Author |
Topic  |
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 21/04/2020 : 16:18:20
|
Ja bih samo primjetio da je postavljač slike i autor topica tražio preporuke za stripove u boji, a ne slici je 5 od 9 stripova CB . |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7529 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
stripnik
Average Member

767 Posts
Member since 30/12/2010 |
Posted - 21/04/2020 : 18:25:53
|
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ja bih samo primjetio da je postavljač slike i autor topica tražio preporuke za stripove u boji, a ne slici je 5 od 9 stripova CB .
Nije. Paco je u sepiji. 
A da,
Rip Kirby je poseban. Jedan od mojih strip junaka u srednjoj skoli.
PerzePolis je jedna od 5 knjiga koje je preporucio Markus pa sam zbog toga napravio iznimku. Mada, ne bi imao nista protiv da je i ona kolorirana.
Kolorke su vise-manje random. Odabrao sam nasumicno 4 naslova na fibrinim aukcijama. Obratio sam samo paznju na to da nisu debele kao Gospodari Jecma jer za to stvarno nemem vremena.
Gospodarima Jecma dajem ocjenu 4+. Zabavili su me i bili su interesantni. Citao sam je ukupno 10 dana i dogodilo mi se ono sto mi se stalno dogada sa LUDLumovim romanima. Izgubim se u silnim karakterima. Nakon 2-3 dana i nastavka citanja bilo mi je potrebno da se malo vratim unatrag kako bi se likovi ponovo konektali. Moja je preporuka procitati ih, recimo, za jedan vikend. Tada bi moja ocjena bila -5. |
Edited by - stripnik on 21/04/2020 18:53:28 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27403 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
stripnik
Average Member

767 Posts
Posted - 21/04/2020 : 20:38:28
|
quote: Originally posted by jaki
jedan vikend? U jedan dan!
HA, Moje prosječno radno vrijeme za cijelo vrijeme Korone je otprilike 12 sati dnevno. Stripovsko vrijeme događa se na tri mjesta. Kada (malo teže sa teškim knjigama), krevet prije spavanja, i ono jedno specijalno mjesto. Na specijalnom mjestu mi je nekako najdraže. Tako da kad rasporediš tih nekoliko 10-15 minutnih čitanja u 10ak dana sa Gospodarima Ječma dođe do male karakterne vrtoglavice. Momentalno čitam Propovjednika. I like him. Dobri su i karakteri oko njega. Vampirko mi je genijalan kao i odnos između njih dvojice. Neka moć bude sa njim. Vjerojatno ću uskoro uzeti 2 i 3. |
Edited by - stripnik on 21/04/2020 20:44:17 |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10584 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 21/04/2020 : 20:51:35
|
quote: Originally posted by stripnik Momentalno čitam Propovjednika. I like him. Dobri su i karakteri oko njega. Vampirko mi je genijalan kao i odnos između njih dvojice. Neka moć bude sa njim. Vjerojatno ću uskoro uzeti 2 i 3.
Ako ti se svidio prvi, vjerojatno te neće razočarati ni nastavci.
Isto tako, vjerojatno bi ti se svidio i Hitman, a moguće i Punisher zbog istog scenarista. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27403 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 21/04/2020 : 21:44:49
|
quote: Originally posted by stripnik
HA, Moje prosječno radno vrijeme za cijelo vrijeme Korone je otprilike 12 sati dnevno. Stripovsko vrijeme događa se na tri mjesta. Kada (malo teže sa teškim knjigama), krevet prije spavanja, i ono jedno specijalno mjesto. Na specijalnom mjestu mi je nekako najdraže. Tako da kad rasporediš tih nekoliko 10-15 minutnih čitanja u 10ak dana sa Gospodarima Ječma dođe do male karakterne vrtoglavice. Momentalno čitam Propovjednika. I like him. Dobri su i karakteri oko njega. Vampirko mi je genijalan kao i odnos između njih dvojice. Neka moć bude sa njim. Vjerojatno ću uskoro uzeti 2 i 3.
Ja sam ga pročitao davne jeseni u Bookglobovom izdanju u jedno kišno popodne kad smo(obitelj) umjesto u maslinama ostali doma pa sam to vrijeme odlično iskoristija Da,tada mi još nije smetao premali format |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 21/04/2020 : 21:57:19
|
quote: Originally posted by jaki
HA, Moje prosječno radno vrijeme za cijelo vrijeme Korone je otprilike 12 sati dnevno. Stripovsko vrijeme događa se na tri mjesta. Kada (malo teže sa teškim knjigama), krevet prije spavanja, i ono jedno specijalno mjesto. Na specijalnom mjestu mi je nekako najdraže. Tako da kad rasporediš tih nekoliko 10-15 minutnih čitanja u 10ak dana sa Gospodarima Ječma dođe do male karakterne vrtoglavice. Momentalno čitam Propovjednika. I like him. Dobri su i karakteri oko njega. Vampirko mi je genijalan kao i odnos između njih dvojice. Neka moć bude sa njim. Vjerojatno ću uskoro uzeti 2 i 3.
Ja sam ga pročitao davne jeseni u Bookglobovom izdanju u jedno kišno popodne kad smo(obitelj) umjesto u maslinama ostali doma pa sam to vrijeme odlično iskoristija Da,tada mi još nije smetao premali format
Mali, ali debel. :D |
And like that... he's gone. |
 |
|
stripnik
Average Member

767 Posts
Posted - 07/05/2020 : 13:22:57
|
Stigla i 4 tura ... Mislim da je sa ovom turom obuhvćeno više-manje sve što ste preporučili, a dostupno je kod Fibre. Ovdje je i CB Maus koji je preporučio Markos. Vjerujem i za njega i za Perzepolis da su fantastični stripovi ali .... Kao i za La La Land ili Birdman kod Oscara trebat će proći neko vrijeme da ih se odlučim čitati ... CBi su i crtež je poprilično odbojan. A i još je jedna bitna stvar loša. Miris knjiga je loš. Kaj je naravno jako bitno kod operacije "malo čitanja - malo snifanja" !!! La La Snif ... Propovjednik 1 me ful zabavio i "eto" stigle su 2ka i 3ka. I nova 4 Ripa su tu. Rip je jedini strip od svih stripova koje sam čitao prije 30 godina, a da me još uvijek zabavlja. Alan Ford samo do broja 75. Ostali jako teško. Zapravo na silu. Do sada je od preporučenih knjiga najinteresantniji "Bilo jednom u Francuskoj". Skoro čista 5-ca.

Hvala svima na sugestijama. Vrijedile su !
... Sad ćemo napravit malu pauzu do narudžbe broj 5. Treba sve ovo pročitati. Narudžba 5 će vjerojato biti izbor Oscara kroz godine.
|
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3356 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 07/05/2020 : 17:31:16
|
Ovdje je i CB Maus koji je preporučio Markos. Vjerujem i za njega i za Perzepolis da su fantastični stripovi ali .... Kao i za La La Land ili Birdman kod Oscara trebat će proći neko vrijeme da ih se odlučim čitati .
Samo što su Maus i Persepolis više nivo Apocalypse Now i The Godfather - samo stripa, a ne prosek ko La La i Birdman  |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 07/05/2020 : 18:26:00
|
Stvarno šteta što imaš averziju prema c/b crtežu. Propustio sam ovaj topik dok je bio aktualan ali budući da smo iz slične (bliske) branše preporučio bih ti Alvar Mayora. Možda ti se i neće svidjeti ali sam siguran da bi ti bilo jako zanimljivo proučavati crtež. |
Bok, kako si.
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7529 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3356 Posts
Posted - 07/05/2020 : 20:34:10
|
quote: Originally posted by Shaner
U ovoj turi imaš par pravih kapitalaca. Uz Mausa tu su vidim Inkal, V for Vendetta i Sedam života kopca - sve redom odlični stripovi koji spadaju u vrh Fibrinog kataloga. Uživaj u čitanju!
Pogrešno si napisao Aldebaran.
|
 |
|
stripnik
Average Member

767 Posts
|
stripnik
Average Member

767 Posts
Posted - 02/11/2020 : 10:43:54
|
Mausa sam pročitao. Apsolutni broj 1 do sada. Bio sam potpuno u krivu što se njega tiče. Perzepolis sam upravo počeo čitati. Crtež me toliko odbija od čitanja dok me priča privlači i zanima jako. Ovdje u Njemačkoj, kao i u svim drugim multikulturalnim zemljama, ima puno Iranaca. Zanimljivo je dobiti uvid u njihovu bližu povijest i to iz ženske perspektive. čitajući Perzepolis.
Često sam u Hagu u Nizozemskoj i idem obavezno ljeti tamo na kupanje. Tamo dolaze i muslimanske, a među njima i Iranske familije. Muškarci i klinci imaju kupaće gačice dok su žene obučene od glave do pete. Na glavi imaju hidžabe, nikabe, burke i tako obučene su cijeli dan na plaži. Tako obučene idu i na kupanje.
quote: Originally posted by Red Marquis
Ovdje je i CB Maus koji je preporučio Markos. Vjerujem i za njega i za Perzepolis da su fantastični stripovi ali .... Kao i za La La Land ili Birdman kod Oscara trebat će proći neko vrijeme da ih se odlučim čitati .
Samo što su Maus i Persepolis više nivo Apocalypse Now i The Godfather - samo stripa, a ne prosek ko La La i Birdman 
|
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3356 Posts
Posted - 02/11/2020 : 15:11:25
|
Pročitaj obavezno onda i Arapina Budućnosti, on je još bolji od Persepolisa meni, ako te već tematika interesuje. Neće ti ni tu crtež biti prvilačan, ali sve će to priča nadoknaditi. |
 |
|
ziki
New Member

279 Posts
Member since 22/08/2010 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29631 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16319 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 02/11/2020 : 23:22:18
|
Kopirano sa foruma:
1. Godina prva 2. Čovjek koji se smije 3. Duga noć vještica 4. Mračna pobjeda 5. Strašan vic 6. Muk 7. Što se dogodilo s maskiranim zaštitnikom? 8. Crno zrcalo 9. Sud sova 10. Smrt obitelji 11. Nulta godina (iako ovo može upasti i između Godine prve i Čovjeka koji se smije, al s obzirom da je dio Snyderovog runa, stoji ovdje) 12. Završnica 13. za sada neobjavljeni kraj Snyderovog runa 14. Mračni vitez
Van ikakvog kontinuiteta:
- Bijeli vitez - Godina stota - Joker - Mračni vitez na bijelom konju - Prokleti - Sanatorij Arkham - Zemlja jedan
|
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 03/11/2020 : 13:33:41
|
@Stripnik Da, Maus je vise od samog stripa. U pitanju je stivo koje bi trebalo biti obavezna lektura u skolama, i to u vec u osnovnim. Ne zbog crteza naravno. ;)
Slicno mi je i Alan Mooreov From Hell vise od stripa (zbog pristupa i angaziranosti), ali nije za svakoga. No, za svakoga ko se naglavacke bacio u svijet stripova malo sire, ali ne bih rekao da je obavezan za one izvan, dok Maus sigurno jeste.
I kao je Red Marquis predlozio, puno bolji od Persepolisa (koje je donekle slican fenomen u sirem svijetu kao Maus, ali u manjoj mjeri - mislim i za ove ljude koji procitaju strip svakde 2 decenije) je Arapin buducnosti kojeg autor (he he, moje godiste) i dalje stvara. Rođen Francuzinji (bijelki) i Sirijcu (sunitu) te je tako dio svoje mladosti prezivio u Gadafijevoj Libiji, pa onda Siriji, malo Franciji, pa opet Siriji... obavezno stivo.
Ako ti pasu avanture, preporuke za El Nina (domaci crtac), mada je prvi (od dva) album rasprodat. https://www.fibra.hr/katalog/edicije/el-nino/8/
Ah da, i Fotograd je donekle obavezna lektira. Plus cudovit spoj crteza i fotografija uz pricu iz afganistanskog rata 80-ih gdje je nas fotograf otisao sa "doktorima bez granica". https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-12-fotograf/142/
Gospodari jecma i Bilo jednom u Francuskoj su isto tako hit, eto, da pomenem jos neke koje vec imas. ;)
I Lijepo putovanje je odlican Zidrou, a prica malo teza, ili ajmo reci realisticnija.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40882 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Mozes77
New Member

103 Posts
Member since 12/11/2020 |
Posted - 12/11/2020 : 15:29:19
|
Pozdrav,novi sam na forumu kao i u svetu stripova,ima skoro godinu dana kako sam se zainteresovao za ne boneli stvari. Voleo bih kad bi ste mi preporucili neke stripove od Fibre,citam sve moguce zanrove bitno mi je samo da je prica dosta napeta i uzbudljiva.Do sada sam procitao neke stvarno dobre naslove kao sto su: Eternaut,Maus,Sedam zivota kopca,Ja,Francois Villon i jos par njih ali ove bih izdvoio kao meni genijalne. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21612 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 12/11/2020 : 15:33:01
|
Zakanove hvalevredne pustolovine Tvrđe Žerom Bloš Aja Bosonogi Gen Devica iz bordela
za početak
ovo ne preporučujem svakome,ali vidim da imaš ukusa po stripovima koje si naveo,pa cenim da će ti se i ovo jako dopasti! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 12/11/2020 15:34:36 |
 |
|
Mozes77
New Member

103 Posts
Member since 12/11/2020 |
|
anto
Advanced Member

Serbia