Author |
Topic  |
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 03/09/2020 : 14:52:12
|
quote: Originally posted by kiky
Farmaceutskoj industriji, krpanju rupa i propalom zdravstvu, državnom proračunu koji je potonuo. Šta te još zanima, samo reci, vidim da si totalno neinformirana...
  |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4074 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 03/09/2020 : 14:58:25
|
quote: Originally posted by BeaGea
Ako možeš konkretno navesti kojoj organizaciji to odgovara, a ne da ovako nabuceješ svašta?
Ne mogu. Teško je to dokazati jer je poslovanje takvih tvrtki netransparentno.. Možeš li ti dokazati svoje tvrdnje u ovom toliku kao istinite?
Na koje moje tvrdnje misliš? Ne sjećam se da sam ikakve posebne tvrdnje iznosio. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 03/09/2020 14:58:58 |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
BeaGea
Advanced Member

4074 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
|
BeaGea
Advanced Member

4074 Posts
Posted - 03/09/2020 : 15:40:24
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by corto33
Ako možeš konkretno navesti kojoj organizaciji to odgovara, a ne da ovako nabuceješ svašta?
https://www.ft.com/content/844ed28c-8074-4856-bde0-20f3bf4cd8f0
Ajde ti navedi dvije tri organizacije, ostavimo se tuđih tekstova.
Pogotovo tekstova iza paywalla.
Smiješno je koliko su napadni s kojekakvim poveznicama i sl. ali nisu u stanju odgovoriti na ijedno konkretno i jednostavno pitanje 
|
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Posted - 03/09/2020 : 15:46:10
|
quote: Originally posted by GGG Razlog nije niti dobar niti loš - infekcija ako je prisutna, sigurno je jedan od razloga. U tzv "Multiple cause" slučajevima" se prema simptomima i toku bolesti lječnik odluči, koji je bio "Underlaying cause" - za citirane CDC podatke, COVID je "Underlaying cause" za 92% slučaja. Kod večine starijih pacijenata stvari idu dosta jednostavno: infekcija-upala pluća-respirator-otkazivanja pluća-smrt. Šta može tu odkriti obdukcija? Da su pluća otišla k vragu - zato je i stavljen na respirator. Ali OK, recimo da je uzrok tih 13:000$, i ako bi to bila istina ne bi bilo porasta u absolutnim brojkama, a COVID je uzrok i u zemljama gdje nema "bonusa"
Ti misliš da ovako rade u US: "Kod večine starijih pacijenata ide infekcija-upala pluća-respirator-otkazivanja pluća-smrt" => na smrtovnicu ide Underlying cause COVID I da je u većini slučajeva ovakav scenarij?
Ja mislim, da ide više ovako: PCR test pozitivan, pacijent umire od bilo čega => stave COVID. Ili još: PCR test negativan, sumnja se COVID => stave COVID.
A kod obdukcije može se ustanoviti ako je virus prisutan u pljučima, nije uvijek upala pljuča zbog virusne infekcije, češće su bakterijske upale pljuča. |
Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Posted - 03/09/2020 : 15:51:52
|
https://www.ft.com/content/844ed28c-8074-4856-bde0-20f3bf4cd8f0
Ne znam zašto link ne radi. Ovo su top 10 kompanije, koje su profitirale zbog novog korona virusa:
quote: 1. Amazon SECTOR: ecommerce / hq: seattle, us $401.1bn Market cap added
2. Microsoft Sector: TECHnology / HQ: Redmond, us $269.9bn Market cap added
3. Apple Sector: Technology / HQ: Cupertino, US $219.1bn Market cap added
4. Tesla Sector: AUTOs / HQ: PALo alto, us $108.4bn Market cap added
5. Tencent Sector: technology / HQ: shenzhen, china $93bn Market cap added
6. Facebook Sector: technology / HQ: MENLO PARK, US $85.7bn Market cap added
7. Nvidia Sector: technology / HQ: santa clara, us $83.3bn Market cap added
8. Alphabet Sector: technology / HQ: mountain view, us $68.1bn Market cap added
9. PayPal Sector: payments / HQ: San jose, US $65.4bn Market cap added
10. T-Mobile Sector: telecommunications / HQ: Bellevue, us $59.7bn Market cap added
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 03/09/2020 : 16:05:23
|
Radi link, ali FT naplaćuje svoj sadržaj. Da, naravno da su internetske kompanije zarađivale kada su ljudi morali biti doma. Sada isto tako možemo naći koje kompanije će najviše profitirati ako sve zemlje izađu iz karantene i njih optužiti da se zbog njih laže da korona ne postoji.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Posted - 03/09/2020 : 16:09:54
|
quote: Originally posted by tinton
Radi link, ali FT naplaćuje svoj sadržaj. Da, naravno da su internetske kompanije zarađivale kada su ljudi morali biti doma. Sada isto tako možemo naći koje kompanije će najviše profitirati ako sve zemlje izađu iz karantene i njih optužiti da se zbog njih laže da korona ne postoji.
Mogle bi se naći naravno ali sigurno ne bi to bili ovakvi giganti i sa ovakvim utjecajem. A i veći mediji su pro-korona jer imaju profit zbog lockdowna. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4074 Posts
Posted - 03/09/2020 : 16:35:40
|
Znaci Amazon i Microsoft su ti koji vladaju svijetom i govore Putinu, Kini i svim ostalim što i kako da djeluju?
Naime ako netko upravlja svom tom histerijom onda je to onaj koji ima najviše koristi, u ovom slučaju Amazon i Microsoft. Da Amazon može utjecati na odluke svjetskih sila i vlada, zanimljivo ali to ne mogu vjerovati. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 03/09/2020 : 19:12:03
|
Inače situacija se znatno popravila nakon obaveznog dizinficiranja ruku, nošenja maski a osobito nakon stavljanja pleksiglasa između blagajnika i kupaca. Zar treba bolji dokaz koliko je ipak pomoglo što se nas večina pridržava uputa i štiti druge a time onda i sebe.
   Kada su uvedene mjere krajem 6. mjeseca bilo je između 50-90 dnevnih slučajeva, dok sada redovito ide preko 300.
|
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/09/2020 : 19:18:57
|
Gledajući zaključene slučajeve trenutni omjer ozdravljenih i umrlih u postotuku je 96-4, a neke države kao UK, Španjolska, Švedska i Nizozemska nemaju ni prijavljen broj ozdravljenih već samo umrlih. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Sjećam se da je u 4. mjesecu taj omjer znao doći do 78-22, ali lako je bilo tada nabijati postotak umrlih na temelju bolesnih staraca kojih je Europa prepuna. Jučer Indija prijavila 82,860 novih slučajeva, što je samo malo manje nego Kina sveukupno od samog početka. Smrdi na daleko kako su se Kinezi vrlo brzo izborili s virusom uz gotovo nikakve posljedice, oni se lijepo zabavljaju po Wuhanu, a vi budale u ostatku svijeta živite pod mjerama. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4074 Posts
Posted - 03/09/2020 : 19:21:40
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Inače situacija se znatno popravila nakon obaveznog dizinficiranja ruku, nošenja maski a osobito nakon stavljanja pleksiglasa između blagajnika i kupaca. Zar treba bolji dokaz koliko je ipak pomoglo što se nas večina pridržava uputa i štiti druge a time onda i sebe.
   Kada su uvedene mjere krajem 6. mjeseca bilo je između 50-90 dnevnih slučajeva, dok sada redovito ide preko 300.
Nisi se obazirao što širiš LAŽ, a sad si pokazao tek koliko ne shvaćaš kontekst. Pročitaj cijelu rečenicu i sjeti se da smo govorili o trgovačkim centrima Znači da se ovo što citiraš ("situacija se znatno popravila...")odnosi na blagajnike/ce u trgovačkim centrima. |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 03/09/2020 : 19:35:00
|
quote: Originally posted by GGG
quote: Originally posted by panzer
[/url]
Na kratko, tih 6% je krivo odnosno nepotpuno ispunjena smrtovnica - na američkim smrtovnicama po pravilu se navode dva nivoa uzroka (proximal i contributing). Prvi je direktni uzrok (npr akutna upala pljuča, otkazivanje bubrega,..) a posebno se navode doprinoseči odn. povezani uzroci (npr COVID ili neka druga infekcija, diabetes...)
Orac je to detaljnije pojasnio... https://respectfulinsolence.com/2020/08/31/only-six-percent-gambit-latest-viral-covid-19-disinformation/

Svaka čast na linku, nisam uopće to vidio, treba vremena za sve to pratiti. Lijepo su stručnjaci sve objasnili.
E sad mene zanima jesu li ovdje prisutni forumaši svjesni što se desilo? Znači našao se netko praviti pametan i krenuo je tumačiti brojke i podatke koje ne kuži i još ih proglasi nekakvom "zavjerom", a svi podaci su javno dostupni. 
Uglavnom taj netko je iz neznanja ili namjerno (sve je moguće) pustio rulji na društvene mreže informaciju "6%". I ok, ekipa se spasila, ipak je to bezopasna virozica i krenula je to dalje širiti i sve je to ok i razumljivo.
Ali onda ta informacija dolazi do predsjednika SAD-a i on bez ikakve provjere dalje dijeli tu informaciju. Muke ti ježeve. Jedan predsjednik koji ima hrpu savjetnika ide dijeliti informaciju koju je neki anonimus podijelio na društvenoj mreži jer su mu se svidjela brojka "6". Daj vi meni recite kako to komentirati?
Znači potpuno krivu informaciju je svjesno bez ikakve provjere i savjetovanja dalje proslijedio i samo dodatno dao legitimitet manipulatorima i izmanipuliranima. Krasno.
Ne da brojka nije 6%, nego je prava brojka preko 92%. Pa to nije 6-7 ili 10-11 razlike.
Pa verovatno je 6% krivo jer ne može se iz smrtovnice tačno zaključiti šta je bio uzrok smrti. Trebali bi raditi obdukcije barem na nekom većem uzorku ljudi, koji su bili bjeleženi kao umrli od COVID-19 i tako bi dobili neku ocjenu.
U Italiji postotak umrlih od COVID-19, koji nisu imali dokumentiranih pridruženih bolesti je bio 4%.
U Sloveniji koliko znam, nije bio nijedan bez pridruženih bolesti.
Ali zlati standard je obdukcija, bez toga se ne može tačno utvrditi uzrok smrti.
U Sloveniji je samo jedan liječnik radio parcialne obdukcije na "umrlih od COVID-19". Mislim da je od 11 obdukcija u 6 se primjera COVID-19 stvarno izkazao za uzrok smrti. Ali u Sloveniji su mnogo konzervativniji kad treba kao uzrok smrti staviti COVID-19 nego u USA. Tamo imaju dobar razlog od 13000 dolara, da stave COVID-19 na smrtovnicu.
Mogao si se barem potruditi kliknuti link i pročitati tekst, pa bi vidio da je tamo sve jako jasno objašnjeno, sa lijepim i jednostavnim primjerima. To što laici misle da tamo sve rade idioti koji ispunjavaju podatke kako im dođe je sramotno.
Koji je to razlog od 13000 dolara? Je li to ona nebuloza da se plaća doktorima kako bi napisali COVID-19? 
e pa moj brat, koji je došao na godišnji iz njemačke, dobio je naredbu od njemačkog poslodavca da se mora testirati na koronu prije povratka na rad. testiranje se nigdje ovdje gdje živimo ne može obaviti. mora putovati 100 kilometara do požege i tamo platiti test 500-600 kuna.
eto ako ste se pitali kome je u interesu napuhavati brojke oboljelih i umrlih, manipulirati virusom, širiti paniku, držati ljude u strahu i posluhu brnjicama (maskama) i sjajno zarađivati na tome...   
Jest to je to Kiky. Evo mojih par frendova je otvorilo firme i sada dilaju maske, bogate se samo tako, sto posto oni stoje iza ove zavrzlame s covidom. Ma znali su oni što se nama sprema.
A opet kad vidim listu koju je corto stavio možda je Apple? Nvidia? Ma mora biti Microsoft, tu je Bill opet gurao svoje prste.
Bil gejtsu I vorenu bafetu u đep...
Tako je, ljudi koji su potpisali ugovor kojim 99% svog bogatstva ostavljaju čovječanstvu. Bravo Kiky. 
quote: Originally posted by verab
... i estetskim kirurzima koji će ravnati klempave uši od maski. sve je to ista uigrana bagra koja nam radi o glavi, džepu, ušima... srećom tu je toni cetinski i "freedom" ekipa.

quote: Originally posted by corto33 Ja mislim, da ide više ovako: PCR test pozitivan, pacijent umire od bilo čega => stave COVID. Ili još: PCR test negativan, sumnja se COVID => stave COVID.
A kod obdukcije može se ustanoviti ako je virus prisutan u pljučima, nije uvijek upala pljuča zbog virusne infekcije, češće su bakterijske upale pljuča.
Ti misliš??? Pa što ti čovječe imaš misliti o tome? Jesi li se bavio tim poslom? Je li ti to struka? Jesi li ikada bio prisutan kada su se unosili takvi podaci?
Ja mislim da moj mehaničar po noći jede svjećice i kabele. Uvjeren sam u to.
Što uradi youtube i manijaci koji su sada postali relevantni. Mi smo takve nekada zvali "redikuli", a sada su stručnjaci i vodeći umovi.
Po pitanju ovih 10 kompanija koje su zaradile, kladim se na NVidiju, uvijek su mi bili sumnjivi. Sve su ovo napravili samo da bi mi ostali doma i igrali igrice po cijeli dan. Sunce im žarko.
Niti jedna od tih 10 kompanija ne pruža esencijalnu uslugu, sve je to manje više luksuz, a profit smo im povećali upravo MI, oni su samo iskoristili poziciju i situaciju kao što bi to napravilo bilo koje drugo komercijalno poduzeće.
quote: Originally posted by DODSFERD Kada su uvedene mjere krajem 6. mjeseca bilo je između 50-90 dnevnih slučajeva, dok sada redovito ide preko 300.
Očito još nismo savladali osnove higijene. Šalu na stranu, tada smo dnevno imali daleko manje testiranja, a sada imamo po 4-5 tisuća. I zna se zašto se to tako izvelo, pa ne treba sve crtati. |
Edited by - stripofil on 03/09/2020 19:38:19 |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Posted - 03/09/2020 : 19:59:34
|
Znaci Amazon i Microsoft su ti koji vladaju svijetom i govore Putinu, Kini i svim ostalim što i kako da djeluju?
Naime ako netko upravlja svom tom histerijom onda je to onaj koji ima najviše koristi, u ovom slučaju Amazon i Microsoft. Da Amazon može utjecati na odluke svjetskih sila i vlada, zanimljivo ali to ne mogu vjerovati.
Amazon ima skoro milijun zaposlenika, ljetni prihod u 2019 mu je bio 250 milijardi dolara, što je nekih 4 puta više od npr. ljetnog prihoda Hrvatske. U ovom našem globaliziranom svijetu utjecaj Amazona i ovih mega korporacija je puno veći nego što neki misle. Nije da ove korporacije direktno vladaju nego lobiraju i biraju političare koji onda vode politiku koja omogučava nekom tamo Bezosu da skupi 35 milijardi u ovoj "kriznoj godini". A to je novac koji bi inaće išao u turizam, industriju, mala poduzeća, ...
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 03/09/2020 : 20:11:31
|
Naime ako netko upravlja svom tom histerijom onda je to onaj koji ima najviše koristi, u ovom slučaju Amazon i Microsoft. Da Amazon može utjecati na odluke svjetskih sila i vlada, zanimljivo ali to ne mogu vjerovati.
Amazon ima skoro milijun zaposlenika, ljetni prihod u 2019 mu je bio 250 milijardi dolara, što je nekih 4 puta više od npr. ljetnog prihoda Hrvatske. U ovom našem globaliziranom svijetu utjecaj Amazona i ovih mega korporacija je puno veći nego što neki misle. Nije da ove korporacije direktno vladaju nego lobiraju i biraju političare koji onda vode politiku koja omogučava nekom tamo Bezosu da skupi 35 milijardi u ovoj "kriznoj godini". A to je novac koji bi inaće išao u turizam, industriju, mala poduzeća, ...
Godišnji svjetski promet droga je otprilike 130 milijardi dolara za kokain,110 za heroin,70 marihuana ,60 sintetika.
Na alkohol se spička oko 1400 milijardi dolara. Oko 4 puta više nego na droge. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 03/09/2020 : 20:24:28
|
https://www.seattletimes.com/seattle-news/does-gates-funding-of-media-taint-objectivity/
ima dosta tekstova na ovu temu, ovaj možda i nije najbolji i nije najnovijeg datuma, ali je vrijedan čitanja: o tome kako izdašno bill gatesova fundacija financira mnoge, mnoge medijske kuće. i ne samo to, nego i kako izdašno financira programe za treniranje i obrazovanje mladih novinara.
e sad, bill će reći, a time i njegovi pobornici, da se na taj način usmjerava jači interes medija na teme koje su njemu iznimno važne: globalno zdravlje, borba protiv side, malarije, svih božjih epidemija i siromaštva na zemlji.
ovaj tekst (poduprijet gomilom primjera), ali i mnogi u medijima, smatra da se na taj način bill opasno upliče i utječe na uređivačku politiku medijskih kuća, s ciljem da se manje piše o billu i fundaciji, s ciljem da se preispitivaju (politički) njihovi ciljevi i da se fokusira samo na uspjehe fundacije u borbi za bolji svijet.
gomila medija koji su dobili pare od billa su, htjeli to priznati ili ne, mijenjali svoju uređivačku i informativnu politiku. jedan od rijetkih primjera otpora je bio the guardian, koji je usprkos izdašnoj donaciji, pisao o vezi između billa gatesa i monsanta, ozloglašenog i najvećeg proizvođača genetski modificiranog sjemena na svijetu.
ovo je ne samo za stripofila i njegovu nepokolebljivu vjeru u spasitelja billa nego i u svezi topika, pošto je bill postao važna figura u korona krizi.
a za ovih 99% para koje će bill ostaviti svijetu? hoće to napraviti za životaili tek kad umre? bilo bi više fora da toliko da svijet dok je živ. bio bi uvjerljivi.
djeca, nasljednici, mu neće zamjeriti... dobro ih je osigurao za života dobrim fakultetima i prilikama o kojima mnogi ostali mogu samo sanjati. bio je donirao 5 milijuna dolara fakultetu koji je pohađala njegova kćer.
kad nađem još sličnih tekstova, postam. pročitao sam upravo prije par dana još jedan noviji, sjajno argumentiran ali nisam sačuvao link. nisam znao da će mi trebati... ali nakon ovakvih napada od strane koronaša bolje da sam ga sačuvao. |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Posted - 03/09/2020 : 20:37:36
|
quote: Originally posted by stripofil Koji je to razlog od 13000 dolara? Je li to ona nebuloza da se plaća doktorima kako bi napisali COVID-19? 
Medicare plača bolnicama iz osiguranja za svakog COVID-19 pacijenta 20% više nego za običnog pacijenta sa drugim respiratornim bolestima. U USA ima u bolnicama na svakog doktora 5 administratora i ti administratori pritišču na doktore da koga god mogu stave na COVID listu. Pored toga CDC podstiče da se svima koji su pozitivni na PCR test stavi diagnoza COVID-19. A ako taj pacijent umre ide naravno u statistiku "umrli od COVID-19".
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 03/09/2020 : 20:41:32
|
@ kiky, da san ja Billovom mistu ja ne bi podilija 99 % novaca za to. Bi li ti? |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 03/09/2020 : 20:49:22
|
quote: Originally posted by stripofil
Uglavnom taj netko je iz neznanja ili namjerno (sve je moguće) pustio rulji na društvene mreže informaciju "6%". I ok, ekipa se spasila, ipak je to bezopasna virozica i krenula je to dalje širiti i sve je to ok i razumljivo.
bah... jednako kao što si ti stranicu topika prije slavodobitno komentirao vijest o izaslaniku who-a davida nabbara o tome kako je nahvalio švedski pristup a da bi taj izaslanik već drugi dan u medijima tvrdio da su njegove riječi izvučene iz konteksta i da je krivo interpretiran.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/izaslanik-whoa-koji-je-hvalio-svedski-model-krivo-sam-interpretiran-nisam-to-rekao/2209620.aspx
dakle, i ti češ popušit, prihvatit i samo tako citirati bilo što ako to ide u korist tebi i tvojim stavovima o virusu, karanteni, maskama. |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Posted - 03/09/2020 : 20:55:34
|
quote: Originally posted by stripofil
quote: Originally posted by corto33 Ja mislim, da ide više ovako: PCR test pozitivan, pacijent umire od bilo čega => stave COVID. Ili još: PCR test negativan, sumnja se COVID => stave COVID.
Ti misliš??? Pa što ti čovječe imaš misliti o tome? Jesi li se bavio tim poslom? Je li ti to struka? Jesi li ikada bio prisutan kada su se unosili takvi podaci?
Po pitanju ovih 10 kompanija koje su zaradile, kladim se na NVidiju, uvijek su mi bili sumnjivi. Sve su ovo napravili samo da bi mi ostali doma i igrali igrice po cijeli dan. Sunce im žarko. Niti jedna od tih 10 kompanija ne pruža esencijalnu uslugu, sve je to manje više luksuz, a profit smo im povećali upravo MI, oni su samo iskoristili poziciju i situaciju kao što bi to napravilo bilo koje drugo komercijalno poduzeće.
E baš si impulzivan, takve su i smjernice CDC, pročitaj si malo. Nije važno da li pacijent ima simptome, samo je PCR test važan.
A za tih 10 nisam napisao, da su oni to smislili, samo sam naveo ko je zaradio, jer je Beagea tvrdio da niko nije zaradio na "pandemiji". Naravno da im sada ide u prilog da se situacija što više produži. |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 03/09/2020 : 21:23:51
|
quote: Originally posted by lwood
@ kiky, da san ja Billovom mistu ja ne bi podilija 99 % novaca za to. Bi li ti?
ne bi niti ja. uzaludno je. novac, fundacije i humanitarne organizacije ne spašavaju svijet. te stvari možda mijenjaju svijet ali ga ne spašavaju. potrebna je cjelokupna kolektivna promjena svijesti i karaktera, te načina ponašanja i vjerovanja. iznutra. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/09/2020 : 21:30:21
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Nisi se obazirao što širiš LAŽ, a sad si pokazao tek koliko ne shvaćaš kontekst. Pročitaj cijelu rečenicu i sjeti se da smo govorili o trgovačkim centrima Znači da se ovo što citiraš ("situacija se znatno popravila...")odnosi na blagajnike/ce u trgovačkim centrima.
Zar ti posjeduješ službenu statistiku zaraze u trgovačkim centrima da znaš kako se situacija znatno popravila? S obzirom da niti ja ne posjedujem takvu statistiku ono napisano je također rečeno u kontekstu kojeg spominješ, riječ ''nitko'' može značiti da je u pitanju poneki pojedinačni i zanemarivi slučaj. I kako možeš znati da se radnik iz trgovačkog centra zarazio baš na svom radnom mjestu, a ne recimo na nekoj fešti, svadbi, kafiću ili u krugu rodbine/prijatelja/poznanika? |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/09/2020 : 21:35:54
|
Uzalud, jer papaka ima gdje god se okreneš.
 |
Edited by - DODSFERD on 03/09/2020 21:36:19 |
 |
|
Topic  |
|
|
|