forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vaših Top 10
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 21/03/2020 : 18:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by ivi skoj

Ivane nije da sam fan čorbe, ali tako je ispalo da smo ko klinci otišli baš na taj.
A turneja, nemam pojma zakaj mi je u sjećanju da se tako zvala.
U mojim godinama je oveća zbrka u glavi.

Vjerujem. I u mojoj. Jel bila 82? Tad kad si bio u Domu sportova?

Misliš da se sječam ko da je jučer bilo.

Pogledao sam na interpletu, da bila je valjda 82 ili im je još poneko zgažen na koncertu.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/03/2020 : 18:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Nije, samo taj tragican slucaj..
Da 82' turneja U ime naroda. Ima i oficijalni live PGP RTB-a. Svirali su te godine u svakom selu u Jugi. Mamutska turneja. Bacit cu bas oko na svoje LP-e.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 21/03/2020 : 18:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Onda je ta, sjećam se da se na kraju bacio u publiku, susjeda mi ponosno pokazala komad nekog leopard uzorka kaj su mu majicu rastrančirali.
Ko je onda mislio na koronu.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/03/2020 : 18:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Je. Nisam znao ni da postoji Corona pivo... ja sam Corbu gledao prvi put, par godina poslje, 85-e. Punili su velike dvorane tih godina. Izbila je velika tuca na Gripama u Splitu. Na pjesmi Pogledaj dom svoj andele. Prvo u publici poslije s milicijom. Prekinut je bio koncert, a pjesmu su ponovili...eh, back in the days.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/03/2020 : 18:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
U2- Pop

O pa imamo i fanove Popa, lijepo.
Meni je Pop drag album jer to je bio vrhunac eksperimentalnog U2-a (zajedno sa Passengers projektom) gdje su došli do samih granica po pitanju identiteta benda.

Najbolji album kao cjelina je bez sumnje Achtung Baby, Joshua Tree je najbitniji i najuspješniji ali nije toliko izbalansiran jer prvi dio albuma toliko je dobar da zasjenjuje ostatak pjesama.

Meni je osobno najdraži All That You Can´t Leave Behind.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/03/2020 : 19:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
>Meni je osobno najdraži All That You Can´t Leave Behind

Jako dobar album i odlično funkcionira kao cjelina.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/03/2020 : 19:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Malo sam istraživao ove vaše liste i preslušavao ono što mi je bilo nepoznato (izolacija čuda čini). Za početak, Tonto, Ivanl i Cromwell.

Evo kratkih osvrta:

Van Der Graaf Generator – Pawn Hearts
neslušljivo, meni zvuči poput jeftine kopije Floyda

Dio - Holy diver ili Last in line ili Sacred hearth
Genijalno, već sam stavio na plejlistu

Mark Lanegan - Funeral blues
Veoma dobro

Blues Explosion - Plastic fang
Ne

Roky Erickson - The evil one
Zanimljivo, ali ništa više od toga

Neko Case - Blacklisted
Meh. Mešavina Garbage i Sheryl Crow

Man With No Name - Earth moving the Sun
Ufff...kraj devedesetih i zračenje mozga svim mogućim zvučnim efektima. Dead can dance na steroidima i speedu. Nikako

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/03/2020 : 19:11:55  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

>Meni je osobno najdraži All That You Can´t Leave Behind

Jako dobar album i odlično funkcionira kao cjelina.

Naletio sam 2016. na Bona Voxa dok je krstario hrvatskom obalom, točnije on je naletio na mene jer se vozikao na biciklu sa nekom svojom ekipom. Dao sam mu ruku, razmijenili smo par rečenica pa sam mu spomenuo da mi je taj album puno značio u životu. Duša od čovjeka, stisnulo me malo u grlu što je i on primijetio, onda smo se lijepo pozdravili i otišao je svojim putem.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/03/2020 : 19:11:55  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:
U2- Pop

Meni je Pop drag album jer to je bio vrhunac eksperimentalnog U2-a (zajedno sa Passengers projektom) gdje su došli do samih granica po pitanju identiteta benda.

Najbolji album kao cjelina je bez sumnje Achtung Baby, Joshua Tree je najbitniji i najuspješniji ali nije toliko izbalansiran jer prvi dio albuma toliko je dobar da zasjenjuje ostatak pjesama.

Meni je posle Pop najdraži Rattle and hum, pa onda War a ova dva koju većina navodi kao najbolje su mi nekako mnogo komercijalni (odlični,da se razumemo). Posle Pop mi je sve neslušljivo, imali su par sasvim dobrih pesama, ali ništa više od toga.

Edited by - manhunter on 21/03/2020 19:12:52
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/03/2020 : 19:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vidim da dosta ljudi peferira četvorku od Zeppelina, meni je to najiritatniji njihov album, vjerovatno zbog zasićenja. Danas zavrtim jedino The Battle of Evermore.

Meni nije najiritantniji (kuzim zasto je kao naj) jer sam ionako oduvijek bio slab na III (njihov prvi vinil koji sam kupio i odma' sa Immigrant Song vjecna ljubav je zapocela). Meni je samo bilo cudno da se uvijek toliko preferira na raznim top listama Physical Graffiti. Ma je ok album, ali najbolji???

No, ako bi III stavio na top listu to ne bi bilo (donekle) fer zbog posljednje 2 pjesme koje nisu top. Ono, nisu slabe ali top kao preostatak albuma nisu. Drukcije mi ima taj album ono nesto carobno... Snowdonia...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/03/2020 : 19:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Ufff...kraj devedesetih i zračenje mozga svim mogućim zvučnim efektima. Dead can dance na steroidima i speedu. Nikako

MWNN je zapravo vrlo kvalitetan trance ali kao zanr nije za svakoga, pa stoga...

Bio sam i sam razmisljao koj goa trance album bi ispostavio ali ih je previse, a nijedan toliko velik da otskace od svih. Jedino da moze i "mix" album, onda bi to bilo Astral Projection vs MFG - Nintrance (megamix) ali nije to pravi album (valjda?).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/03/2020 : 19:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Meni je posle Pop najdraži Rattle and hum, pa onda War a ova dva koju većina navodi kao najbolje su mi nekako mnogo komercijalni (odlični,da se razumemo). Posle Pop mi je sve neslušljivo, imali su par sasvim dobrih pesama, ali ništa više od toga.

Meni je Rattle and Hum nekako razvodnjen jer u suštini to je live album na kojeg su strpali i obrade i nove pjesme tako da me ne "udara" toliko, ali odlične pjesme koje su ujedno i veliki hitovi nitko ne može poreći (Desire, Angel of Harlem, All I Want is You itd.).

Problem sa Warom je što ima dva mega hita (SBS i New Years Day) a ostatak nije ni blizu toliko dobar premda mi se sviđaju Two hearts beat as one i "40". Također je to njihov zvuk prije nego što su došli Brian Eno i Daniel Lanois koji su sa Unforgettable Fire udarili temelje za sve ono što je došlo poslije.

quote:
Posle Pop mi je sve neslušljivo, imali su par sasvim dobrih pesama, ali ništa više od toga.

Razumijem, Pop je toliko različit od svega drugoga (vidi pod MOFO) da je teško priviknuti se na ono što je došlo poslije, pogotovo kad ti je to najdraži album.
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
673 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 21/03/2020 : 19:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
@manhunter

Ne odustaj odmah od van der graafa, pawn hearts je po meni genijalan album ali mislim da treba malo vise iskustva slusanja prog rocka da bi se svidelo na prvu. Ako te ne mrzi probaj sa pesmom House with no door jer je malo laganija a ako ti se svidi odslusaj sa Pawn heartsa A plague of lighthouse keepers barem zato sto je jedna od najboljih pesma u zanru.

Edited by - jogurt on 21/03/2020 19:24:59
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/03/2020 : 19:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo kratkih osvrta:

Očekivano, pogotovo s obzirom na tvoj ukus. Malo je ljudi koji to mogu podnijeti. Meni je to nešto najbolje u glazbi. Slušam ga u prosjeku jednom tjedno već 25 godina... i dalje nisam u stanju obavljati ikakav posao dok ga vrtim već se isključivo posvetiti slušanju... za razliku od svega ostalog.

Razumijem i prvoloptašku poveznicu s floydima zbog progresivnog žanra, ali ona baš i ne drži vodu pošto u Van der graafu praktički ne postoji gitara (na ovom albumu je ono malo gitare odsvirao Fripp iz Crimsona) dok Gilmour nosi Floyde.

Mislim da na forumu samo Cromwell razumije ovaj bend približno kao ja. Inače, mene moja draga nikad ne ljuti jer zna da joj za kaznu slijedi Van der graaf...

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/03/2020 : 19:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
... ah vidim da je jogurt priskočio. Bravo. House with no door je Cave prije Cavea.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/03/2020 : 19:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Malo sam istraživao ove vaše liste i preslušavao ono što mi je bilo nepoznato (izolacija čuda čini). Za početak, Tonto, Ivanl i Cromwell.

Evo kratkih osvrta:

Dio - Holy diver ili Last in line ili Sacred hearth
Genijalno, već sam stavio na plejlistu

Mark Lanegan - Funeral blues
Veoma dobro

Blues Explosion - Plastic fang
Ne

Roky Erickson - The evil one
Zanimljivo, ali ništa više od toga

Neko Case - Blacklisted
Meh. Mešavina Garbage i Sheryl Crow

E pa bas mi je drago.
Plastic fang je zajeban. Mozda na neko drugo slusanje...Funeral bluesu daj jos malo vremena, morao bi 'leci'.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/03/2020 : 19:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Meni je Blues funeral prodkucijski nepodnošljiv... u session izvedbi mi je izvrstan. To je stvar ukusa i moje netolerancije na tu vrstu zvuka.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/03/2020 : 19:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
U2- Pop

Meni se U2 gadi. Zbog onog sto su bili i zbog ovog sto su sad. Korporacija losih poruka i laznog morala. Pretenciozni. Umisljeni. (Ovo vrijedi i za Metallicu) postali su fabrika/firma/korporacija kao Coca Cola ili slicno. A nekad sam ih obozavao. No ovo se mora reci; Joshua tree je ne samo jedan od najvaznijih albuma u rock povjesti zbog svojih snaznih poruka, vec i zbog nevjerovatne protocnosti i izbalansiranosti albuma. Svaka je pjesma na svom mjestu i sve funkcionira besprijekorno kao album. Nema loseg trenutka. Remek djelo. Samim tim njihov pad danas mi je jos tezi i ljigaviji. Gledao sam u Barceloni prije par godina slavljenicku turneju Joshue. Genijalno. Kako nisam mogao popratiti onu prvu za vrijeme Juge, tako sam posebno bio nabrijan na ovu. Besorijekorno su odsvirali koncert. Makar onaj dio gdje su izveli kompletan album. Nakon pauze kao da je izasao drugi bend. Pojavom, odjecom, instrumentima... pjesme ljiga do ljige. Plus totalno budalaste poruke Bona. Lagano smo ja i supruga napustali stadion dok su iza nas svirali isti, a tako drugaciji ljudi u drugom dijelu koncerta.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/03/2020 : 19:51:18  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

@manhunter

Ne odustaj odmah od van der graafa, pawn hearts je po meni genijalan album ali mislim da treba malo vise iskustva slusanja prog rocka da bi se svidelo na prvu. Ako te ne mrzi probaj sa pesmom House with no door jer je malo laganija a ako ti se svidi odslusaj sa Pawn heartsa A plague of lighthouse keepers barem zato sto je jedna od najboljih pesma u zanru.

Mogu ja nečemu dati i dve šanse, ali čisto sumnjam da će mi se svideti. Kod mene ti je tako, ili mi odmah uđe u uho, ili nikad.

Sorry @tonto

Edited by - manhunter on 21/03/2020 19:52:31
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/03/2020 : 19:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je Blues funeral prodkucijski nepodnošljiv... u session izvedbi mi je izvrstan. To je stvar ukusa i moje netolerancije na tu vrstu zvuka.

Ima istine. Istina je i da je to pitanje dozivljaja sounda. Je, session je izvrstan. Uvjeravam te da je i koncertna izvedba bila za pamcenje.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/03/2020 : 19:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

[
Razumijem, Pop je toliko različit od svega drugoga (vidi pod MOFO) da je teško priviknuti se na ono što je došlo poslije, pogotovo kad ti je to najdraži album.

Meni je MOFO najlošija pesma sa tog albuma, sve ostale su mi savršene (a najsavršenije If you wear that velvet dress i Wake up dead man).
Kod albuma posle ovog se dogodilo isto ono što se desilo i Metallici: podilaženje mainstreama umesto stvaranje istog. Bono mi je već tad postao nepodnošljivo ljigav sa svim mogućim i nemogućim političkim-zaštitimo-prirodu-ne-jedite-životinje-spasite-potlačene-narode porukama. Čovek je bio Greta pre Grete.

Edited by - manhunter on 21/03/2020 19:56:50
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/03/2020 : 19:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote

Problem sa Warom je što ima dva mega hita (SBS i New Years Day) a ostatak nije ni blizu toliko dobar premda mi se sviđaju Two hearts beat as one i "40".

Steta sto je New year day teska krada. Plagijat.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/03/2020 : 19:57:37  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Problem sa Warom je što ima dva mega hita (SBS i New Years Day) a ostatak nije ni blizu toliko dobar premda mi se sviđaju Two hearts beat as one i "40".

Steta sto je New year day teska krada. Plagijat.

Meni se War sviđa zato što zvuči poput EKV, ne ulazim u umetničku vrednost ili plagijate.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/03/2020 : 19:58:47  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
@ivanl

E pa ti bi da su ostali u ´87 isto ko i Metallica u ´91, život ne ide tako. U svemu ima dobrog i lošeg i treba znati razabrati ali kako ide ona: "svakom svoje".
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
673 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 21/03/2020 : 20:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jogurt

@manhunter

Mogu ja nečemu dati i dve šanse, ali čisto sumnjam da će mi se svideti. Kod mene ti je tako, ili mi odmah uđe u uho, ili nikad.

Sorry @tonto

Sve jasno, nekome ne leži i to je to. Ja da sam ubacio jos 10-20 albuma najverovatnije bi i Pawn Hearts ubacio. Prva pesma stvarno zna da ubije u pojam na tom albumu, meni je osetno najslabija od tri na njemu.

Kad se setim koliko sam obozavao taj album kad sam ga ljudski odslusao i koliko sam uzivao u njemu (a i sad povremeno), dodje mi nekako krivo sto svi ne mogu da uzivaju u njemu
Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000