Author |
Topic  |
going going
Advanced Member

Serbia
12080 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/07/2020 : 21:38:10
|

Pogledao sinoc Vudi Alenov film Ponoc u parizu. Klasican ali kvalitetan Vudi Alen. Mnogo price, mnogo romantizacije, dobar humor. Stvarno simpatican i lep film. Podsetio me malo na The Purple Rose of Cairo, mada mi je taj film malo bolji od ovog.
U svakom slucaju ako ste ljubitelj Vudi Alenovogo pristupa filmu, bicete odusevljeni, a iako niste ljubitelji prija ovakav opustajuc a opet inteligentan film da se pogleda s vremena na vreme.
quote: Originally posted by swamp thing
Pogledaj i original, Infernal Affairs. Iako sam ga gledao poslije odličnog Departed, bio mi je još bolji.
Gledace se! |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17887 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16588 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 26/07/2020 : 22:54:55
|
quote: Originally posted by swamp thing
Pogledaj i original, Infernal Affairs. Iako sam ga gledao poslije odličnog Departed, bio mi je još bolji.
O, da!
+1 |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 28/07/2020 : 23:35:14
|
quote: Originally posted by going going

Pogledao sinoc Vudi Alenov film Ponoc u parizu. Klasican ali kvalitetan Vudi Alen. Mnogo price, mnogo romantizacije, dobar humor. Stvarno simpatican i lep film. Podsetio me malo na The Purple Rose of Cairo, mada mi je taj film malo bolji od ovog.
U svakom slucaju ako ste ljubitelj Vudi Alenovogo pristupa filmu, bicete odusevljeni, a iako niste ljubitelji prija ovakav opustajuc a opet inteligentan film da se pogleda s vremena na vreme.
Odličan film. Prvi put sam ga gledao na otvorenom, ljetno kino, ispod zvijezda i savršeno mi je sjeo.
Woody je odlično preslikao duh Pariza, vizualno i glazbeno. I ubacio to u temu koja nas sve barem jednom u životu muči, a to je osjećaj da smo se rodili u krivo vrijeme.
Zanimljivo je kako svi glumci koji "mijenjaju" Woodya u potpunosti glume kao on. Uz to malo je redatelja koji rade dijaloge tako dobro i realno kao Allen. |
 |
|
xilrion
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3028 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12080 Posts
Posted - 31/07/2020 : 20:23:22
|
Pogledao sinoc Midnight Express (1978.)
 Vidim da mi glavni glumac Brad Davis uopste nije poznat i tek posle saznam da je preminuo dosta mlad od HIVa. Takodje mi glumica koja glumi njegovu devojku i koja nam pokaze svoje grudi u cuvenoj sceni koja je posle parodirana u Jim Carreyevom filmu The Cable Guy, nije poznata, ali eto dve godine posle je glumila glavnu ulogu u Ardjenotovom Infernou. Mogao bih to da pogledam kad sam vec pogledao Suspiriu i svidela mi se.
U svakom slucaju da se vratim na Midnight Express, istinita prica o momku koji je zbog pokusaja krijumcarenja 2kg hashisha zavrsio u turskom zatvoru. Kazu da se film dosta razlikuje od istinite price ispricane u autobiografskoj knjizi glavnog lika, ali verujem da nije lako ni u jednom zatvoru(mozda u nekom svedskom) a pogotovo ne u turskom zatvoru. Dobar film iako na momente mucan i po mom misljenju ipak malo predugacak. U stvarnosti lik je pobegao tako sto je na nekom improvizovanom camcu preveslao 30km Mramornog mora po oluji dok nije stigao do kopna. Voelo bih da smo to videli u filmu, umesto onog filmskog resenja. Oliver Stone pisao scenario i osvojio Oskara za ovaj film? Iako volim Stonea bas, nije mi ovaj scenario toliko remek delo. Ali ocigledno se Akademija i 70ih przila na ,,based on a true story" filmove. Bolje da je osvojio Oskara za scenario za Scarface.
EDIT: https://deadline.com/2020/07/alan-parker-dies-director-of-bugsy-malone-midnight-express-evita-was-76-1203000762/ I evo upravo stize vest da je reditelj ovog filma preminuo jutros, a ja sam bas ovaj film gledao jutros od 6h ujutru do 8h. Kakva slucajnost! |
Edited by - going going on 31/07/2020 20:25:45 |
 |
|
panzer
Advanced Member

12704 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12080 Posts
Posted - 02/08/2020 : 07:56:09
|
Pogledao opet 8mm (1999.) rezirao Joel Schumacher.

Ne znam zasto se ovaj film vise ne spominje i zasto ima toliko uzasne kritike. Jeste da u poslednjoj cetvrtini kvalitet malo opada, ali sam kraj je odlican. A prvih sat i nesto vremena su nesto najnapetije, najmisterioznije i najmucnije, ali u pozitivnom smislu, sto sam gledao. Scenarista je Andrew Kevin Walker, koji je daleko poznatiji po tome sto je napisao scenario za Fincherov Seven. Znam da je Seven sveta krava, i meni je gotivan taj film, nije mi remek delo kao sto ga mnogi obozavaju i uopste mi Fincher nije medju omiljenim rediteljima (volim njegov The Game sa Majklom Daglasom ali ostalo ne toliko), ali ja bez problema tvrdim da je 8mm bolji film od Sevena. I napetiji i opakiji i strasniji i sveukupno bolji. Stvarno jak film. Ko nije gledao preporucujem. A Nicolas Cage mi sada sigurno spada u top 5 omiljenih glumaca zajedno sa Harvijem Kajtelom, Dzekom Nikolsonom, Rajanom Goslingom i Klintom Istvudom. |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7530 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 02/08/2020 : 08:18:45
|
I ja pamtim 8mm kao jako dobar i bolji od Se7en. Trebao bih doduše oba ponovo pogledati, davno je to bilo.
Inače, pogledao sinoć (u kinu!) Corpus Christi. Ništa neviđeno, ali jako dobar film, koji još jednom pokazuje koliko je većina ljudi daleko od svoje vjere. Glavni glumac odličan. Preporuka.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17887 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 02/08/2020 : 10:24:01
|
quote: Originally posted by Shaner
I ja pamtim 8mm kao jako dobar i bolji od Se7en. Trebao bih doduše oba ponovo pogledati, davno je to bilo.
Inače, pogledao sinoć (u kinu!) Corpus Christi. Ništa neviđeno, ali jako dobar film, koji još jednom pokazuje koliko je većina ljudi daleko od svoje vjere. Glavni glumac odličan. Preporuka.
Provjeri i novi Komasin film na Netflixu - The Hater. |
And like that... he's gone. |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7530 Posts
|
vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7530 Posts
|
going going
Advanced Member

Serbia
12080 Posts
Posted - 02/08/2020 : 21:45:22
|
quote: Originally posted by zeljko
Dobar je 8 mm I bringing out the dead
Da! Odlican film. Skorseze i Nikolas Kejdz. A tako malo spominjan film. Stvarno odlican.
Kejdz je imao previse dobrih filmova od 80ih do pocetka 2000ih.
|
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12080 Posts
Posted - 03/08/2020 : 07:47:02
|
 Pogledao simpaticnu komediju Blended (nas prevod je Slucajno zajedno)(2014) sa Adamom Sandlerom i Dru Barimor. Iskreno me nasmejalo par puta i stvarno je simpaticna prica. Lepo su ovo zapakovali. Pojavljuje se i Sakil O`Nil. Ne znam zasto su kriticari toliko ostri prema ovom filmu.
 I da dodamo spisku odlicnih Cageovih filmova iz 90ih Red Rock West(1993) u reziji Johna Dahla, a pored Kejdza glume i Dennis Hopper, Lara Flynn Boyle i J. T. Walsh. Kakav sjajan zanrovski spoj westerna i noira. Napet, odlicno odglumljen, lepo snimljen, nema naivnosti i lakih resenja i jos odlican kraj. Stvarno sjajan film. Secam se da sam ga gledao kao klinac na tvu i bio odusevljen i drago mi je da dobar utisak isti i danas posle toliko godina. Ko nije gledao, a verujem da je malo takvih, apsolutna preporuka! |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12080 Posts
Posted - 04/08/2020 : 21:23:35
|
Kucao na netflixu western i izasao mi je film iz 2016.godine The Duel. U glavnim ulogama Woody Harleson, Liam Hemsworth i Alice Braga.

Iako je tema i atmosfera neobicna za vestern(mada citaoci Zagora su se mnogo puta susreli s ovakvim temama naprimer u epizodama Lovci na glave i Mracna predskazanja,a i donekle slicna tema je i u najnovijem specijalu Put za raj), sveukupno je sve jako lose izvedeno i ostavlja mlak utisak. Dosadno ispricano, neinteresantno, cudno. Gledalac ni na koj nacin ne moze da se ukljuci u pricu niti da saoseca sa likovima. Vidim da je film imao limitiranu distribuciju i onda je isao na Video on demand. Pa i nije za bolje. Cak ni Woody Harleson ne vadi film iznad ispodprosecnosti. Ne preporucujem.
|
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12080 Posts
Posted - 12/08/2020 : 04:03:38
|
 Kolega emirem je na jednoj temi u Bonelli podforumu spomenuo ovaj film pre par nedelja i bas preksinoc na RTSu 1 u terminu od 2h ujutru pustali upravo film koji je on spomenuo Distant Drums iz `51 sa legendarnim Garijem Kuperom u glavnoj ulozi. Simpatican film, zanimljivo mi je sto se bas vidi kad snimaju aligatore ispod vode ili scenu kad flamingosi lete da je to snimljeno ko zna gde, a ne tu. Bas se vidi da su umetnuti kadrovi. Takodje se vidi da je umnogome ovaj film inspirisao brojne epizode Nolitinog Zagora, dvoboj pod vodom, odbrana na pescanom ostrvu a i sama tema Seminolskih ratova. Ali dobro je, pa su u Zagoru oni ipak prikazani onako kako bi i trebalo,a ovde su apsolutni negativci i divljaci. Pored legendanrnog Garija Kupera, tu je i simpaticna litvanska glumica Mari Aldon, stvarno je slatka i simpatican Richard Webb u sporednoj ulozi. Evo ih zajedno na premijeri filma na Floridi.
 |
Edited by - going going on 12/08/2020 04:04:08 |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12080 Posts
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7530 Posts
|
fler
Senior Member

Croatia
2067 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 12/08/2020 : 12:58:50
|
I ja se slažem 
Malo koji (moderni) filmaš me toliko oduševljava. Apsolutno me ne zanimaju rasprave u stilu "pretenciozan!", "zarobljenik vlastitog stila", itd. - naprosto, filmovi su svi redom uživancija za gledanje i uvijek me oraspolože .. to mi je sasvim dovoljno.
Faking pandemija, tko zna kad će F. Dispatch 
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12080 Posts
Posted - 13/08/2020 : 02:21:19
|

Evo jos jedan Wes Anderson. Sto kaze Shaner gore da ono sto sam ja naveo za Grand Budapest Hotel vazi za skoro sve Andersonove filmove, e pa za ovaj sigurno vazi. Jako lep kraj filma. Deca su me stvarno iznenadila koliko su dobro odigrali uloge i koliko im se veruje. Svaka cast klincima. I svaka cast Wesu Andersonu. S tim sto mi je Grand Budapest Hotel ipak sveukupno gledano bolji film.
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7530 Posts
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9528 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 13/08/2020 : 10:19:35
|
Ja se slažem sa Shanerom, Moonrise Kingdom je vrh! Još me čeka Otok pasa, nikako da ga pogledam a u kino nije bio došao. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
Topic  |
|