Author |
Topic  |
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 29/09/2020 : 23:44:03
|
Btw. znam za dosta ljudi koji rade ujutro, ali ipak ne žele propustiti ovo. Moja prognoza je da će biti dosadnije nego ljudi očekuju. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 29/09/2020 : 23:47:50
|
Ne mogu izdržati, već sad mi se sklapaju oči.
Ako Biden bude cijelo vrijeme priseban i ne bude se gubio to će za njega biti najveće dostignuće, a Trump je Trump, od njega uvijek možeš očekivati šou. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 29/09/2020 : 23:50:52
|
Zato sam ja spavao dobar dio večeri. Da, Biden treba samo probati ne raditi veće gafove i ova debata ga neće okrznuti. Mene zanima koja će biti strategija Trumpovog tima (ako ju je on uopće u stanju slušati), ići na nož ili izgledati "presidential"? Oboje ima svojih prednosti i mana. |
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 29/09/2020 : 23:54:12
|
quote: Originally posted by solar
Za Trumpa je "nož" jedina opcija, ne može on drugačije!
Mislim da je ta strategija bila dobra za GOP predizobre i za omraženu Hillary. Sumnjam da je jednako dobra za Bidena. |
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 29/09/2020 : 23:54:49
|
quote: Zato sam ja spavao dobar dio večeri.
Ti si se spremio ko ja za utakmice Barcelone 2015. godine!
Gledao sam Hillary-Trump debate uživo (ne sjećam se baš je li sve tri) ali ovu stvarno ne mogu. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 29/09/2020 : 23:57:21
|
Mislim da sam tokom demokratskih predizbora uživo gledao sve debate osim prvih 2, dakle negdje 9 komada. Isto neke debate iz predizbora '16, ali nisam siguran jesam li gledao Trump - Hillary uživo. |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
Posted - 30/09/2020 : 11:28:00
|
DTu ovo odgovara, cini mi se. Taj nivo rasprave - ako se to uopce moze tako nazvati - vise odgovara njegovim glasacima i vise ce ih mobilizirati na izlazak. Nisam gledao sve, samo dijelove.
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8226 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 30/09/2020 : 12:14:50
|
ne bih baš rekao da mu ovo odgovara pa cijela njegova kampanja je usmjerena na to da je joe dementni starac koji bi samo spavao i dane provodi u svom podrumu a ispada da to ipak nije tako ja bih rekao da je biden manje izgubio, jer ne vjerujem da itko tu može nešto dobiti u ovakvom razgovoru ovo je dno dna od rasprave i zbilja treba biti mazohist za to gledat s jedne strane američki kerum, malo manje vulgaran i manje inteligentan, a s druge strane američki ne znam tko - tintone pomoz nać paralelu :) |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 30/09/2020 : 12:42:49
|
quote: Originally posted by ken2
ne bih baš rekao da mu ovo odgovara pa cijela njegova kampanja je usmjerena na to da je joe dementni starac koji bi samo spavao i dane provodi u svom podrumu a ispada da to ipak nije tako ja bih rekao da je biden manje izgubio, jer ne vjerujem da itko tu može nešto dobiti u ovakvom razgovoru ovo je dno dna od rasprave i zbilja treba biti mazohist za to gledat s jedne strane američki kerum, malo manje vulgaran i manje inteligentan, a s druge strane američki ne znam tko - tintone pomoz nać paralelu :)
Kako naći paralelu u hrvatskoj politici kada je Bidenova politička karijera duplo duža od hrvatske državnosti? |
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8226 Posts
Posted - 30/09/2020 : 12:50:55
|
pa probaj lakše ćeš ti, nego ja ja sam ipak stariji od hrvatske državnosti i od političke karijere joe bidena ili ipak nisam |
 |
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Posted - 30/09/2020 : 13:25:36
|
Meni se cini da se nivo "diskusije" spustio na razinu koju DP koristi, od koje profitira i koju njegovi biraci cijene i prepoznaju.
Mislim da u takvom tonu JB ne moze profitirati. Jedino ako uspije isprovicirati toliko da u iducim raspravama DT izgubi kontrolu, predje sve granice i sam sebe ukopa. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 30/09/2020 : 14:19:47
|
pa probaj lakše ćeš ti, nego ja ja sam ipak stariji od hrvatske državnosti i od političke karijere joe bidena ili ipak nisam
Možda Stipe Mesić. Ali onda je Tuđman Obama, Granić Trump, a Sanders Budiša. I paralela se počinje polako raspadati... |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 30/09/2020 : 14:21:47
|
quote: Originally posted by surfer
Meni se cini da se nivo "diskusije" spustio na razinu koju DP koristi, od koje profitira i koju njegovi biraci cijene i prepoznaju.
Mislim da u takvom tonu JB ne moze profitirati. Jedino ako uspije isprovicirati toliko da u iducim raspravama DT izgubi kontrolu, predje sve granice i sam sebe ukopa.
Trump je htio da se Biden raspadne tokom debate i nije uspio. Njegova baza je ionako dovoljno čvrsta, a neodlučne sigurno nije dobio divljačkim nastupom. |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 30/09/2020 : 14:43:53
|
Nešto sam zaboravio. Kucamo na vrata zaboravljenih asova:
odabirom joa bidena, s gomilom prtljage, godinama koje ga pritišću i možda će ga sustići na sučeljavanjima....
quote: Originally posted by andjusticeforall
Trumpara će ga pojesti ako mu ovaj smušenjak izađe na megdan...
|
|
 |
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Posted - 30/09/2020 : 14:46:30
|
Tu sad mozes i zamijeniti imena i isto ce biti istina.
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by surfer
Mislim da u takvom tonu JB ne moze profitirati. Jedino ako uspije isprovicirati toliko da u iducim raspravama DT izgubi kontrolu, predje sve granice i sam sebe ukopa.
Trump je htio da se Biden raspadne tokom debate i nije uspio. Njegova baza je ionako dovoljno čvrsta, a neodlučne sigurno nije dobio divljačkim nastupom.
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 30/09/2020 : 14:54:11
|
Ali Biden je taj koji vodi u anketama. Njemu je x dobar ishod, Trumpu nije.
S tim da ne mislim da je Bidenova taktika bila da se Trump raspadne jer je to nemoguće. I ne mislim da njegova baza ima čvrstinu Trumpove, ali je zato šira. |
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 30/09/2020 : 15:01:07
|
Baš idem pogledati debatu, ali već po komentarima vidim da je to bilo natjecanje u nadglašavanju.
quote: Ali Biden je taj koji vodi u anketama.
Da, Trumpu bi trebala još veća greška u anketiranju (i to u njegovu korist) nego 2016. godine kad je bila 3% i zato su se svi iznenadili kad je pobijedio. Ove godine greška u njegovu korist bi trebala biti najmanje 4% da bi pobijedio, a čisto sumnjam da su ankete sada baš toliko pogrešne. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8226 Posts
Posted - 30/09/2020 : 15:23:46
|
trump ne može ni priječi granicu, jer je odavno prešao sve moguće granice, niti se može raspasti, a da to utječe na njegove pristaše kao što je sam rekao, može hodat po cesti i ubijat ljude, i opet neće izgubiti svoje glasače on može samo dodatno motivirati protivničku stranu više nego što to može biden svojim nastupima ovo će biti (u boljem scenariju) glasanje protiv, a ne za ili slabiji odaziv i pobjeda trumpa - uz barem 3-4 milijuna glasova manje ukupno - što mi se čini vrlo vjerojatno |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 30/09/2020 : 15:30:03
|
Fun fact: ken2 je 2012. samouvjereno predviđao da će Romney dobiti više glasova od Obame.
 |
|
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 30/09/2020 : 17:20:36
|
Koliko se sjećam, Hilari je vodila u svim anketama 2016. Šta je sa glasačima koji jedno tvrde u anketama, da ne bi bili obilježeni kao rasisti, homofobi, seksisti itd., a onda na glasanju zaokruže Trampa? Nije da naročito pratim, čisto me zanima mišljenje ovih koji su upućeni... |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 30/09/2020 : 17:44:30
|
quote: Originally posted by swamp thing
Koliko se sjećam, Hilari je vodila u svim anketama 2016. Šta je sa glasačima koji jedno tvrde u anketama, da ne bi bili obilježeni kao rasisti, homofobi, seksisti itd., a onda na glasanju zaokruže Trampa? Nije da naročito pratim, čisto me zanima mišljenje ovih koji su upućeni...
Hilarryno vodstvo je bilo daleko manje stabilno od Bidenovog, daleko od roga da je vodila u svim anketama. Potpuno su neusporedive situacije. Također, nacionalne ankete su bile poprilično točne, unutar statističke greške. Ako postoji faktor "shy Trump votera", sumnjam da je dovoljno velik da nadoknadi velikovu Bidenovu prednost u anketama.
P.S. Kada bi sve demografske skupine ove godine u istom postotku izašle na izbore kao '16 i u istom omjeru podržale Trumpa kao tada, a Bidena kao Hillary, Biden bi pobijedio. I to poprilično uvjerljivo. https://cookpolitical.com/swingometer |
|
 |
|
Topic  |
|