forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 ISPOD I OKO OBRUČA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 167

MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts

Member since 18/02/2013

Posted - 14/04/2020 : 13:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send MSBlueberry a Private Message  Reply with Quote
Dolazak Duška Ivanoviča je bija puni pogodak, momčadi punoj mladih je tad treba novi Damir Šolman, i ovaj je to bija!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 14/04/2020 : 15:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

@Nesvrstani
Zašto misliš da se Kukoča ne cijeni dovoljno u Hrvatskoj?
Jedino se Dražena cijeni više, a on je kod nas praktički svetac.

Ne mislin nego znan
A i jednin dijelon si sam sebi odgovorija.
Najviše me smeta ta razlika u percipiranju jednoga i drugoga.
Ja smatran da je Kukoč bolji igrač od Dražena, ali ću rado poslušat argumente ZA Dražena. Nažalost jako rijetko čujen argumente, a na svakon mogućen mistu di se to može, ka iz paštete iskaču "Dražen najveći" komentari, najčešće potkrijepljeni sa dva baba Vangina proročanstva o tome kako bi Draženova karijera izgledala, i kako da je on živ hrvatska košarka ne bi propala.
S druge strane, o Kukoču ka iz paštete iskaču komentari o njegovoj škrtosti, o tome da nije vođa, o ulozi šestog igrača, a čak se mogu pročitat komentari da je on niko i ništa i da se šlepa za Jordanom.

Percepcija Dražena u Hrvatskoj je mitološka, i to je ono šta mi je bezveze. Ajde još kad se ljudi zadrže na košarci to mi je OK, ali kad počnu baljezgat o njegovon karakteru digne mi se kosa na bradi.
Onih 112 koševa Olimpiji jako puno govori o njegovon karakteru. Ali ništa lipo.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 14/04/2020 15:32:52
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 14/04/2020 : 15:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Malo ti znaš.....i nisi čovjeku ništa odgovorio osim pristranog filozofiranja.

David Stern (otac moderne NBA lige) je za Dražena rekao "Moramo biti ponosni jer smo ga poznavali".

Dražen svoj božanski status i nadimak košarkaški "Mozart" nije dobio na lutriji već.....

- što je kao klinac donio naslov Šibenki,
- Ciboni donio status europskog velikana osvajanjem tadašnjih verzija "Eurolige",
- dominaciju potvrdio u Real Madridu gdje je u zadnju sezonu završio sa 28 poena u prosjeku,
- s reprezentacijom bivše države bio gotovo nepobjediv,
- u čuvenom finalu u Barceloni 1992. dao više koševa od Michaela Jordana,
- među prvima europskim igračima se okušao u NBA gdje se dokazao kao velik,
- za vrijeme Eurobasketa 2013. od strane svih igrača proglašen najboljim europskim igračem u povijesti košarke,

I to sve uspoređivati s Kukučem koji je činjenica bio dijelom najbolje momčadi legendarnih Bullsa i gdje je redovno osvajao nagrade za najboljeg šestog igrača može netko tko košarci prilazi sa ne baš puno znanja i realnosti.

I najgore u ovom postu od Nesvrstanog kako je perfidno išao na karakter Dražena optuživši ga za sebičnost jer je dao 112 koševa Olimpiji. Jadno....

Na to je najbolji odgovor dao Dan Peterson trener milanskog Stefanela nakon utakmice u kojoj je Dražen dao 47 koševa ali i upisao vidi 30 asistencija : "Nije nam zabio 47, čovječe zabio nam je 100, nikad ne znaš što će napraviti. On je savršenstvo koje može igrati u svakoj NBA momčadi uz bok Birda i Magica !".

Kukoč ne da ne može u svojem statusu približiti velikom Dražena nego u bilo kojem izboru za najboljeg igrača Europe nalazi se redoviti i iza Nowitzkog i Bodiroge (a često i iza Sabonisa, Parkera, Gasola...)

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/kosarka/sve-na-jednom-mjestu-najpoznatiji-sportasi-svijeta-iskreno-o-drazenu-petrovicu.html

Edited by - logo111 on 14/04/2020 16:45:23
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 14/04/2020 : 19:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Kukoc je 91 osvojia Eurobasket sa Jugoslavijom bez Drazena u ekipi i bija je uvjerljivo najbolji igrac turnira, drugo Ameri su se 92 najvise plasili upravo Kukoca i Pippen si je da zadatak da ga cuva i zatvori..samo ova dva podatka meni dovoljno govore ko je u to vrime bija glavni u Europi, drugo je sto je nasa percepcija u javnosti bila drugacija, ili je netko zelio da bude takva, a to se dodatno naglasavalo nakon Drazenove smrti..inace sam daleko veci Drazenov fan ali triba biti realan..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 14/04/2020 19:40:50
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 14/04/2020 : 20:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

Kukoc je 91 osvojia Eurobasket sa Jugoslavijom bez Drazena u ekipi i bija je uvjerljivo najbolji igrac turnira

Na SP1990 u Argentini igraju obojica.
MVP prvenstva je Kukoč.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16589 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 14/04/2020 : 20:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by Ernie Pike

@Nesvrstani
Zašto misliš da se Kukoča ne cijeni dovoljno u Hrvatskoj?
Jedino se Dražena cijeni više, a on je kod nas praktički svetac.

Ne mislin nego znan
A i jednin dijelon si sam sebi odgovorija.
Najviše me smeta ta razlika u percipiranju jednoga i drugoga.
Ja smatran da je Kukoč bolji igrač od Dražena, ali ću rado poslušat argumente ZA Dražena. Nažalost jako rijetko čujen argumente, a na svakon mogućen mistu di se to može, ka iz paštete iskaču "Dražen najveći" komentari, najčešće potkrijepljeni sa dva baba Vangina proročanstva o tome kako bi Draženova karijera izgledala, i kako da je on živ hrvatska košarka ne bi propala.
S druge strane, o Kukoču ka iz paštete iskaču komentari o njegovoj škrtosti, o tome da nije vođa, o ulozi šestog igrača, a čak se mogu pročitat komentari da je on niko i ništa i da se šlepa za Jordanom.

Percepcija Dražena u Hrvatskoj je mitološka, i to je ono šta mi je bezveze. Ajde još kad se ljudi zadrže na košarci to mi je OK, ali kad počnu baljezgat o njegovon karakteru digne mi se kosa na bradi.
Onih 112 koševa Olimpiji jako puno govori o njegovon karakteru. Ali ništa lipo.

Ovo je generalno problem. Kada neki sportista prerano umre/pogine, odmah se menja i pogleda na njegovu karijetu i zivot. Prelazi se iz objektivosti u neobjektivnost, koja dolazi iz empatije i emocija koje su neminovne u takvim slucajevima. Idelaizovanje, stvaranje mitova, legendi itd.
Tada je i najlakse reci, eh, da je ziv bilo bi to, to i to... jes, mojega, bas ti znas.

Kada je rec o ovoj temi, bio sam klinja u njihovo vreme, zakacio sam Kukoca uzivo malo u Bulsima pred kraj u Filadelfiji. Nemam bas arumenata za izlaganje, ali ono sto sam video na snimcima... Kukoc mi je reper za pravog kosarkasa. Izgled, gradja, tehnika, sut, sportska inteligencija, ponasanje na terenu - meni je on naj sa ovih prostora. Bodiroga mu je za petama.
Moj cale i starija garda ce ti reci Kica i Praja, Kreso, Mirza... o ukusima ne treba raspravljati, ali treba diskutovati, argumentovano.

PS: Imam utisak da se kod vas Drazen preterano idealizira (preuvelicava), zbog svega sto je uradio na parketu i van, ali i to je ok. Ali ne treba zbog toga odsecati glave onima koji imaju drugacije misljenje.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0

Edited by - Caleb on 14/04/2020 20:12:09
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 14/04/2020 : 20:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by brni

Kukoc je 91 osvojia Eurobasket sa Jugoslavijom bez Drazena u ekipi i bija je uvjerljivo najbolji igrac turnira

Na SP1990 u Argentini igraju obojica.
MVP prvenstva je Kukoč.

To su smjesni argumenti.....mozemo tako do sutra.
Na Eurobasketu 1989 igraju obojica.
MVP prvenstva je Drazen.

Ovdje nije rijec o tome tko je na odredjenom natjecanju bio bolji.

Sam Dino Radja koji je igrao s obojicom kaze :
"Slusao sam puno puta o tome tko je najbolji kosarkas svih vremena. Dvojbe nema: Drazen je broj jedan! Uvjeren sam da je on najbolji europski kosarkas svih vremena !"

Tu prica pocinje i zavrsava......
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/04/2020 : 01:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Dražen je bio najbolji igrač i vođa svake momčadi u kojoj je igrao (Portland u kojem nije igrao se ne računa). Kukoč nije. A igrali su i skupa. Dražen nije izgubio od Limogesa i Njemačke. Dražen je prvi Evropljanin koji je izabran u All NBA petorku, u koju Kukoč nikad nije izabran itd. Kukoč je bio čudo, ali uzeo bi Dražena svaki put. Dražen je bio mamba.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/04/2020 : 01:31:20  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Dražen je bio najbolji igrač i vođa svake momčadi u kojoj je igrao (Portland u kojem nije igrao se ne računa). Kukoč nije. A igrali su i skupa. Dražen nije izgubio od Limogesa i Njemačke. Dražen je prvi Evropljanin koji je izabran u All NBA petorku, u koju Kukoč nikad nije izabran itd. Kukoč je bio čudo, ali uzeo bi Dražena svaki put. Dražen je bio mamba.

Ma kako da ne.
Strašan vođa. Popušija 3 prvenstva za redon u Jugi pa onda otiša popušit još jedno u Španjolsku. Aj me namoj zaj...
Glavno da je on uvalja 112 Olimpiji.
Koji glupi argument za Limoges i Njemačku. Moran priznat, skroz neočkivano od tebe.
Kukoč osvoji 4YU,3EL, s tin da zadnju godinu osvoji sam, pa donese titulu Bennetonu, pa ih dovuče do finala EL i izgubi od Bože i Zdovca, i to tako da puste njega a zatvore sve drugo jer jedino tako su i mogli dobit. Glavni igrač i najbolji igrač je u Jugoplastici bila moja baba a u Bennetonu Stefano Rusconi?
Kažeš a igrali su skupa?
Jesu. Na SP90 sve se vrti oko Kukoča a ne Petrovića, i Kukoč je MVP prvenstva. Eurobasket91 neću ni spominjat.
Ako mene pitaš, Dražen je priču o Divcu i zastavi izmislija. On za YU reprezentaciju nije igra jer je bija preveliki egomanijak i primadona, i grizlo ga je šta više nije zlatni dečko YU košarke oko kojega se sve vrti.
Ono šta ti navodiš ka minus ja vidin ka plus. Kukočeva polivalentnost o kojoj se često priča nije u pozicijama nego u ulogama. Razigravač,šuter,vođa,vodonoša.
Kukoč je tip vođe koji viče "zamnom", Petrović tip vođe koji viče "naprijed".
Uvik rađe Kukoča koji će dat 15 a ekipa uz njega 70, nego Petrovića koji će dat 40, a ekipa uz njega 35. Pravi vođa diže ekipu, vođa od kurca diže statistiku.
Dražen Petrović 1992. kakvoga se sića hrvatska javnost je drugi, preporođeni igrač. Pristojan,odmjeren,odgovoran. Sve ono šta nikad prije nije bija. Nažalost tu njegovu renesansu smo mogli gledat prekratko.

Ajme, još mi je nešto palo na pamet.
Dan danas se sićan te utakmice, i da san se iša popišat na time out 4 sekunde prije kraja. Sezona 87/88 pobjeda u Zagrebu tricon Sretenovića u zadnjoj sekundi produžetka. Veliki vođa nan je u prvon da 14, u drugon 4, u produžetku 0. Sretenović je pogodija za pobjedu jer ga nije pokrija njegov igrač. Sretenovića (ne)pokriva veliki vođa.

Ajde vukozec, lovi rake.

Njemačku neću komentirat, jednostavno suludo.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 16/04/2020 08:49:06
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 16/04/2020 : 09:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Nesvrstani je stvarno zabavan lik....

Što je slijedeće : "Mijo Caktaš bolji od Modrića"
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 16/04/2020 : 10:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne pratim košarku, niti je razumijem na nekom nivou potrebnom za ozbiljniju raspravu. Imam par dobrih prijatelja koji se profesionalno bave ili su se bavili košarkom i svi biraju Kukoča prije Dražena. Ne kažem da to išta znači i da nema onih koji će birati obrnuto... Tek tako iznosim suprotna, za mene relevantana mišljenja.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/04/2020 : 11:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Ne pratim košarku, niti je razumijem na nekom nivou potrebnom za ozbiljniju raspravu. Imam par dobrih prijatelja koji se profesionalno bave ili su se bavili košarkom i svi biraju Kukoča prije Dražena. Ne kažem da to išta znači i da nema onih koji će birati obrnuto... Tek tako iznosim suprotna, za mene relevantana mišljenja.

Kad nema mikrofona to će ti reć skoro svi igrači.
I nema tu ništa čudno.
Normalno da će igrač rađe igrat s vođon uz kojega će postat bolji igrač, nego s vođon koji je u 28. godini skužija da je košarka momčadski sport koji se igra u dva smjera.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/04/2020 : 14:43:44  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Ma to se bira po navijačko-regionalnom ključu, tko je za koga navija ;)

Svi koji biraju Kukoča navijali su za Jugoplastiku, a ne Cibonu i obrnuto, šta se žestite :)
(osim mene, koji sam navijao za žute ;) )

Kukoč je bio moderni polivalentni igrač. Da sad dođe takav rookie na draft, izabrali bi ga kao top 5 pick, Dražena bi vidili kao bijelog bek šutera, što automatski znači upitne obrane, pa ne bi ni danas bio izabran prije 10. mjesta. Međutim, Dražen je bio veći natjecatelj od Kukoča. A '92. sam bio klinac, ali se ipak sjećam. Nema nikakve dvojbe tko je bio vođa reprezentacije i kome ide lopta kad je stani-pani (ZND). Jednostavno, Dražen je Jordan, Kukoč je Pippen. Onih 112 koševa, to je totalno Jordan-Kobe mamba mentalitet, to je minus ako si epizodist, ako si šampion to je plus. Jordan ni Kobe nikad nisu bili mister nice guy, pitaj njihove suigrače. U finalu '92. 3 najbolja igrača na terenu su bili Jordan, Barkley i Dražen, da je jedan od ove dvojice igrao za Hrvatsku uz Dražena, pobijedili bi (you can quote mi on that :) ).

Njemačku sam spomenuo zato jer nakon Draženove smrti ta igra više nije ličila na ništa. Kukoču su davali loptu u ruke, a on je izgledao kao da baš nije sretan sa tom ulogom. Sjećam se da je bacao trice sa 8 metara od table. To je bio raspad sistema. Ta Njemačka je bila nekoliko klasa slabija od te Hrvatske.

PS: btw, je li bila sad u ovim reprizama na Hrt-u već snimka finala iz Barcelone? EDIT: vidim bilo je polufinale i finale prošli tjedan. Sad je skijanje i rukomet. Vidim bit će Hajduk-Roma, bidni Runje i Miladin, nikad neće imat mira :D

Edited by - vukozec on 16/04/2020 14:57:47
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/04/2020 : 15:01:37  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma to se bira po navijačko-regionalnom ključu, tko je za koga navija ;)

Svi koji biraju Kukoča navijali su za Jugoplastiku, a ne Cibonu i obrnuto, šta se žestite :)

Kukoč je bio moderni polivalentni igrač. Da sad dođe takav rookie na draft, izabrali bi ga kao top 5 pick, Dražena bi vidili kao bijelog bek šutera, što automatski znači upitne obrane, pa ne bi ni danas bio izabran prije 10. mjesta. Međutim, Dražen je bio veći natjecatelj od Kukoča. A '92. sam bio klinac, ali se ipak sjećam. Nema nikakve dvojbe tko je bio vođa reprezentacije i kome ide lopta kad je stani-pani (ZND). Jednostavno, Dražen je Jordan, Kukoč je Pippen. Onih 112 koševa, to je totalno Jordan-Kobe mamba mentalitet, to je minus ako si epizodist, ako si šampion to je plus. Jordan ni Kobe nikad nisu bili mister nice guy, pitaj njihove suigrače. U finalu '92. 3 najbolja igrača na terenu su bili Jordan, Barkley i Dražen, da je jedan od ove dvojice igrao za Hrvatsku uz Dražena, pobijedili bi (you can quote mi on that :) ).

PS: btw, je li bila sad u ovim reprizama na Hrt-u već snimka tog finala?

Nije samo u navijačkin strastima stvar.
Kukoča se poštivalo u svin protivničkin dvoranama, Petrovića ne.
Sori, ali vuć poraz od Limogesa ka neki argument za Petroviča je suludo. Kukoču je u periodu od 1987. do 1993., ta 1993. jedina u kojoj nije pobjednik. Petrović nije izgubija od Limogesa al su ga šamarali Zadar,Partizan, pa opet Partizan, pa Barcelona. Triba prvo doć do Limogesa.
Za razliku od Petrovića, Kukoč Partizana maže na kruv svako jutro za marendu, Barcelonu drobi ka dvopek u bilu kavu.
Ako ćemo vuć Njemačku kad je reprezentacija u pitanju, ja ti vučen Petrovićev SSSR, pa Grčku, pa opet SSSR, i dajen ti šah mat.
Kukoč je veći pobjednik, ali nema smisla dalje.
Čini mi se da jako slabo poznaješ cilu situaciju tih godina

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 16/04/2020 15:12:04
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/04/2020 : 15:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vidim bit će Hajduk-Roma, bidni Runje i Miladin, nikad neće imat mira :D

Ma to je grozna utamica. To gledat je čisti mazohizam.
Zadnja prava muška partija sa pravon ekipon je Mallorca prije 20 godina.
Brondby prije par godina je jedina evropska utakmica u novijega datuma koju bi možda opet gleda al to nije atraktivni klub. Ove sve drugo je jad i čemer.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 16/04/2020 15:31:36
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/04/2020 : 15:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Kukoč - Dražen se na kraju svede na to volite li više timski pristup ili individualne kvalitete.

Meni je Kukoč bolji. Volim raznovrsne igrače koji s loptom mogu sve. Mentalno je Dražen bio željniji dokazivanja i natjecanja, da ne kažem prgaviji od Kukoča, a to se u sportu cijeni, posebno kad takav igrač igra za tvoju ekipu.

Što se tiče momčadskih uspjeha, Kukoč je bolji, ali imao je i više vremena biti bolji pa ta usporedba baš i nije fer.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/04/2020 : 15:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Kukoč - Dražen se na kraju svede na to volite li više timski pristup ili individualne kvalitete.

Meni je Kukoč bolji. Volim raznovrsne igrače koji s loptom mogu sve. Mentalno je Dražen bio željniji dokazivanja i natjecanja, da ne kažem prgaviji od Kukoča, a to se u sportu cijeni, posebno kad takav igrač igra za tvoju ekipu.

Što se tiče momčadskih uspjeha, Kukoč je bolji, ali imao je i više vremena biti bolji pa ta usporedba baš i nije fer.

Boga mi i ovde rezoniraš kvalitetno ka sredovječni muškarac.
Šta se boldanoga tiče ja kad ih uspoređujen uspoređujen samo Evropu.
Tu su imali jednako vrimena.
NBA mi nije nikakvo mjerilo.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 16/04/2020 : 16:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Najbolji u Europi je vec izabran i to od samih igraca....

https://sport.hrt.hr/220973/drazen-petrovic-najbolji-kosarkas-europe

Ne kazem, nije los ni Kukoc na visokom 7. mjestu, odmah iza najboljih.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/04/2020 : 16:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Nesvrstani je tih godina navijao za Jugoplastiku protiv Cibone, dakle gledao je kroz prizmu da "svojem" Kukoču traži vrline, a "njihovom" Petroviću traži mane, to je normalna navijačka perspektiva. Sa druge strane u pravu je i kad kaže da se ja tog perioda baš i ne sjećam iz prve ruke, pa sam pod utjecajem naknadnog mitologiziranja.

U konačnici su to nijanse (koje je Beva dobro opisao). Sve što su obojica postigli u karijeri je u oba slučaja fantastično, neponovljivo. I jedan i drugi imaju argumenata za to da su najbolji Evropljani ikad (ima Ćosić kojeg se ne sjećamo). Ispada da ako naginjemo ka jednom da drugog pljujemo, ali ja sam obožavao obojicu.

Draženova smrt je ostavila da nas zauvijek kopka "što bi bilo kad bi bilo". Igrao je najbolju košarku u životu, imao je 28 godina i tek je trebao biti na početku razdoblja od 5 godina primea.

Ja bih ipak istaknuo ono što je postigao u NBA. Dakle, Dražen je bio prvi Evropljanin koji je u NBA došao iz evropske košarke koji je postao važan NBA igrač i time je probio led za sve ostale nakon njega, Kukoča, Nowitzkog, Parkera. Prvi Evropljanin izabran u All NBA petorku (u treću petorku, ali u prve dvije su na njegovim pozicijama tada igrali Jordan i Drexler). Prvi Evropljanin koji je bio najbolji strijelac svoje momčadi. Prvi Evropljanin (i još uvijek jedan od svega par) koji su u NBA imali prosjek iznad 20p (uz FG iznad 50%, jedan od najefikasnijih igrača lige tih godina). Prvi Evroljanin MVP tjedna. Iz Portlanda u kojem nije dobio priliku je otišao u Netse i postao glavni igrač momčadi koja ulazi u playoff - nije mu tepih bi rasprost kao što je danas Dončiću, morao se dokazivati od nule. Još uvijek je na svojoj poziciji najbolji Evropljanin koji je ikad igrao u NBA. Bogovi evropske košarke sličnog profila - alfa-šuteri - koji su nakon njega dolazili u NBA (Navarro, Spanoulis) u doba kad su Evropljanima već puno više vjerovali nisu mu se uspjeli niti približiti. (Evo jedan ŠBBKBB: u nekoj ekipi tipa npr. Knicksi, Dražen je mogao biti MVP finala.)

Smiješno je omalovažavati i jednog i drugog.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/04/2020 : 17:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nesvrstani je tih godina navijao za Jugoplastiku protiv Cibone, dakle gledao je kroz prizmu da "svojem" Kukoču traži vrline, a "njihovom" Petroviću traži mane, to je normalna navijačka perspektiva. Sa druge strane u pravu je i kad kaže da se ja tog perioda baš i ne sjećam iz prve ruke, pa sam pod utjecajem naknadnog mitologiziranja.

U konačnici su to nijanse (koje je Beva dobro opisao). Sve što su obojica postigli u karijeri je u oba slučaja fantastično, neponovljivo. I jedan i drugi imaju argumenata za to da su najbolji Evropljani ikad (ima Ćosić kojeg se ne sjećamo). Ispada da ako naginjemo ka jednom da drugog pljujemo, ali ja sam obožavao obojicu.

Draženova smrt je ostavila da nas zauvijek kopka "što bi bilo kad bi bilo". Igrao je najbolju košarku u životu, imao je 28 godina i tek je trebao biti na početku razdoblja od 5 godina primea.

Ja bih ipak istaknuo ono što je postigao u NBA. Dakle, Dražen je bio prvi Evropljanin koji je u NBA došao iz evropske košarke koji je postao važan NBA igrač i time je probio led za sve ostale nakon njega, Kukoča, Nowitzkog, Parkera. Prvi Evropljanin izabran u All NBA petorku (u treću petorku, ali u prve dvije su na njegovim pozicijama tada igrali Jordan i Drexler). Prvi Evropljanin koji je bio najbolji strijelac svoje momčadi. Prvi Evropljanin (i još uvijek jedan od svega par) koji su u NBA imali prosjek iznad 20p (uz FG iznad 50%, jedan od najefikasnijih igrača lige tih godina). Prvi Evroljanin MVP tjedna. Iz Portlanda u kojem nije dobio priliku je otišao u Netse i postao glavni igrač momčadi koja ulazi u playoff - nije mu tepih bi rasprost kao što je danas Dončiću, morao se dokazivati od nule. Još uvijek je na svojoj poziciji najbolji Evropljanin koji je ikad igrao u NBA. Bogovi evropske košarke sličnog profila - alfa-šuteri - koji su nakon njega dolazili u NBA (Navarro, Spanoulis) u doba kad su Evropljanima već puno više vjerovali nisu mu se uspjeli niti približiti. (Evo jedan ŠBBKBB: u nekoj ekipi tipa npr. Knicksi, Dražen je mogao biti MVP finala.)

Smiješno je omalovažavati i jednog i drugog.

E ovo šta sad pišeš drži vodu, za razliku od "Dražen nije izgubio od Limogesa". Ovo mi liči na tebe, a ne na neku random internet budalu na koje se inače ne obazren. Meni nije namjera omalovažavanje Petrovića, a upisi su tu isljučivo zbog omalovažavanja Kukoča. Uostalon, mislin da san u odgovoru Ernie Pikeu sve reka.
Ne volin pričat ŠBBKBB.
Ali evo jedan moj ŠBBKBB. Još jedna sezona 82 utakmice i play off i odoše Draženu kolina.
Evo još jedan ŠBBKBB. Rađi ne odlaze kolina nego prosjek 20/10 koji je dostiga diže na 23/12 i postaje nakon Malonea najbolji krilni centar NBA.
Evo još jedan ŠBBKBB. Kukoč odlazi u franšizu (bilo koju) koja zna da je dobila beka od 208, a ne stvara od njega nešto šta nije. Kukoč ima prosjek 20/10/10, i diže 4 prstena sa Clippersima.
I zadnji ŠBBKBB, i moj mokri san. Najlošija franšiza okuplja Petrovića, Kukoča, Divca i Rađu i draftira Zdovca. Održavaju 82 školice košarke godišnje Amerikancima. Play off metu. Jordan se ostavlja košarke al ne zbog baseballa nego mu ubiju volju.
ŠBBKBB je zakon!

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/04/2020 : 18:11:13  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na ovo se moran osvrnit. Iako naravno da nikad nemožeš skroz isključit navijačku komponentu kod mene je to na totalnome minimumu. Košarka me privukla priko Cibone i njenih Euro titula, a 1987. i taj Eurobasket je bilo gotovo. Prve suze zbog sporta u životu nakon polufinala i poraza od Grčke. Jugoplastika mi je na to došla ka naručena, a ima san sriću de nakon utakmice četvrtfinala play offa 87/88 protiv Šibenke na koju me vodija stari, sretnemo materinoga brata koji je bija tada potpredsjednik u klubu koji je odma reka "ako mali voli košarku može ić na utakmice samnon". To je bilo to. Apsolutno sve utakmice posli toga san bija na Gripama. Prvu godinu-dvi s njin i pokojnon teton koja je bila bivša košarkašica, a posli mi je donosija dvi karte pa bi uvik nekoga vodija. Oni nisu imali dice i tih godinu dvi gledanja košarke u njihovome društvu mi je bilo neprocijenjivo. Ne zbog neke duboke košarkaške filozofije, nego san uz njih naučija gledat košarku bez kreveljenja i beštimanja i poštovat igrače protivničke ekipe. Komentari na naše igrače su bili rijetki ali su zato imali posebnu težinu. Neću nikad zaboravit kad je protivnik "brutalno faulira" Sretenovića, ja skočija ka oparen, a barba samo reka "Sidi, to Sreto zna past". Nakon toga počneš gledat Sretu i skužiš da je lik vjerovatno najinteligentniji i najlukaviji igrač na svitu, i da ga svaku utakmicu bar dva puta tako "brutalno fauliraju".
Pratija san sve novine i gleda sve utakmice na televiziji.
Gleda san jebenog Nikosa Galisa 5 metara udaljenog.
Tako da iako navijački obojan, bez lažne skromnosti, mislin da košarku iz toga vrimena poznajen puno bolje od većine ljudi.

Samo jedna angdota iz sezone 88/89. Utakmica protiv Partizana na Gripama i barba pita oću li kartu za navijačku tribinu? Normalno da oću, a na tribini ludilo. Zaboraviš u sekundi cili oni sportski odgoj o kojen san pisa, urlaš, beštimaš, vičeš skupa sa cilon tribinon "Divac magarac ima kurac krastavac", i nakon poraza od 1 razlike rušenje ciloga svita. Od plakanja nisan moga doć sebi, a barba totalno popizdija i reka da ako ću radit cirkus zaboravin utakmice. Jedva san ga nagovorija da me vodi na Maccabi 3 dana posli, i onda nan ga Jamchi metne u zadnjoj sekundi. Ima san puknit od muke ali nekako san se uspija skulirat. Preveliki ulog je bija u pitanju.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 16/04/2020 18:15:56
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/04/2020 : 18:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Uf, šbbkbb je zajeban. Sad mi fali košarka.

Koja bi onda bila najbolja evropska petorka zadnjih 30 godina (ne mogu pričat za starije)?

Sabonis
Dirk
Kukoč
Dražen
Parker
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/04/2020 : 18:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uf, šbbkbb je zajeban. Sad mi fali košarka.

Koja bi onda bila najbolja evropska petorka zadnjih 30 godina
(ne mogu pričat za starije)?

Sabonis
Dirk
Kukoč
Dražen
Parker

Ja bi reka točno ova koju si napisa.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/04/2020 : 18:50:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Najugroženiji je Parker, nastavi li zlati fant ovako.

Druga:
Pau
Kirilenko/Rađa
Seksdroga
Navarro
Dončić
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/04/2020 : 18:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Ajde na PF bi možda trebao biti Antetokounmpo, premda mislim da bi najbolji trebali nešto i osvojiti, ili barem igrati poneko finale.
Go to Top of Page
Page: of 167 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000