Author |
Topic  |
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 16/08/2020 : 13:36:05
|
Pa ako je netko vjernik, nije mu ni potrebno "misliti oštro"...pouzdaje se u Boga, a ne u sebe samoga.
A kad ti ne bi bio tako jednostran, onda bi vidio i da je možda ono što si ti sto puta ponovio da je moja slabost (prepristojan, preracionalan, blabla) isto tako samo naizgled točno; jer ja mogu pričati s ateistima normalno, mogu biti racionalan, a da pritom ne gubim osjećaj za vjeru i ostalo što mi znači. A moguće da mi znači više nego tebi. |
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7399 Posts
Member since 25/05/2003 |
Posted - 16/08/2020 : 13:41:57
|
Prihvatiti Boga ili ne, nema veze s vjerovanjem. Tek sa znanjem.
Kad se rodi, recimo, ideja za strip, knjigu, kuću ili nešto slično, mišljenja sam da s tom idejom paralelno ide i vjera.
Veća ili manja, ovisno o znanju.
|
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 16/08/2020 : 13:44:45
|
a ti bi se prepucavao? misliti oštro i priznavati Boga se ne potire. tako da ti je ta opaska što je vjerniku potrebno a što ne, bezveze. kilavo i mlitavo. u tome i jest problem, što ti možeš "pričati s ateistima normalno" odnosno ti možeš počiniti izdaju bez da trepneš, to je tebi kao vodu popiti. još si isfalsificiraš da ti nešto puno znači i da ne "gubiš osjećaj". ajde ti. pričaj s njima "normalno". ja ti ne branim ---- ali ti niti ne odobravam. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 16/08/2020 : 13:54:17
|
quote: Originally posted by stinky
a ti bi se prepucavao? misliti oštro i priznavati Boga se ne potire. tako da ti je ta opaska što je vjerniku potrebno a što ne, bezveze. kilavo i mlitavo. u tome i jest problem, što ti možeš "pričati s ateistima normalno" odnosno ti možeš počiniti izdaju bez da trepneš, to je tebi kao vodu popiti. još si isfalsificiraš da ti nešto puno znači i da ne "gubiš osjećaj". ajde ti. pričaj s njima "normalno". ja ti ne branim ---- ali ti niti ne odobravam.
A gdje sam rekao da se potire? Rekao sam da nije potrebno. Tako da je tvoja zamjerka suvišna, a i neistinita, jer ničim nisi pokazao da ja ne mogu "oštro misliti".
Što se tiče izdaje, pričati s ateistima nije izdaja. Ateist je isto "božje stvorenje", a ne demon, kako ti postavljaš stvari. |
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7399 Posts
Posted - 16/08/2020 : 13:55:59
|
Da. Te dvije strane, ateisti i teisti, različitih su priroda. Prije ili kasnije kefanje je neizbježno.
Danas se možda među njima više debatira, no ateisti Boga, kako god, kao osobu, ideju, silu, hoće zatuć. Smrtno.
|
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7399 Posts
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 16/08/2020 : 13:58:35
|
quote: Originally posted by frano
Da. Te dvije strane, ateisti i teisti, različitih su priroda. Prije ili kasnije kefanje je neizbježno.
Danas se možda među njima više debatira, no ateisti Boga, kako god, kao osobu, ideju, silu, hoće zatuć. Smrtno.
Većina ateista ionako nemaju pojma o čemu pričaju, pa tako ne znaju ni što je ta osoba/ideja/sila koju bi "zatukli". Jednako vrijedi i za veliki dio vjernika, nažalost - da ne razumiju. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 16/08/2020 : 14:07:33
|
pokazao sam jer sam definirao da si slabić. slabići ne mogu oštro misliti, to je sasvim jasno. sad ovo izgleda kao cirkl, ali to samo u formalnoj logici (kakvu jedinu poznaju slabići, odnosno ti). naprotiv, ovaj moj "cirkl" je takav krug u dokazu koji se ne srozava u banalnost, već upućuje na višu refleksiju o postavljenom pitanju. odnosno, ako je pitanje: jesi li ti slabić, ovaj moj cirkl pridonosi sagledavanju tog pitanja na značajan način.
recimo, tvoji kilavi sofizmi "nisam rekao da se potiru, rekao sam da nije potrebno" gube na značaju pored mojih cirklova i oštrih rezova. jedan takav oštri rez je diferenciranje pojmova "ateist" i "pričati sa "ateistom". to su dvije različite stvari i, ako prihvatimo da jest zaista tako da je ateist božje stvorenje, što ja nisam ni sporio, već: doveo sam u pitanje "pričati sa ateistom", a pogotovo "normalno" pričati sa tim zabludjelim božjim stvorenjem. tako, zelembaću, nije ateist demon, nego "pričati sa ateistom" je demonski čin, a ti se iluzioniraj koliko ti drago o toj oporoj istini. |
Edited by - stinky on 16/08/2020 14:08:34 |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 16/08/2020 : 14:13:59
|
doveo sam u pitanje "pričati sa ateistom", a pogotovo "normalno" pričati sa tim zabludjelim božjim stvorenjem. tako, zelembaću, nije ateist demon, nego "pričati sa ateistom" je demonski čin, a ti se iluzioniraj koliko ti drago o toj oporoj istini.
Opora istina, kažeš? Pa dobro. Opora istina je i da si prvi izdao ti. Jer ja sam te eksplicitno zamolio da ne uradiš točno određenu stvar - znaš o čemu je riječ - a ti ne samo da si to učinio ovako kako spočitavaš meni - lakoćom ispijanja čaše vode - nego si zatim, kako bi prikrio što si uradio, napao mene jer ti nisam držao vreću.
I opora istina je da tebi nije smetalo što sam "zelembać" dok ti nisam eksplicitno rekao da nisi u pravu i da ću po svome. Kao što je istina da sam uprkos svemu, htio da se pomirimo, ali ti si odbio.
A opora istina je i to da je tvoje prikrivanje vlastitog grijeha (da, ja sam tašt i ponosan, ali ja si to mogu dozvoliti) također vrsta sofizma. Uzdižeš sebe, a ne Boga. To ti je ta "opora istina". Eto ti oštrine, kad toliko voliš oštro. |
Edited by - Zoroasterixx on 16/08/2020 14:14:55 |
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7399 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 16/08/2020 : 14:33:52
|
ti si potpuno pošandrcao, moj dečko. ovo što sad pričaš je još jedan pokazatelj da si slabić. slabići nemaju ni ukusa ni dostojanstva, i slabići iznose svoje sitne male "istine". još najbolje da doneseš transkript naših razgovora, pa da sve bude transparentno. a jesi zelembać, baš onaj pravi. stoga si, u duelu nas dvojice, jedino ti u stanju počiniti izdaju, što i jesi, to se ne da opravdati taman da imaš trodimenzionalnu snimku stvarnosti koja se odigrala. izdajnik i razmišlja u kategorijama mirenja. ali što bi se mi mirili, kad se nismo ni svađali??? ja ti samo rekoh da ne mogu preko izdaje, a izdaja je egzistencijalni stav, ne neke puke riječi i blebetanje. ti se i miriš sa izdajom; sa ateistima i sa čime sve ne. ja pak ne, a to ti je oštrina i oporost, a ne senzacionalističke pričice i ispovijedi pred Supermašinom i očekivanjem da Supermašina stane na tvoju stranu. a da, baš si mi spustio pred Supermašinom i sad si ti sam sebi oštar. ah, koliko si ti još zelen... |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 16/08/2020 : 14:39:45
|
ti si potpuno pošandrcao, moj dečko. ovo što sad pričaš je još jedan pokazatelj da si slabić. slabići nemaju ni ukusa ni dostojanstva, i slabići iznose svoje sitne male "istine". još najbolje da doneseš transkript naših razgovora, pa da sve bude transparentno. a jesi zelembać, baš onaj pravi.
Pa vidiš, ja sam tebe svojedobno i promatrao kao nekoga od koga se može puno naučiti, dapače, divio sam ti se. I sad ću i dalje reći da ti dugujem u jednom smislu.
Ali kako sad poslije svega ovoga i ovakvog tvog načina razgovora, da mi ne padneš na najniže grane?
Naravno da mi ne pada na pamet donositi transkripte, vidiš da nisam ni rekao ništa eksplicitno. Dovoljno je što ti znaš o čemu je riječ. Ali već to što si pomislio da ću to uraditi, pokazuje da me nikad nisi upoznao. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 16/08/2020 : 14:53:19
|
pa ti si tražio takav razgovor, vukao mačka za rep. htio bi se miriti, ali ne shvaćaš da se ne radi o tome: meni puke riječi i konvencionalne geste malo znače. ti se moraš MIJENJATI dječače, e-g-z-i-s-t-e-n-c-i-j-a-l-n-o utemeljiti i usidriti. onda smo mi pomireni, onda će ti i otpasti sve ovo što te muči i zbunjuje.
nisam ja ništa "pomislio", pogotovo ne u tom sitničarsko-kokošarskom maniru, jer meni se fućka što ćeš i kako ti predstaviti i izracionalizirati po pravilima Supermašine. ta zato sam ti i sprdao to tvoje ponovno srozavanje i iznošenje nekih malih sitnih istina na uvid, jer tako rezoniraju, ha, vidi sad: slabići. da ti pravo velim, nije mi ni drago što ti sada tako opro govorim, ne ponosim se time, jer nema ni simetrije među našim pozicijama i ti se batrgaš i braniš onako kako jedino možeš, zadržati sabranost tako da sve postaviš na racionalne osnove. ipak si dozvoljavam ovaj žalac, jer si a) nešto malo odrastao, nisi više baš klinac-klinac te b) potezao mačka za rep i htio se nadmudrivati. tako si sam napokon doveden pred to da se baviš samim sobom, pa valjda i možeš to izdržati, ja se nadam. ipak ja znam što je prava mjera, pa te ne bih ni satrao, koliko god tebi grane izgledale nisko u tvojim zelembaćkim procjenama. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 16/08/2020 : 15:01:45
|
Pa htio sam se miriti TADA, točno, sada ne vidim smisla. Tebi riječi ne znače, tako ni meni ne bi značilo konvencionalno mirenje: morao bih vidjeti kod tebe da si sposoban za kajanje, jer nije ni riječ samo o tom što je bilo, nego cijelom tvom ponašanju nakon toga; sam ne možeš priznati da si pogriješio, a kritizirao bi druge, prigovarao itd.
Nije ni meni drago što je došlo do ovoga, ali si me takoreći prisilio na to; em nisi htio o tome razgovarati privatno, em me eksplicitno optužuješ za izdaju također javno, pa onda i ja javno kažem o čemu je riječ. |
 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 16/08/2020 : 17:53:43
|
quote: Originally posted by Dexters
Zoro što si se sklupčao? Ne boj se nikoga.
Ne znam o čemu pričaš. Ovo je bila interna rasprava između nas dvojice. Doduše, bilo bi bolje da je ostala privatna, ali što je tu je. |
 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Posted - 16/08/2020 : 18:01:03
|
Pa sad, vas dvojica ste na forumu uvijek bili vrlo bliski, dakle nešto se "privatno" dogodilo između vas što je dovelo do transformacije vašeg odnosa. Nadam se samo da nije u pitanju vrsta odnosa kakvu su prakticirali antički filozofi s mladim dečkima.
Kako god, nije da me se tiče, ali ne mogu ne primjetiti da on nastupa agresivno, a ti defenzivno. |
Edited by - Dexters on 16/08/2020 18:01:38 |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 16/08/2020 : 18:09:11
|
Pa sad, vas dvojica ste na forumu uvijek bili vrlo bliski, dakle nešto se "privatno" dogodilo između vas što je dovelo do transformacije vašeg odnosa. Nadam se samo da nije u pitanju vrsta odnosa kakvu su prakticirali antički filozofi s mladim dečkima.
Svašta ti pada na pamet.
Kako god, nije da me se tiče, ali ne mogu ne primjetiti da on nastupa agresivno, a ti defenzivno.
Pa on inače ima takav nastup, ništa novo. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 16/08/2020 : 18:32:48
|
nikoga se ne tiče osim mene i zoroasterixa. ni tebe dexter i ne guraj nos gdje ne treba. čak ni u ovom slučaju, gdje je ispalo sve tako blesavo, gdje je zoro kolabirao i počeo pričati stvari koje se nikoga ovdje ne tiču. a tek za ovu tvoju pedersku pošalicu ću te napenaliti.................................................................... (zajebavam se;) al' ti si čovječe bolestan što ti tako nešto uopće može pasti na pamet. i ti si mi religijski čovjek - isto ko zoroasterix, zelembać. ajte vas dva s mirom božjim.) |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 16/08/2020 : 18:36:21
|
Pa dobro, ja ću svoju grešku priznati, da nisam trebao "prljavi veš" stavljati ovdje. Istina je da sam bio ljutit (ne proračunat, kako si ti rekao), ali ću priznati i da je to bila greška.
Ako želiš, obrisat ću što sam napisao. |
Edited by - Zoroasterixx on 16/08/2020 18:37:05 |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 16/08/2020 : 18:49:42
|
ma nemam pojma ionako znaš da kod mene nema povratka. ako maknem sve ovo, opet će se dexter pitati i fantazirati u pravcu "a jes ovaj lud i kojega vraga je to napravio, pojeo živog mačka itd." a meni bi bilo draže da ja i on pričamo o hrvatskom filmu ili tako nešto, o Velebitu, o Bogu, a ne da se on bavi senzacionalizmom. sad je gotovo, nosimo svoj križ.
vidiš, to ti je to: apsolutna negacija samoga sebe. autodestrukcija iz koje moraš izaći jači, sa ovog zgarišta se dići kao feniks. opasnost i spasonosno, sve ti to odzvanja u ovoj blesavosti koja se odigrala i bolje ti je tako promatrati stvar nego se gristi. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 16/08/2020 : 19:00:17
|
kako vješto lažeš, moj ggg. kiptiš i držiš u sebi dva dana, jer je opet došao "fanatik" stinky i dao svakome po zasluzi. a onda, eto, vrag ne da mira i ti si stisnuo submit reply. fino si, psihološki, čak znanstveno objasnio sve o balastu i tome kako si ti miran, nonšalantan ateist koji nema nikakav balast pa čak ni takav da šalje post i stišče submit reply.
... a ipak te mistični stinky iziritirao svjetski i ubo u sridu: ateisti su lažnjaci. oni moraju glumatati neopterećenost, kakti tupo postojati bez interesa za mistične geografije... samo ponekad, za prvi maj, stiskati submit reply da ne eksplodiraju od žuči.
Pod 1, nisam stisnuo submit replay, nego sam ljepo sve skupa napisao kao quick reply, što se jasno vidi, ali bez toga se cijela poanta odgovora pomalo razvodeni, pa nek ti bude i taj replay...
Pod 2, da nije preminuo Toza Obradović, ne bi u ovaj podforum niti zašao, a kamo li čekao dva dana. Vjerojatno se u taj tvoj stand up ne bi mješao, ali ako več "moje sortu" prozivaš štakorima, red je, to češ se vjerojatno i ti složiti, da ti nešto doleti i nazad. A svaki pošten stand up mora imati svoje hecklere....
i pod 3, Velika i ponizna hvala na komplimentu, iskreno, čak i ako je promašen. Ne dogodi se svaki dan, da te Veliki Majstor Prevrtanja, Izvrtanja, Mističnih i Profanih Izmišljotina , proglasi vještim lažljicem
Što se tiče glumatanja i neopterečenosti, tu si ubo u sridu oba dva. Oko glumatanja, tu se, bar u principu slažemo , i oko glumatanja "ateista", koji traže tu slamku, štaku, šta več..., u obliku svakojakih obsesija i iscelitelja, kao i oko glumatanja "vjernika" - prevaranata,nasilnika, lopova, i kako sam dobro kažeš, fanatika. A važan dio, kako kažu, duhovnog odrastanja, je te i takve glumce pravovrijemeno prepoznati. A ta (ne)opterčenost fabriciranim problemima (jer je i relnih previše), je i glavni point ateizma. I ne sumjam, da češ i ti jednom doči do toga. Još ti puno treba, ali tu smo, čekamo te.
Pa čak i ako ti sve stoji, i glumatanje i žuč, kod nas ateista to bi išlo na naš trošak i našu štetu, za razliku od propovjednika svih sorti, koji svoje glumatanje i svoju žuč usmjeravaju prema drugima, njihovoj pameti, reproduktivnim organima i novčanicima.
PS Ovog puta post je bio stvarno napisan stiskanjem na "submit replay", nakon jednog dana, jer mi je komp bio zauzet, i naravno nonšalantno i bez balasta, kao i uvijek. |
Stara Huta za 36 minuta |
 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Posted - 16/08/2020 : 19:06:00
|
Hehe , jel vidiš Zoro kako stinky nikom ne ostaje dužan. Ja na ovu temu gledam kao na "antologijske stvari" s tim da je Petruša inicijator, neka on odluči kud dalje.
Hmmm, decisions, decisions. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 16/08/2020 : 19:48:03
|
ggg, pošteno. pošteno si rekao. neću dalje ništa ni reći, ni lijepe ni ružne. pišem sad od Danu nezavisnosti (LL 12), i o tome ti sad razmišljam, o Indijancima i rasistima i mnogo toga... pokefaćemo se mi negdje drugdje, a onda ćeš vidjeti čija majka crnu vunu prede...
Dexter, ajde ti lijepo pročitaj Dan nezavisnosti, ili neki strip koji ti drago pa tamo upiši u Antologijske stvari. i vidjet ćeš da će sve biti lijepo. |
 |
|
Topic  |
|
|
|