forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 01/09/2020 : 22:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by BeaGea

Inače situacija se znatno popravila nakon obaveznog dizinficiranja ruku, nošenja maski a osobito nakon stavljanja pleksiglasa između blagajnika i kupaca. Zar treba bolji dokaz koliko je ipak pomoglo što se nas večina pridržava uputa i štiti druge a time onda i sebe.

meni stripofil, veliki koronaš, ne želi direktno odgovoriti ni kada sam ga nekoliko puta izravno pitao, pa ću tebe; hočeš li se ti cijepiti bill gatesovim cjepivom?
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 02/09/2020 : 00:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

glavno da stripofil ima svoje svoje izvore za koje je uvjeren da su istiniti jer... eto, citiraju se u medija. dio su mainstreama. na televiziji su. u vijestima. novinama.

stvarno treba vjerovati kada bankari, burzovni mešetari i špekulanti, ljudi koji manipuliraju burzama i novcem, na način da mogu izazvati globalne potrese, ekonomske nestabilnosti i krize, se u javnosti predstavljaju kao obzirni filantropi sa gomilom humanitarnih fundacija i mesijanskom misijom da spase svijet... treba im vjerovati.

a nije azijci (takva riječ niti ne postoji) nego kinezi, u i samo nekim gradovima nose maske, ne naročito sretni, i ne zbog nekog naročitog napretka, nego superzagađenosti zbog loše infrastrukture, tvorničkih propusta, i općenito nemara.

Fali ti malo optimizma, nisu valjda svi bogataši negativci. Generaliziranje nikada nije dobro.

Azijci je riječ koja ne postoji?
http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=e1lkXA%3D%3D
https://sh.wikipedia.org/wiki/Azijati

"Azijci ili Azijati je izraz koji u najširem smislu označava cjelokupno stanovništvo Azije."

Poanta nije bila uzrok zašto nose maske, već kako to rade bez pogovora jer su takve upute dobili od struke. Sve u kontekstu Šveđana i izjave lika iz WHO, koji jednako postupaju. Ne treba sve bukvalno shvaćati.

quote:
problem je taj da se očito i evidentno prenapumpava broj umrlih u javnosti.

A ok, ja sam shvatio da je korona izmišljena, pa mi zato nije bilo jasno kako sad tih 6%. Da li je broj prenapumpan ili nije će se vidjeti kroz godinu-dvije kada se obrade svi podaci, pa će se vidjeti usporedba sa prethodnim godinama.

Nego reci ti meni zašto bi netko namjerno pumpao brojke? Kojoj je to državi u interesu prikazati da imaju više oboljelih i umrlih od covida-19? Zašto bi netko namjerno uništio svoje gospodarstvo? Uzmi Ameriku gdje imaš konzervativnog predsjednika, kapitalistu i poduzetnika, pa je opet odlučio zaustaviti gospodarstvo i riskirati urušavanje i veliki broj nezaposlenih. Zašto? Čovjek koji kao i ti tvrdi da je korona pizdarija. Kakva je to mračna sila njega natjerala na tako nešto?

quote:

quote:

Inače situacija se znatno popravila nakon obaveznog dizinficiranja ruku, nošenja maski a osobito nakon stavljanja pleksiglasa između blagajnika i kupaca. Zar treba bolji dokaz koliko je ipak pomoglo što se nas večina pridržava uputa i štiti druge a time onda i sebe.

meni stripofil, veliki koronaš, ne želi direktno odgovoriti ni kada sam ga nekoliko puta izravno pitao, pa ću tebe; hočeš li se ti cijepiti bill gatesovim cjepivom?

Bill je rekao da će financirati sva cjepiva koja budu imala izgleda riješiti koronavirus, tako da sviđalo se tebi ili ne dobiti ćeš Billovo cjepivo u dupe.

A onda ćemo svi znati gdje se skitaš, jer nas to sve zajedno s Billom jako zanima.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/09/2020 : 09:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Jučer se testirah na koronu na Schipholu, danas došao negativan nalaz.

Kada imas drugi test?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3904 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 02/09/2020 : 09:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:

quote:

A da ti odgovoris na pitanje koje je tebi postavljeno....

Cijepit cu se ako to bude obaveza, a ako ne bude necu. Cjepivo mi sigurno nece stetiti!

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 02/09/2020 09:33:36
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/09/2020 : 11:36:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

quote:

Kada imas drugi test?

Nemam. :)

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 02/09/2020 : 14:02:52  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
https://www.afr.com/policy/economy/andrews-faces-multibillion-dollar-covid-19-class-action-claim-20200830-p55qmy?fbclid=IwAR2BYpGIxCf5WEVA-57LpAAJm-4lhCSmAmsy3qHAuzu7k6ijbgjcgqBwOxo

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik

Edited by - corto33 on 02/09/2020 14:04:33
Go to Top of Page

Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 02/09/2020 : 19:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Dermentor a Private Message
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10217894615499041&id=1293335225
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 02/09/2020 : 19:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
https://caldronpool.com/video-police-arrest-pregnant-mother-in-front-of-her-children-for-facebook-post/?fbclid=IwAR1vJD09Ify6oCWJbho_uq4Lf_TYqnHH5TOOuMi75XGeMXYfL3PdcngIZno

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12643 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 02/09/2020 : 21:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://www.cnbc.com/2020/09/02/study-refusal-to-wear-face-mask-associated-with-psychopathy-traits.html

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/09/2020 : 21:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Poli

quote:

Kada imas drugi test?

Nemam. :)

Tooo misko! Kidnuo na vrijeme u dezelu zelenila, a.

(nego ozbiljno, vec je bilo toliko primjera da prvi test ne pokazuje, tek drugi, da... pa rekoh da pitam... ali valjda nemas ili cak mozda imamo, vise nas, pa da smo vec preboljeli bez da bi zapazili)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/09/2020 : 21:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Pa mene su besplatno testirali samo jer sam došao iz zemlje koju su stavili na narančastu listu. A ipak nisu toliko bogati da svakoga testiraju i po nekoliko puta. Sada odrađujem deset dana samoizolacije, pa čak i da je bio lažni negativni, trebao bih biti zdrav po izlasku.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 02/09/2020 : 23:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by panzer

[/url]

Na kratko, tih 6% je krivo odnosno nepotpuno ispunjena smrtovnica - na američkim smrtovnicama po pravilu se navode dva nivoa uzroka (proximal i contributing). Prvi je direktni uzrok (npr akutna upala pljuča, otkazivanje bubrega,..) a posebno se navode doprinoseči odn. povezani uzroci (npr COVID ili neka druga infekcija, diabetes...)

Orac je to detaljnije pojasnio...
https://respectfulinsolence.com/2020/08/31/only-six-percent-gambit-latest-viral-covid-19-disinformation/

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 03/09/2020 : 08:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
e pa moj brat, koji je došao na godišnji iz njemačke, dobio je naredbu od njemačkog poslodavca da se mora testirati na koronu prije povratka na rad. testiranje se nigdje ovdje gdje živimo ne može obaviti. mora putovati 100 kilometara do požege i tamo platiti test 500-600 kuna.

eto ako ste se pitali kome je u interesu napuhavati brojke oboljelih i umrlih, manipulirati virusom, širiti paniku, držati ljude u strahu i posluhu brnjicama (maskama) i sjajno zarađivati na tome...

Edited by - kiky on 03/09/2020 08:53:09
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 03/09/2020 : 09:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
Pa verovatno je 6% krivo jer ne može se iz smrtovnice tačno zaključiti šta je bio uzrok smrti. Trebali bi raditi obdukcije barem na nekom većem uzorku ljudi, koji su bili bjeleženi kao umrli od COVID-19 i tako bi dobili neku ocjenu.

U Italiji postotak umrlih od COVID-19, koji nisu imali dokumentiranih pridruženih bolesti je bio 4%.

U Sloveniji koliko znam, nije bio nijedan bez pridruženih bolesti.

Ali zlati standard je obdukcija, bez toga se ne može tačno utvrditi uzrok smrti.

U Sloveniji je samo jedan liječnik radio parcialne obdukcije na "umrlih od COVID-19". Mislim da je od 11 obdukcija u 6 se primjera COVID-19 stvarno izkazao za uzrok smrti. Ali u Sloveniji su mnogo konzervativniji kad treba kao uzrok smrti staviti COVID-19 nego u USA. Tamo imaju dobar razlog od 13000 dolara, da stave COVID-19 na smrtovnicu.

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12643 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 03/09/2020 : 09:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://themostbeautifulworld.com/blog/victoria-australia-madness

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 03/09/2020 : 13:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by corto33

Pa verovatno je 6% krivo jer ne može se iz smrtovnice tačno zaključiti šta je bio uzrok smrti. Trebali bi raditi obdukcije barem na nekom većem uzorku ljudi, koji su bili bjeleženi kao umrli od COVID-19 i tako bi dobili neku ocjenu.

U Italiji postotak umrlih od COVID-19, koji nisu imali dokumentiranih pridruženih bolesti je bio 4%.

U Sloveniji koliko znam, nije bio nijedan bez pridruženih bolesti.

Ali zlati standard je obdukcija, bez toga se ne može tačno utvrditi uzrok smrti.

U Sloveniji je samo jedan liječnik radio parcialne obdukcije na "umrlih od COVID-19". Mislim da je od 11 obdukcija u 6 se primjera COVID-19 stvarno izkazao za uzrok smrti. Ali u Sloveniji su mnogo konzervativniji kad treba kao uzrok smrti staviti COVID-19 nego u USA. Tamo imaju dobar razlog od 13000 dolara, da stave COVID-19 na smrtovnicu.

Razlog nije niti dobar niti loš - infekcija ako je prisutna, sigurno je jedan od razloga. U tzv "Multiple cause" slučajevima" se prema simptomima i toku bolesti lječnik odluči, koji je bio "Underlaying cause" - za citirane CDC podatke, COVID je "Underlaying cause" za 92% slučaja. Kod večine starijih pacijenata stvari idu dosta jednostavno: infekcija-upala pluća-respirator-otkazivanja pluća-smrt. Šta može tu odkriti obdukcija? Da su pluća otišla k vragu - zato je i stavljen na respirator. Ali OK, recimo da je uzrok tih 13:000$, i ako bi to bila istina ne bi bilo porasta u absolutnim brojkama, a COVID je uzrok i u zemljama gdje nema "bonusa"

Podaci za SAD...
https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid19/excess_deaths.htm
...i Italiju
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.15.20067074v3

Glavni problem kod COVID-a nisu nekakvi procenti, več distribucija po dobima - ispod 35 smrtnost je zanemariva, kod 55 godina je gripa×10, a kod starijih pacienata su stvari puno ozbiljnije. Znači, rizik za širenje je jednak kod svih, a rizik za smrt je kod starijih puno veči. I,ruku na srce, zbog 15% kod 85-godišnjaka nitko ne brine, ali 0,7% kod 55 godišnjaka je več ozbiljna stvar. Problem odjednom nije više medicinski več društven - znači u kolikoj mjeri sam se spreman odreći gostionica, nogometa, putovanja,...da tamo neki penziči požive još 3 ili 5 godina?

Još jedna svježa študija sa brojkama o smrtnosti
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.07.23.20160895v4

Španjolski primjer zašto je u ovom "drugom" valu manji broj smrti prema zaraženim - prema imunološkim podacima, u prolječe se "uhvatila" možda samo 1/10 svih zaraženih, dok se sada detektira oko polovine zaraženih
https://twitter.com/zorinaq/status/1299606766020247553

A za COVID denialiste još bingo card, da nisu slučajno šta zaboravili
https://twitter.com/pevarn/status/1300176505604112387

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3904 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/09/2020 : 13:43:21  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
eto ako ste se pitali kome je u interesu napuhavati brojke oboljelih i umrlih, manipulirati virusom, širiti paniku, držati ljude u strahu i posluhu brnjicama (maskama) i sjajno zarađivati na tome...

Baš me to zanima, kome? Konkretan odgovor me zanima.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 03/09/2020 : 14:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Farmaceutskoj industriji, krpanju rupa i propalom zdravstvu, državnom proračunu koji je potonuo. Šta te još zanima, samo reci, vidim da si totalno neinformirana...
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 03/09/2020 : 14:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Bil gejtsu I vorenu bafetu u đep...
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 03/09/2020 : 14:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Koliko je ono hrvatska platila sve one vagone maski iz kine našim novcem? I još nam ih preprodaje.
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2865 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 03/09/2020 : 14:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message
... i estetskim kirurzima koji će ravnati klempave uši od maski. sve je to ista uigrana bagra koja nam radi o glavi, džepu, ušima... srećom tu je toni cetinski i "freedom" ekipa.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3904 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/09/2020 : 14:24:33  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Ako možeš konkretno navesti kojoj organizaciji to odgovara, a ne da ovako nabuceješ svašta?

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3904 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/09/2020 : 14:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by verab

... i estetskim kirurzima koji će ravnati klempave uši od maski. sve je to ista uigrana bagra koja nam radi o glavi, džepu, ušima... srećom tu je toni cetinski i "freedom" ekipa.

...bravo majstore!

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 03/09/2020 : 14:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:

Ako možeš konkretno navesti kojoj organizaciji to odgovara, a ne da ovako nabuceješ svašta?

Ne mogu. Teško je to dokazati jer je poslovanje takvih tvrtki netransparentno.. Možeš li ti dokazati svoje tvrdnje u ovom toliku kao istinite?
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 03/09/2020 : 14:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by verab

Ne toliko jaki ko lauc i markotička koji na tjednoj bazi mijenjaju mišljenje i strategiju o virusu.
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.66 seconds. Snitz Forums 2000