forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 FIBRA za neznalice
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 21/04/2020 : 16:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Ja bih samo primjetio da je postavljač slike i autor topica tražio preporuke za stripove u boji, a ne slici je 5 od 9 stripova CB.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7529 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 21/04/2020 : 16:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Ja bih samo primjetio da je postavljač slike i autor topica tražio preporuke za stripove u boji, a ne slici je 5 od 9 stripova CB.

Nije. Paco je u sepiji.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 21/04/2020 : 18:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Nije. Paco je u sepiji.

A da,

Rip Kirby je poseban. Jedan od mojih strip junaka u srednjoj skoli.

PerzePolis je jedna od 5 knjiga koje je preporucio Markus pa sam zbog toga napravio iznimku.
Mada, ne bi imao nista protiv da je i ona kolorirana.

Kolorke su vise-manje random. Odabrao sam nasumicno 4 naslova na fibrinim aukcijama. Obratio sam samo paznju na to da nisu debele kao Gospodari Jecma jer za to stvarno nemem vremena.

Gospodarima Jecma dajem ocjenu 4+. Zabavili su me i bili su interesantni. Citao sam je ukupno 10 dana i dogodilo mi se ono sto mi se stalno dogada sa LUDLumovim romanima.
Izgubim se u silnim karakterima. Nakon 2-3 dana i nastavka citanja bilo mi je potrebno da se malo vratim unatrag kako bi se likovi ponovo konektali. Moja je preporuka procitati ih, recimo, za jedan vikend. Tada bi moja ocjena bila -5.

Edited by - stripnik on 21/04/2020 18:53:28
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27403 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/04/2020 : 18:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
jedan vikend?
U jedan dan!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 21/04/2020 : 20:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

jedan vikend?
U jedan dan!

HA,
Moje prosječno radno vrijeme za cijelo vrijeme Korone je otprilike 12 sati dnevno.
Stripovsko vrijeme događa se na tri mjesta.
Kada (malo teže sa teškim knjigama), krevet prije spavanja, i ono jedno specijalno mjesto. Na specijalnom mjestu mi je nekako najdraže.
Tako da kad rasporediš tih nekoliko 10-15 minutnih čitanja u 10ak dana sa Gospodarima Ječma dođe do male karakterne vrtoglavice.
Momentalno čitam Propovjednika. I like him. Dobri su i karakteri oko njega. Vampirko mi je genijalan kao i odnos između njih dvojice. Neka moć bude sa njim. Vjerojatno ću uskoro uzeti 2 i 3.

Edited by - stripnik on 21/04/2020 20:44:17
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10584 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 21/04/2020 : 20:51:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripnik
Momentalno čitam Propovjednika. I like him. Dobri su i karakteri oko njega. Vampirko mi je genijalan kao i odnos između njih dvojice. Neka moć bude sa njim. Vjerojatno ću uskoro uzeti 2 i 3.

Ako ti se svidio prvi, vjerojatno te neće razočarati ni nastavci.

Isto tako, vjerojatno bi ti se svidio i Hitman, a moguće i Punisher zbog istog scenarista.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27403 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/04/2020 : 21:44:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

HA,
Moje prosječno radno vrijeme za cijelo vrijeme Korone je otprilike 12 sati dnevno.
Kada (malo teže sa teškim knjigama), krevet prije spavanja, i ono jedno specijalno mjesto. Na specijalnom mjestu mi je nekako najdraže.
Tako da kad rasporediš tih nekoliko 10-15 minutnih čitanja u 10ak dana sa Gospodarima Ječma dođe do male karakterne vrtoglavice.

Ja sam ga pročitao davne jeseni u Bookglobovom izdanju u jedno kišno popodne kad smo(obitelj) umjesto u maslinama ostali doma pa sam to vrijeme odlično iskoristijaDa,tada mi još nije smetao premali format

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 21/04/2020 : 21:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

HA,

Ja sam ga pročitao davne jeseni u Bookglobovom izdanju u jedno kišno popodne kad smo(obitelj) umjesto u maslinama ostali doma pa sam to vrijeme odlično iskoristijaDa,tada mi još nije smetao premali format

Mali, ali debel. :D

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 07/05/2020 : 13:22:57  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Stigla i 4 tura
...
Mislim da je sa ovom turom obuhvćeno više-manje sve što ste preporučili, a dostupno je kod Fibre.
Ovdje je i CB Maus koji je preporučio Markos. Vjerujem i za njega i za Perzepolis da su fantastični stripovi ali .... Kao i za La La Land ili Birdman kod Oscara trebat će proći neko vrijeme da ih se odlučim čitati ... CBi su i crtež je poprilično odbojan.
A i još je jedna bitna stvar loša. Miris knjiga je loš. Kaj je naravno jako bitno kod operacije "malo čitanja - malo snifanja" !!! La La Snif
...
Propovjednik 1 me ful zabavio i "eto" stigle su 2ka i 3ka.
I nova 4 Ripa su tu. Rip je jedini strip od svih stripova koje sam čitao prije 30 godina, a da me još uvijek zabavlja. Alan Ford samo do broja 75. Ostali jako teško. Zapravo na silu.
Do sada je od preporučenih knjiga najinteresantniji "Bilo jednom u Francuskoj". Skoro čista 5-ca.

Hvala svima na sugestijama. Vrijedile su !

...
Sad ćemo napravit malu pauzu do narudžbe broj 5. Treba sve ovo pročitati. Narudžba 5 će vjerojato biti izbor Oscara kroz godine.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3356 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 07/05/2020 : 17:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovdje je i CB Maus koji je preporučio Markos. Vjerujem i za njega i za Perzepolis da su fantastični stripovi ali .... Kao i za La La Land ili Birdman kod Oscara trebat će proći neko vrijeme da ih se odlučim čitati .

Samo što su Maus i Persepolis više nivo Apocalypse Now i The Godfather - samo stripa, a ne prosek ko La La i Birdman
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 07/05/2020 : 18:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Stvarno šteta što imaš averziju prema c/b crtežu. Propustio sam ovaj topik dok je bio aktualan ali budući da smo iz slične (bliske) branše preporučio bih ti Alvar Mayora. Možda ti se i neće svidjeti ali sam siguran da bi ti bilo jako zanimljivo proučavati crtež.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7529 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 07/05/2020 : 20:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
U ovoj turi imaš par pravih kapitalaca. Uz Mausa tu su vidim Inkal, V for Vendetta i Sedam života kopca - sve redom odlični stripovi koji spadaju u vrh Fibrinog kataloga. Uživaj u čitanju!

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3356 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 07/05/2020 : 20:34:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

U ovoj turi imaš par pravih kapitalaca. Uz Mausa tu su vidim Inkal, V for Vendetta i Sedam života kopca - sve redom odlični stripovi koji spadaju u vrh Fibrinog kataloga. Uživaj u čitanju!

Pogrešno si napisao Aldebaran.
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 07/05/2020 : 21:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Sve skupa do sada

Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 02/11/2020 : 10:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Mausa sam pročitao.
Apsolutni broj 1 do sada. Bio sam potpuno u krivu što se njega tiče.
Perzepolis sam upravo počeo čitati. Crtež me toliko odbija od čitanja dok me priča privlači i zanima jako.
Ovdje u Njemačkoj, kao i u svim drugim multikulturalnim zemljama, ima puno Iranaca. Zanimljivo je dobiti uvid u njihovu bližu povijest i to iz ženske perspektive. čitajući Perzepolis.

Često sam u Hagu u Nizozemskoj i idem obavezno ljeti tamo na kupanje. Tamo dolaze i muslimanske, a među njima i Iranske familije. Muškarci i klinci imaju kupaće gačice dok su žene obučene od glave do pete. Na glavi imaju hidžabe, nikabe, burke i tako obučene su cijeli dan na plaži. Tako obučene idu i na kupanje.

quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:

Ovdje je i CB Maus koji je preporučio Markos. Vjerujem i za njega i za Perzepolis da su fantastični stripovi ali .... Kao i za La La Land ili Birdman kod Oscara trebat će proći neko vrijeme da ih se odlučim čitati .

Samo što su Maus i Persepolis više nivo Apocalypse Now i The Godfather - samo stripa, a ne prosek ko La La i Birdman

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3356 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 02/11/2020 : 15:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Pročitaj obavezno onda i Arapina Budućnosti, on je još bolji od Persepolisa meni, ako te već tematika interesuje. Neće ti ni tu crtež biti prvilačan, ali sve će to priča nadoknaditi.
Go to Top of Page

ziki
New Member

279 Posts

Member since 22/08/2010

Posted - 02/11/2020 : 22:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ziki a Private Message  Reply with Quote
Jel ima neka kronologija ovih Batmana i Jokera ili su svaki za sebe?
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29631 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/11/2020 : 23:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
nisu svi za sebe
pojedina izdanja se nastavljaju (Mračni Vitez, Duga Noć, Mračna pobjeda)
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16319 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 02/11/2020 : 23:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Kopirano sa foruma:

1. Godina prva
2. Čovjek koji se smije
3. Duga noć vještica
4. Mračna pobjeda
5. Strašan vic
6. Muk
7. Što se dogodilo s maskiranim zaštitnikom?
8. Crno zrcalo
9. Sud sova
10. Smrt obitelji
11. Nulta godina (iako ovo može upasti i između Godine prve i Čovjeka koji se smije, al s obzirom da je dio Snyderovog runa, stoji ovdje)
12. Završnica
13. za sada neobjavljeni kraj Snyderovog runa
14. Mračni vitez

Van ikakvog kontinuiteta:

- Bijeli vitez
- Godina stota
- Joker
- Mračni vitez na bijelom konju
- Prokleti
- Sanatorij Arkham
- Zemlja jedan

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/11/2020 : 13:33:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

@Stripnik
Da, Maus je vise od samog stripa. U pitanju je stivo koje bi trebalo biti obavezna lektura u skolama, i to u vec u osnovnim. Ne zbog crteza naravno. ;)

Slicno mi je i Alan Mooreov From Hell vise od stripa (zbog pristupa i angaziranosti), ali nije za svakoga. No, za svakoga ko se naglavacke bacio u svijet stripova malo sire, ali ne bih rekao da je obavezan za one izvan, dok Maus sigurno jeste.

I kao je Red Marquis predlozio, puno bolji od Persepolisa (koje je donekle slican fenomen u sirem svijetu kao Maus, ali u manjoj mjeri - mislim i za ove ljude koji procitaju strip svakde 2 decenije) je Arapin buducnosti kojeg autor (he he, moje godiste) i dalje stvara. Rođen Francuzinji (bijelki) i Sirijcu (sunitu) te je tako dio svoje mladosti prezivio u Gadafijevoj Libiji, pa onda Siriji, malo Franciji, pa opet Siriji... obavezno stivo.

Ako ti pasu avanture, preporuke za El Nina (domaci crtac), mada je prvi (od dva) album rasprodat.
https://www.fibra.hr/katalog/edicije/el-nino/8/

Ah da, i Fotograd je donekle obavezna lektira. Plus cudovit spoj crteza i fotografija uz pricu iz afganistanskog rata 80-ih gdje je nas fotograf otisao sa "doktorima bez granica".
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-12-fotograf/142/

Gospodari jecma i Bilo jednom u Francuskoj su isto tako hit, eto, da pomenem jos neke koje vec imas. ;)

I Lijepo putovanje je odlican Zidrou, a prica malo teza, ili ajmo reci realisticnija.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40883 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/11/2020 : 15:11:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
El Nino je vrhunski strip! A takodje i BJUF i Gospodari Jecma.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Mozes77
New Member

103 Posts

Member since 12/11/2020

Posted - 12/11/2020 : 15:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mozes77 a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav,novi sam na forumu kao i u svetu stripova,ima skoro godinu dana kako sam se zainteresovao za ne boneli stvari.
Voleo bih kad bi ste mi preporucili neke stripove od Fibre,citam sve moguce zanrove bitno mi je samo da je prica dosta napeta i uzbudljiva.Do sada sam procitao neke stvarno dobre naslove kao sto su: Eternaut,Maus,Sedam zivota kopca,Ja,Francois Villon i jos par njih ali ove bih izdvoio kao meni genijalne.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21612 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/11/2020 : 15:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Zakanove hvalevredne pustolovine
Tvrđe
Žerom Bloš
Aja
Bosonogi Gen
Devica iz bordela

za početak

ovo ne preporučujem svakome,ali vidim da imaš ukusa po stripovima koje si naveo,pa cenim da će ti se i ovo jako dopasti!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 12/11/2020 15:34:36
Go to Top of Page

Mozes77
New Member

103 Posts

Member since 12/11/2020

Posted - 12/11/2020 : 15:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mozes77 a Private Message  Reply with Quote
Mozda i kupim ali tek kad se izdaju skroz,pa kupim odjednom i procitam.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21612 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/11/2020 : 15:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Zekan ti je izdan skroz

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000