forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Trigan Empire
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1646 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 07/05/2020 : 16:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=10817&REPLY_ID=2168296

Nije dakle u izvornom Plavcu izlazio već u onom jednom broju Plavog vjesnika iz 2008.godine.

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/05/2020 : 16:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cerichus

quote:
Originally posted by ivanl

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=10817&REPLY_ID=2168296

Nije dakle u izvornom Plavcu izlazio već u onom jednom broju Plavog vjesnika iz 2008.godine.

Sasvim smetnio s uma. Tocno. Bilo je cetiri broja. A bio je i Plavi vijesnik iz 2001, s osam brojeva. Imam ih negdje... trebao bi ih procheckirati. U prvom je cak isao Dan Dare, a u drugo izdanju tkz Triganski imperij. Da. Tocno.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2273 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 07/05/2020 : 17:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo
Kao i kod većine klasika, neopterećujuća zabava uz prekrasan crtež, znači za one koji vole stripove. Za one koji preko stripova rješavaju svjetske probleme, vlastitu intimu i traume, te najdublje tajne života i svemira, za izbjegavanje.

Lijepo si to rekao . Ja bih još samo na to dodao i za one sa jednom malom dozom nostalgije .
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10473 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 07/05/2020 : 18:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ne volim pljuckanje po klasicima. Obično dolazi od onih kojima je priča mnogo važnija od crteža (neki od njih sami kažu da im je crtež skoro pa nebitan). Takvima preporučujem čitanje knjiga.

Iako je meni važna i priča i crtež, uživam u lijepo nacrtanim stripovima i crtež mi je u stripu važnija komponenta, valjda je tu moja kolekcionarska strana u pitanju.

A inače neka svako uživa u onom što voli, ali ne mogu nekoga smatrati ljubiteljem stripa, dakle osobom koja voli strip, ako zaobilazi i potcjenjuje klasike sa laganijom, naivnijom pričom.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/05/2020 : 18:18:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne volim pljuckanje po klasicima. Obično dolazi od onih kojima je priča mnogo važnija od crteža (neki od njih sami kažu da im je crtež skoro pa nebitan). Takvima preporučujem čitanje knjiga.

Iako je meni važna i priča i crtež, uživam u lijepo nacrtanim stripovima i crtež mi je u stripu važnija komponenta, valjda je tu moja kolekcionarska strana u pitanju.

A inače neka svako uživa u onom što voli, ali ne mogu nekoga smatrati ljubiteljem stripa, dakle osobom koja voli strip, ako zaobilazi i potcjenjuje klasike sa laganijom, naivnijom pričom.

Kolega, pricate kao 'prosek' !
Samo bi nadodao, kao i mnogo puta dosad, da je strip, prvenstveno vizualan medij.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9019 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/05/2020 : 18:27:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Samo na ovim našim prostorima se dešava da neko pročita stari strip, koji je deo pop-kulture, pa ga onda secira i poredi sa savremenim grafičkim novelama i umetničkim stripovima.

To bi bilo kao da neko pogleda špageti vestern ili stari italijanski spektakl o Herkulu, pa ga onda upoređuje sa filmovima Ingmara Bergmana ili Kena Loacha.

Mislim da takvi ljudi nisu svesni koliko ispadnu smešni.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10473 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 07/05/2020 : 19:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Samo na ovim našim prostorima se dešava da neko pročita stari strip, koji je deo pop-kulture, pa ga onda secira i poredi sa savremenim grafičkim novelama i umetničkim stripovima.

To bi bilo kao da neko pogleda špageti vestern ili stari italijanski spektakl o Herkulu, pa ga onda upoređuje sa filmovima Ingmara Bergmana ili Kena Loacha.

I to uslijed nedostatka vlastitog postepenog stripovskog razvoja i obrazovanja, ali i uslijed nerazumijevanja i nepoznavanja samog medija, njegove povijesti i razvoja.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9019 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/05/2020 : 22:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by alexts

I to uslijed nedostatka vlastitog postepenog stripovskog razvoja i obrazovanja, ali i uslijed nerazumijevanja i nepoznavanja samog medija, njegove povijesti i razvoja.

Apsolutno, uskočili su u sadašnji momenat, navodno prate šta se sve dešava, a neki od najpoznatijih stripova u istoriji su im "tamo neki za nostalgičare", "probao sam dve strane i ne ide" ili "nisam se sretao sa tim".
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/05/2020 : 22:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Je li sad pričate o čitanju ili kupovini eventualnog novog izdanja?
Jer ako govorite o kupovini onda bih ja kad bi me neko pitao kakav je strip reka -slikovnica.E sad što je on pravljen kad je pravljen i što je pravljen za koga je pravljen i na način kako je pravljen neće pomoći onome ko iskešira 200 kuna i ostane razočaran radnjom i pričom.
Ovo je strip za nostalgičare i slikovničare i nema ništa loše u tome.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9019 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/05/2020 : 02:00:11  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ovo je strip za nostalgičare i slikovničare i nema ništa loše u tome.

nevezano za kupovinu, na koju utiču razni faktori, ovo je strip za:

- nostalgičare (ali ne sve sklone nostalgiji, već za one koji su imali prijatne susrete sa ovim stripom u detinjstvu)
- za ljubitelje dobrog crteža i ilustracije

(ali još i za)
- poznavaoce stripa (opet ne sve, ali kojima ovo ispliva na listu prioriteta)
- buduće poznavaoce (oni koji žele da upoznavaju stripovsku povest)
- ljubitelje old-fashion SF spektakla (koji to nisu nužno iz nostalgije, već im je takav ukus)
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1193 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 08/05/2020 : 08:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2273 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 08/05/2020 : 17:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
Kao što rekoh u svom postu na drugoj stranici ovog topica, dajte šansu ovom fenomenalno nacrtanom stripu. Mene je davnih 1970-tih godina oduševio a i dan danas mi ulazi u top 10 sf stripova svih vremena. Ne samo zbog crteža nego i zbog fabule. Za ona vremena je bio fenomenalan a i sad je neopterećujući i vrlo čitljiv, zabavan strip.
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1646 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 08/05/2020 : 17:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
Ovo je masthevuša. Klasik. Neponovljiv crtež.

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/05/2020 : 17:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Vuce, nisi odgovorio...
Ima li sanse za objavljivanje Storma?
Na ovoj objavi 'Daleke planete' svaka cast!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1644 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 08/05/2020 : 17:44:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
Ja jesam ljubitelj retro stripova (naravno, ne svih)
i jeste da između kombinacija odličan crtež-prosečna priča ili odbojan crtež-odlična priča češće biram ovo prvo,
ali Trigansko carstvo me nikako ne privlači.

Čitao sam ono što je izlazilo u Stripotekama u delovima i bilo mi je beskrajno dosadno.
Ne znam, valjda mi se ne dopada cela ta postavka stripa, Storm mi je interesantniji, a pogotovo Najamnik,
iako ni oni uglavnom nemaju neku dobru priču.

Ili, ako bi poredili sa Rejmondovim Flaš Gordonom, radije bih čitao njega negoli Trigance.

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10473 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 08/05/2020 : 17:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jozzinelli

Ili, ako bi poredili sa Rejmondovim Flaš Gordonom, radije bih čitao njega negoli Trigance.

+1

Pa ipak da ne bude zabune, kupuje se Daleka planeta !

Edited by - Peyo on 08/05/2020 17:50:50
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2273 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 08/05/2020 : 18:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
Kad smo već kod Alex Raymonovog Flash Gordona ja bih puno radije Dan Barryjevog. Štoviše, AR FG mi je dosadan. DB mi je odličan! Ali, to je već moje, subjektivno mišljenje. Nikad mi nije legao AR FG. Pogotovo prve epizode. To je i razlog zašto nisam kupio FG u izdanju Čarobne Knjige. Reymondov je . Sa nestrpljenjem čekam Dan Barryjevog .
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10473 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 08/05/2020 : 19:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ako znaš engleski nabavi si:

https://www.amazon.co.uk/Flash-Gordon-Dailies-Barry-City/dp/1782766839/

Ja imam jednu kolekciju od Fantagraphicsa.

Te epizode iz 50-ih su jako dobro nacrtane, a na nekima je surađivao i legendarni F. Frazetta! Neke imaju i baš dobre scenarije.
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2273 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 08/05/2020 : 20:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
Znam engleski. Čak sam neko vrijeme razmišljao da uzmem tako i Trigan Empire i Storma . Samo ona njihova ultraskupa izdanja me nisu baš privukla . Ovo novo Rebellienovo izdanje Trigana je puno prihvatljivije pa sam čak mislio i da ga uzmem. Srećom Komiko me obradovao ove dane sa time . Nisam znao za to do ovog topica. Sačekat ću još neko vrijeme da vidim što će Čarobna knjiga napraviti u vezi Dan Barryjevog Flash Gordona pa ako neće ništa, niti oni ili netko drugi, morati ću posegnuti za engleskim izdanjem. Epizode koje su izlazile u Stripoteci u prvoj polovici 80-tih godina prošlog stoljeća su mi odlične! Rado bih to volio imati u nekom dobrom izdanju.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7446 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 10/05/2020 : 18:12:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Momci imali ste pravo, nije ovo za mene.

Posvetio sam današnje poslijepodne ovom integralu. Pročitao nekoliko priča na preskok i prolistao ostatak, ne mogu se natjerati na više. Glavni problem mi je epski pristup koji mi jednostavno ne leži, a nije ni da mi je tematika inače omiljena. Lawrence zna znanje tu nema spora, ali opet, takav crtež meni sam po sebi ništa ne predstavlja. S druge strane, uvjeren sam da bi guštao da je oslikao neku priču po mom ukusu.

Ništa, idem sad pronaći neki strip koji će mi pomoći u rješavanju najdubljih tajni života i svemira.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/05/2020 : 18:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Shaneru, nema veze sa ovim i ne nastavljam na ovom topicu, ali zanime me, da li si citao A Walk Through Hell (2018-2019), Sudzuka crta? Nije izaslo na nasim prostorima.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10473 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 10/05/2020 : 18:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Ništa, idem sad pronaći neki strip koji će mi pomoći u rješavanju najdubljih tajni života i svemira.

Budi oprezan da te to ne odvuče na tamnu stranu Sile !
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/05/2020 : 18:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Opreza nikad dosta. Kad se nesto jako zeli, postoji mogucnost da se i ostvari.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7446 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 10/05/2020 : 19:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma da me i odvuče, vratit će me Plessix na pravi put.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10473 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 10/05/2020 : 19:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ma da me i odvuče, vratit će me Plessix na pravi put.

Možda i on bude "plitak potok" za tebe !

Samo ti nama nastavi sa preporukama. Kada ti daš 5 znamo da valja .
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.21 seconds. Snitz Forums 2000