forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

anto
Advanced Member

Serbia
21319 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/07/2020 : 14:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
što se tiče ovoga što pišu Dods i Bvagner,odnosno u vezi mizantropije - evo jedne sjajna pričice,mada na ćirilici:

У једној пећини живео је стари монах. Годинама није излазио из ње, само му је храну доносио један од братије суседног манастира.
Једно јутро уместо тог брата, храну му је донео игуман манастира.
Сав тужан поче се жалити старом монаху који је увек имао одговоре на сва питања.

- Знате оче, манастир ће нам запустети, нема нових монаха, мошти немамо да би нам свет долазио. Некако смо се и ми отуђили, као да смо изумирујућа врста. Братија, једва да говоре један са другим, свако сваком смета.

Старац га саслуша и почне да се смеје.
- Ви тужни? Па зар је то могуће на таквом месту.
- Каквом месту? - упита игуман.
- Међу вама је један свети човек, а ви очајавате и тужите.
Игуман се замисли док је силазио ка манастиру, размишљао је у себи, ко би могао бити и сваком је налазио мана. Врати се у манастир и исприча братији шта је чуо.
Али од тада се у манастиру рашири нека чудна радост.
Сви су били весели и пажљиви један према другом. Свако је на свакога сумњао, сви су пазили на друге, слушали их и уважавали.

То је и народ приметио и почео са радошћу долазити код њих. И братство се увећа.
Игуман тада оде поново старцу.

- Оче, схватио сам поуку. Све сам их посматрао пажљиво и детаљно, сви су злата вредни, ја нисам могао да замислим шта имамо док их нисам почео помно пратити.

Старац се насмеја и рече: "Сви људи су добри, само ми смо криви што прво у сваком тражимо оно најгоре".

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 24/07/2020 15:04:50
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 24/07/2020 : 16:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
eto, ja bi reko da je i antino osobno iskustvo korona virusa dokaz da netko ovdje namjerno od buhe radi slona.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 24/07/2020 : 17:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
Ima i onaj vic kad popu umiru vjernici
I kad umre popadija

Svije reakcije na istu bolest

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4434 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 24/07/2020 : 20:02:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
Pa svi znaju da poslije treninga anto i igrači piju mitsku Ralfazlamovaču, rakijski eliksir nepoznatog ali efikasnog djelovanja na sve ugroze!
Tako da to i nije baš dobar pokazatelj pravog stanja stvari.

...drago mi je da je sve ok btw

Bok, kako si.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 24/07/2020 : 23:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
Ipak je izgleda COVID-19 opasniji od gripe, podatki za gripu su za 2019.
Ali ako u Sloveniji umrijete od COVID-19 proživjeli ste više nego što je očekivana životna dob (81 godina).

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 24/07/2020 : 23:31:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Poli

Anto, da li su vec dosli rezultati testa?

da,imam antitela,to jest,bezbedan sam narednih sto dana.

što se tiče ostalog,dobar deo moje ekipe (sa košarke) je imao kovid,jedan je zaglavio u bolnici (u stvari,još je tamo),i još jedan je imao blagu upalu pluća,ostali su podneli kao ja - nekoliko dana sa temparaturom,malaksalošću,glavoboljom,bolovima u mišićima...Dve sedmice nisam imao apetita,a ni seks mi se nije tražio,ali sam zato sad sve to nadoknadio :)

inače,još malo kašljucam i vidim da nisam u fizičkoj spremi kao pre mesečak dana,ali jbga,šta da se radi.

Moji su klinci pregurali to za po jedan dan,žena je imala glavobolje i malaksalost nekoliko dana,i izgubila je čula ukusa i mirisa.

Majka,koja živi sa mnom,hvala Bogu se nije razbolela,što je prosto neverovatn seo;kao i sestra koja živi sa decom u istom dvorištu,i koji su sa nama u jako prisnom kontaktu.

Dobro je da si na neki nacin lako prezdravio. Taman do vakcine ces imati imunitet i za tebe je korona gotova stvar.
Oko mene je vise ljudi bilo zarazeno, uglavnom par dana kao kod gripa lecenje kod kuce i to je to. Mada nekoliko njih je fasovalo i upalu pluca, ali sva sreca bez potrebe za hospitalizacijom. Samo su dobili jake terapije antibioticima i to je to.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 25/07/2020 : 13:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Odličan je komentar od Diega
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/gates-tvrdi-da-ce-za-adekvatnu-zastitu-od-koronavirusa-vjerojatno-biti-potrebno-visestruko-uzimanje-cjepiva.html

Dobra
https://www.logicno.com/zivotni-stil/poznata-prica.html

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 25/07/2020 13:53:45
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8700 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/07/2020 : 14:10:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
Ma ja ne znam zasto uopce odlazimo doktorima, sve su to zlocinci u sluzbi ljudi gustera koji nam nikad nisu zeljeli dobro... prokletnici krvavih ruku koji mas planiraju porobiti i poubijati svojim cijepivima i izmisljenim terapijama kako bi ispunili svoje dijabolicne ciljeve. Odsad se samoljecim iskljucivo citajuci internjet. Jebes antibiotike, sve ce to rijesit kurkuma, cikla i zelena glina.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/07/2020 : 14:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
quote:
Originally posted by Tonto

Ma ja ne znam zasto uopce odlazimo doktorima, sve su to zlocinci u sluzbi ljudi gustera koji nam nikad nisu zeljeli dobro... prokletnici krvavih ruku koji mas planiraju porobiti i poubijati svojim cijepivima i izmisljenim terapijama kako bi ispunili svoje dijabolicne ciljeve. Odsad se samoljecim iskljucivo citajuci internjet. Jebes antibiotike, sve ce to rijesit kurkuma, cikla i zelena glina.

Nemoj se Tonto nervirati na ove stvari, to je sasvim normalno u ovim nazadnim državama, većina ljudi potpuno neprosvećena i, realno, izrazito mutava. To je borba s vjetrenjačama. Meni je ipak najporaznije koliko malo ljudi imaju obzira za tuđe živote, baš tužno.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6922 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 25/07/2020 : 14:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message
Risar_69, odlični linkovi.👌

Tonto, cijepi se, nitko ti ne brani ako vjeruješ da su ljudi poput Gatesa dobrice. Novac kontrolira sve a liječnici koje spominješ su najveći primatelji mita u društvu. Mislim da im ni političari nisu ravni jer nisu svi na vlasti ali ovi su svi na vlasti, svatko se vidi šefom pred svojim pacijentom, i rado će prihvatiti kuvertu ili dati signal da je potrebna kako bi se nešto postiglo, uspješno provelo, ubrzalo i slično. Plešu kako novac svira.
Što tek reći za farmaceutsku industriju? Teško im je naći lijek za neku bolest npr.? Ne, već što će tebi jedna-dvije porcije tableta pa da ozdraviš, zar nije bolje da si vječno o njima ovisan ali da su ti, moraš priznati, ipak poboljšale početno stanje i održavaju stabilnu situaciju.

Koronavirus je globalni projekt koji se dugo planirao. Važno je bilo samo pronaći igrače i osmisliti način djelovanja (iako u zadnje vrijeme gube kompas). Što jadni čovjek zna o tim testovima? Odeš i daju ti nalaz da si pozitivan ili negativan. Jednom ti bruje da je sve vezano za pluća i moli se da ti je temperatura 39 a ne na toplomjeru crveno obilježenih 37 (vezanih za pluća) pa onda da, logično, s 39 imaš veće šanse za koronom nego s 37 pa da ne moraš ni imati temperaturu a da budeš pozitivan. I te maske su smiješne. Prvo, nosiš ih da se obraniš od neodgovornih pojedinaca pa onda da se ti pokažeš odgovornim i ne zaražiš neodgovorne pa onda oboje. Smiješno. Tko želi vjerovati neka izvoli. Ja sam najbliži kikyjevim shvaćanjima cilja projekta.

Inače, u BiH je široko rasprostranjena priča da se za pristanak pripisivanja smrti člana uže obitelji korona virusu dobiva novčana svota od 900 KM. Ne bi me čudilo, tako je u igru uključeno još igrača. Pa dok me sve manje zanimalo bio je i neki graf za Lombardiju gdje je prikazano kako je smrtnost ljudi u odnosu na prošlu godinu skoro pa ista samo sad skoro pola bazena razloga smrti zauzima korona. Znači, da je ne bješe Lombardia bi imala duplo manju smrtnost? Tko vjeruje u koronu može reći da je to laž, izmišljotina, ja ću reći da je korona laž.

Ali vjerovati da Gates želi smisliti cjepivo da spasi cijeli svijet (od navodne bolešćice koja je u 8 mjeseci, po njihovom, uzela svega 1/6 života jedne BiH) i s podrugljivošću odbacivati teorije zavjere je naivno.

loading...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/07/2020 : 16:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:
Originally posted by Tonto

Nemoj se Tonto nervirati na ove stvari, to je sasvim normalno u ovim nazadnim državama, većina ljudi potpuno neprosvećena i, realno, izrazito mutava. To je borba s vjetrenjačama. Meni je ipak najporaznije koliko malo ljudi imaju obzira za tuđe živote, baš tužno.

Zar ne bi po nekoj logici ljude u nazadnim državama trebalo biti najlakše uvjeriti da se nešto radi za njihovu dobrobit? Evo, Amerika nije nazadna država pa opet samo 49 % anketiranih kaže da bi se cijepilo. Istina da su one zavjere sa čipovima gluposti, jer niti bi takvi čipovi imali smisla, niti bi to bilo lako izvodljivo putem cjepiva (možda i nemoguće), ali zašto bi ljudi vjerovali neprovjerenom cjepivu nastalom u manje od godinu dana kada je poznato da je potrebno 10-ak godina za istraživanja kako bi se utvrdilo da je potpuno sigurno? Nisam protiv cijepljenja, ali samo ako se to prepusti osobnoj odluci svakog pojedinca, bez ikakvog prisiljavanja onoga tko to neće.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/07/2020 : 16:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Tonto, cijepi se, nitko ti ne brani ako vjeruješ da su ljudi poput Gatesa dobrice. Novac kontrolira sve a liječnici koje spominješ su najveći primatelji mita u društvu. Mislim da im ni političari nisu ravni jer nisu svi na vlasti ali ovi su svi na vlasti, svatko se vidi šefom pred svojim pacijentom, i rado će prihvatiti kuvertu ili dati signal da je potrebna kako bi se nešto postiglo, uspješno provelo, ubrzalo i slično. Plešu kako novac svira.
Što tek reći za farmaceutsku industriju? Teško im je naći lijek za neku bolest npr.? Ne, već što će tebi jedna-dvije porcije tableta pa da ozdraviš, zar nije bolje da si vječno o njima ovisan ali da su ti, moraš priznati, ipak poboljšale početno stanje i održavaju stabilnu situaciju.

Ovo sam ja rekao odmah na samom početku pandemije. Često se govori da nam priroda daje lijek za sve, a ljudi ga opet ne vide ili iz nekog razloga ne žele vidjeti. Zašto u 40 godina nisu pronašli efikasan lijek za AIDS, imali su sasvim dovoljno vremena, ali izgleda da im je ovako bolje. Bolesnik je zadovoljan jer mu se današnjim metodama liječenja život može produžiti i preko 20 godina, a farmaceutska industrija ima puno veću zaradu. Postoji tu još spisak bolesti, od kojih neke niti nisu opasne po život već su više estetske prirode, za koje današnja medicina nema efikasnog lijeka, ili ga ne želi pronaći.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/07/2020 : 19:04:33  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:

Ovo sam ja rekao odmah na samom početku pandemije. Često se govori da nam priroda daje lijek za sve, a ljudi ga opet ne vide ili iz nekog razloga ne žele vidjeti. Zašto u 40 godina nisu pronašli efikasan lijek za AIDS, imali su sasvim dovoljno vremena, ali izgleda da im je ovako bolje. Bolesnik je zadovoljan jer mu se današnjim metodama liječenja život može produžiti i preko 20 godina, a farmaceutska industrija ima puno veću zaradu. Postoji tu još spisak bolesti, od kojih neke niti nisu opasne po život već su više estetske prirode, za koje današnja medicina nema efikasnog lijeka, ili ga ne želi pronaći.

Upravo o ovome i pričam. Ti nemaš blagog pojma kakav je HIV virus i kako se ponaša, tj. koji su razlozi što lijek nije pronađen. Ja znam, jer sam se bavio poslom kod kog je on bio uobičajena pojava.
Što se tiče vakcine, ljudi, pa čitajte nešto normalno, a ne sajtove teorija zavjere. Pričajte sa više ljekara, a ne sa jednim, koji može biti budaletina kao u svakoj branši što ih ima, nemojte nasjedati na yt videe koji su puni potpuno pogrešnih informacija. Pa sto puta je rečeno da ne može vakcinacija da zavisi od odluke pojedinca, zato što nema efekta ako nije vakcinisana ogromna većina ljudi u zajednici. Je li to toliko teško za shvatiti?
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 25/07/2020 : 19:11:21  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
Kad vas zub zaboli idite tim youtuberima a ne farmaceutima i dentistima

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3027 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 25/07/2020 : 19:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
čovjek kad je bolestan i u mukama govno bi pojeo da mu bude bolje, pa tako i ja. ali barem znam da je govno. problem je što ljudi ne znaju točno što im se želi ubrizgati i tu nastaje problem i nepovjerenje. znači da moramo vjerovati na riječ, a u prirodi nam je da smo sumnjičavi i shvaćam sumnju i strah. ljudi piju coca colu bez šećera jer misle da je zdravija. kurac je zdravija kad ima aspartama koji je toksičan i kancerogen. ali misle da je bolje za njih jer su neupućeni.

poanta: nisam protiv cjepiva, ali sam protiv cjepiva o kojem ne znam ništa i zato jer netko kaže da moram i da je za moje dobro. a čim mi netko kaže da nešto moram i da je za moje dobro, i da ne postavljam pitanja nego da samo slijedim naređenja - imamo problem.

cijepit ću se ako ću JA htjet i ako ću JA mislit da je to dobro za mene, a ne zato jer moram. AMEN

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 25/07/2020 : 20:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
Postovat cu samo one prometne znakove koji meni odgovaraju

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3027 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 25/07/2020 : 20:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

Postovat cu samo one prometne znakove koji meni odgovaraju

ne nego one koje ne moram progutati.

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 25/07/2020 : 20:09:07  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
Pokrivat cu dijelove tijela u javnosti samo koje zelim i koji mi odgovaraju

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6922 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 25/07/2020 : 20:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:

Upravo o ovome i pričam. Ti nemaš blagog pojma kakav je HIV virus i kako se ponaša, tj. koji su razlozi što lijek nije pronađen. Ja znam, jer sam se bavio poslom kod kog je on bio uobičajena pojava.
Što se tiče vakcine, ljudi, pa čitajte nešto normalno, a ne sajtove teorija zavjere. Pričajte sa više ljekara, a ne sa jednim, koji može biti budaletina kao u svakoj branši što ih ima, nemojte nasjedati na yt videe koji su puni potpuno pogrešnih informacija. Pa sto puta je rečeno da ne može vakcinacija da zavisi od odluke pojedinca, zato što nema efekta ako nije vakcinisana ogromna većina ljudi u zajednici. Je li to toliko teško za shvatiti?

hehe, swamp, kako pišeš u glavi mi slika da će neke loviti po šumama, izdavati tjeralice pa vezati za stolicu i cijepiti.

Meni je nasjedanje ta priča o nuždi nekog cjepiva. Već znaju da je virus vječan i da ćemo svi krepati ne nađu li cjepivo? Guraju na silu tu priču o potrebi cjepiva od samog početka (Angela Merkel je odmah rekla da će se u godini dana 80% Švaba zaraziti), čovjek bi pomislio da je već na njenom početku umrlo 600 000 ljudi a ne dosad.

Što se tiče doktora budaletina, kako ih nazivaš, više imam povjerenja u njih. U mom oku oni su se oduprli sustavu, nisu htjeli postati dio projekta.

Čitam danas 2 sata na preskoke šta se pisalo na temi, nevjerojatno mi je koliko vas ima plašljivih i "vjerujem u sve što kažu". A kome vjerujete zapravo? Doktorima i političarima.

Jbt, kad vidim da su Dragan Čović, Fadil Novalić ili Čedomir Jovanović zaraženi sve mi je jasno. U Hrvatskoj mi se čini da se falilo da se neki važniji igrač zarazi ali bila izborna kampanja pa... možda sad Plenki nekom naredi.

loading...
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3027 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 25/07/2020 : 20:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
quote:

Pokrivat cu dijelove tijela u javnosti samo koje zelim i koji mi odgovaraju

to nema apsolutne nikakve veze s ovim što sam napisao. jedno je opća kultura, zdrav razum i društveno prihvatljivo ponašanje, a drugo unos stranog tijela i supstanci u svoj vlastiti organizam koji je samo moj i ničiji više. najmanje što čovjek sa zdravim razumom može je postaviti koje pitanje prije nego što u sebe nešto ubrizga. zar ne?
jednom sam dobio lijek od kojeg sam skoro umro. sinersul. nažalost na teži način sam shvatio da nije dobar za mene.

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 25/07/2020 : 20:38:07  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
U civilizaciji se moraju postovati pravila
Ili nastaje anarhija

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 25/07/2020 : 20:56:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
LOL!

pravila bi trebala biti razmatrana, raspravljana i izglasana u saboru, ili referendumu, ako već pričamo i zagovaramo demokraciju. ovako kako se donose u korona slučaju je opet put u totalitarizam i represiju.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3027 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 25/07/2020 : 21:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
quote:

U civilizaciji se moraju postovati pravila
Ili nastaje anarhija

I židovi u reichu su poštivali pravila. Nisu imali izbora. Ja želim izbor.

Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5060 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 25/07/2020 : 21:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message
Sad bi reka Željko : ,, Imaš izbora , nemoj voziti automobil pa ne moraš poštovati prometna pravila ,,
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 25/07/2020 : 21:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

LOL!

pravila bi trebala biti razmatrana, raspravljana i izglasana u saboru, ili referendumu, ako već pričamo i zagovaramo demokraciju. ovako kako se donose u korona slučaju je opet put u totalitarizam i represiju.

Lol
Jesi ti ono ljubitelj propalih ili nametnutih sustava koje niko nije izglasao
Necemo o poltici...stalno je nameces da bude banova
Providan si

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page