forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4434 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 05/09/2020 : 21:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
quote:
Originally posted by drogsy
o, bokte

Evo, ja bih je se odmah odrekao (i to slovenske) da imam izbora sa covidom ili bez, ali nažalost nemam izbora, moram i dalje plaćati zdravstveno zavarovanje.

... i opet ti ostaje hrvatsko. Nije bogznašto ali nije za bacit.
Jebiga, ti si mlad i jak i sigurno da nemaš previše razloga za brigu. Međutim neki ljudi oko tebe možda nisu te sreće.

Uostalom eto i forumaš anto je bio skeptičan oko korone pa je promijenio mišljenje nakon vlastitog iskustva i rekao (između ostalog) da virus ipak nije zajebancija unatoč tome što su se zarazili on i pajdaši, sve sportaši sa pretpostavljivo dobrim imunitetom.
Što se tiče ozbiljnosti- sad je situacija dosta dobra, vjerojatno zbog ljeta/zbog toga što su zaraženi uglavnom mladi i zdravi. No moguće da će se uskoro to promijeniti, a Cetinski i ekipa zasigurno ne pomažu da se situacija drži pod kontrolom i realno sagledava.

Ajmo malo surađivat i slušat preporuke i balansirat situaciju koliko je to moguće pa onda na proljeće kad će se o virusu znati više nek se bune i koronaši i antikoronaši i kogodhoće. Pravit se pametan sad dok ni ljudi koji se danonočno bave virusom nisu pametni mi se čini neozbiljno, egoistično, lijeno i nepotrebno.

Mislim da ne treba ponavljati onu: više zaraženih=više težih slučajeva=više potrebnih respiratora i osoblja. Budući da se respiratori i osoblje ne generiraju sami od sebe veće su šanse da umre i netko tko ne stigne na red za njegu/respirator. To je ključna stvar.

Btw ja paniku ne vidim niti mislim da je ima i mislim da je dobro da se ljude podsjeća da je virus prisutan. A i dobro je da se ljude podsjeća na higijenske navike, prije sam radio sa kamerama i nagledao sam se svakakvih gadarija koje ljudi rade iz zlobe/automatizmom.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8193 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 05/09/2020 : 21:39:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

quote:
Originally posted by ken2

je li se kiky vratio s prosvjeda?
utisci?
je li miss dijaspore čemu?
pušta li toni samo cetinskog ili šara?

zašto tako cinično?

nisam bio. daleko živim, a i nemam baš para... jer sam pisao prije da sam bez korone ostao bez posla. a nitko u daruvaru nije organizirao autobus ili tako nešto grupno za odlazak.

ali vidim da nije bilo potrebe... trg je pun... puno više ljudi se okupilo nego što si ti, index.hr i slični mediji mislili i očekivali, zar ne?

nisam skužio da si ostao bez posla
žao mi je
i da, potpuno sam šokiran koliko ljudi je došlo na prosvjed
kad treba dignut glas protiv bandića, onda se tek na onom zadnjem prosvjedu okupi pristojan broj, a za ovako nešto dolaze ko da je ne znam što
i još obilaze staračke domove
totalno van pameti
i onda još onaj tinton priča kako će trump izgubit izbore

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/09/2020 : 21:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Pa na kraju si i ti napisao da očekuješ marginalnu pobjedu Bidena.
A ne samo onaj neki tinton.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 05/09/2020 : 22:00:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

nisam skužio da si ostao bez posla
žao mi je

nemaš frke. uskoro krećem s novim poslom. zapravo, čak dva. u školstvu i poljoprivredi.

ali i opet je stabilnost i kontinuiranost tih poslova upitna mogućim uvođenjem nekih novih karantena, ograničenja

...ali idemo dalje...
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8193 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 05/09/2020 : 22:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Pa na kraju si i ti napisao da očekuješ marginalnu pobjedu Bidena.
A ne samo onaj neki tinton.

pa kad si mi dao onu zgodnu kartu da se igram
i za par elektora mi joe dobio
ali neka izgubi samo jednu državu, recimo wisconsin, koji je sada aktualan, i eto trumpa i po mojim prognozama

gledajući između ostaloga i ove prosvjede, i ne samo kod nas, ne znam šta da kažem, osim da je svijet oglupio
internet je omogućio povezivanje, a glupi su se najčvršće povezali

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12642 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 05/09/2020 : 22:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8193 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 05/09/2020 : 22:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
broj umrlih je već skoro dvostruko od tih 488 tisuća, a kako se kraj ne nazire, a jesen i zima stižu i na sjevernu polutku, ako polutke uopće postoje, vjerojatno će se na kraju mrtvi mjeriti u milijunima
što je kada uzmeš u obzir zdravstveni sustav (epidemiološko znanje i iskustvo, lijekovi, bolnice...) i higijenske mjere danas, u usporedbi s onim iz 1918., onda je ovaj virus vjerojatno usporediv sa španjolskom gripom
pretpostavljam da je španjolka bila puno teža bolest, ali danas ne bi ubila toliko ljudi, kao što bi i koronavirus 1918. pobio više nego danas

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4757 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 05/09/2020 : 23:03:48  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by Cromwell

... i opet ti ostaje hrvatsko. Nije bogznašto ali nije za bacit.
Jebiga, ti si mlad i jak i sigurno da nemaš previše razloga za brigu. Međutim neki ljudi oko tebe možda nisu te sreće.

Ti stvarno misliš da danas-sutra kad dobijem rak pluća ili leukemiju da ću se ići liječiti u hrvatskom javnom zdravstvu? A što se covida tiče, od njega me nitko neće izliječiti jer lijeka nema (rusko cijepivo ne računamo, jel), tako da imao 20 ili 80 godina sve je na mojem imunitetu.

quote:

Uostalom eto i forumaš anto je bio skeptičan oko korone pa je promijenio mišljenje nakon vlastitog iskustva i rekao (između ostalog) da virus ipak nije zajebancija unatoč tome što su se zarazili on i pajdaši, sve sportaši sa pretpostavljivo dobrim imunitetom.
Što se tiče ozbiljnosti- sad je situacija dosta dobra, vjerojatno zbog ljeta/zbog toga što su zaraženi uglavnom mladi i zdravi. No moguće da će se uskoro to promijeniti, a Cetinski i ekipa zasigurno ne pomažu da se situacija drži pod kontrolom i realno sagledava.

Nisam niti rekao da je covid zajebancija, ni obična prehlada kod određenih skupina ljudi nije zajebancija. Ovdje se radi o ljudskim pravima. država nema pravo zabranjivati nekome da radi, nema pravo nekoga strpati u kućni pritvor i nema te pravo kažnjavati ako ne poštuješ preporuke WHO-a. Otkada to prava rizičnh skupina vrijede više od nerizičnih?

quote:

Ajmo malo surađivat i slušat preporuke i balansirat situaciju koliko je to moguće pa onda na proljeće kad će se o virusu znati više nek se bune i koronaši i antikoronaši i kogodhoće. Pravit se pametan sad dok ni ljudi koji se danonočno bave virusom nisu pametni mi se čini neozbiljno, egoistično, lijeno i nepotrebno.

Preporuke Pametnih ljudi poput švedskog epidmiologa Andersa Tegnella koji nisu preporučivali nošenje maski i tvrdili da ćemo morati naučiti živjeti s koronom kao i s gripom?

quote:

Mislim da ne treba ponavljati onu: više zaraženih=više težih slučajeva=više potrebnih respiratora i osoblja. Budući da se respiratori i osoblje ne generiraju sami od sebe veće su šanse da umre i netko tko ne stigne na red za njegu/respirator. To je ključna stvar.

na stranu indicije da respiratori više štete nego koriste, nisam baš vidio ove dežurne dušebrižnike da se nešto bune na liste čekanja na kemoterapiju u nas i u razvijenijim zemljama. Sad je odjednom nedostatak respiratora glavni problem javnog zdravstva.
Možda kada bi privatne klinike bile dostupne u jednakoj mjeri kao i javne nebi imali problema s nedostatkom opreme, pa bi se i respiratori generirali sami od sebe jer za to očito postoji tržište, ali nažalost to nam naši porezni i restrikcijski zakoni uvjetovani ineteresnim skupinama koje se zovu sindikati ne dopuštaju.

quote:

Btw ja paniku ne vidim niti mislim da je ima i mislim da je dobro da se ljude podsjeća da je virus prisutan. A i dobro je da se ljude podsjeća na higijenske navike, prije sam radio sa kamerama i nagledao sam se svakakvih gadarija koje ljudi rade iz zlobe/automatizmom.

u jedankoj mjeri kao što bi bilo dobro ih podsjećati na sto drugih puno opasnijih bolesti? Ili na to da će umrijeti jednog dana? Osim što je ova farsa s coronom bacila u drugi plan bolesnike s daleko težim bolestima i uskratila im medicinsku pomoć pa su brojni umrli (da sam se ja recimo razbolio u ožujku i travnju, vjerojatno mi se liječnik nebi ni javio, a ako bi se i javio rekao bi mi da ostanem doma), i osim što je lockdown rezultirao ekonomskom krizom koja će također utjecati na zdravlje ljudi, također je imala i efekta na psihičko zdravlje mnogih. 9 tjedana sam bio zatvoren u sloveniji, nisam mogao kamo, samo kuća-dućan-posao. tek kad sam se vratio u hr osjetio sam koliko me je to mentalno razjebalo, i sad mi slovenci opet ne daju da odem preko granice jer hr na crvenoj listi. katastrofa.

Bolje živjeti 1 dan kao lav nego sto godina kao ovca

Go kneel and weep

Edited by - drogsy on 05/09/2020 23:16:51
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12642 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 05/09/2020 : 23:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://www.zerohedge.com/political/save-yourself-stop-believing-lockdown

https://www.aier.org/article/delaying-herd-immunity-is-costing-lives/

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

447 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 06/09/2020 : 10:05:18  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message
Dobro, treba slušati preporuke stožera i onda Capak izjavi da nitko nije rekao da zdravi trebaju nositi maske nego je tu obvezu neki lokalni šerif nam nametnuo.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6923 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 06/09/2020 : 10:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message
Jučer je na trgu hitna drukala da digne živce ljudima na skupu, ima snimak na YT gdje dr. Sladoljev govori o tome.
Inače, očekujte da će krmak Beroš danas-sutra nabiti broj oboljelih i posebno naglasiti da ih je podosta sa Festivala slobode.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 06/09/2020 10:53:24
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/09/2020 : 11:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Jučer je na trgu hitna drukala da digne živce ljudima na skupu, ima snimak na YT gdje dr. Sladoljev govori o tome.

Kada čuješ sirenu hitne pomoći, razmakneš se. Toliko jednostavno
Taman da je šansa da hitna provocira 99%, i dalje ne biste trebali imati na duši onih 1% šanse da je nekome zaista potrebna pomoć.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47364 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/09/2020 : 11:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Festival Slobode na čelu s T. cetinskim,Sladoljevon,Hasanbegovićem i Bujancem.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8700 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/09/2020 : 13:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Kada čuješ sirenu hitne pomoći, razmakneš se. Toliko jednostavno
Taman da je šansa da hitna provocira 99%, i dalje ne biste trebali imati na duši onih 1% šanse da je nekome zaista potrebna pomoć.

Ono kad pocnes traziti neprijatelje medju ljudima koji spasavaju zivote.
Nadrealna razina idiotizma.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6923 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 06/09/2020 : 15:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message
Smiješni ste... jbt, koliko ste naivni, prestrašeni ili se pravite glupi.
tintone, ljudi su se razmaknuli u par redova ali ta Hitna uopće nije imala odredište kad ju nitko nije zvao, već joj je cilj bio upravo to da postane hit skupa. Okanite se Indexa imbecilnog.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 06/09/2020 15:01:52
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 06/09/2020 : 15:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
e da... jučer je bila u pitanju žena a danas je već neki nepoznati muškarac zbog kojega se hitna probijala kroz kolonu. jasno se po snimkama vidi da je ogromna večina sudionika pustila hitnu ali zbog nekoliko budala, kojih ima na bilo kojem i bilo kakvom prosvjedu, svi su sudionici maltene obilježeni kao stoka.

i naravno da su se mediji fokusirali uglavnom na, i prenaglašavali, prisutnost hasanbegovića i bujanca na festivalu, iako je jasno da su ovakvi skupovi, ne samo u hr nego svugdje po svijetu, sastavljeni od sudionika različitih uvjerenja, nacionalnosti i (sub)kultura.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/09/2020 : 16:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Testove za Covid-19 države uvozile još 2017. godine, a glupe ovce neka vjeruju da je virus nastao prirodnim putem.

https://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2017/tradeflow/Imports/partner/WLD/nomen/h5/product/300215

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4434 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 06/09/2020 : 16:58:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
quote:
Nisam niti rekao da je covid zajebancija, ni obična prehlada kod određenih skupina ljudi nije zajebancija. Ovdje se radi o ljudskim pravima. država nema pravo zabranjivati nekome da radi, nema pravo nekoga strpati u kućni pritvor i nema te pravo kažnjavati ako ne poštuješ preporuke WHO-a. Otkada to prava rizičnh skupina vrijede više od nerizičnih?

Očito govorimo o dvije različite stvari.
Ja sam se referirao na izjave da virus ne postoji i da su ovce svi oni koji vjeruju u potencijalnu opasnost od njega.
Država nema pravo zabranjivati rad ali u slučaju da se negdje utvrdi prisutnost virusa naravno da ima. To je kao da kažeš da sanitarna inspekcija nema pravo oduzeti pravo na rad ugostiteljskom objektu u kojem su ljudi zbog nehigijenskih uvjeta pobrali primjerice salmonelu.
Osim toga, ako izuzmemo početak cijele situacije - je li netko zaista kažnjen zbog nepridržavanja mjera. Koliko vidim mjere se ne poštuju na svim stranama, dovoljno je pogledat prosvjed jučer, šetače po rivama, ekipa se masovno hvali da ne nose maske ni tamo gdje bi barem zbog poštovanja drugih to trebala biti elementarna pristojnost.
Da su se greške radile i da su ljudi ostali bez posla zbog možda pretjeranih mjera je točno. Ali upravo je sada dobro vrijeme da se vidi koliko bi ljudi ozbiljno shvatili situaciju da toga nije bilo.
Nismo mi skandinavci da nam je u kulturi držati tjelesnu distancu i dobre higijenske navike. Nama treba straha, svejedno da li sustavno ili namjerno

quote:
Preporuke Pametnih ljudi poput švedskog epidmiologa Andersa Tegnella koji nisu preporučivali nošenje maski i tvrdili da ćemo morati naučiti živjeti s koronom kao i s gripom?

Od početka turističke sezone se upravo to i radi. Većina antikoronaša nastupa kao da je na snazi lockdown. Ok taj bunt se može pripisati protestnom bijesu zbog prvog lockdowna i to mogu razumjeti, ali da je to dovelo do toga da se izfantazirala masovna zavjera i počelo napadati medicinare je van svake pameti.

quote:
na stranu indicije da respiratori više štete nego koriste, nisam baš vidio ove dežurne dušebrižnike da se nešto bune na liste čekanja na kemoterapiju u nas i u razvijenijim zemljama. Sad je odjednom nedostatak respiratora glavni problem javnog zdravstva.[:o)

Dežurni dušobrižnici ne stignu sve jer se prvo moraju obraniti od negiranja znanstvenih činjenica i suludih napada na struku.

quote:
u jedankoj mjeri kao što bi bilo dobro ih podsjećati na sto drugih puno opasnijih bolesti? Ili na to da će umrijeti jednog dana? Osim što je ova farsa s coronom bacila u drugi plan bolesnike s daleko težim bolestima i uskratila im medicinsku pomoć pa su brojni umrli (da sam se ja recimo razbolio u ožujku i travnju, vjerojatno mi se liječnik nebi ni javio, a ako bi se i javio rekao bi mi da ostanem doma), i osim što je lockdown rezultirao ekonomskom krizom koja će također utjecati na zdravlje ljudi, također je imala i efekta na psihičko zdravlje mnogih. 9 tjedana sam bio zatvoren u sloveniji, nisam mogao kamo, samo kuća-dućan-posao. tek kad sam se vratio u hr osjetio sam koliko me je to mentalno razjebalo, i sad mi slovenci opet ne daju da odem preko granice jer hr na crvenoj listi. katastrofa.

Ne znam kaj da ti velim na ovo. Suseda se već dugo bori sa rakom i uz izuzetak onih mjesec dana lockdowna i ona i svatko koga znam su primili medicinsku pomoć kad god je to zatrebalo.
Da se razumijemo:
-Sustav je i dalje truo i smrdi.
- Liste čekanja su umobolne
-Stožer je ispolitizirana kurčina koja je izgubila legitimitet još valjda mjesec dana prije izbora.
- Sasvim je nebitno da li je virus nastao prirodnim ili umjetnim putem. Prisutan je a nalaženje krivca ne mijenja puno na stvari

quote:
Bolje živjeti 1 dan kao lav nego sto godina kao ovca

To svakako

Bok, kako si.
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 06/09/2020 : 17:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message
quote:
Originally posted by DODSFERD

Testove za Covid-19 države uvozile još 2017. godine, a glupe ovce neka vjeruju da je virus nastao prirodnim putem.

https://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2017/tradeflow/Imports/partner/WLD/nomen/h5/product/300215

Što se ti sad izčuđavaš ko žaba glisti ?
Pa ako pišeš o nečem trebaš barem imati elementarna znanja a ne lupetati.
Koronavirus nije ništa novo - postoji već dugi niz godina u raznim inačicama SARS, MERS i sl.
Testovi s obzirom da je isti genom postoje već 10 godina pa tako nije ništa čudno ako su se nabavljali 2017.g.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 06/09/2020 : 17:31:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
pa to onda stvarno ide u prilog onim "nevjerovatnim teorijama zavjere" koje govore da je korona među nama već jako dugo vremena, ali da je netko tek sada od toga, zbog tko zna kojih interesa (?), odlučio napraviti veliku stvar, dramu, paniku i sl...
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 06/09/2020 : 17:58:39  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

pa to onda stvarno ide u prilog onim "nevjerovatnim teorijama zavjere" koje govore da je korona među nama već jako dugo vremena, ali da je netko tek sada od toga, zbog tko zna kojih interesa (?), odlučio napraviti veliku stvar, dramu, paniku i sl...

Ako je vjerovati struci koronavirus "je među nama jako dugo" ali ne u ovoj inačici koja je prouzrokovala u svijetu ovo čemu smo sada svjedoci.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/09/2020 : 18:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Niti jedan koronavirus poznat od ranije nema oznaku Covid-19 (Coronavirus disease 2019), a oni su 2017. uvozili testove pod tom oznakom.
Ime Covid-19 se koristi od 11.02.2020. a ne 2017. ili neke ranije godine, tako da ovo mora biti sumnjivo u najmanju ruku.

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4757 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 06/09/2020 : 18:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by Cromwell

Država nema pravo zabranjivati rad ali u slučaju da se negdje utvrdi prisutnost virusa naravno da ima. To je kao da kažeš da sanitarna inspekcija nema pravo oduzeti pravo na rad ugostiteljskom objektu u kojem su ljudi zbog nehigijenskih uvjeta
pobrali primjerice salmonelu.

Upravo o ovome govorim. Naravno da nema pravo. Tebi treba zaštita države da te zaštiti od, primjerice, odlaska u mcdonalds koji ima daleko gore higijenske uvjete od restorana s pet zvijezdica ili si sposoban sam donijeti odluku da tamo nećeš jesti? Ista stvar je s coronom. Ja nisam partijaner i nemam volje u ovo vrijme ići u klubove, ali tko sam ja da ikome branim da idu na vlastitu odgovornost i pozivam se na zatvaranje istih? Svačije zdravlje je njegova vlastita odgovornost i država se tu nema pravo miješati jer njezina intervencija postiže suprotne efekte. upravo ovakav način razmišljanja je glavni razlog zašto je Hrvatska među najgorima u europi i svijetu po ekonomskim slobodoma.

quote:

Osim toga, ako izuzmemo početak cijele situacije - je li netko zaista kažnjen zbog nepridržavanja mjera. Koliko vidim mjere se ne poštuju na svim stranama, dovoljno je pogledat prosvjed jučer, šetače po rivama, ekipa se masovno hvali da ne nose maske ni tamo gdje bi barem zbog poštovanja drugih to trebala biti elementarna pristojnost.
Da su se greške radile i da su ljudi ostali bez posla zbog možda pretjeranih mjera je točno. Ali upravo je sada dobro vrijeme da se vidi koliko bi ljudi ozbiljno shvatili situaciju da toga nije bilo.

Maske niti štite, niti spriječavaju zarazu. Što mi ovdje pokušavamo napraviti, zaštiti zdravlje ili naučiti ljude lijepom ponašanju? I da, normlano da policija neće kazniti svakog pojedinca koji ne nosi masku, jer bi to bio apsolutni teror u rangu gestapa, koji bi rezultirao žešćim revoltom, ali zato ih ne sprječava zatvarati ugostiteljske objekte zbog istih razloga
https://www.facebook.com/watch/?v=302892260928727

quote:

Nismo mi skandinavci da nam je u kulturi držati tjelesnu distancu i dobre higijenske navike. Nama treba straha, svejedno da li sustavno ili namjerno

Nemam komentara na ovu izjavu.
Vidio sam kako se Šveđani na početku corona outbreaka pridržavaju mjera po kafićima i bez maski na licu.

https://www.businessinsider.com/photos-life-in-sweden-europe-lockdown-coronavirus-2020-4#the-country-has-closed-high-schools-and-universities-banned-public-gatherings-of-50-or-more-people-restricted-visitors-to-nursing-homes-and-urged-at-risk-people-to-self-isolate-at-home-but-swedes-are-otherwise-free-to-go-about-their-routines-while-observing-social-distancing-2

quote:

Od početka turističke sezone se upravo to i radi. Većina antikoronaša nastupa kao da je na snazi lockdown. Ok taj bunt se može pripisati protestnom bijesu zbog prvog lockdowna i to mogu razumjeti, ali da je to dovelo do toga da se izfantazirala masovna zavjera i počelo napadati medicinare je van svake pameti.

Nitko ne napada medicinare, već stožer, a odnedavno i lokalne šerife, koji na licu mjesta kreiraju zakone što s smije, a što ne smije raditi. evo ti primejr iz požeško-slavonske županije, zbog toga ljudi prosvjeduju
https://www.telegram.hr/zivot/pozesko-slavonska-zupanija-postala-je-novo-zariste-korone-pa-uvode-nove-restrikcije-evo-detalja/

quote:

Dežurni dušobrižnici ne stignu sve jer se prvo moraju obraniti od negiranja znanstvenih činjenica i suludih napada na struku.

I opet, kakve veze politika i različite zabrane imaju sa medicinskom strukom koja je još na početku godine govorila da nema razloga paničnom strahu od koronavirusa?

quote:

Ne znam kaj da ti velim na ovo. Suseda se već dugo bori sa rakom i uz izuzetak onih mjesec dana lockdowna i ona i svatko koga znam su primili medicinsku pomoć kad god je to zatrebalo.

Tvoja suseda i poznanici možda da, ali ovi nisu imali toliko sreće. ima još primjera, ne da mi se sve guglat.
https://www.sibenik.in/zupanija/potresno-pismo-iz-jezera-moj-otac-je-prva-zrtva-ovog-zacaranog-kruga-medicinska-pomoc-u-potpunosti-je-zakazala/121143.html#

https://www.sibenik.in/zupanija/vapaj-iz-betine-hitna-pomoc-nam-ne-dolazi-trudnice-ne-primaju-u-sibensku-bolnicu/121109.html#

https://ploce.com.hr/crna-kronika/rogotin-covjek-umirao-na-kucnom-pragu-nitko-nije-izasao-na-intervenciju/

Go kneel and weep
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/09/2020 : 18:32:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Na WHO stranici je još razjašnjeno da se virus u stvari zove SARS-CoV-2 (severe acute respiratory syndrome coronavirus 2), a Covid-19 je bolest koju taj virus izaziva.
Postavlja se pitanje kako netko može uvoziti testove za bolest koja još ne postoji, bez obzira što je ta vrsta virusa već dugo među populacijom.

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 06/09/2020 : 18:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Originally posted by logo111

quote:
Originally posted by DODSFERD

Što se ti sad izčuđavaš ko žaba glisti ?
Pa ako pišeš o nečem trebaš barem imati elementarna znanja a ne lupetati.
Koronavirus nije ništa novo - postoji već dugi niz godina u raznim inačicama SARS, MERS i sl.
Testovi s obzirom da je isti genom postoje već 10 godina pa tako nije ništa čudno ako su se nabavljali 2017.g.

Piše COVID-19 test kit a ne koronavirus test kit. Bolest COVID-19 je oficijelno definisana tek u decembru 2019, prije nije postojala.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.64 seconds. Snitz Forums 2000