forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 22/07/2020 : 18:14:44  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

i tko zna kakvi sve ustupci, dogovori, zahtjevi, obveze dolaze s tim europskim parama.

Jest, sigurno ćemo im se opet naguziti jer smo centar svijeta i sve žele nešto samo od nas.
Pa sve što smo imali smo manje više već rasprodali preko naših domoljuba i obožavatelja svega Hrvatskog.
No da ne političarim, jesi li ikada aplicirao za neki od projekata iz EU fondova? Ovi novci imaju svoju namjenu i mi ih možemo i ne moramo iskoristiti. Meni će dobro doći, a ostali neka kukaju uz kavu kako im je zajebano i kako je sve jedna velika prevara.

Kako će ih državne ustanove iskoristiti je opet drugi par opanaka i tu će sigurno biti svega, ali mi smo si sami izabrali ekipu koja upravlja državom pa znači da nam odgovara njihova politika.

quote:
Originally posted by DODSFERD
S obzirom koliko su nepouzdani ovi testovi nemaju nikakvog smisla, kao da sam ih ja radio. Nebitno je koliko će otkriti slučajeva jer je broj ozbiljnih samo 1 %, a oni će se ionako sami javiti i neće čekati da dođu na red za testiranje.
Potpune karantene daju rezultata...

Daj lupi enter tu i tamo da ti se tekstovi mogu čitati, ovo je nečitljivo. Ostalo ne bi komentirao, pretpostavljam da si pošteno zaradio svoju doktorsku titulu.

Nikad mi nije bilo jasno što ljude tjera da mudruju oko tema o kojima pojma nemaju niti su stručni po tom pitanju.

quote:

Koliko je ovo prenapuhavanje virusa, koji u sličnim oblicima postoji preko 40 godina, narušilo društvene odnose pokazuje jedan lik iz Crne Gore koji je na moj xhamster profil poslao poruku sljedećeg sadržaja:
"kolega kakva je situacija ? oce li pustat ovaj korona koridor za turiste ili ga ova godine moramo u domace umakat ? jos ko voli starije da kara one se prepale od korone pa nece ni one"

Teško je osporiti anegdote sa xhamstera.

quote:
Originally posted by DKoor

Ne treba biti raketni stručnjak da shvatiš kako maske funkcioniraju u praksi.

Ta smiješna krpica neće jako zaštititi onoga koji ju nosi, ali će dosta zaštititi druge od onoga koji nosi masku.

Zaista ostaje nejasno što to nije jasno kod računice da netko kihne, nakašlje se, ili pljucka u masku nasuprot situaciji gdje isto obavlja bez maske.
Ništa tu idealno nema, ali barem će određeni dio emitiranih čestica završiti u maski a ne u prostoriji.

I nakon svega guslanje kako "će/neće te maska zaštiti bla bla bla" će se i dalje nastaviti.

Istina je da bi korisnici u institucijama poput banke trebali maske nositi i bez ove novelty korone, pogotovo u sezoni gripe. Možda bi se jelte, spriječile i određene transmisije/smrti od gripe u sezoni iste.

+1

quote:

quote:
Originally posted by DKoor
Zaista ostaje nejasno što to nije jasno kod računice da netko kihne, nakašlje se, ili pljucka u masku nasuprot situaciji gdje isto obavlja bez maske.
Ništa tu idealno nema, ali barem će određeni dio emitiranih čestica završiti u maski a ne u prostoriji.

Tko ima barem malo pristojnosti neće kašljati i kihati u prisustvu drugih ljudi, valjda se može suzdržati tih 5-10 ili koliko već minuta dok ne izađe van. Onaj tko se ipak ne može suzdržati znači da je već ozbiljnije bolestan i ne bi niti trebao nigdje izlaziti.

Je svakako, ubi nas kultura i pristojnost. Pogledaj malo što sve ljudi rade po trgovinama i kako se ponašaju, većina ih ne zna staviti ruku na usta kad kašlje. Da ne govorim da sve moraju okrenuti rukama, kad stigne nova roba (odjeća) u Lidl tamo nastane stampedo "kulturnih", sve jedna kutija se otvara i vadi se sve iz nje, a zatim baca nazad na policu. Kultura baš ne posjećuje ove krajeve često.

quote:
Originally posted by Risar_69

https://civilianintelligencenetwork.ca/2020/01/27/bill-gates-the-coronavirus-conspiracy/

Jadan onaj tko se upusti u čitanje ovakvih boleština. Ovakvi bi napravili teoriju zavjere i oko toga kako netko sprema jaje na oko, ovisno o razbijanju ljuske moguće da je lik KGB agent jer mu je ćaća pišao u lijevo, a ne u desno...

quote:

Ma slažem se i ja da je šteta tih 600 tisuća umrlih, većina je mogla poživjeti još tjedan dana da nema ovog strašnog virusa.

Pišeš pizdarije, u najmanju ruku je neukusno na račun preminulih među kojima je i solidan broj ljudi koji prethodno nisu imali zdravstvenih problema. Evo kod nas na primjer čovjek iz Istre, aj sad reci njegovoj obitelji da je ionako trebao otegnuti za tjedan dva bez obzira na koronu.

quote:
Originally posted by logo111

quote:
Originally posted by zeljko

Preminuo mladic ljubitelj ekstremnih sportova kod nas...granica sve niza i niza

Jbg...a sto reci nakon vise od 600 tisuca preminulih u svijetu.

Nekima jos treba crtati da to ipak izgleda nije karijes.

Ali sto vrijedi i da im nacrtas kad nazalost i ovdje vidimo da ima likove koji jos uvijek nisu u stanju shvatiti svrhu nosenja maski i jos se hvale kako bas oni ne nose jer je to bezveze.....

+1

Maske im remete njihovu neograničenu slobodu koju su do sada uživali.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3027 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 22/07/2020 : 18:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
zašto sada nismo doma zatvoreni i ne plješćemo s prozora i puštamo moju domovinu zatrpani wc papirom? a situacija je gora nego prije?

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 22/07/2020 : 19:22:20  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:
Originally posted by xilrion

zašto sada nismo doma zatvoreni i ne plješćemo s prozora i puštamo moju domovinu zatrpani wc papirom? a situacija je gora nego prije?

To je već pitanje za psihijatre.

Mene baš zanima koliko se kruha ispeklo od onog silnog kvasca koji se kupovao kao lud, a ovo sa toaletnim ni dan danas ne kužim. Čini mi se da je to išlo po principu "kud svi Turci tu i mali Mujo". Zastrašujuće je koliko ljudi uopće ne razmišlja već samo kopira tuđe ponašanje. A kad na scenu stupi instagram generacija biti će još veselije.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2020 : 19:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Pa naravno, nećeš komentirati upravo ono najbitnije što sam rekao, a to su selektivne mjere koje su u ovakvom obliku potpuno besmislene (nisam jedini koji to kaže).
I nemoj poput Božinovića (vjerojatno svog uzora) naređivati što da ja radim, ono jučer sam pisao preko mobitela i baš me zaboli lijevo jaje za razmake.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 22/07/2020 19:59:38
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 22/07/2020 : 20:37:49  Show Profile Show Extended Profile
quote:

quote:

Ali sto vrijedi i da im nacrtas kad nazalost i ovdje vidimo da ima likove koji jos uvijek nisu u stanju shvatiti svrhu nosenja maski i jos se hvale kako bas oni ne nose jer je to bezveze.....

Ja masku nijednom nisam stavio na lice niti ću jer sam čovek a ne pas sa brnjicom!

Edited by - vronski 3 on 22/07/2020 20:38:25
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17241 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/07/2020 : 20:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by vronski 3

quote:

quote:

Ja masku nijednom nisam stavio na lice niti ću jer sam čovek a ne pas sa brnjicom!

Ti očito nisi bio u trgovini zadnje vrijeme!!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2020 : 21:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Ja sam bio neki dan i nitko me ništa nije ni pitao. Unutra bile dvije trgovkinje i jedna starija žena kao kupac, od njih tri samo je jedna trgovkinja nosila masku.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17241 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/07/2020 : 21:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Đe to?? U nekoj zabiti??
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4434 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/07/2020 : 21:57:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
Ovi antimaskeri sve redom neki jako zajebani tipovi. Evo vam 10 internet bodova.
Da sam se barem i ja rodio tako opasno individualan, sa dušom ratnika!

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17241 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/07/2020 : 22:11:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Cromwell

Ovi antimaskeri sve redom neki jako zajebani tipovi. Evo vam 10 internet bodova.

Nemoj se sprdati ako nemaš muda, a očito nemaš!!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4434 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/07/2020 : 22:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
Ne može očitije od ovoga!

Bok, kako si.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/07/2020 : 23:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:

Ma slažem se i ja da je šteta tih 600 tisuća umrlih, većina je mogla poživjeti još tjedan dana da nema ovog strašnog virusa.

Moj majstor za renole je bio 1978
Bez ikakvih problema...bio je majstor
Umro je poslije svadbe na kojoj je bio u Sandzaku sa zenom i 2 djece
Bolesni.ljudi ne voze auto u drugu drzavu niti popravljaju automobile

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/07/2020 : 23:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:

Zato sto smo mislili da ja karantena od 14 ili 28 dana dovoljna da virus NESTANE

sto je bilo pogresno...dakle.nije gripa nije obican virus

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 23/07/2020 : 01:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:

Pa naravno, nećeš komentirati upravo ono najbitnije što sam rekao, a to su selektivne mjere koje su u ovakvom obliku potpuno besmislene (nisam jedini koji to kaže).
I nemoj poput Božinovića (vjerojatno svog uzora) naređivati što da ja radim, ono jučer sam pisao preko mobitela i baš me zaboli lijevo jaje za razmake.

Nema mi previše smisla to komentirati jer je to samo laičko nabadanje, bilo da sam to ja napisao ili ti, ne vidim da smo stručni po tom pitanju pa je onda to samo petljanje u tuđi posao.

Koliko sam ja shvatio nema 100% zaštite i sve se svodi na smanjivanje opasnosti, a je li to sad 10-20-30% to je druga tema, ali bolje i to nego ništa.

Ovo drugo je tvoj osobni zaključak, po meni potpuno pogrešan, ali ok, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Za razmake sam ti napisao jer sam pretpostavio da pišeš na forumu kako bi i drugi pročitali što imaš za reći i diskutirali s tobom, a onako spojen tekst je teško pročitati. Šteta da ga netko zaobiđe kad si se već potrudio toliko toga napisati.

quote:
Originally posted by vronski 3

Hoćeš reći da su većina Azijata psi?

Što da sutra dođe do nekakvog zagađenja zraka i ne možemo vani bez zaštite? Ostao bi doma jer nisi pas sa brnjicom?

quote:

E moj Željko ne kuže to ljudi dok netko od njihovih ne ode, a onda odu u drugu krajnost pa ih skrpa paranoja i panika. Nema kod nas normalnog ponašanja ili se zajebavamo ili paničarimo.

Evo danas momak 36 godina, navodno isto ima veze s koronom, užas.
https://topportal.info/sportista-36-iz-bih-preminuo-od-korone/
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/07/2020 : 05:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:

Ma lako je tebi, s obzirom da ionako ne možeš daleko vjerujem da ti puno ne fali ta duša ratnika.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/07/2020 : 05:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:

quote:

Mislim da si negdje napisao da mu je imunitet bio nikakav, a to dođe na isto kao da je imao kakvu kroničnu bolest. Takvi se trebaju bolje čuvati, a ne hodati po svadbama gdje cirkulira veliki broj ljudi s mogućnošću bliskih kontakata. Isto tako postoji određen broj ljudi koji mogu umrijeti (a neki i umiru) od običnog uboda pčele, takvi ljudi su u debeloj manjini i nisu nekako mjerilo za bilo kakvo istraživanje. Jebiga, imunitet se izgrađuje još od djetinjstva, i ako si tada "promašio" u toj izgradnji kasnije ćeš se teško više vratiti da popraviš situaciju.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/07/2020 : 05:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:

quote:

Zato sto smo mislili da ja karantena od 14 ili 28 dana dovoljna da virus NESTANE

sto je bilo pogresno...dakle.nije gripa nije obican virus

A možda je u pitanju neobičan virus koji je nastao na neobičan način s ciljem da zajebava nas obične ljude.

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 23/07/2020 : 10:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
https://www.logicno.com/politika/covid-19.html

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/07/2020 : 11:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
Mogo je 80 godina zivjeti s losim imunutetom
A ne 7 dana kako si napisao
Neko je izracunao da su umrli u prosjeku izgubili 10 godina zivota
Da pricaju i da je imao astmu

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/07/2020 : 11:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Mogao je, ali nije imao sreće, i to je cijela poanta. Možda je i svjesno išao na rizik, ali kada bi ljudi znali kada i na koji način će nastradati vjerojatno taj dan ne bi izlazili iz kuće. Raznih tragedija ima gdje god se okreneš, kod mene u selu je u razdoblju 1997.-2001. nesretnim slučajem umrlo troje maloljetnika (16, 16 i 10 godina), nitko nije bio bolestan već su se našli u krivo vrijeme na krivom mjestu.

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 23/07/2020 : 11:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:

Mogo je 80 godina zivjeti s losim imunutetom
A ne 7 dana kako si napisao
Neko je izracunao da su umrli u prosjeku izgubili 10 godina zivota
Da pricaju i da je imao astmu

U Sloveniji prosjek za umrle je, da su bili stari oko 80 godina, što je očekivana životna doba. Ako bi u prosjeku izgubili 10 godina, prosjek umrlih bi bio 70 godina. U Italiji isto je prosjek oko 80 godina.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4434 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 23/07/2020 : 12:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
quote:

quote:

Ma lako je tebi, s obzirom da ionako ne možeš daleko vjerujem da ti puno ne fali ta duša ratnika.

Istina, ne mogu daleko osim na kotačima ali nema veze, svaka čast. Ne samo da si pametniji od svih znanstvenika zajedno nego si i govno od čovjeka.

Maske ne štite 100% ali imaju svoj utjecaj u širenju. Svi koji se bave virusom napominju da je čudan i ponaša se nepredvidivo. Neke zaražene je ubio predobar imunitet odnosno imunološki odgovor na virus. Pokaži jedan znanstveni dokaz da to nije tako ili prestani sa seoskim fejk newsima.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/07/2020 : 12:28:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
Cekamo jesen
Pa cemo vidjeti
Korona virus
Pobacaj
Eutanazija
Ekologija

Ja to promatram zajedno...
I redefiniram odnos prema ljudima

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/07/2020 : 13:36:21  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
U bih 340+ slucajeva

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 23/07/2020 : 13:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Neke zaražene je ubio predobar imunitet odnosno imunološki odgovor na virus.

Ako je imunološki sistem previše aktivan i napadne sopstvena tkiva onda to nije predobar imunitet već znak neke auto-imunološke bolesti znaći lošeg imuniteta:
https://www.webmd.com/a-to-z-guides/autoimmune-diseases

Desilo se nešto slično mome kolegi sa posla prije godine i po. Počelo običnom gripom a završilo polugodišnjim bolovanjem.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000