Kod vas nema pozdrava tipa "Hristos je uskrsnuo - zaista je uskrsnuo"? Srećan Uskrs je nekako neduhovan pozdrav.
Ovo si pitao i za ovaj Božić.
barem sam dosledan
ali stvarno ovo mislim,pozdravi Sretan Božić/Uskrs su suvoparni,kao da čestitate Novu godinu ili tak nešto,a ne dva najveća hrišćanska praznika,čija je suština daleko dublja od jedne Nove godine.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Kod vas nema pozdrava tipa "Hristos je uskrsnuo - zaista je uskrsnuo"? Srećan Uskrs je nekako neduhovan pozdrav.
Ovo si pitao i za ovaj Božić.
barem sam dosledan
ali stvarno ovo mislim,pozdravi Sretan Božić/Uskrs su suvoparni,kao da čestitate Novu godinu ili tak nešto,a ne dva najveća hrišćanska praznika,čija je suština daleko dublja od jedne Nove godine.
Božić i Uskrs su dobrom djelu građana više društveni nego religijski dani. Pozdravom "Sretan Božić", ti poručuješ toj osobi da joj zaista želiš sretan Božić. A može se i modificirati s raznim lijepim i iskrenim željama. Pozdravi "Hristos se rodi" i "Hristos voskrese" više liče na potvrdu da su ljudi vjernici nego na čestitanje. Iako su meni vrlo dragi i uvijek tako čestitam dedi i prijateljima koji slave, za nas koji nismo vjernici, a slavimo te blagdane, taj pozdrav nema previše smisla.
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!