forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 ISPOD I OKO OBRUČA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 167

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/04/2020 : 21:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Combatrock

Perasovic je poseban fenomen. Sjajan suter, dobra je bila Jugoplastika tih sezona... ozbiljni ljudi na klupi ozbiljni ljudi na terenu, inteligentni i disciplinovani bekovi, sjajna krila, mocni centri samo pozeleti takav sastav. Odmereni teneri gospoda.

Jurio sam na kiosk po Tempo, Sprint, kasnije Sport magazin... nije bilo neta moralo je da se pamti, sve te statistike i podaci.

Ma ja ti još uvik iman sve članke iz toga vrimena, a sam san radija tablice sa statistikama.
Mladost-ludost

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 09/04/2020 : 22:43:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
To sa šestim čovjekom je bila samo stvar taktike. Kukoć je bio dio Chicagovih Big3 i to važan dio.
Trener je uvijek govorio da nije važno tko počinje utakmicu, već tko je završava.
Mislim da sam već jednom spominjao jednu analizu NBA prvaka. Koristeći alate koji se koriste za današnje vrednovanje igrača analizirali su prvake u zadnjih nekoliko destljeća. Ispalo je da je Kukoć najbolji "treći čovjek" ikad u toj analizi.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7524 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/04/2020 : 23:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Baš sam neki dan gledao na youtubeu treću Jugoplastikinu titulu, tada su bili POP 84. Koja suverena igra i to bez brda igrača koji su nosili ekipu proteklih godina. Barcelona nije mogla ništa.

U startnoj petroci bio je onaj jeftini crnac Lester (odakle su ga samo našli), Kukoč kao i obično nosio ekipu, ali je suvereni mvp finala bio Savić koji ih je izbušio u finalu. Imao si osjećaj da ne bi izgubili ni da su igrali još 3 utakmice.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/04/2020 : 23:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Baš sam neki dan gledao na youtubeu treću Jugoplastikinu titulu, tada su bili POP 84. Koja suverena igra i to bez brda igrača koji su nosili ekipu proteklih godina. Barcelona nije mogla ništa.

U startnoj petroci bio je onaj jeftini crnac Lester (odakle su ga samo našli), Kukoč kao i obično nosio ekipu, ali je suvereni mvp finala bio Savić koji ih je izbušio u finalu. Imao si osjećaj da ne bi izgubili ni da su igrali još 3 utakmice.

Mislin da je Lester doša na preporuku bivšeg igrača Jugoplastike Ivice Dukana koji je tada radija u Americi.
Inače, u Jugoslaviji nisu smili igrat stranci, tako da je Lester igra samo Euroligu.
Za MVP finala je proglašen Kukoč, ali je na press konferenciji kad su ga pitali šta misli o svojoj igri i MVP nagradi reka:"Ne, MVP finala je bija Zoran Savić".
28 koševa uz šut nekih 60-70%.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 10/04/2020 : 00:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Ante Luster 😁
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/04/2020 : 00:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Ante Luster 😁

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/04/2020 : 02:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Ne spava mi se pa ću još malo tamburat po jednoj od omiljenih tema.

Polufinale 1990 Limoges.
Kad si toliko dobar da polufinale napraviš rezultatski dosadnin.
Ovaj klip od 10 minuta je izvrstan za vidit puno toga. Odma na početku se može vidit da Kukoč nije u prvoj petorci nego je i ovde nominalno šesti igrač. Kako je Limoges ima za to vrime netipičnu petorku bez centra, i dvi odlične četvorke Ostrowskog i Brooksa, sporiji, teži, i viši Jugoplastikini centri su imali problem u obrani. Da Kukoč nije igrač koji može igrat sve pozicije se može vidit kad trener makne spore centre sa Ostrowskog i pokuša ga čuvat sa Kukočen. Kukoč jednostavno nema masu za čuvat klasičnu četvorku, a kamoli centra. Tu masu je dobija u NBA, ali možda će nekome zvučat čudno, to ga je unazadilo, i šta se mene tiče on je u Evropi bija bolji igrač. On sa svojon visinon nije bija niti klasično krilo. On je bija bek. U postavi Jugoplastike poziciju 3 je igra Ivanović.
Ali da se pozabavin klipon.
Isto ka šta Kukoč ne može čuvat Ostrowskog, na 2:07 se vidi da boga mi ne može ni Ostrowski njega.
Na 2:22 imamo za redom, prvo bananu, pa oduzeti balun, pa teledirigiranu raketu na Perasovića.
Ima jedna stvar koju će malo ljudi kad priča o Kukoču uzet u obzir, ali on je uz svoj mega talent apsolutno uvik bija 100% fokusiran i borben. Na 3:45 se nakon falivenog šuta Pavićevića Peras i Savić već vraćaju natrag, a on vreba ka kobra, pa ne samo da uzme balun nego u nastavku akcije opet probije obranu i servira zicer Saviću.
Na 4:50 vrunac košarkaške elegancije. Finton izbaci protivnika, i onda u zraku pribaci balun iz live u desnu ruku i lagano položi.
Na 6:45 savršenstvo momčadske igre. Akcija za udžbenike. 9 dodavanja bez da iko vodi balun i lagana egzekucija.
Na 7:05 opet banana.
Šta reć na potez na 7:15? Skok u napadu, pa između dva igrača serviran zicer Rađi.
Znan šta reć. Zahvalan san šta san ima priliku gledat najboljeg evropskog igrača svih vremena.

Ovaj drugi klip sa utakmice protiv Maccabija u grupnoj fazi sezone 89/90 je isto jako interesantan.
Na 0:30 savršenstvo momčadske igre. Akcija za udžbenike. 9 dodavanja bez da iko vodi balun i lagana egzekucija. Zvuči poznato? Jedina razlika u odnosu na prethodni klip je šta je na poziciji 2 Kukoč a ne Peras.
Na 2:50 savršeni tandem. Banana, kontra, zakucavanje.
Na 3:15 već spominjani fokus. Mislin da san vidija na desetine ovakvih oduzetih baluna.
Još malo fokusa i košarkaške genijalnosti na 4:09.
Šta reć na 4:58?
Znan šta reć. Zahvalan san šta san ima priliku gledat najboljeg evropskog igrača svih vremena.

Iden leć.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4907 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 10/04/2020 : 08:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Dobar izbor, uz kafu i pljugu uzivanje u ova kurceva vremena.

sangue navajo
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 10/04/2020 : 08:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Mirko Novosel na temu (njemu) najboljeg igrača:

"Stalno ponavljam kako je za mene Krešo Ćosić najbolji igrač na svetu svih vremena, ali izvan Amerike. Dražen Petrović je daleko najpopularniji od njih trojice i naravno takođe vrhunski igrač, a Toni Kukoč je naš najtrofejniji igrač koji je u karijeri osvojio sve što se može uključuju tri titule prvaka Europe i tri NBA prstena", istakao je Novosel.

Izvor: https://www.b92.net/sport/kosarka/nba.php?yyyy=2020&mm=04&dd=10&nav_id=1674108

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4907 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 10/04/2020 : 13:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Cosica nisam gledao. Poneki stari snimak.

Secam ga se na klupi 1987 kad je grcku tresla groznica kosarke.

Pomocnici su mu bili Duda i Moka.

I puno sam citao o njegovom verskom angazmanu.

Petrovic je atomska bomba od igraca. Kukoc je vise osvojio.

Pominje se Zoran Savic. Opasan igrac. Ante Luster je bio u ulozi maskote, ali je imao svoj doprinos.

sangue navajo
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/04/2020 : 13:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisan ni ja, ali stari mi kaže da su ga u ono vrime svi gledali ka svjetsko čudo.
quote:

Te godine san se ja totalno zakačija, tako da mi je Jugoplastika legla ko budali šamar.
quote:

Pominje se Zoran Savic. Opasan igrac. Ante Luster je bio u ulozi maskote, ali je imao svoj doprinos.

Zoran Savić je bija strašan igrač. Iman osjećaj da nije uspija u košarci da bi u Zenici kopa rudnike golin rukama. Fiziči strašan, a ima je više nego solidnu tehniku.
Lester viruj mi nije bija nikakva maskota.Čovik je jako dobro odrađiva ono zbog čega je doveden. Odlaskon Sobina i Rađe tribalo je zakrpat reket, i to je on jako dobro odradija za jako male pare. Zadnje finale je odlično krenija. Mislin da je u prvih 10 minuta da 10 koševa, ali je nakupija 4 faula. U drugon poluvremenu je čin je uša napravija peti.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 10/04/2020 14:17:33
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4907 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 10/04/2020 : 14:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Pa to kazem. Doprinos ali ste malo pravili zajebanciju od nadimka pa nadalje.

Ja sam se zakacio nasto ranije. Sibenka Bosna je prvo secanje.

Zanima me misljenje o Sretenovicu, Pavicevicu, Ivanovicu i Poljaku?

sangue navajo
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8225 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/04/2020 : 15:34:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pomocnici su mu bili Duda i Moka.

I puno sam citao o njegovom verskom angazmanu.

Petrovic je atomska bomba od igraca. Kukoc je vise osvojio.

ja sam ćosića gledao onih godina kad je bio u ciboni i naravno, u reprezentaciji
zlata u manili i posebno u moskvi se dobro sjećam
dalje od toga mi je maglovito
ipak, godina u ciboni se dobro sjećam
tada je bio već malo teži i sporiji, ali uvijek najbolji igrač na terenu - čudo jedno
sve je znao o košarci, izmišljao je nove stvari, uvijek je znao što treba napraviti
ćosić, petrović i kukoč - to su trojica najboljih hrvatskih košarkaša, možda i jugoslavenskih, a možda i europskih - ili barem blizu tome
njih troje su ipak malo iznad kiće, praje i mirze, moke, divca i bodiroge, rađe, koraća i đerđe, đorđevića i danilovića, stojakovića...
jebote, koliko velikana košarke
a aktivne koji im pušu za vratom nisam ni spomenuo

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4907 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 10/04/2020 : 16:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Realno je strasna konkurencija. Nacionalni okviri su se promenili mi smo svi odrastali na jugoslovenskoj kosarci. I sad na stranu sve moje jedine jugonostalgicne note su sport - kosarka najvise, kultura - strip najvise i muzika je blizu i knjizevnost, i taj veliki prostor.

Sad imamo svoje brloge i djoku. A mogli smo da se postujemo i zivimo ko normalan svet.

Cosic verujem da je sve tako. Delovao je jebeno na snimcima. Moskvu ne pamtim. To je jedino OI zlato. Seul je bio sansa ali Rusi su bili zveri.

sangue navajo
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33480 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 10/04/2020 : 17:39:09  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Dražen je jedan jedini, neponovljivi!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/04/2020 : 17:42:25  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tex2

Možda.
Al Kukoč je jedan jediniji, neponovljiviji!

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/04/2020 : 17:57:31  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
I ja sam neponovljiv ali koja mi korist:)

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33480 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 10/04/2020 : 18:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Težak izbor, odabrati tko je bolji. Dražen je Jordan, Kukoč James.

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Možda.

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/04/2020 : 18:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Težak izbor, odabrati tko je bolji. Dražen je Jordan, Kukoč James.

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Možda.

Ako ćemo vuć takve paralele Kukoč je prije Magic Johnson.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/04/2020 : 19:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Samo da ti javin da san vidija tvoje pitanje, al pokušavan složit stripovski kviz pa nikako uvatit vrimena.
Rado ću ti odgovorit kad se izborin sa tin kvizon

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4907 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 10/04/2020 : 20:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Stay true

sangue navajo
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 10/04/2020 : 23:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Moj stari je fanatični navijač Hajduka i KK Zadra i utakmice sam gledao još kao pretškolac. Stanovali smo tad na Trešnjevci pored dvorane Kutija šibica i išli na utakmice kad bi gostovao Zadar.
Čosić mi je oduvijek bio najdraži igrač.
Sjećam se mutno Zadrove titule 1975. i majice se Đerđinim likom koju sam dobio od tate. Olimpijskih igara u Montrealu se već dobro sjećam. Pobjeda protiv SSSR u polufinalu je vjerojatno najranija utakmica koju jasno pamtim.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11949 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 11/04/2020 : 21:30:47  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
https://mozzartsport.com/kosarka/vesti/cibona-pred-gasenjem/355382

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 13/04/2020 : 22:04:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
@Nesvrstani
Zašto misliš da se Kukoča ne cijeni dovoljno u Hrvatskoj?
Jedino se Dražena cijeni više, a on je kod nas praktički svetac.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 14/04/2020 : 13:02:54  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sretenović je bog košarke. Ja ga zoven Jugoplastikin Didier Dechampes. Niti je posebno brz, niti je posebno jak, niti je vrhunski šuter, niti je posebno visok, a vrhunski igrač. baci samo oko na onu akciju sa 9 dodavanja šta san stavija pa pogledaj šta sve Sreto radi. Doda, dotrči, napravi blok, pa se izvuče, pa opet uzme balun, pa doda, pa opet blok, i tako dalje. Recimo kad gledaš suvu statistiku on u onome napadu nije napravija ništa, a u stvari je najzaslužniji za postignuti koš.
Statistički su najjači igrači Ivanović, Rađa i Kukoč, ali uvjeran san da bez Srete i Sobina Jugoplastika ne bi bila to šta je.

Pavičević je nesumnjivo bija dobar igrač, ali meni je nekako najmanje prirasta srcu od svih igrača koji su tih godina igrali. Igrač ritma sa dobrin šuton i odličnin ulazon koje vjerovatno zbog taktičih postavki nije puno koristija. Ozbiljniju ulogu u ekipi je dobija tek u sezoni 90/91.

O Ivanoviću ne triba puno filozofirat. Tata te ekipe. Kukoč i Rađa jesu prve zvijezde, ali kad je frka uvik se trči kod tate. Kad je dolazija bilo je dosta skepse jer je već bija u godnama, i nosija je stigmu velikog igrača malog kluba, a takvi igrači koji su cilu krijeru proveli u manjen klubu i u tom klubu imali neograničene ovlasti znaju bit bomba, i mogu ti sjebat cilu ekipu. Međutim, Ivanović je prije dolaska dobro iskautiran. Moj ujak koji je tada bija u klubu mi je priča da su ga dugo pratili prije odluke o dovođenju, s tin da ga nisu skautirali na utakmicama jer su znali kakav je na utakmicama, skautirali su ga na trenizima i u u životu izvan terena. On je doveden ne samo zbog šuterskih kvaliteta, nego i zato šta se pokaza ka sportaš spartanac koji se neće da izvineš kurčit, nego će bit dobar primjer mladima.

O Poljaku ti ne mogu puno, jer je on otiša odma nakon prve YU titule. U vrime Jugoplastikine krize u osandesetima vjerovatno prvi igrač ekipe.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 14/04/2020 13:06:06
Go to Top of Page
Page: of 167 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000