forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 11/10/2020 : 17:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Funkcionalna pismenost je teško dostižan ideal na ovom forumu, ali da još jednom ponovimo gradivo:

Kao prvo, iz mog zadnjeg posta: "mjere (su) pretjerane, glupe i krivo usmjerene". Kao drugo, iz mog prvog posta (29.2.): "Ahem,... najjednostavnije i najbolje rješenje je što prije dobiti i preboljeti tu virozu"

Onda za Dodsferda, cijeli kontekst:
"Ali osnovno pitanje ostaje isto, kako stiči do tih 50, 60, 70% imunih, uz što manje žrtava, ali i ostale štete. Kakve god mjere da se prihvate, moraju se odnositi na cijelu populaciju, i u principu u ustavnim demokracijama takve odluke donosi vlada koju izabere večina birača, i bar u teoriji, za dobrobit svih građana. Ova zadnja rečenica je naravno daleko od naše realnosti, ali trenutno nekog boljeg sustava nemamo (uz dužno poštovanje do američke raspuštenosti i kineske črvste ruke)." To svakako možeš shvatiti kao demagogiju, ali OK, predloži alternativu- diktatura, suverene građane, lutriju,...
I za razliku od pizdenja i mutibarenja, za promjenu bi bilo interesantno čuti i nekakav, bar približno argumentiran prijedlog šta napraviti. Čak i radikalan "Penziče na Goli otok" je boji od palamuđenja tipa "da ne govorim o tome koliko ljudi je uništeno financijski i psihički". Pa onda ne govori.

A za kikya i njegovo izvlačenje na "kompleksnost" - stvar se svodi na jednostavno pitanje, koje mi u posljednjih, 10 i više postova, nitko nije odgovorio- koliki broj mrtvih (i kojeg dijela populacije) je dovoljan, da se uvedu ili ne uvedu mjere.

Oko jedne od relevantnijih stvari se sa groficom varga slažemo "I ja bih kao ti, da nas više krenu testirati na to jesmo li ga prebolili. Da vidimo koliko smo blizu imunitetu krda.", a svi vi, gooogle akedemici, proučite, kakava je razlika između testova za infekciju i imunost (hint: imate poučan link na jednom od mojih prošlih postova).

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 11/10/2020 : 17:30:22  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by Dermentor

quote:
Originally posted by BeaGea

Nijedna mjera nije dala rezultate?
Pogledaj situaciju prije obaveze nosenja maski i nakon obaveze, u Italiji!

Jasno mi je da ces i ovo negirati usprkos golim cinjenicama, ali neka se nade.

Da a pogledaj Španjolsku koja već mjesecima ima obavezne maske a negdje i na otvorenom pa im brojke skaču u nebesa.

A zašto povećani broj testova nosi veći broj pozitivnih pogotovo u ovo doba godine? Dio odgovora sa stranica proizvođača testa:

https://www.creative-diagnostics.com/sars-cov-2-coronavirus-multiplex-rt-qpcr-kit-277854-457.htm#.X0YPxHtLwRc.facebook

Kome se ne da čitati:

Specificity
non-specific interference of Influenza A Virus (H1N1), Influenza B Virus (Yamagata), Respiratory Syncytial Virus (type B),
Respiratory Adenovirus (type 3, type 7), Parainfluenza Virus (type 2), Mycoplasma Pneumoniae, Chlamydia Pneumoniae, etc.

Intended Use
This product is intended for the detection of 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV). The detection result of this product is only for clinical reference, and it should not be used as the only evidence for clinical diagnosis and treatment.

E sad ako uzimaš kao jedino mjerilo broj pozitivnih na ovakvom testu dešava se što se trenutno dešava, sijanje panike i uvođenje mjera koje nemaju veze s pameću.

Evo ja sam pročitao. BTW hvala na linku, iako su mi princip i znanost iza testova poznati, user manual još nisam stigao pogledati. Koliko vidim uz, svaki test se radi tako negativna kao pozitivna kontrola.

Što se tiče rečenice koja te je tako dirnula, radi se o razlici između detekcije i kliničke diagnoze. Virus se može detektirati, ali ako nemaš drugih simptoma, kliničku diagnozu samo na osnovu testa ne možeš dobiti. Pošalje te se doma na 14 dana i to je to za večinu "detektiranih". Ako imaš uz test i druge (lakše ili teže)simptome - kašalj, temperaturu, pad oksigenacije,... može se postaviti klinička diagnoza i doktor se odluči, dali da ideš doma i javljaš se doktoru, ili u bolnicu.

Tu se slažemo, da je (i zbog toga) broje testova inficiranih, beskoristan, i ne daje relevantnu informaciju o realnom stanju epidemije (osim možda u slučaju odkrivanja hotspota iako je pitanje šta ta informacija znači nakon 7 dana)

Stara Huta za 36 minuta

Edited by - GGG on 11/10/2020 17:50:08
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 11/10/2020 : 17:43:39  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by DODSFERD

Nikakve veze ja nemam s Rusijom, a vjerojatno ni ruski bot ne bi dao ovakvu izjavu. https://youtu.be/9H-BM2B84zk?t=1698
Valjda bi na forumu trebalo promovirati ovakve trećerazredne novinare plaćenike koji žele progurati apokaliptičnu propagandu. https://youtu.be/9H-BM2B84zk?t=1994

Sputnjik i sputnjičari imaju da trube što se im naredi odozgo, iako mislim da je ona borderline i za njih.

"Bill Gates je novi Hitler mada je Hitler bio inteligentniji od njega"

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12648 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 11/10/2020 : 20:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://www.theepochtimes.com/who-official-urges-world-leaders-to-stop-using-lockdowns-as-primary-method-against-ccp-virus_3534230.html

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5352 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 11/10/2020 : 20:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message
Dodsferd se danas u dućanu naguravao sa jednom starijom sijedom gospođicom;)
https://www.24sata.hr/news/kosor-opisala-neugodan-susret-u-ducanu-zamolila-sam-ga-da-se-odmakne-i-stavi-masku-721431
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19826 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/10/2020 : 21:01:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Što se tiče Jacinih anegdota po dućanima, ova mi je najdraža:
https://twitter.com/igvitez/status/1172102616270196736

P.S. sad vidim da je i taj thread obnovljen zbog ove nove zgode.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12807 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 11/10/2020 : 23:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Prva španjolska liga, nije zajebancija

Have mercy
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 12/10/2020 : 08:05:03  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message
Jel ti procitas ponekad te gluposti koje tu vec mjesecima postavljas?

quote:
Originally posted by panzer

https://www.theepochtimes.com/who-official-urges-world-leaders-to-stop-using-lockdowns-as-primary-method-against-ccp-virus_3534230.html

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5352 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 12/10/2020 : 08:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message
quote:
Originally posted by izivko

Gledam i ne vjerujem!
Jel može biti većeg debilizma od ovog?

https://youtu.be/--AVall9QI0

...samo mi nije jasno kako sudac svira faule???
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 12/10/2020 : 16:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Bagra globalistička hoće i jedan pravi muški sport svesti na sprdačinu i igrice za pičkice.
Ljudi polako pucaju po šavovima i za ovo što se danas dogodilo na Markovom trgu su direktno odgovorne spodobe iz tzv. kriznog stožera i mainstream mediji.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 12/10/2020 : 16:09:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

Funkcionalna pismenost je teško dostižan ideal na ovom forumu, ali da još jednom ponovimo gradivo:

Kao prvo, iz mog zadnjeg posta: "mjere (su) pretjerane, glupe i krivo usmjerene". Kao drugo, iz mog prvog posta (29.2.): "Ahem,... najjednostavnije i najbolje rješenje je što prije dobiti i preboljeti tu virozu"

"Ali osnovno pitanje ostaje isto, kako stiči do tih 50, 60, 70% imunih, uz što manje žrtava, ali i ostale štete. Kakve god mjere da se prihvate, moraju se odnositi na cijelu populaciju, i u principu u ustavnim demokracijama takve odluke donosi vlada koju izabere večina birača, i bar u teoriji, za dobrobit svih građana. Ova zadnja rečenica je naravno daleko od naše realnosti, ali trenutno nekog boljeg sustava nemamo (uz dužno poštovanje do američke raspuštenosti i kineske črvste ruke)." To svakako možeš shvatiti kao demagogiju, ali OK, predloži alternativu- diktatura, suverene građane, lutriju,...
I za razliku od pizdenja i mutibarenja, za promjenu bi bilo interesantno čuti i nekakav, bar približno argumentiran prijedlog šta napraviti. Čak i radikalan "Penziče na Goli otok" je boji od palamuđenja tipa "da ne govorim o tome koliko ljudi je uništeno financijski i psihički". Pa onda ne govori.

Jedino je Kina trebala biti zatvorena još tamo u 1. mjesecu kada je virus procurio u javnost, ali to nekome nije odgovaralo jer onda danas ne bi imali masovnu histeriju.
Sada je kasno za bilo kakve mjere jer svaka na neki način uskraćuje ljudska prava, ostaje jedino primjeniti švedski model, neka se zaštite oni najugroženiji a svi ostali da žive koliko-toliko normalno.
Ovo što se danas radi jednostavno neće ići na duže staze, ljudi će psihički oboljeti i šteta će biti još puno veća od one koju napravi ovaj smiješni virus.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 12/10/2020 : 16:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:
Originally posted by Oki

https://www.24sata.hr/news/kosor-opisala-neugodan-susret-u-ducanu-zamolila-sam-ga-da-se-odmakne-i-stavi-masku-721431

Nikad se ne bih prepirao s nekim histeričnim babama jer znam da to nema smisla. Ne znam detalje ove anegdote, ali svejedno nije u redu ako se momak priljepio uz nju. Čak ni u normalnim okolnostima ne dolazim tako blizu ljudi, pa nisam lud da udišem tuđi smrad kad je poznato koliko ljudi ne drži ni do osnovne higijene.
Danas sam nakon 5 mjeseci bio u frizerskom salonu i mogu reći da barem ovdje kod mene dosta stvari funkcionira normalno. Frizerka nije tražila da stavim masku, čak i da jest radije bih ostao neošišan nego joj udovoljio, a ona bi ostala bez 30 kn zarade jer je ujedno i vlasnica salona.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12807 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 12/10/2020 : 16:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by GGG

Jedino je Kina trebala biti zatvorena još tamo u 1. mjesecu kada je virus procurio u javnost, ali to nekome nije odgovaralo jer onda danas ne bi imali masovnu histeriju.
Sada je kasno za bilo kakve mjere jer svaka na neki način uskraćuje ljudska prava, ostaje jedino primjeniti švedski model, neka se zaštite oni najugroženiji a svi ostali da žive koliko-toliko normalno.
Ovo što se danas radi jednostavno neće ići na duže staze, ljudi će psihički oboljeti i šteta će biti još puno veća od one koju napravi ovaj smiješni virus.

Nije ni to rješenje.
Zamisli kako je starijim ljudima u staračkim domovima. Ne mogu ih posjećivati djeca, ne mogu vidjeti unuke, ne mogu u šetnje, putovanja, izlete, vire kroz prozore, hranu im ostavljaju ispred vrata...Ako je to život, bolje odmah odapet.

Dobro Trump veli: Ljudi ne dajte da vam uzmu vaš život! Vratite ga pod svoju kontrolu!

Have mercy
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/10/2020 : 17:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Trump je fejker, nije si ubrizgao nikakvo sredstvo za ciscenje u krv. Bankrotirani pussy!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 12/10/2020 : 19:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Ha, ha ha... moja žena je veterinarski inspektor i kod njih več kruži prijedlog, da če se zbog premalog broja zdravstvenih inspektora, i oni (kao, jelte, najbliži) uključiti u ganjanje bezmaskaša. Več je pola dana zajebavam... (ako neče dobiti tazere od milicije, neka posudi največi nož kod mesara)

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5352 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 12/10/2020 : 20:58:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Oki

Nikad se ne bih prepirao s nekim histeričnim babama jer znam da to nema smisla. Ne znam detalje ove anegdote, ali svejedno nije u redu ako se momak priljepio uz nju. Čak ni u normalnim okolnostima ne dolazim tako blizu ljudi, pa nisam lud da udišem tuđi smrad kad je poznato koliko ljudi ne drži ni do osnovne higijene.
Danas sam nakon 5 mjeseci bio u frizerskom salonu i mogu reći da barem ovdje kod mene dosta stvari funkcionira normalno. Frizerka nije tražila da stavim masku, čak i da jest radije bih ostao neošišan nego joj udovoljio, a ona bi ostala bez 30 kn zarade jer je ujedno i vlasnica salona.

...očigledno je da te zajebavam
Nego i ja sam se nedavno šišao, a na šišanje idem uvijek u isti frizerski koji drže brat i sestra, ona šiša u jednom kutu salona, on u drugom, drže se strogo pravila.
Ispred mene čeka jedan lik sa maskom na licu, mene upozorili da moram staviti masku i lika iza mene vratili po masku u auto. Četvrtog nisu ni pustili unutra dok im jedna mušterija ne izađe. Traže te ime, prezime i broj mobitela...sve zapisuju.
...i ono, kada je prva mušterija bila ošišana, sjeda ovaj lik koji je bio ispred mene i kaže: “Ja bih brijanje”
Naravno, na to mu je frizer rekao...možeš skinuti masku
Koja sprdačina!
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 12/10/2020 : 21:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message
Ja ipak mislim da se suština te cijele situacije vrti oko pitanja kako učiniti manje zlo. Šta je tu ispravno - jel vrijedniji jedan život, pa makar 80-godišnjaka sa pridruženim bolestima ili je bolje da 100 ljudi ne izgubi posao? Tko to uopće može odlučiti?
A mi ne možemo zaštititi najugroženije jer je to de facto nemoguće, nije izvodljivo, stari ljudi nisu samo po staračkim domovima i ne može se ih tek tako “izolirati”.
Opet je sasvim razumljivo da ta situacija mnogima i odgovara, od novinara do farmacijske industrije, politike itd.
Želim reći da je stanje daleko od banalnih riješenja pojedinaca koji misle da mogu tek tako sa nekoliko mudrosti skinuti problem sa dnevnog reda.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 12/10/2020 : 23:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:
Originally posted by Oki

quote:
Originally posted by izivko

Gledam i ne vjerujem!
Jel može biti većeg debilizma od ovog?

https://youtu.be/--AVall9QI0

...samo mi nije jasno kako sudac svira faule???

https://www.youtube.com/watch?v=vLkraO71CQw

.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12648 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 13/10/2020 : 08:25:39  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://www.lewrockwell.com/2020/10/no_author/771239-2/

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 13/10/2020 : 08:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
https://www.logicno.com/politika/pratite-uzivo-festival-slobode-u-rijeci.html

Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 13/10/2020 : 10:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message
U pravu si. Kreteni tu misle da postoje jednostavna rjesenja koja kopiraju s nekih opskurnih stranica koje isto takvi kreteni pisu.

Kod mene 2 km u blizini je dom za njegu. Sve je bilo kod kontrolom dok su bile zabranjene posjete.

Pa se rodbina bunila a i stanovnici doma zbog toga, pa su dozvolili posjete i sad je u 2 dana 24 zarazenih s jos hrpom testiranih koji cekaju rezultate.
Ljudi pate zbog toga i umiru.I sta sad napraviti.

quote:
Originally posted by ordell

Ja ipak mislim da se suština te cijele situacije vrti oko pitanja kako učiniti manje zlo. Šta je tu ispravno - jel vrijedniji jedan život, pa makar 80-godišnjaka sa pridruženim bolestima ili je bolje da 100 ljudi ne izgubi posao? Tko to uopće može odlučiti?
A mi ne možemo zaštititi najugroženije jer je to de facto nemoguće, nije izvodljivo, stari ljudi nisu samo po staračkim domovima i ne može se ih tek tako “izolirati”.
Opet je sasvim razumljivo da ta situacija mnogima i odgovara, od novinara do farmacijske industrije, politike itd.
Želim reći da je stanje daleko od banalnih riješenja pojedinaca koji misle da mogu tek tako sa nekoliko mudrosti skinuti problem sa dnevnog reda.

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12648 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 13/10/2020 : 14:12:33  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://blog.nomorefakenews.com/2020/10/12/the-fake-coronavirus-and-the-missing-study-the-secret-in-plain-sight/

https://www.theblaze.com/news/nursing-home-residents-stage-heartbreaking-protest-outside-facility-rather-die-from-covid-than-loneliness

https://www.zerohedge.com/geopolitical/after-who-flip-flop-former-fda-chief-says-no-reason-another-round-lockdowns-us

https://www.zerohedge.com/geopolitical/illusion-safety-commuter-trains-will-leave-windows-open-all-winter-fight-covid-19

Edited by - panzer on 13/10/2020 14:28:50
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 13/10/2020 : 15:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Politika i covid
https://twitter.com/DrEricDing/status/1315830858251722758

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 13/10/2020 : 23:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Prekrasna budučnost..nemaš šta...Sad je došlo vreme promena, ako ništa ne učinimo...Gotofi smo...
https://www.youtube.com/watch?v=pKb6gktDy4Q

Edited by - Risar_69 on 13/10/2020 23:07:44
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3028 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 13/10/2020 : 23:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
Sve ide po planu i programu.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.61 seconds. Snitz Forums 2000