forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 01/10/2020 : 11:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by BeaGea

Tiče se jer širiš bolest drugima (kako to nikako da shvatite).
Zatvori se u svojoj "pečini" i radi što hoćeš, ali kad dolaziš u civilizaciju ponašaj se civilizirano.

ti si presmiješan lik. a i predrzak. ako su ljudi poput tebe, tintona, nagora, lwooda, stripofila i sličnih koronaša u ovom topiku primjeri (aktualne) civilizacije, onda ja biram špiljskog čovjeka.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47364 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/10/2020 : 12:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Manje plača,da se mene pita šetali bi vi s gas maskama a ne ovim tanga krpicama. A uvea bi i javno vješanje. tako da ne prizivajte vraga,šta bi se reklo i pamet u čmar.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3889 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 01/10/2020 : 12:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by corto33

quote:

Naravno da ljudi ne šire bolest samu, ljudi šire viruse a oni uzrokuju bolest. Naravno da bolest, kao posljedica virusa, dolazi iznutra.

Virusi su svuda oko nas, u zraku, u vodi, u zemlji, ne šire se samo iz čovjeka na čovjeka.
Virusi ne uzrukuju bolest, virusi nisu živi organizmi, da se repliciraju trebaju mehanizam tvojih ćelija.
Ako imaš oslabljen imunski sistem, dobićeš neku bolest a ne jer si pokupio neki virus.

Majko moja, pa jel moguće da ovo piše odrasla osoba!?

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 01/10/2020 : 12:51:19  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:

quote:

quote:

Naravno da ljudi ne šire bolest samu, ljudi šire viruse a oni uzrokuju bolest. Naravno da bolest, kao posljedica virusa, dolazi iznutra.

Virusi su svuda oko nas, u zraku, u vodi, u zemlji, ne šire se samo iz čovjeka na čovjeka.
Virusi ne uzrukuju bolest, virusi nisu živi organizmi, da se repliciraju trebaju mehanizam tvojih ćelija.
Ako imaš oslabljen imunski sistem, dobićeš neku bolest a ne jer si pokupio neki virus.

Hajde objasni onda kako velika većina ljudi, koji su bili pozitivni na PCR testu, nije imalo nikakvih simptoma i bolesti ako virus uzrukuje bolest.

Ili zašto u populaciji zdravih ljudi ima 5% HIV pozitivnih, koji žive sa time bez problema. Zašto kod puno AIDS pacijenata nikada ne pronadju HIV virus.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3889 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 01/10/2020 : 13:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Nisam stručnjak i ne ulazim u detalje, ali virusi su uzročnici bolesti. Detalje i simptome ostavljam struci da ih analizira. Covid-19 je nova bolest koju uzrokuje virus sars-cov..., a kad imaš nešto novo onda treba vremena da se prouči kako bi se dobile potrebne informacije u svrhu rješavanja problema.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/10/2020 : 13:24:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Hajde objasni onda kako velika većina ljudi, koji su bili pozitivni na PCR testu, nije imalo nikakvih simptoma i bolesti ako virus uzrukuje bolest.

Ako pušenje uzrokuje rak, kako je moguće da toliko pušača nikada ne dobije rak?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 01/10/2020 : 13:24:34  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:

Nisam stručnjak i ne ulazim u detalje, ali virusi su uzročnici bolesti. Detalje i simptome ostavljam struci da ih analizira. Covid-19 je nova bolest koju uzrokuje virus sars-cov..., a kad imaš nešto novo onda treba vremena da se prouči kako bi se dobile potrebne informacije u svrhu rješavanja problema.

Pa eto ništa ne znaš i oslanjaš se na druge da razmišljaju umjesto tebe. A trubiš iste stvari što se čuju i u medijima a ne što kažu neovisni stručnjaci.
Nisu koronavirusi ništa novo, i ovaj novi je vrlo sličan Sars-Cov iz 2003. godine, samo je propaganda naučila puno iz svojih tadašnjih grešaka.

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 01/10/2020 : 13:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Originally posted by tinton
Ako pušenje uzrokuje rak, kako je moguće da toliko pušača nikada ne dobije rak?

Ovo je vrlo pojednostavljeno napisano i nema baš veze sa time što sam ja napisao. Nije pušenje jedinstveni uzrok za rak.
Moglo bi se reći, da je lančano pušenje veliki rizik faktor za rak.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3889 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 01/10/2020 : 13:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:

quote:

Pa eto ništa ne znaš i oslanjaš se na druge da razmišljaju umjesto tebe. A trubiš iste stvari što se čuju i u medijima a ne što kažu neovisni stručnjaci.
Nisu koronavirusi ništa novo, i ovaj novi je vrlo sličan Sars-Cov iz 2003. godine, samo je propaganda naučila puno iz svojih tadašnjih grešaka.

Na temelju kojih premisa si došao do ove konkluzije?

P.S. Nemoj ignorirati pitanje vec mi argumentirano odgovori, ako si u stanju!

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 01/10/2020 : 14:18:33  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
quote:

quote:

Naravno, osloniću se na to da epidemiolog razmišlja umjesto mene po pitanju epidemije. Nešto kontam da on ipak o tome zna mrvicu više nego ja.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 01/10/2020 : 14:22:58  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
P.S. Nemoj ignorirati pitanje vec mi argumentirano odgovori, ako si u stanju!

Koje pitanje?

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3889 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 01/10/2020 : 14:26:46  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Pa ono koje piše iznad ovog što citiraš.

Na temelju kojih premisa si došao do konkluzije da ja ništa ne znam?

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 01/10/2020 : 14:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Originally posted by swamp thing
Naravno, osloniću se na to da epidemiolog razmišlja umjesto mene po pitanju epidemije. Nešto kontam da on ipak o tome zna mrvicu više nego ja.

Epidemiolog ne bi trebao biti glavni u situaciji kada nema epidemije.
Ako su osnovne predpostavke o smrtonosnosti tog virusa bili pogrešne, epidemiolog će sve to samo potencirati i napraviti više štete nego koristi. A i nije da na ovim prostorima ima nekih epidemiologa, koji su stekli iskustvo na mnogim prijašnjim epidemijama.

Pogledaj samo Fergusona u Engleskoj, koji je u prošlosti pogrešio u predvidanjima svih 'epidemija' u kojima je imao glavnu riječ a opet su ga stavili kao glavnog stručnjaka i na osnovu njegovih izračuna uvjeli lockdown.

A i zamisli tamo nekog jadnog epidemiologa, koji samo ćeka, da se negdje pojavi samo tračak nećega što izgleda kao epidemija. Odmah će da iskoristi priliku da se pravi važan.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/10/2020 : 14:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Ne znam zašto, ali imao sam potrebu da ovo citiram.
quote:

A i zamisli tamo nekog jadnog epidemiologa, koji samo ćeka, da se negdje pojavi samo tračak nećega što izgleda kao epidemija. Odmah će da iskoristi priliku da se pravi važan.

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 01/10/2020 : 14:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:

Medju ostalom na temelju toga jer si napisao da ljudi bez maske ŠIRE BOLEST drugim ljudima.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3889 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 01/10/2020 : 14:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:

quote:

Medju ostalom na temelju toga jer si napisao da ljudi bez maske ŠIRE BOLEST drugim ljudima.

Šire i oni s maskom (samo u manjoj mjeri), a gdje nece oni bez maske.

Znači ja napišem da ljudi šire viruse i ti meni veliš da nemam pojma. Fantastično!

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 01/10/2020 : 14:46:43  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:

quote:

quote:

Znači ja napišem da ljudi šire viruse i ti meni veliš da nemam pojma. Fantastično!

Nisi napisao, da šire viruse, nego da ŠIRE BOLEST, nije to ista stvar.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3889 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 01/10/2020 : 14:53:43  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
S obzirom da su virusi uzročnici bolesti onda se u slobodnom razgovoru može koristiti i ovakva sintagma rečenice. Iako sam tehnički u krivu, mislim da je svima jasno da sam mislio na viruse koje širimo drugima, a virusi onda dovode do bolesti.

I samo na osnovu toga, svaka čast. Ti si genije!

Čudo jedno kakvih genijalaca ovdje ima. Samo i dalje mi nije jasno kako to da ne čitamo neke znastvene radove i slična djela tih forumaša genijalaca. Nitko ih ne poziva u javnim prostor da čujemo njihova razmišljanja. Ili sa samo dobro skrivaju pa nismo ni svijesni da upravo njihova djela i riječi su ono što čitamo i slušamo u javnom prostoru.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 01/10/2020 15:03:36
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/10/2020 : 14:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Ja sam jednom rekao da čitam Andrića, a u biti sam čitao knjigu koju je napisao Ivo Andrić.
Kakva neznalica!

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 01/10/2020 : 14:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
Nisu naš problem virusi, problem je što se ponašamo kao da smo mi u centru života na Zemlji i zagadjivenjem okoline doprinosimo i tome, da se (respiratorne) bolesti lakše i više šire.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3889 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 01/10/2020 : 15:02:29  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Ja sam jednom rekao da čitam Andrića, a u biti sam čitao knjigu koju je napisao Ivo Andrić.
Kakva neznalica!

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 01/10/2020 : 15:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:

quote:

quote:

Izvrtanje izjava i pisanje neistina ti jako dobro ide, tako da već polako sumnjam kako si trol koji se prijavio na ovaj forum (vidi vraga, baš za vrijeme lockdowna) samo kako bi širio medijsku propagandu o nekakvom opasnom virusu.
Ako se nošenjem maski ljudi mogu zaraziti (što pokazuju podaci o povećanom broju slučajeva u mnogim zemljama) onda kakvog smisla ima njihovo forsiranje. Kao da igra ikakvu ulogu hoće li se određen broj ljudi zaraziti kroz tjedan, 10 ili više dana, njih to svejedno čeka zbog sjebanog imuniteta i odgađanjem neće ništa dobiti.
Sve mi se čini kaku su najveći zagovornici mjera upravo ljudi koji spadaju u rizičnu skupinu i sada strahuju za svoje licemjerne, pohlepne i smrdljive guzice.
Ovi prostori su poznati po tome da ljudi ne vode brigu o sebi, koliko samo u mojem malom okruženju ima debelih krmaka koji su se zapustili, a kako je tek u gradovima.
I sada bih ja zbog takvih trebao živjeti pod mjerama, ma ne pada mi na pamet. Nitko od nas nije 100 % zdrav, to nisu čak ni djeca, ali nekakvo osnovno zdravlje i briga o sebi su dovoljni da se čovjek izbori s ovakvih prehladama. Onaj tko to nije u stanju neka umre ako već mora (tu mislim i na sebe) umjesto da zajebava druge u svojem okruženju.
Ovo nema nikakve veze s nedostatkom empatije, svijet je oduvijek funkcionirao na način da najslabiji podliježu a oni jači opstaju, ne vidim razloga zašto bi sada bilo drugačije. U stvari, već je duže vrijeme vidljivo da se ovo radi zbog nekih drugih ciljeva a ne brige o zdravlju običnog čovjeka, ali naravno da amebe to nisu u stanju vidjeti.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3889 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 01/10/2020 : 15:53:32  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Što cemo s okladom? Ništa ne odgovaraš :)

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 01/10/2020 : 15:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:

S obzirom da su virusi uzročnici bolesti onda se u slobodnom razgovoru može koristiti i ovakva sintagma rečenice. Iako sam tehnički u krivu, mislim da je svima jasno da sam mislio na viruse koje širimo drugima, a virusi onda dovode do bolesti.

I samo na osnovu toga, svaka čast. Ti si genije!

Čudo jedno kakvih genijalaca ovdje ima. Samo i dalje mi nije jasno kako to da ne čitamo neke znastvene radove i slična djela tih forumaša genijalaca. Nitko ih ne poziva u javnim prostor da čujemo njihova razmišljanja. Ili sa samo dobro skrivaju pa nismo ni svijesni da upravo njihova djela i riječi su ono što čitamo i slušamo u javnom prostoru.

Još jedna licemjerna izjava, kao što se i moglo očekivati od tebe. Ne treba nas nitko pozivati u medije kad ima dokazanih stručnjaka koji su mjerodavniji. Ali, problem je što oni govore malo drugačije od ove nametnute propagande i ne pozivaju ih u mainstream medije jer će nekome zasmetati ono što pričaju.
Baš si naivan do bola kada misliš da se mediji ne kontroliraju, tamo ne možeš pričati ono što hoćeš već samo ono što smije izaći u javnost.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3889 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 01/10/2020 : 15:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by DODSFERD

Izvrtanje izjava i pisanje neistina ti jako dobro ide, tako da već polako sumnjam kako si trol koji se prijavio na ovaj forum (vidi vraga, baš za vrijeme lockdowna) samo kako bi širio medijsku propagandu o nekakvom opasnom virusu.

Teorija zavjere nikad dosta.

@tinton
Što ti misliš o ovoj teoriji ;)

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To: