Author |
Topic |
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7335 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 26/06/2020 : 09:45:22
|
quote: Originally posted by risbozg
Kerempir - Jerry ...jedan maxi dva pogleda
Ne znaš iščitati cinizam u moga kolege zubara. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 26/06/2020 : 20:02:50
|
Ti magazini, što je to točno. Neke kraće NN priče koje nemaju gdje smjestiti ili nešto drugo? Kolko kužim dolazi i poster, tako da je to doslovno kao časopis...ili? |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 28/06/2020 : 12:42:48
|
100:BROJ STO Solidna multiverzumska pričica ali moglo je to i bolje. Nego, jel' se još negdje poslije pojavljuje ovaj "Multiverzumski prijenosni uređaj" iliti MPU?(Haha patentirati ću ime:)) Bilo bi dobro da da Scenarij:6/10 Crtež:6/10 |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15805 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7335 Posts
Posted - 28/06/2020 : 19:09:57
|
quote: Originally posted by mladjo
100:BROJ STO Solidna multiverzumska pričica ali moglo je to i bolje. Nego, jel' se još negdje poslije pojavljuje ovaj "Multiverzumski prijenosni uređaj" iliti MPU?(Haha patentirati ću ime:)) Bilo bi dobro da da
Bit će, bit će mladjo, još 20-ak epizoda i eto ti opet zabava s ovim uređajem. :) |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 29/06/2020 : 08:37:59
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
100:BROJ STO Solidna multiverzumska pričica ali moglo je to i bolje. Nego, jel' se još negdje poslije pojavljuje ovaj "Multiverzumski prijenosni uređaj" iliti MPU?(Haha patentirati ću ime:)) Bilo bi dobro da da
Bit će, bit će mladjo, još 20-ak epizoda i eto ti opet zabava s ovim uređajem. :)
|
|
|
|
Kerempir
Senior Member
1618 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 29/06/2020 : 13:27:51
|
Nathan Never 73 Nažalost, u ovom novom trobroju ostali smo zakinuti za nove nastavke uzbudljive i napete sage o Kompaniji majstora Pianija, i boli me koliko ćemo još čekati na njih, o sudbo kleta.
Tako smo dobili filer epizode Simeonija i Rigamontija. Pokušao sam zatomiti razočaranje izdavačkom politikom Libellusa koji zavlači s novim nastavcima pa sam se udubio u ovaj trobroj. Nije to to, možda bi master Vigna bolje nadopunjavao mladog padawana Pianija, ali kada te epizode izbacimo iz konteksta cijele štorihe o Kompaniji, da se uživati u njima usprkos određenim manjkavostima. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15805 Posts
Posted - 29/06/2020 : 13:37:57
|
I ja bi da 'nastancaju' vise knjiga NN-a, ali sto je tu je... Doci ce i taj period. Bit ce nam slade, sto smo ga dugo cekali... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7335 Posts
Posted - 29/06/2020 : 17:56:00
|
quote: Originally posted by Kerempir
Nathan Never 73 Nažalost, u ovom novom trobroju ostali smo zakinuti za nove nastavke uzbudljive i napete sage o Kompaniji majstora Pianija, i boli me koliko ćemo još čekati na njih, o sudbo kleta.
Tako smo dobili filer epizode Simeonija i Rigamontija. Pokušao sam zatomiti razočaranje izdavačkom politikom Libellusa koji zavlači s novim nastavcima pa sam se udubio u ovaj trobroj. Nije to to, možda bi master Vigna bolje nadopunjavao mladog padawana Pianija, ali kada te epizode izbacimo iz konteksta cijele štorihe o Kompaniji, da se uživati u njima usprkos određenim manjkavostima.
Kako Libellusovci ne vole da budeš tužan i razočaran odmah sljedeća knjiga br. 74 nudi na pladnju tvoje "omiljene" Vignu (i to u suradnji s maestrom Toffanettijem) i Pianija. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 29/06/2020 : 19:40:53
|
96:ZAVJESA TIŠINE Ok pričica u kojoj su "duhovi prošlosti" kao tema fino iskorišteni. Scenarij:6/10 Crtež:6/10
97/98:ONKRAJ VREMENA I PROSTORA/PROŽDIRATELJ SVJETOVA Zasad koliko (ponovno) čitam ove epizode, Vietti je pisac krajnosti - ili napiše fakat vrlo dobre do odlične epizode (one sa Atlantidom) ili napiše osrednje i jedva čitljive.Ove dvije su odlične. Ne znam zašto nekima ova saga nije legla ali meni je. Moglo se malo manje pričati/prepričavati, a onda bi saga mogla biti i duža jer bi se to sve moglo izdešavati u još nekih 5-6 epizoda ali dobro, nije ni ovako loše. Scenarij:7/10 Crtež:7/10
102:PJESMA ZA SARU Evo Mede i kiše.Fino je ovdje ta melankolija ispričana, a posebno mi se sviđa razgovor Nathana i Sare. Pričaju, pričaju, pričaju...i to je dovoljno! Kao da je Bukowski napisao tu scenu. Bilo bi još bolje da se razgovor i odužio, još recimo 10-ak strana. Volim kada se "iz ničega" napravi odlična stvar. Inače te emotivne priče fakat moraju biti dobro ispričane jer inače se gube u plitkoj kvaziromantici. Npr. nikada nisam bio ljubitelj Posljednjeg pozdrava, to mi je uvijek bilo tlaka za čitati. A ovdje? E ovdje je to sve dobro posloženo."Echo davne ljubavi", kako volim reći."Ima puno loših dana kod ljubavnih veterana" kako to Bora Čorba voli reći.
Eh da...
Scenarij:7/10 Crtež:7/10
103:OČAJNIČKI BIJEG I evo opet Viettija ali ovdje ipak nije riječ o krajnostima što se tiče kvalitete nego o jednoj solidnoj epizodi srednje kvalitete sa ok twistom na kraju. Scenarij:6/10 Crtež:7/10
104:NEPRIJATELJ IZ SJENE Iiiiiii...počinje! Meda je odradio dosta dobar posao, točno se osjeća početak nečega velikog ovdje, a čak ni Casini nije previše brljavio. Scenarij:7/10 Crtež:6/10
105:MISIJA VISOKOG RIZIKA Oduvijek sam bio ljubitelj ove mini-sage. Napravljena je odlično, a scena kada se pokažu lica klonova...jedna od jačih scena u Bonelli stripovima uopće! također je atmosfera odlično dočarana. Pianiju kapa dolje, a Alberti je prva liga. Scenarij:8/10 Crtež:9/10
106:PAKT Kako priča fino teče, stvarno je sve na mjestu (ok skoro - Sigmund samo tako ukrade najčuvanije vojne tajne al' ajde...) Jedan od boljih Vigninih radova na serijalu. De Angelis klasično dobar. Scenarij:8/10 Crtež:8/10
107:ALFA Kakvo finale! Kakav rasplet! Ovo je definitivno jedan od boljih stripova, ne samo u Nathan Never serijalu nego i šire, puno šire! A scena rušenja Alfine zgrade...Odlično! Vietti je stvarno čovjek ekstrema. Scenarij:9/10 Crtež:9/10 |
|
|
|
Kerempir
Senior Member
1618 Posts
Posted - 29/06/2020 : 22:53:35
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Tako smo dobili filer epizode Simeonija i Rigamontija. Pokušao sam zatomiti razočaranje izdavačkom politikom Libellusa koji zavlači s novim nastavcima pa sam se udubio u ovaj trobroj. Nije to to, možda bi master Vigna bolje nadopunjavao mladog padawana Pianija, ali kada te epizode izbacimo iz konteksta cijele štorihe o Kompaniji, da se uživati u njima usprkos određenim manjkavostima.
Kako Libellusovci ne vole da budeš tužan i razočaran odmah sljedeća knjiga br. 74 nudi na pladnju tvoje "omiljene" Vignu (i to u suradnji s maestrom Toffanettijem) i Pianija.
Toooooo
Što se mene tiče, samo da izguraju do kraja kompaniju, onaj nesretni rat svijetova ne moraju ni započinjati |
|
|
Kerempir
Senior Member
1618 Posts
Posted - 29/06/2020 : 22:56:36
|
97/98:ONKRAJ VREMENA I PROSTORA/PROŽDIRATELJ SVJETOVA Zasad koliko (ponovno) čitam ove epizode, Vietti je pisac krajnosti - ili napiše fakat vrlo dobre do odlične epizode (one sa Atlantidom) ili napiše osrednje i jedva čitljive.Ove dvije su odlične. Ne znam zašto nekima ova saga nije legla ali meni je. Moglo se malo manje pričati/prepričavati, a onda bi saga mogla biti i duža jer bi se to sve moglo izdešavati u još nekih 5-6 epizoda ali dobro, nije ni ovako loše. Scenarij:7/10 Crtež:7/10
Pa eto, i meni je dobro legla ta saga, a to još nije ni gotovo |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 30/06/2020 : 13:46:34
|
Pa eto, i meni je dobro legla ta saga, a to još nije ni gotovo
Znam, znam ali mogli su još rastegnuti |
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15805 Posts
Posted - 01/07/2020 : 08:07:20
|
Je, ova copertina s 'Intrige' nije losa. Al' ona s Deep space-a mi se bas ne svida. Izgleda ko neki Marvel. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Posted - 01/07/2020 : 14:45:35
|
Hajde da brzinski bacim par komentara na pročitano.Nadam se da ovo nisu neki spojleri.
Asteroid Argo 2: Hmmm, slična priča prošloj tj opet je u igri nepošteni sud...nije ovo toliko loše, ali definitivno je najlošiji dio NN svijeta. A zapravo imaju priliku tu pisat što god žele.
Skotos trilogija: Dobro i napeto, ali nekako zbrzan kraj, prelako je to nekako bilo. Mislim da je ovaj lik ipak zaslužio više.
5-dijelni rat sa Orbitalnim postajama: Ovo mi je bilo baš napeto i jako dobro. Sviđa mi se i što je negativac povukao potez dostojan negativca.
Neil Bates trilogija: Ovo mi je čak jedna najnapetijih NN priča, sjelo mi ko budali šamar.
Maxi 1: I onda otriježnjenje. Tako tako, prve dvije priče OK, zadnja loša.
Speciajl 14: Dosta dobro.
I sada sam na 56-oj knjizi, ide to pomalo i nadam se da ću do kraja ljeta pročitat sve trenutno izašlo od NN kod nas.
Sve u svemu, jako sam zadovoljan NN-om. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15805 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7335 Posts
Posted - 02/07/2020 : 21:51:33
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Hajde da brzinski bacim par komentara na pročitano.Nadam se da ovo nisu neki spojleri.
Asteroid Argo 2: Hmmm, slična priča prošloj tj opet je u igri nepošteni sud...nije ovo toliko loše, ali definitivno je najlošiji dio NN svijeta. A zapravo imaju priliku tu pisat što god žele.
Skotos trilogija: Dobro i napeto, ali nekako zbrzan kraj, prelako je to nekako bilo. Mislim da je ovaj lik ipak zaslužio više.
5-dijelni rat sa Orbitalnim postajama: Ovo mi je bilo baš napeto i jako dobro. Sviđa mi se i što je negativac povukao potez dostojan negativca.
Neil Bates trilogija: Ovo mi je čak jedna najnapetijih NN priča, sjelo mi ko budali šamar.
Maxi 1: I onda otriježnjenje. Tako tako, prve dvije priče OK, zadnja loša.
Speciajl 14: Dosta dobro.
I sada sam na 56-oj knjizi, ide to pomalo i nadam se da ću do kraja ljeta pročitat sve trenutno izašlo od NN kod nas.
Sve u svemu, jako sam zadovoljan NN-om.
Dobar si, ja sam mislio da si puno manje dosad pročitao. Nisi ko mladjo koji već 10 godina nikako preći broj 100.
Sad ti slijedi i dalje odlično razdoblje od knjige broj 56. Većina epizoda je vrlo dobro do odlično iako je ovo dosta tmurno razdoblje u Nathanovom životu i tako sve do broja 203. |
|
|
Kerempir
Senior Member
1618 Posts
Posted - 03/07/2020 : 07:48:21
|
Pa eto, i meni je dobro legla ta saga, a to još nije ni gotovo
Znam, znam ali mogli su još rastegnuti
Ma bolje ovako nego da se pretvori u sapunjaru a razvodnile bi se glavne priče. Ipak, fora je primjerice mini saga završi ali neki elementi se koriste dalje u priči. |
|
|
Kerempir
Senior Member
1618 Posts
Posted - 03/07/2020 : 07:51:04
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Heh, masa ljudi stradala, a tebi je to bilo prelako
Btw, kako Jerry kaže, imaš odličan period pred sobom. A onda te čeka Kompanija |
|
|
Džedson
Average Member
535 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 03/07/2020 : 12:40:29
|
ja ću opet kao padobranac, jer nažalost nemam vremena za detaljnije osvrte ili bilo što slično ali
svakih nekoliko godina me spontano, bez planiranja, uhvati želja da čitam nathana. od početka. taj početak...je nešto vrlo posebno za mene, trebao bih biti rječitiji, ali neka ostane na tome. prvih 50 - ili zapravo, prvih 39, plus serrini do 50 plus prvi gigant su čudo, najbolji kontinuirani niz u bonelliju što sam čitao. i to obično daje dovoljnu propulziju za dalje, uz nova ubrzanja poput sage alfa i orbitalnih ratova, mada vietti nikad nije mogao u meni pobuditi sličan osjećaj kao ovi s početka. triger za novo čitanje je ovaj put bio, začudo, nathan generacije miniserija. nije bogznakaj, ali serrina involviranost se osjeti, ima ono nešto njegovo. što me potaklo da konzumiram opet ono pravo, najbolje. inače, jedan od najvećih čuda tog početnog razdoblja je koliko je maskiralo da je vigna dosadni antitalent :D |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Posted - 03/07/2020 : 16:44:55
|
quote: Originally posted by Džedson
ja ću opet kao padobranac, jer nažalost nemam vremena za detaljnije osvrte ili bilo što slično ali
svakih nekoliko godina me spontano, bez planiranja, uhvati želja da čitam nathana. od početka. taj početak...je nešto vrlo posebno za mene, trebao bih biti rječitiji, ali neka ostane na tome. prvih 50 - ili zapravo, prvih 39, plus serrini do 50 plus prvi gigant su čudo, najbolji kontinuirani niz u bonelliju što sam čitao. i to obično daje dovoljnu propulziju za dalje, uz nova ubrzanja poput sage alfa i orbitalnih ratova, mada vietti nikad nije mogao u meni pobuditi sličan osjećaj kao ovi s početka. triger za novo čitanje je ovaj put bio, začudo, nathan generacije miniserija. nije bogznakaj, ali serrina involviranost se osjeti, ima ono nešto njegovo. što me potaklo da konzumiram opet ono pravo, najbolje. inače, jedan od najvećih čuda tog početnog razdoblja je koliko je maskiralo da je vigna dosadni antitalent :D
Ne znam da li se meni samo čini, ali mislim da meni najbolje leži razdoblje koje trenutno čitam. Samo moram primjetiti da ima strašno malo epizoda po vodom do sada, a meni se taj podvodni setting općenito jako sviđa. :( |
|
|
Topic |
|