forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Kućni ljubimci
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 17/05/2020 : 15:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote

Rekao bi ti da nabaviš još jednu, da vam pravi društvo i da vas je više, ali nije to samo tako.
Naša dva mačka nisu kliknuli, pa su se mlatili skoro dvije godine.
Stalno smo ih morali držati razdvojene i tek nakon jako puno vremena su polako našli zajednički suživot.
Toliko nas ta situacija umorila, da smo čak pomišljali da jednog udomimo kod nekog da ih razdvojimo.
Ipak nakon hrpu vremena se situacija počela smirivati tako da su oba dvojica ostala sa nama.
Čudne su te mačke, imao sam ih preko nekoliko i svaka je svoju politiku vodila.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 20/05/2020 : 23:58:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Dobra večer
Nije mi se koji dan ni tu dalo pisati.. danas je novi dan, sedmi dan..
Ne mogu opisati što sam sve prošla, niti želim jer se ne želim vraćati na neke dane, osjećaje..niti mi je dopušteno i vidim koliko je dobro slušati prijatelje kad malo preuzmu moje kormilo i ne daju da tonem već samo naprijed moram ploviti, ma koji vjetar da puše. Nikad prije nisam u to malo vremena bila na toliko izleta i šetnji koliko u zadnjih dana..mogla sam satima sjediti u šumi uz Rječinu i gledati kako teče, cijelo poslijepodne provesti na plaži uz valove, obišla sam nekoliko frankopanskih Kaštela na kojima nisam bila.. imala sam potrebu kretati se i pronaći se..i jesam, sutra je novi dan i biti će još bolje.
Vrijeme uz laptop sam provodila čitajući tako dobru studiju o mačkama koju bi svatko trebao pročitati, sad kad znam što u njoj sve piše..

http://helpanimals.org.rs/Dobrobit_macaka.pdf

Najprije sam otišla na poglavlje o bihevioralnim problemima, negdje sam pročitala i dobila potvrdu da upravo ispravno radim što Petra puštam da se osami dok ne bude spreman (ako bude i kada) na interakciju.

Mačke koje nisu izložene socijalizaciji će naučiti kako da kontrolišu svoje reakcije na strah i
uglavnom će se skrivati od stresora. Skrivanje je veoma važna strategija koja pomaže mački da izađe na kraj sa
problemom. Međutim, mnoge domestikovane mačke žive u okruženju gde ne mogu da se sakriju i tada strah može bitno
da naruši njenu dobrobit. Vlasnici prave veliku grešku, kada u ovakvim trenucima pokušaju da iniciraju socijalnu
interakciju. Oni time samo povećavaju njen strah i može da dođe do agresivnog ponašanja. Vlasnik mora da ima na umu
da do duže interakcije dolazi kada mačka priđe vlasniku i samo ako ona inicira interakciju može da dođe do poboljšanja u
odnosu a samim tim i do poboljšane dobrobiti.

I tako on ovih dana boravi iza komode u kutu u dnevnom boravku i ja sam mu tamo donesla posudicu s hranom, vodom i travu. Nakon što odem, on se posluži i ja nadopunjavam po potrebi.. trava ga ne zanima ali mu kidam travke i bacam pred njega. Prvog dana (samoizolacije iza komode) je frktao na mene i razina stresa mu je bila na maksimumu (a u mene strah od njega) dok je danas već opušteniji(kao i ja) te mu je pogled i stav blaži no prije tri dana..Za ovo što pišem u knjizi otkrivam bihevioralnu skalu za određivanje 7 nivoa stresa u mačaka.. Ne treba meni studija da bih znala prepoznati stanje svog mačka ali sada sam upotpunila znanje uz pomoć kojeg se mogu izraziti.. Tako da mu je stres sa 7, danas na skali negdje između 4-5. Doslovno krećemo iz nule, kao da ove tri godine nisu postojale.
A šta reć`, njemu sam pružila maksimalno što mu je potrebno, uklonila sve stresore, nitko ga ne smije uznemiriti niti pokušati raspoložiti dok on sam ne bude spreman na prvi korak, a sebi sam smanjila stres šetajući i čitajući ovu knjigu koja mi je omogućila da iskontroliram samu sebe i svoje vlastite bihevioralne probleme, zahvaljujući znanju koje mi je pružila.
Jebentisve.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 06/06/2020 : 00:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Evo..imam razlog za sreću i volju za pisati.
Uspjeli smo.. bio je dug put i oporavak i sinoć je moj mačak izašao iz svog utočišta i došao do moje sobe jer se bojao kiše..i onda je odabrao prenoćiti u boravku na stolici..
Do 22.svibnja stanje se s njim pogoršavalo i on se odlučio samouništiti. Došlo je do te granice da se sam smjestio u transporter u 8 navecer.. veterinarska je bila dežurna do 21 i ja sam ga zatvorila i zahvalna nebesima što je odabrao sam ući, odmah otišla u ambulantu s njim. Nisu ga mogli primiti jer je bilo prekasno za obradu pa smo naručeni drugo jutro (do tada je strpljivo ostao u transporteru i nije mi zamjerio vožnju) i tada su ga sedatirali i cijelog pregledali, uzeli uzorak urina, urokali injekcijama, antibiotikom, obrijali ga, stavili ovratnik i nakon dva sata sam došla po njega. Potpuno je zdrav, osim što je dijagnoza automutilacija...prvi put sam čula tu riječ, ali sam kao laik znala već prepoznati da se on želi samouništiti. Dobila sam kremu da mu mažem obrijana i sanirana područja od grebanja.. Pomogao mi je ovratnik koji mu je oduzeo nešto osobnosti i ta "urokanost" koja je trajala dva dana.. Bojala sam se mazati mu mast rukama pa sam se dosjetila slikarskog kista. Stavila sam mast na kist i lagano ga njime češkala.. Nije bilo lako dok nije shvatio da mu to godi i sam se namještao da mu kistom češkam sva obrijana područja, tako je nanošenje masti postalo njemu ugoda. Bojala sam se, nakon svega što sam s njim prošla.. znala sam da ću postići napredak i povjerenje ako se ja njemu prilagodim, tako da sam danima ležala na podu, nekoliko puta po pola sata, vireći u transporter u kom se odlučio nastaniti, i kistom ga češkala, i kad nije bilo doba nanošenja masti.
Počeo je presti..gubio se na par minuta s pogledom nekud u neki drugi svijet, pokušavajući shvatiti što radim i što mu je odjednom ta ugoda.. strpljivo sam ga čekala da se vrati.. i vraćao se.. Čudio se svemu, i mom prvom dodiru rukom, kojeg prije nije osjetio jer nije dopuštao.. Počeo je travke iz ruke opušteno jesti i presti kao nikad prije. Počeo se namještati kad ga češkam, izlagati mi trbuh i sve se više opuštao, ali samo u svom kavezu.. Prednjim šapama mi obgrlio ruku, nježo gricnuo prst, polizao ruku, i preo svaki put čim bih ga počela češkati. Sve se manje gubio s pogledom u daljinu, kao da pokušava shvatiti nove osjećaje, dodire.. Živahno je grickao travu skupa s mojim prstima i počeo je izlaziti izvan transportera da na prostirci malo odmori. Danas je dva tjedna mog ležanja na podu i zbližavanja češkanjem i mazanjem i ugodom i tepanjem i hranjenjem travom koju je tako slatko jeo.. I sinoć mi u sobu dođe jer se bojao vjetra i kiše. Malo je reći koliko sam bila sretna i ponosna na njega. I doista je istina da se treba prilagoditi mački jer samo mačka zna kad je spremna izaći iz izolacije.
Malo prije sam došla u njegove "odaje", legla na pod i namjestila se da mu dam poslastice, češkanje i tepanje. Zavirim glavom u transporter,, pećina je prazna. Isus je uskrsnuo, nema ga.
Moram priznati da sam sama sebi pred njim ispala smiješna, ležeći na podu u tom začuđenom položaju, vidjevši kako me on znatiželjno promatra sa stolice, daleko od samoizolacije. Došla sam do njega i kleknula pored stolice da se naklonim "Isusu uskrslom" i da mu poslastice ponudim.. I evo ga, došao mi je, vratio se među žive i odmara faca na stolici dok ja ovo pišem.
Nakon ovog iskustva, ono što sam naučila je da je psiha-psiha, i baš nikakave razlike nema, bila ona ljudska ili mačja odn. životinjska. Potpuno je identično ponašanje, pristup i terapija. Ne biste vjerovali, ali doista je istina. Osjećala sam ga, pratila promjene, prilagođavala sebe i pristup, gradila povjerenje, mačak je surađivao i osjećao me..
Put je dug, mnogo sati strpljivog ležanja na podu i rada na povjerenju i on se vratio.
Ne pričamo istim jezikom, ne razumijemo se, ali to uopće nije prepreka, jer se osjećamo. I nakon svega ovoga, samo sam potvrdila da je mnogo lakše sa životinjama nego s ljudima.
Njegova osobnost je promijenjena, sada mora nastaviti sam, ali on je otvoren novom i znatiželjan i posebno vezan za mene. Otkačen je i začuđen, istovremeno, ne zovem ga više toliko ni starim imenom, malo sam ga preimenovala u Pepe, tako sam ga drugačijim doživjela, fali mi još ogrlica sa zvončićem oko vrata i kapica, da bi ga konačno prikazali svijetu onakvog kakvim se do sada krio. Ništa nova ja nisam izmislila, samo sam mu pomogla da kao samostalan postane svoj mačak, ponosan na svoju osobnost.
Izvukla sam i pouku iz svega, o nama, ljudima..
Nije dobro toliko se vezati, da bez drugog bića ne umiješ postojati.
Jedini put nakon gubitka toga je do dna, to preživjeti, i iznova se izgraditi.
Taj svijet, bez forme i oblika..psiha. To ne pripada samo ljudima, već svim živim bićima.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 06/06/2020 : 10:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

DinkoJ
New Member

238 Posts

Member since 09/11/2018

Posted - 06/06/2020 : 10:49:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DinkoJ a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10236 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 04/08/2020 : 10:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Grom i Solo su čuli da se otvara kesica smokija.

[url=https://postimg.cc/q6hBkNMp][/url]
[url=https://postimg.cc/Mv0217Lh][/url]

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 04/08/2020 10:20:03
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10363 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/08/2020 : 14:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Vidim da tebi nitko neće maznuti stripove.

Osim ako čuvari nisu potkupljivi Smokijem .
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47182 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/08/2020 : 14:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Jel zapišavaju police?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10236 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 04/08/2020 : 19:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

Vidim da tebi nitko neće maznuti stripove.

Osim ako čuvari nisu potkupljivi Smokijem .

Za pola hrenovke moš odnit iz kuće sve šta nađeš.

quote:
Originally posted by lwood

Jel zapišavaju police?

Jok.
Znaju da je to moj teritorij.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4328 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/08/2020 : 20:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Fina kolekcija, ali minus za police. Očekivao sam vešmašine!
I pasi su isto kul ali izgledaju preveselo, trebaš im čitat Lajku prije spavanja.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10236 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 04/08/2020 : 20:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Fina kolekcija, ali minus za police. Očekivao sam vešmašine!
I pasi su isto kul ali izgledaju preveselo, trebaš im čitat Lajku prije spavanja.

Nije mi žena dala da u dnevnon držin mašine.
Inače, samo ovaj crni kontejneraš je moj.
Solo mu je najbolji prijatelj.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10363 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/08/2020 : 22:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vanbračna zajednica, životno partnerstvo?

Kažu kakav gazda ...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10236 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 04/08/2020 : 22:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

Vanbračna zajednica, životno partnerstvo?

Kažu kakav gazda ...

Samo prijatelji.
Grom nema jaja a Solo ima 8 miseci.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25333 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/08/2020 : 23:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
https://instagram.com/pakithecat?igshid=55ngx6tm8o36

Moj mačor ima i svoj Instagram. Ćerka se nešto igrala i eto..

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 11/07/2021 : 12:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Mačkima danas vruće

Mala u akciji

Slika za dokumente

Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 11/07/2021 : 12:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Mačkima danas vruće

Vidi se da im nije lako.

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38130 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/07/2021 : 17:16:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

A ovo nam je prinova na poslu, ima sada negdje 4 mjesece...
Sudjeci po sapama, bit ce velika!

https://media.discordapp.net/attachments/848423138077442051/860442147923820584/20210517_114237.jpg?width=457&height=609

https://media.discordapp.net/attachments/848423138077442051/860442186045849630/20210521_161323.jpg?width=457&height=609

https://media.discordapp.net/attachments/848423138077442051/860442208230309908/20210605_101046.jpg?width=457&height=609

https://media.discordapp.net/attachments/848423138077442051/860442229335523348/IMG_9618.jpg?width=457&height=609

https://media.discordapp.net/attachments/848423138077442051/860442249375252480/received_500742334447780.jpeg?width=812&height=609

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13088 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 03/08/2021 : 15:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Prije 4 dana dobili još 2 psića, od iste kuje čija je i psić kojeg imam već sad dvije godine. Ovi imaju negdje blizu mjesec, mjesec i pol:

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2323 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 03/08/2021 : 15:51:49  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Ovaj smeđi sa šarama malo sliči na stafija,ja imam doma novog,stari mi je na žalost preminuo....

#!??
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10236 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/08/2021 : 23:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Blizanci
[url=https://postimages.org/][/url]

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 09/08/2021 23:19:32
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5305 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 01/12/2021 : 14:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
In memoriam…😩
Leon star godinu i pola…sada vidim da nemam niti jedne njegove normalne slike jer se od malih nogu ponašao kao neki kauboj:
[url=https://postimg.cc/R3MgrMCD][/url]
[url=https://postimages.org/][/url]

…i ovogošnji Kiki
[url=https://postimg.cc/6TY2ztFQ][/url]
[url=https://postimg.cc/xNHZftwx][/url]
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5305 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 01/12/2021 : 14:51:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Uglavnom, preminula mi oba mačka iznenada pred nekih desetak dana…iskreno dva dana prije sam ih viđao da povraćaju i bilo mi je čudno što nema ništa dlakavog u rigotini, a i ovaj veći je čudno mijaukao. Na kraju sam mislio da su negdje pojeli nekog otrova za štakore ili slično, mada mi taj film nije držao vodu jer ova dvojica nisu išla apsolutno nikuda dalje od okućnice….
Sahranio ih u šumi…moje cure žalosne i nisam o tome razmišljao do danas kada sam nosio meso krmače na analizu kod veterinara jer planiram raditi neke kobase sutra i kada tamo kod veterinara hrpa bolesnih mačaka u kavezima.
Pošto mi i nećak radi kod tog veterinara, spomenem mu da su Leon i Kiki umrli pred deset dana i pitam što se događa kada je kod njih mnogo mačaka na lječenju.
Kaže…korona virus!
Koja mačka ne dođe na vrijeme, sigurno umire.
Budem još o tome s nećakom večeras popričao, ali kako sada ispada, kčer mi je pred mjesec dana imala koronu i svakodnevno smo ju tjerali van na svježi zrak gdje je uglavnom mazila ove dvije ljenčine i sada na kraju ispada da je korona bila pogubna za ova dva frajera?
Tako da savjet svima koji obole od korone…ne mazite svoje ljubimce u to vrijeme jer bi to moglo biti pogubno za njih!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47182 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/12/2021 : 18:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
U pm,baš si mi da mislit. Na lito mi je mačak bija bolestan,odvea ga kod veterinara ,vadilo mu krvnu sliku pokazalo upalu,šibnilo mu neke antibiotike. i nakon toga je bilo ok par dana i onda opet,jedva se vuka. Ponovija postupak,i nakon toga se oporavija. Još smo se sprdali da je možda korona. Ko zna možda je stvarno i ima. Inače je čisto kućni mačak al moga je pokupit s cipela poda. Ko će znat.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13088 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 01/12/2021 : 20:16:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

Ovaj smeđi sa šarama malo sliči na stafija,ja imam doma novog,stari mi je na žalost preminuo....

Aha, malo baca na njega. Baš su porasli od tih slika, ovih dana prvi put na snijegu bili, koje veselje :)

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10236 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/06/2022 : 13:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chief Warhead

quote:
Originally posted by ivanl

Sad ovu micu dresiram da more sta oce po kuci, i da ce joj zivot bit bolji od bar 99% ljudi na svitu, ali ne smi romane niti pogledat/primirisat/ogrebat.

Moj zver i bez dresure bio samo takav čuvar kolekcije, obožavao da se vere po policama, a kad se jednom tamo parkira za dremku, samo sam ja smeo da priđem. Ne mogu da nađem fotku sa stripovima, tu se iskezio ko da će da ih brani do poslednje kapi napadačeve krvi i zato nekst best ting:

Kako je ovo imat doma?
Jesi ga drža u terariju ili je bija slobodan?
Šta jede?
kako znaš da je sit i zadovoljan?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000