forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 20/08/2020 : 22:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Dunning-Krugerov_efekt
😉
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/08/2020 : 23:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Ma kako je lijepo vidjeti vas ''pametnjakoviće'' kako dajete podršku jedan drugome jer za ništa drugo niste ni sposobni. I trebaju vas ovi iz stožera maltretirati kako im se digne.
Al' ću se smijati kada na jesen uvedu obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru, mene to neće pogoditi jer se krećem u vrlo malim mjestima, a vi glupe ovce nosite čim izađete iz kuće.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 20/08/2020 23:50:43
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12539 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 21/08/2020 : 00:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ma kako je lijepo vidjeti vas ''pametnjakoviće'' kako dajete podršku jedan drugome jer za ništa drugo niste ni sposobni. I trebaju vas ovi iz stožera maltretirati kako im se digne.
Al' ću se smijati kada na jesen uvedu obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru, mene to neće pogoditi jer se krećem u vrlo malim mjestima, a vi glupe ovce nosite čim izađete iz kuće.

eto sve si rekao.
Zbog takvih kao što si ti (jedini nisi nosio masku) sada trebamo nositi svi i dulje što bude potrebno, a ti češ nam se još i smijati.
U Sloveniji več smo se skoro riješili tog virusa, bilo par dana da nije bilo ni jednog zaraženog a testirali smo 10 puta više od vas i sasvim pristojni rezultati i sada zbog par pametnjakoviča opet sve po starome (zatvaranje granica, čeka se zatvaranje unutar opština,gradova, ispunjavanje nekakvih upitnika prije ulaska u javne prostore, merjenje temperature, dugački redovi ispred dučana (jer če puštati samo određeni broj, određenu starosnu skupinu,...), zabrane ulaska kod posjete starijih osoba, škola od kuče,....) ma u kurac stvarno!!!!
Što niste testirali ljude kako treba?
Što niste zabranili klubove i ta sranja?
Što niste nosili jebenu masku, održavali higienu i sve to?

U nedjelju sam gledao neku emisiju na HRT 1 (nešto u vezi sa turizmom) gdje se pričalo o vjenčanjima u Hrvatskoj i neka slovenka se udala sa Amerikancem u Hrvatskoj, jer se nije mogla udati u Sloveniji, jer su kod nas Amerikanci na crvenom spisku i taj čovjek nije dobio papire da uđe u Sloveniju i da ga se vjenča. A naravno, kod vas se može sve - za novac sve. Jeste li ga uopšte testirali npr? Neki amerikanac iz najzaraženije zemlje, briga vas, samo da plati i neka radi šta hoče. I koliko je takvih slučajeva!?? I još radite emisiju o tome i hvalite se time. Svugdje su zabranjena vjenčanja ili samo za mali broj uzvanika, no ZA VAS TO NARAVNO NE VAŽI, kod vas se može sve. Plenkovič je osobno nazvao našeg premijera i obečao da če zatvoriti Zrće, ali ljudi su pričali po internetu da nije bilo zatvoreno itd....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12539 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 21/08/2020 : 00:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

Euro, što blebećeš gluposti. Pa i sami stranci, dio, ne svi, se ne žele pridržavati pravila i to uglavnom mladi. U Dalmaciji nije ništa drugačije nego u Istri i u Primorju ( kakav pobogu Kvarner, nije to Italija, u Hrvatskoj je Primorje ). Pa eto ti stranci nisu Balkanci.

mladim ljudima treba potegnuti za uši, trebalo bi im ušiju navijati da viču, jauču, mole milost! Naravno da če raditi sve ako im dozvolite. Treba sa njima oštro. Uz to več se vidi po izgledu da oni tetovirani, obojene kose, sa pirsingima i slično, da takvi neče poštivati pravila. takve uopšte ne bi trebalo puštati u zemlju. Zabraniti ulaz takvima. Zabraniti ulaz npr ENGLEZIMA (ovi mladi englezi uvijek prave sranja) a vi šaljete čartere po njih da vam dođu!
U Sloveniji isto tako kažemo KVARNER, prvi puta čujem za "Primorje". Zar nije primorje sve uz obalu, što bi onda to samo za Kvarner značilo?
PA broj zaraženih u Dalmaciji je puno veči nego u Istri tako da naravno da je drukčije. Mogli ste barem Istru ostaviti nezaraženu, pa bi barem ona bila otvorena za turizam. Ionako je imala najviše posjete, najviše nočenja i najmanju zarazu, ali nekako ste uspjeli sjebati i to!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/08/2020 : 00:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:

eto sve si rekao.
Zbog takvih kao što si ti (jedini nisi nosio masku) sada trebamo nositi svi i dulje što bude potrebno, a ti češ nam se još i smijati.
U Sloveniji več smo se skoro riješili tog virusa, bilo par dana da nije bilo ni jednog zaraženog a testirali smo 10 puta više od vas i sasvim pristojni rezultati i sada zbog par pametnjakoviča opet sve po starome (zatvaranje granica, čeka se zatvaranje unutar opština,gradova, ispunjavanje nekakvih upitnika prije ulaska u javne prostore, merjenje temperature, dugački redovi ispred dučana (jer če puštati samo određeni broj, određenu starosnu skupinu,...), zabrane ulaska kod posjete starijih osoba, škola od kuče,....) ma u kurac stvarno!!!!
Što niste testirali ljude kako treba?
Što niste zabranili klubove i ta sranja?
Što niste nosili jebenu masku, održavali higienu i sve to?

U nedjelju sam gledao neku emisiju na HRT 1 (nešto u vezi sa turizmom) gdje se pričalo o vjenčanjima u Hrvatskoj i neka slovenka se udala sa Amerikancem u Hrvatskoj, jer se nije mogla udati u Sloveniji, jer su kod nas Amerikanci na crvenom spisku i taj čovjek nije dobio papire da uđe u Sloveniju i da ga se vjenča. A naravno, kod vas se može sve - za novac sve. Jeste li ga uopšte testirali npr? Neki amerikanac iz najzaraženije zemlje, briga vas, samo da plati i neka radi šta hoče. I koliko je takvih slučajeva!?? I još radite emisiju o tome i hvalite se time. Svugdje su zabranjena vjenčanja ili samo za mali broj uzvanika, no ZA VAS TO NARAVNO NE VAŽI, kod vas se može sve. Plenkovič je osobno nazvao našeg premijera i obečao da če zatvoriti Zrće, ali ljudi su pričali po internetu da nije bilo zatvoreno itd....

Što se tiče ovog boldanog, situacija uopće nije tako dramatična kao što si opisao. Čim sam ušao u Konzum odmah sam se odvojio sa strane gdje nije bilo nikoga i čekao da mi jedna od njihovih radnica donese narudžbu. Na blagajni sam strogo držao razmak 2 m od kupca ispred sebe, a za onoga iza sebe ipak ne odgovaram. Zato sam išao na tu opciju s web narudžbom da se što manje zadržavam tamo, a ovo je prvi puta u 2 mjeseca da sam išao u veći trgovački centar (gdje opet nije bilo više od 15 ljudi unutra).
U koju god radnju dođem držim što je moguće veći razmak od službene osobe koja tamo radi, a drugih mušterija uglavnom nema jer neću ni ulaziti dok drugi ne izađe. Stavim obje ruke i noge u vatru da se zbog mene nitko nije i neće se zaraziti, možda jesam buntovnik po prirodi, ali vodim računa da nikome ne nanesem bilo kakvu štetu. Masku ne mogu nositi jer vrlo teško dolazim do zraka ispod nje, ovdje gdje se krećem stvarno nema nikakve potrebe za njome, a hirovima Božinovića neću da udovoljavam.
Što se tiče ostalog, naravno da se ovdje sve može kada platiš, tako da me ne čudi ta situacija s Amerikancem, samo što taj novac uglavnom završi u krivim rukama i opet sirotinja nema nikakve koristi od svega toga.

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12539 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 21/08/2020 : 01:44:23  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
dobro, da ne ispadne da ja sad tebe osobno krivim za povečani broj zaraženih, zatvaranje granica, karantene, ekonosmkog kraha,....ali nešto je pošlo po krivom, da se ovako nešto dogodilo u Hrvatskoj. Ne živim ja tamo, pa ne znam ali očito se neki ljudi nisu pridržavali tih pravila u vezi sa maskom i higijenom, da se tako pogoršalo sve. A bilo je i prije sumljivo, jer ste toliko malo testirali. Naravno da kada se malo testira, onda je i manji broj zaraženih, pa su neki optužili Hrvatsku da premalo testira, da muti sa brojevima, kako bi spasila sezonu itd,...koliko ima istine u tome ne znam, ali očito je, da kada su se turisti počeli vračati u Sloveniju, Njemačku, Austriju,....pa su se onda testirali u svojoj zemlji, a bili su prije u Hrvatskoj, da su se tamo i zarazili i to Hrvatska više nije mogla sakriti, jer ako vi niste testirali ljude, ti ljudi su se testirali onda u svojim zemljama a bili su kod vas, pa su se tu i zarazili. Naravno ne opet svi itd,....Zanimljivo je i podatak za Istru, koja je imala najviše turista, a najmanje zaraženih. Znači da nije problem u turistima, barem ne u Istri. Ako bi turisti došli več zaraženi u Istru onda bi zarazili ostale i Istra bi bila ta koja ima najviše zaraženih a nije bilo tako. Gdje, kako, zašto, tko,....je donio zarazu nije ni važno, rezultat je kakav je, sjebali ste mi odmor na moru, ne mogu po stripove u Hrvatsku,....najmanje što Hrvatska može učiniti da mi se oduži je da mi Plenkovič pošalje Chica u boji broj 6 na moju adresu. Plenki, ako čitaš ovo, možeš ga i podpisati "za Aleša"!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47365 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/08/2020 : 06:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
U St ne moš ni u bus ni u trgovine bez maske. Prije će bit da su turisti razvukli virus nego domaći.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/08/2020 : 06:07:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Ja sam udaljen barem 500 km od najbližeg mora pa također ne znam što se tamo dešavalo. Ovdje kod mene ne postoji niti jedan oblik turizma, nisam vidio ponašanje ljudi koji dođu na odmor i mogu samo pretpostavljati o čemu se radi.
Realno gledajući, ovo je sve očekivano jer je u jednom trenutku bilo skoro milijun turista u Hrvatskoj, to je ogroman broj i moralo je negdje procuriti. Ipak ljudi ne dolaze na odmor kako bi sjedili unutar 4 zida svoje hotelske sobe već da se opuste i nekako zabave. Kao što se ispočetka zaraza širila na skijanju isto tako je sada na ljetovanju, nema tu ništa čudno ni neočekivano kad su već napravili takav virus da mu ni vrućina ne može ništa.
Što se tiče Chica u boji, on će ionako ubrzo doći u Sloveniju ako već nije, a vjerujem da bi i teller izašao u susret i poslao ti jedan primjerak iz Kočevja.

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 21/08/2020 : 07:30:27  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
Sad na ljeto trebalo bi što više otvoriti sve, da se virus proširi medju mladima, koji su opčenito nerizična grupa. Pre zime bi imali imunitet stada i ne bi imali većih problema.

Ali vlastima i medijima je u interesu da što više produže ovu korona situaciju, pa brojaju ove PCR pozitivne mlade bez simptoma i prave iz toga dramu. Sada hoće da nas stave u karantenu ako idemo na ljetovanje u Hrvatsku neovisno o tome jesmo li na povratku u Sloveniju PCR pozitivni ili ne.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12643 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 21/08/2020 : 11:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://summit.news/2020/08/20/swedens-senior-epidemiologist-wearing-face-masks-is-very-dangerous

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 21/08/2020 : 11:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
quote:

Pa ne možemo svi biti strah i trepet za tete iz prodavnica
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 21/08/2020 : 11:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
10,458 Swedes died in April 2020, according to preliminary statistics. This is unusually high, as a total of around 90,000 Swedes die each year. But in December 1993, 11,057 Swedes died. And you have to take into account that the population then was significantly lower than in today’s Sweden. January 2000 was even worse — 110.8 inhabitants per hundred thousand died. That is higher than the Covid-19 numbers. This April, twenty years later, the figure was 101.1.

quote:
Of course, none of these epidemics were nowhere near the numbers of the Spanish flu of 1918. During that pandemic, 17,278 Swedes died in a single month, and back then, the population was just 5.8 million, almost half of today.

quote:
Actually, it is only when all countries have compiled the statistics on deaths per month that we will be able to compare correctly. Then you can calculate the monthly mortality in connection with the epidemic, country by country, and make comparisons both between countries and with previous epidemics.

https://emanuelkarlsten.se/more-swedes-died-in-one-month-1993-and-2000-compared-to-april-2020-why/

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 21/08/2020 : 12:16:23  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message

Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 21/08/2020 : 13:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message
quote:

quote:

Euro, što blebećeš gluposti. Pa i sami stranci, dio, ne svi, se ne žele pridržavati pravila i to uglavnom mladi. U Dalmaciji nije ništa drugačije nego u Istri i u Primorju ( kakav pobogu Kvarner, nije to Italija, u Hrvatskoj je Primorje ). Pa eto ti stranci nisu Balkanci.

mladim ljudima treba potegnuti za uši, trebalo bi im ušiju navijati da viču, jauču, mole milost! Naravno da če raditi sve ako im dozvolite. Treba sa njima oštro. Uz to več se vidi po izgledu da oni tetovirani, obojene kose, sa pirsingima i slično, da takvi neče poštivati pravila. takve uopšte ne bi trebalo puštati u zemlju. Zabraniti ulaz takvima. Zabraniti ulaz npr ENGLEZIMA (ovi mladi englezi uvijek prave sranja) a vi šaljete čartere po njih da vam dođu!
U Sloveniji isto tako kažemo KVARNER, prvi puta čujem za "Primorje". Zar nije primorje sve uz obalu, što bi onda to samo za Kvarner značilo?
PA broj zaraženih u Dalmaciji je puno veči nego u Istri tako da naravno da je drukčije. Mogli ste barem Istru ostaviti nezaraženu, pa bi barem ona bila otvorena za turizam. Ionako je imala najviše posjete, najviše nočenja i najmanju zarazu, ali nekako ste uspjeli sjebati i to!

Kao rodjeni Rijecanin potvrdjujem da oduvijek govorimo o Kvarneru a i sluzbeno je usvojen taj naziv.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 21/08/2020 : 13:29:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
kolegica u samoizolaciji
muž joj bijaše zaražen
1995 i 1997 godište su

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 21/08/2020 : 21:16:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message
Ma za ovo sto smo zajebali turizam sami smo si krivi.

Neka smo mi i najpametniji i virus je velika farsa, ali turisti nam dolaze iz zemalja koje virus dozivljavaju ozbiljno i ako smo htjeli njihovu lovu, morali smo pametnije hendlati situaciju. Uostalom dobar primjer su Istra i Kvarner.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17242 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/08/2020 : 21:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Kerempir

quote:

quote:

Kao rodjeni Rijecanin potvrdjujem da oduvijek govorimo o Kvarneru a i sluzbeno je usvojen taj naziv.

Žargonu. Hrvatski je primorje. A vjerujem i kod slovenaca.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 21/08/2020 : 22:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message
Uvijek je fora kada pametnjakovici poducavaju domace umjesto da sami nauce koja je slicnost ali i razlika izmedju primorja i kvarnera.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17242 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/08/2020 : 22:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Filozofija koju namećeš govori kako sam i ja domaći.

Edited by - Kruger on 21/08/2020 22:59:10
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/08/2020 : 00:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Skoro 2 mjeseca u izolaciji bez ikakvih simptoma, moćni testovi i još moćniji virus.

https://www.b92.net/zdravlje/bolesti.php?yyyy=2020&mm=08&dd=21&nav_id=1722592

Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 22/08/2020 : 02:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
quote:

Ovo je navodno slikano u Pyongyangu krajem 6. mjeseca, ne razumijem čemu tolike mjere kada tamo nisu imali niti jednog slučaja... ili možda oni nešto ''znaju'' što nitko drugi ne zna.
I zar je ženama u Sjevernoj Koreji zabranjeno nositi hlače, malo je čudno da taj dan niti jedna sa slike ih nije odlučila obući.

Sustav za rješavanje problema.

1:30

...related;

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 22/08/2020 : 10:49:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message
quote:

Filozofija koju namećeš govori kako sam i ja domaći.

Jedini koji je nesto pokusavao nametnuti si ti. Nije problem kad netko ne zna ili pogrijesi ali kada ustraje u svom neznanju da li zbog inata, averzije, sto li.... premda je indikativno kako si odmah prepoznao sto je Kvarner, nista cudno s obzirom da je to nas najveci zaljev. Tako da se iskljucujem iz daljnje rasprave sa takvima, a uostalom nisam se ni obracao tebi.

Uglavnom, steta sto ce posljedice sirenja zaraze u Dalmaciji osjetiti i druge regije koje zive od turizma a u mjestu gdje radim, isto turisticki jako frekventno, prvi put od pocetka epidemije imamo nekoliko zarazenih, visoke temperature, malaksalost, otezano disanje i to jos po ovim vrucinama. Btw bili su na ljetovanju u Dalmaciji...

Edited by - Kerempir on 22/08/2020 11:12:10
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 22/08/2020 : 11:38:08  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message
Evo čisto da potvrdim kolegu Kerempira, s Lošinja sam i nikada ne bih rekao da sam iz Primorja već s Kvarnera. Nikako ne mogu biti Pri-moru već jedino onda na Na-moru ili Namorac ili iz Namorja :-)
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 22/08/2020 : 12:45:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message
Ma ti jedino mozes biti bodul (doduse usko se odnosi na krk..)
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6357 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 22/08/2020 : 13:48:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message
quote:
Originally posted by Kerempir

quote:

quote:

+1
Kao neki dan izjava da je Opatija (ili Lovran, Ika...ne sjećam se točno) u Istri....ali tu smo da ispravimo kolege.
Nisam znao da si i ti iz Ri.

Apropos virusa...evo me na trajektu za St na kojem je kao na koncertu....vani smo na otborenom gdje je u hladu valjda +40 i dišemo na škrge, rekao bih da manje od 5% ljudi nosi maskice.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 22/08/2020 13:52:05
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.71 seconds. Snitz Forums 2000