Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7513 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 02/07/2020 : 10:45:58
|
quote: Originally posted by solar
Spock nam donosi recenziju zadnje epizode Malog Rendžera:
https://www.stripovi.com/recenzije/kit-teller-kt-lms-690-691-rendzeri-zbogom/2439/
@solar: Zahvaljujući kolegi delboju, dobio sam talijanske skenove, pa bi trebalo promijeniti neke natuknice u zanimljivostima.
Konkretno:
3. natuknica, zamijeniti tekst i staviti slijedeće:
- LMS 690 - 35. str.: Kit govori Rosi i Claretti da je nagovorio starog komandanta da im se pridruži i to je sve u redu jer se on i pridružio ekipi, ali problem je što ga je nazvao O`Hara. Pitao sam se tko je tu pogriješio? Nolitta ili Dnevnikov prevoditelj? Budući da nisam pročitao sve epizode serijala, drugo pitanje mi je bilo što se desilo s pravim narednikom O´Harom? Na sreću, zahvaljujući forumašu delboju koji mi je poslao linkove za skenove talijanskih originala, uspio sam usporediti dva izdanja i dobio odgovor. Riječ je o pogrešci prevoditelja ili upisivača u Dnevnikovu izdanju. Iako se fizički ne pojavljuje u epizodi (to je lako objasniti na razne načine) u originalu stoji da im se čak i O`Hara odlučio pridružiti na ranču.
Zamijeniti tekst 5. natukice:
- Dnevnik je izbacio čak 25 stranica da bi ovu epizodu ubacio u dva normalna LMS broja. Čak 23 stranice i jedna pasica su izbačene iz originalnih brojeva 253 i 254, dok je zadnji svezak skoro netaknut. Iako su mesari iz Dnevnika ipak pazili da ne izbace ništa krucijalno (nisu uvijek striktno izbacivali stranice, već pasice), ipak nam preostaje samo čekati i nadati se da će Van Gogh i Ludens uspjeti završiti serijal i konačno nam ga dati kronološki i u punom formatu. Ipak, na to će trebati čekati još puno, puno godina. Živi bili, pa vidjeli!
Ubaciti kao 6. natuknicu:
- U jednoj od mnogobrojnih izbačenih stranica saznajemo ozbiljnost Kitovih ozljeda, pa jedan od dva Indijanca koji su ga pronašli kaže: „Ima ranu od vatrenog oružja u ramenu i cijelo tijelo isječeno kamenjem, ali još diše.“
Samo još jedna sitnica, trebalo bi promijeniti zadnju rečenicu u recenziji i umjesto:
I na kraju, reći ću i ja, zajedno sa naslovom ove posljednje knjige: "Rendžeri, zbogom!".
staviti:
I na kraju, reći ću i ja, zajedno sa naslovom ove posljednje epizode: "Rendžeri, zbogom!".
Hvala unaprijed |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 02/07/2020 11:15:24 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 04/07/2020 : 01:32:09
|
Bas sam se obradovao kada sam video da je djoletova recenzija u pitanju i to ni manje ni vise nego za aktuelnog Zagora. Isto tako sam se obradovao i pre pet godina (5!!! zar ima toliko!!) kada sam citao njegove recenzije za predstojecu Dilanovu ,,revoluciju" Duboki svemir, Zbogom inspektore Blok i Anarhija u UK. Ovu recenziju sam procitao samo do dela sa spojlerima, ostatak ide ubrzo cim se sledece nedelje nabavi specijal u izdanju VCa. Ne znam da li se ikad potrefilo da izadje recenzija u isto vreme i kad je strip na kiosku pa da svi zajedno istovremeno citamo i strip i recenziju i ostavljamo kometnare. Lep dogadjaj. |
|
|