Author |
Topic |
|
verab
Senior Member
Croatia
2745 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 06/10/2020 : 09:29:01
|
... i četvrata knjiga iz VBZ-ove edicije Na margini
Pssst
Hanna provodi svako ljeto na moru kod ujaka s rođakinjama Siv, koja je njezinih godina, i nešto starijom Mette. No, Siv se promijenila od prošle godine. Više je ne zanima brojenje rakova ili kukaca koje uhvate, već su joj interesantnije dogodovštine njezine velike sestre Mette: dečki, izlasci i zabave. Hanna je još uvijek zaigrana i nije vična suptilnom umijeću čuvanja adolescentskih tajni. Ali ovo ljeto mijenja sve…
„Pssst“ je grafički roman nagrađivane norveške ilustratorice Magnhild Winsnes koji je osvojio gotove sve važne norveške nagrade za knjige za djecu i mlade. Ocrtavajući različita Hannina iskustva i ljetne dogodovštine, autorica s puno humora, ali i ozbiljnosti, prikazuje Hannin proces odrastanja, ono krhko i nesigurno vrijeme između djetinjstva i puberteta te sve burne emocije koje ga prate. U knjizi je malo teksta i ona pripovijeda priču ilustracijama. Na taj se način mladi čitatelji usredotočuju na vizualni aspekt, a prekrasne ilustracije pružaju im mnogo mogućnosti za interpretaciju. Oni sami otkrivaju detalje, promjene osjećaja likova, donose zaključke te grade svoje rukavce priče. Nježne, pastelne ilustracije kao da nam donose miris ljeta i pozivaju mlade da uživaju u prirodi i svemu što nas okružuje, a u onih starijih bude sjećanja na ljeta iz djetinjstva i prve ljubavi.
NAGRADA MINISTARSTVA KULTURE KRALJEVINE NORVEŠKE 2017.
NAGRADA NORVEŠKIH KRITIČARA ZA NAJBOLJU KNJIGU ZA DJECU I MLADE 2017.
NAGRADA NORVEŠKIH PISACA ZA NAJBOLJU PRVU DJEČJU KNJIGU 2017.
NAGRADA DRUŠTVA NORVEŠKIH DIZAJNERA ZA NAJBOLJE ILUSTRIRANU DJEČJU KNJIGU 2018.
Tvrdi uvez Format: 20-23 Broj stranica: 372
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26824 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47165 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/10/2020 : 17:43:36
|
quote: Originally posted by jaki
Jebate,di je ivanl? Kupujem,uzima se,to!Imam ali ću duplirati.... A sad već od jutra ništa?
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2745 Posts
Posted - 06/10/2020 : 18:11:34
|
quote: Originally posted by lwood
Jebate,di je ivanl? Kupujem,uzima se,to!Imam ali ću duplirati.... A sad već od jutra ništa?
zar je taj lik još na forumu? čudno.
ajde, nečemo s oftopičarenjem. nek' se djete igra na drugom mjestu. ovo neka ostane za predstavljane izdanja.
Mali likovni uvid u unutrašnjost ove emotivne priče o povratku u vrijeme kada djetinjstvo ustupa mjesto adolescenciji.
|
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2745 Posts
Posted - 06/10/2020 : 18:19:05
|
quote: Originally posted by alaniusfordius
Da li ce se prodavati i u Srbiji?
Nadam se da hoće. Ako se u Srbiji prodaju VBZ-ova izdanja nema razloga da se ovo preskoči.
Bilo bi lijepo da je izdavač prisutan na forumu pa da čitamo informacije iz prve ruke.
|
Edited by - verab on 06/10/2020 18:20:01 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/10/2020 : 18:21:11
|
Pa imas moj broj, sta ne pitas osobno, ako ti je stalo i zanima te, nego pises na javnom servisu. Sto to govori o tebi... Nesto kao o ovom propalom 'umjetniku'... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 06/10/2020 : 19:01:35
|
quote: Originally posted by lwood
Lovre, dragi... Ne triba se cudit, cerit. Tot smo. Ca god triba, priporucamo se... Vazet cemo duplo, toduplo, ca god triba. Nemoj se libit. Vavik cemo pripomoc. Nasi smo. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3502 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 06/10/2020 : 19:19:27
|
|
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7311 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 06/10/2020 : 20:53:04
|
Propustija san ovo na CRŠ-u, a bilo mi je žaj. Tad je vjerojatno bija na popustu. Zato ga sad kupih u Hoću knjigu. Izdanje je predivno, a tematika zanima i mene i suprugu, pa san ovo provuka pod "ovo san tebi kupija, draga". :P |
And like that... he's gone. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26824 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 06/10/2020 : 20:55:23
|
quote: Originally posted by ivanl
Pa imas moj broj, sta ne pitas osobno, ako ti je stalo i zanima te, nego pises na javnom servisu. Sto to govori o tebi... Nesto kao o ovom propalom 'umjetniku'...
Ti si cijepljen protiv šale? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 06/10/2020 : 21:19:51
|
quote: Originally posted by ivanl
Pa imas moj broj, sta ne pitas osobno, ako ti je stalo i zanima te, nego pises na javnom servisu. Sto to govori o tebi... Nesto kao o ovom propalom 'umjetniku'...
Ti si cijepljen protiv šale?
Ponekad samo. Svakog sestotog 'ponedijeljka u tijednu'. Al' ne ko' Branimir i Igor. Fire in the hole! |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25299 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 03/03/2021 : 18:49:20
|
Crtež je dopadljiv, ali su table siromašne, a priča je ona klasična o odrastanju, no također tanka. Sve skupa je dosta rastegnuto i dogodi se jako malo toga na jako puno stranica, što mi i ne bi smetalo da je autorica uspjela dočarati atmosferu dugog toplog ljeta koje omamljuje i zove na ljenčarenje i uvukla me unutra. Nažalost ništa od toga.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
|
Topic |
|