Author |
Topic  |
fler
Senior Member

Croatia
2080 Posts
Member since 21/10/2003 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27660 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 09/04/2020 : 21:53:13
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ehem... Samo bih primjetio da najvećih problema sa vezom imaju oni koji su i inače plasirani između 30. i 40. mjesta Samo Jakši virujen
Imali smo 80 bodova i bili negdi 4,5 i onda na pitanje o wunderwafenu otišlo u tri...Biće sam propustija barem 10,15 pitanja. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 09/04/2020 : 21:55:31
|
quote: Originally posted by jaki
Ehem... Samo bih primjetio da najvećih problema sa vezom imaju oni koji su i inače plasirani između 30. i 40. mjesta Samo Jakši virujen
Imali smo 80 bodova i bili negdi 4,5 i onda na pitanje o wunderwafenu otišlo u tri...Biće sam propustija barem 10,15 pitanja.
Šteta |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 09/04/2020 : 22:01:00
|
Jebiga, za štekanje, prije otvaranja novog topica da se čujemo pa da napišemo upute, za sastavljače i igrače:
Rezolucija za slike:
- okomite: width: 600 pixela + preserve aspect ratio
- vodoravene: width: 800 pixela + preserve aspect ratio
- dpi: 72
Ove koje su manje od predloženog ne mijenjati.
Preporuka za program za obradu slika, bespla, čuda radi, a i neki naš baja ga je radio: https://www.irfanview.com/
Kako to izgleda u programu:

Za mijenjanje rezolucije je naredba ctrl+r, za spremanje crtl+s
Prijedlog: pošto je očito dijelu ekipe štekalo, da počnemo s ligom od slijedećeg tjedna, ili da se ovaj ne računa? |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 09/04/2020 : 22:03:24
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
Prijedlog: pošto je očito dijelu ekipe štekalo, da počnemo s ligom od slijedećeg tjedna, ili da se ovaj ne računa?
Ako sam ovu tablicu zbrajao za bezveze, kalaš vadim ovog trena. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
|
Altairfan
Junior Member

.gif)
479 Posts
Member since 12/12/2019 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27660 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 09/04/2020 : 22:13:41
|
Zašto se ne bi računalo? Uvik će nekome štekat. Uostalom, igramo za zabavu.
Tako je.  |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 09/04/2020 : 22:13:53
|
quote: Originally posted by jaki
Koji to revolucionar fura M-16 Kalaš je narodsko oružje
Yup! A i jebeš balkanca koji nema iskustvo s kalašen. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 09/04/2020 : 22:16:19
|
Što se slika tiče, može se jednostavno u Googleu tražiti manje rezolucije i veličine (do ovih mera koje si naveo), pa nema potrebe za obrađivanjem. Ja, sam u svom kvizu tako radio i on mi se najbolje otvarao, kod svih ostalih sam imao maleckih problema, a kod ovog danas je bio užas. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2988 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 09/04/2020 : 22:17:01
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Zašto se ne bi računalo? Uvik će nekome štekat. Uostalom, igramo za zabavu.
Tako je. 
Slažem se. |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 09/04/2020 : 22:20:58
|
andjusticeforall: takva slika koliko ti je bila teška? Ja sam nakon kviza zaključio da slike do 100 (optimalnije 80-70) kb ne bi trebale toliko štekati. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Posted - 09/04/2020 : 22:21:27
|
quote: Originally posted by manhunter
Što se slika tiče, može se jednostavno u Googleu tražiti manje rezolucije i veličine (do ovih mera koje si naveo), pa nema potrebe za obrađivanjem. Ja, sam u svom kvizu tako radio i on mi se najbolje otvarao, kod svih ostalih sam imao maleckih problema, a kod ovog danas je bio užas.
Dijelom su bile specifične, nema uvijek sve, a i ako ima onda nekad znaju biti veće, pa se dogodi ko ovo večeras... |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Posted - 09/04/2020 : 22:33:45
|
quote: Originally posted by Deers
andjusticeforall: takva slika koliko ti je bila teška? Ja sam nakon kviza zaključio da slike do 100 (optimalnije 80-70) kb ne bi trebale toliko štekati.
Sve slike, njih 40 jpg, su teške 8,48 mb, najteže su bile Darth Talon i Donnie, to mi je promaklo:

Zaključno, i ovi što sastavljaju trebaju optimizirati sve i ovi što igraju... |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
|
lostdog
Starting Member
.jpg)
Croatia
18 Posts
Member since 09/04/2020 |
Posted - 09/04/2020 : 23:50:10
|
Ekipa, par rečenica da se javim. Duže pratim forum zbog vaših recenzija i preporuka. Hvala vam svima na tome jer da nije vas plivao bih kao riba u mutnoj vodi i ne bih se snašao u moru naslova. A kako pratim vaš forum, naletio sam i na vaše kvizove. Svaka čast na znanju, rasturate, kaskam za svima vama, jednostavno ne poznajem dovoljno materiju da se natječem s vama. Inače sam član Kviz udruge Šibenik i već šest sedam godina smo aktivni, imamo ligu, tematske kvizove itd. Tu ću vam ostaviti link na jedan moj "pub kviz o stripu" kojeg sam radio prošle godine u Gradskoj knjižnici Šibenik s namjerom da privučem ljubitelje istog. Na žalost, skupilo se jako malo ekipa i žao mi je da se taj kviz nije više čitao i igrao bar od doma. Uglavnom, autori smo moj frend Saša i ja. Kviz je za vaše znanje laganiji,no potrudili smo se oko pisanja i mišljenja sam da je skroz ok bio. Na našoj facebook stranici imate hrpu naših kvizova najčešće opće kulture, pa možda pronađete nešto i za vas. Što se tiče lige slobodno me izbacite iz poretka jer nisam siguran da mogu sudjelovati u ludom ritmu kvizova svaku večer. Ako vam zafali sastavljača, mogu vam pripremiti jedan kviz od 40 pitanja preko myquiz aplikacije, samo mi javite par dana prije (bar pet šest dana, jer ne stignem od svakodnevnih obaveza) Pozdrav iz Šibenika,Darko Bačić. 
https://www.facebook.com/notes/pub-kviz-u-azimuta/kviz-o-stripu-no%C4%87-knjige-2019-gradska-knji%C5%BEnica-%C5%A1ibenikku%C5%A1/2293097544242300 |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 10/04/2020 : 00:34:02
|
Sastavljam kvizove godinama... Sastavljam pub kvizove, sastavio sam i neke na nacionalnom nivou tako da imam nekog iskustva. I kao sastavljač i kao igrač... Ovo je po meni primjer vrhunski napravljenog kviza. Pitanja su zanimljivo složena, raznovrsna i vrlo igriva. Obzirom da je riječ o tematskom kvizu možda nedostaje poneko opskurnije ili teže pitanje na kojem bi se lomila koplja oko prvog mjesta, ali budući je riječ o kvizu na kojem(koliko sam shvatio) nisu sudjelovali strip fanatici nego zaljubljenici u strip onda je težina pitanja pogođena. Po mojem mišljenju ovo je kviz za nekoliko koplja bolje sastavljen od bilo kojeg kviza što smo igrali ovih dana. Moje iskrene čestitke i pozdrav šibenskoj pub kviz sceni.
|
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 10/04/2020 : 00:38:39
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Sastavljam kvizove godinama... Sastavljam pub kvizove, sastavio sam i neke na nacionalnom nivou tako da imam nekog iskustva. I kao sastavljač i kao igrač... Ovo je po meni primjer vrhunski napravljenog kviza. Pitanja su zanimljivo složena, raznovrsna i vrlo igriva. Obzirom da je riječ o tematskom kvizu možda nedostaje poneko opskurnije ili teže pitanje na kojem bi se lomila koplja oko prvog mjesta, ali budući je riječ o kvizu na kojem(koliko sam shvatio) nisu sudjelovali strip fanatici nego zaljubljenici u strip onda je težina pitanja pogođena. Po mojem mišljenju ovo je kviz za nekoliko koplja bolje sastavljen od bilo kojeg kviza što smo igrali ovih dana. Moje iskrene čestitke i pozdrav šibenskoj pub kviz sceni.
Bravo majstore. Izrazito korektno prema kolegama forumašima koji su se potrudili složit kvizove koje smo igrali. Većini su ovi kvizovi bili odlični. Nije ti palo na pamet da je možda problem u tebi? |
Edited by - NESVRSTANI on 10/04/2020 00:44:09 |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 10/04/2020 : 00:51:11
|
quote: Originally posted by lostdog
Ekipa, par rečenica da se javim. Duže pratim forum zbog vaših recenzija i preporuka. Hvala vam svima na tome jer da nije vas plivao bih kao riba u mutnoj vodi i ne bih se snašao u moru naslova. A kako pratim vaš forum, naletio sam i na vaše kvizove. Svaka čast na znanju, rasturate, kaskam za svima vama, jednostavno ne poznajem dovoljno materiju da se natječem s vama. Inače sam član Kviz udruge Šibenik i već šest sedam godina smo aktivni, imamo ligu, tematske kvizove itd. Tu ću vam ostaviti link na jedan moj "pub kviz o stripu" kojeg sam radio prošle godine u Gradskoj knjižnici Šibenik s namjerom da privučem ljubitelje istog. Na žalost, skupilo se jako malo ekipa i žao mi je da se taj kviz nije više čitao i igrao bar od doma. Uglavnom, autori smo moj frend Saša i ja. Kviz je za vaše znanje laganiji,no potrudili smo se oko pisanja i mišljenja sam da je skroz ok bio. Na našoj facebook stranici imate hrpu naših kvizova najčešće opće kulture, pa možda pronađete nešto i za vas. Što se tiče lige slobodno me izbacite iz poretka jer nisam siguran da mogu sudjelovati u ludom ritmu kvizova svaku večer. Ako vam zafali sastavljača, mogu vam pripremiti jedan kviz od 40 pitanja preko myquiz aplikacije, samo mi javite par dana prije (bar pet šest dana, jer ne stignem od svakodnevnih obaveza) Pozdrav iz Šibenika,Darko Bačić. 
https://www.facebook.com/notes/pub-kviz-u-azimuta/kviz-o-stripu-no%C4%87-knjige-2019-gradska-knji%C5%BEnica-%C5%A1ibenikku%C5%A1/2293097544242300
Vilkomen Darko. Samo se ti igraj s nama. Plasman je nebitan. Kviz ti je super. Ima par banalnih pitanja tipa Tonka i Dijamantna klopka, ali ostatak je stvarno odličan. |
Edited by - NESVRSTANI on 10/04/2020 00:58:03 |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 10/04/2020 : 03:13:33
|
Ako treba kviz večeras, moj je spreman. Ima 40 pitanja, počeo bi u 21 sat. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 10/04/2020 : 07:43:58
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ako treba kviz večeras, moj je spreman. Ima 40 pitanja, počeo bi u 21 sat.
Može, odlično. Paro, manhunter, vi se javite za datum kada budete spremni. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Topic  |
|