je njihova. Je li zbog toga sada zaista njihova? Pitali su te ako im je prodas, pripada li im? Pa da su gore postavili sve od bazena do nakupovalnog centra i autopraonice za zlatnim kvakama.
|
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 06/03/2020 : 09:20:09
|
@gegege Pa nije Logicno napravio sve to nego samo pouzima strane vijesti, zelis li te linkove? Smislenije mi je bilo da stavim na hrvatskom jeziku.
Ona posada iz linka je jos od februara/veljace, nije to u vezi te snimke. Znaci nista, ja mislio da ti je Ankara vec poslala memo sa pravom neobrađenom snimkom, kad ono... sipak. Pa reci onda ti meni, zasto su morali promjeniti kameru u toj snimki, ako je sve bepe?
Korupcija u Siriji nije nista strasnija od korupcije u ostalim zemljama susjedstva. Postojala je prije Bashara, i velika je vjerojatnost da ce postojati i poslije njega. Pa korupcija (mada ne ovakva "balkanska" postoji i u naprednim zemljama tehnoloski razvijenog Zapada).
I da, objasni mi po kojem to pravilu jedna clanica Nata moze napasti drugu suverenu zemlju, priznatu od strane UN-a, i pri tome zeli jos pomoc ostalih clanica Nata, kad Turska nije ni napadnuta. I to sve za zastitu najgorih terorista, ili po tvome al Qaida vise ne postoje. Ono, pa preimenovali su se, to su sada umjereni uzgajivaci povrca valjda. I ako je turska vojska ilegalno i bez podrske i dozvole Damaska i Moskve usla na prve linije fronta da pomogne teroristima u napadu na SAA polozaje, pa valjda je jasno da moze koji vojnik tamo i pogunuti zajedno sa svojim alkajdocima suborcima.
|
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 06/03/2020 : 09:33:31
|
Znaci, jucer je dostignut sporazum između Rusa i Turaka, i to mi bas i e izgleda kao pobjeda Ankare.
Erdo je prijetio da se SAA mora povuci iza turskih OP, sto se nije dogodoilo i sto se nece dogoditi. Prijetio je da ce nastaviti vojnu operacije sve dok jedinice SAA nisu unistene ili iza linije turskih OP, a sada je potpisao dogovor koji ce u ruke Damaska staviti i drugi autoput (M5 koji ide od Jordana do Alepa je vec u rukama SAA), to je M4 iz Latakije do Saraqiba (Alepa).
Oko M4 ce biti 6km dugi koridor i to na sjevernoj i na juznoj strani odakle se teroristi moraju povuci, sto de fakto znaci da su ovi juzno od M4 izbaceni iz stroja. Uskoro ce putem M4 da kontroliraju zajednicke rusko-turske patrole. I da, ovaj koridor je prakticki kod Idliba grada.
turska karta
Sad, kako se moze vidjeti i iz karte to znaci da se terorosti moraju povuci i iz planinske utvrde kod Kabaija u latakijskim planinama, a svi znamo da to nece napraviti. Tu su im najbolje branjeni polozaji na podrucju cjelog Idlibstana. A i ovi juzno od M4 se nece miroljubivo povucu, pa ce SAA na kraju zauzeti to podrucje.
Sad, kako ce to Erdo predstaviti doma kao dobar sporazum i uspijeh... to je tajna.
Navodno su jucer odma' poslije ponoci vec zapocele provokacije i artiljerijski napadi, ali drugi kazu da je na cjeloj fronti relativno mirno. Sigurno nije dosle do nekih pokusaja proboja.
Kome se ne cita Logicno, neka samo mirno preskoci ovo... i cita neke turske, saudijske ili americko-zidovske vijesti.
Analiza sporazuma Putina s Erdoganom u Moskvi https://www.logicno.com/politika/analiza-sporazuma-putina-s-erdoganom-u-moskvi.html
ANALIZA - Koji su bili Erdoganovi „aduti“ za pregovore s Putinom u Moskvi https://www.logicno.com/politika/koji-su-bili-erdoganovi-aduti-za-pregovore-s-putinom-u-moskvi.html
Masovna tuča u turskom parlamentu zbog Sirije https://www.logicno.com/politika/masovna-tuca-u-turskom-parlamentu-zbog-sirije.html
Izrael opet napao Siriju skrivajući svoje F-16 iza civilnih zrakoplova https://www.logicno.com/politika/izrael-opet-napao-siriju-skrivajuci-svoje-f-16-iza-civilnih-zrakoplova.html
|
|
Edited by - Poli on 06/03/2020 09:36:13 |
|
|
Topic |
|
|
|