Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Poli
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Poli
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Slovenia
38181 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member
![](AvatarUpload/42054867-ivica-iliev.jpg)
Serbia
11625 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
solar
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/Porch_Of_The_Caryatids(3).jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11625 Posts
|
vronski 3
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/bili.jpg)
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
mladjo
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(23).jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/04/2020 : 01:29:20
|
Dampyr specijal 1:DRACULA PARK
Pročitao sam nekih 30-ak Dampyra dosad i serijal se počinje ponavljati, a kad se Bonelli serijal nakon 30-ak epizoda počinje ponavljati onda to fakat nije dobro.
Ne znam, Dampyr mi sve više liči na vampirskog Texa.
Vampiri, vukodlaci, ćale kao nemesis, pa malo tu i tamo promijenimo okoliš... Uglavnom, veliki sam ljubitelj Bosellija na Zagoru ali na Dampyru se izgleda sva radnja počela ponavljati kao u Texu. Mislim, ok je to serijal i glavni junak i njegovi sidekickovi kako i neprijatelji su fakat dobro osmišljeni, samo doći-ćemo-u-selo-i-pobiti-vampire nekako dosadi nakon 30 puta. Ocjena:6/10 |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
mladjo
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(23).jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/04/2020 : 23:31:00
|
Dampyr MAXI 2:SPECTRIANA/VODORIGA Prvo, MAXIJI koji imaju manje od 288 strana (tri sveske) su lagana prevara. Ovaj ima 260, ok nije ni to malo ali ipak... Sve u svemu ok stripić za prekratiti vrijeme.Prva priča (koja je zapravo omnibus) može dobiti i ocjenu sedam ali kada se gleda cjelokupni MAXI, onda je ocjena ipak malo niža. Ocjena:6/10 |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
solar
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/Porch_Of_The_Caryatids(3).jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11897 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 16/05/2020 : 04:33:15
|
![](https://www.stripovi.com/naslovnice/Dampyr/DP_VEC_12.jpg) Dampyr #12 Izgubljena dusa Bosseli/Rossi
Prag je moj omiljeni evropski grad i bio sam u njemu vise puta i svaki put se ponovo odusevim. Bogata istorija Ceske i Praga mogu biti nepresusan izvor inspiracije za filmove, stripove, likovnu umetnost i knjige. Prag je grad sa jako specificnom gotickom atmosferom, koju je uspeo da sacuva i dan danas uprkos brojnim turistima sto su lepo primetili u uvodniku ljudi iz redakcije Veselog Cetvrkta.
Boselli je sasvim solidno postavio temelje price: iz bogate istorije Praga izvukao je cuvenu Zlatnu ulicu u kojoj su po predanju stanovali alhemicari koji su pokusavali da naprave zlato i posegao je za krvavim tridesetogodisnjim ratom i za istorijskim figurama dzelata Jana Midlara i pesnikom Vladimirom Holanom. Medjutim Bosseli se pogubio u prici ne znajuci u kom smeru da je odvede pa je umesao tu i Kaleba i Nikolasa, pa i jos dva nova pala andjela cije pojavljivanje niti je bilo efektno niti potrebno, i kao sto su i drugi primetili partija saha na kraju je bila isforsirana i nametnuta.
Ovo je opet epizoda u kojoj na kraju Harlan ne resava sam situacija nego mu neko pomogne i razresi umesto njega (u ovom slucaju je to Kaleb) a u suprotnom bi mu misija propala i poginuo bi. Isto se desava na kraju sledece epizode.
Crez Luce Rossija ovog puta mi nije bio na istom nivou kao u prethodne njegove dve perfektno nacrtane epizode. Teslu i Kaleba crta gotovo istovetno tako da nisam mogao da ih razlikujem.
Naslovna strana mozda i najbolja do sad.
Dakle, da rezimiramo ova prica nije snazna i dobra kao Pod kamenim mostom, ali je svakako interesantna i drugacija od ostalih akcionih epizoda. Takodje i uobicajeni sukob sa arhivampirom je ovog puta izbegnut. Prag je jako zanimljiva pozornica za avanture bilo kog strip junaka i nadam se da cemo se uskoro ponovo vratiti u Zlatni grad za jos jednu dobru, drugaciju epizodu, ali ipak malo bolju od ove upravo procitane. Jer Prag to zasluzuje!
Prica: 7 Scenario: 7 Crtez: 9 Naslovna strana: 10
79%
![](https://www.stripovi.com/naslovnice/Dampyr/DP_VEC_13.jpg) Dampyr #13 Ostrvo vestica Colombo/Andreucci
Potpisujem skoro u potpunosti Mhejlovu recenziju, pogotovo deo o zamerkama epizode: Harlan ubija vestice obicnim mecima i prelako porazen glavni neprijatel, takodje opet Dampir nije uspeo da ga porazi nego je to uradio drugi lik isto kao i u prethodnoj epizodi. Iznenadjujuce dobra scena je ubistvo cudovista koje trazi da mu muke budu skracene i da bude ubijeno, neocekivana i cak tuzna scena, jedino prijatno iznenadjenje i izlazak iz sablona svih njegovih dampyr prica, koje nam je Colombo priredio u ovoj epizodi.
Andreucci je maestralno nacrtao epizodu i o njegovom crtackom umecu ne bih trosio reci jer je tu sve vec poznato. Ono sto ce meni ostati vecna nepoznanica jeste kako je Bosseli uspeo da dovede ovako dobre crtace na svoj serijal koji je za sada eto samo dobra zabava prepuna sablona i predvidljivosti, a sam Dampyr kao lik je krajnje bezvezan i dosadan i za evo 13 epizdoa nista ga nismo bolje upoznali niti se vezali za njega. On je kao sto neko rece u nekom komentaru kao neki bot. Moze i bilo ko drugi da bude na njegovom mestu. Steta sto je Andreucci presao na ovaj serijal kad je mogao da ostane na daleko zabavnijem i raznovrsnijem a i meni licno drazem Zagoru.
Naslovna strana Riboldija uobicajeno drvena i ni po cemu posebna. Odabrao je najnebitniji kadar iz stripa i pretvorio ga u naslovnu stranu.
Prica: 7 Scenario: 5 Crtez: 10 Naslovna strana: 6
72%
|
Edited by - going going on 16/05/2020 15:48:34 |
|
danielp
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/krang.jpg)
Serbia
1375 Posts
Member since 29/05/2004 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 16/05/2020 : 10:58:06
|
quote: Steta sto je Dampyr presao na ovaj serijal kad je mogao da ostane na daleko zabavnijem i raznovrsnijem a i meni licno drazem Zagoru.
Andreucci? |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11897 Posts
Posted - 16/05/2020 : 15:48:03
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Steta sto je Dampyr presao na ovaj serijal kad je mogao da ostane na daleko zabavnijem i raznovrsnijem a i meni licno drazem Zagoru.
Andreucci?
Tako je!![](icon_smile_big.gif) Kad kucas u pola 5 ujutru komentar na recenziju desavaju se propusti, ali sada barem znam da ih neko cita i da ne pisem u prazno! ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_wink.gif) |
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11897 Posts
Posted - 16/05/2020 : 16:01:26
|
I ja najvise volim da citam recenzije i tudje komentare. Mnogo mi je veci gust kad procitam neki strip znajuci da ima recenziju i onda posle natenane procitam recenziju i komentare i napisem svoj komentar, mnogo bolje nego kad nema recenzije onda nemam nesto inspiraciju da pisem.
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 16/05/2020 : 17:54:25
|
vc je najavio dampira 4 na uzivo tribini jos u novembru prosle godine, rekli do kraja 2019 izlazi pa opet nista kao i za slicne projekte..ja sam njih odavno otpisao sem za redovnog zagora i dilana.... |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11625 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11897 Posts
Posted - 16/05/2020 : 18:11:24
|
quote: Originally posted by dzoni
vc je najavio dampira 4 na uzivo tribini jos u novembru prosle godine, rekli do kraja 2019 izlazi pa opet nista kao i za slicne projekte..ja sam njih odavno otpisao sem za redovnog zagora i dilana....
Bio sam ja na toj tribini, to da su najavili film Dampir 4 stigli bi da snime film od kad su ga najavili odnosno od kad je izasla 3.knjiga pa do tog eventualnog izlaska 4.knjige.
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11625 Posts
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 17/05/2020 : 14:11:47
|
a koja je svrha i da bude za sajam ? pa opet godinama da cekas sledecu..to nema vise svrhe sem da preuzme neko ozbiljan ili da ga zapocne libelus..ako ga zapocne libelus odmah prelazim na libelus kao sto sam i kod dragonera uradio,magicnog i slicnih |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|