forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 14/10/2020 : 00:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
quote:
Originally posted by izivko

quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:
Originally posted by GGG

Funkcionalna pismenost je teško dostižan ideal na ovom forumu, ali da još jednom ponovimo gradivo:

Kao prvo, iz mog zadnjeg posta: "mjere (su) pretjerane, glupe i krivo usmjerene". Kao drugo, iz mog prvog posta (29.2.): "Ahem,... najjednostavnije i najbolje rješenje je što prije dobiti i preboljeti tu virozu"

Onda za Dodsferda, cijeli kontekst:
"Ali osnovno pitanje ostaje isto, kako stiči do tih 50, 60, 70% imunih, uz što manje žrtava, ali i ostale štete. Kakve god mjere da se prihvate, moraju se odnositi na cijelu populaciju, i u principu u ustavnim demokracijama takve odluke donosi vlada koju izabere večina birača, i bar u teoriji, za dobrobit svih građana. Ova zadnja rečenica je naravno daleko od naše realnosti, ali trenutno nekog boljeg sustava nemamo (uz dužno poštovanje do američke raspuštenosti i kineske črvste ruke)." To svakako možeš shvatiti kao demagogiju, ali OK, predloži alternativu- diktatura, suverene građane, lutriju,...
I za razliku od pizdenja i mutibarenja, za promjenu bi bilo interesantno čuti i nekakav, bar približno argumentiran prijedlog šta napraviti. Čak i radikalan "Penziče na Goli otok" je boji od palamuđenja tipa "da ne govorim o tome koliko ljudi je uništeno financijski i psihički". Pa onda ne govori.

Jedino je Kina trebala biti zatvorena još tamo u 1. mjesecu kada je virus procurio u javnost, ali to nekome nije odgovaralo jer onda danas ne bi imali masovnu histeriju.
Sada je kasno za bilo kakve mjere jer svaka na neki način uskraćuje ljudska prava, ostaje jedino primjeniti švedski model, neka se zaštite oni najugroženiji a svi ostali da žive koliko-toliko normalno.
Ovo što se danas radi jednostavno neće ići na duže staze, ljudi će psihički oboljeti i šteta će biti još puno veća od one koju napravi ovaj smiješni virus.

Nije ni to rješenje.
Zamisli kako je starijim ljudima u staračkim domovima. Ne mogu ih posjećivati djeca, ne mogu vidjeti unuke, ne mogu u šetnje, putovanja, izlete, vire kroz prozore, hranu im ostavljaju ispred vrata...Ako je to život, bolje odmah odapet.

Dobro Trump veli: Ljudi ne dajte da vam uzmu vaš život! Vratite ga pod svoju kontrolu!

Imali smo divan primjer u bregzi prije par dana, a i prije par desetljeća kad je jedan drugi pacijent Walter Readea isto tako bulaznio...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3028 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 14/10/2020 : 03:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
Imamo:

maske
mjere
restrikcije
ograničenja
izolacija
karantena
socijalna distanca
razmak
lockdown
kazne
covid redari
mjere, Mjere, MJERE...

Ili

Bolest i smrt.

To su nam znači trenutno opcije?
Fino.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12648 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 14/10/2020 : 07:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://blog.nomorefakenews.com/2020/10/13/yet-another-case-of-the-missing-virus-they-lied-and-locked-down-the-world/

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 14/10/2020 : 08:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
ja ne mogu vjerovati! mene GGG ovdje praktički optužuje da se meni "jebe" za onih milijun umrlih od posljedica korone, onu manjinu koja će, prema njemu, biti kolateralna žrtva na uštrb sreče, prosperiteta i ekonomske, socijalne sigurnosti velike večine... a ja isto tako mogu reći da se vama, koji pušite službene priče, dobrovoljno sebi stavljate brnjice... to jest, maske na lice i plješćete zabranama, ograničenjima, socijalnoj distanci i "novom normalnom"... da ste totalno ograničeni u glavi i da se upravo vama JEBE za veliki dio populacije koja će biti (gadno) oštećena tim mjerama.

ma koga vi mislite da štitite tim maskama? kome vi činite dobro?

nakon više od osam mjeseci propagandne masovne histerije, nakon očite višegodišnje (višedesetljetne) prisutnosti korona virusa u populaciji (što je nešto što više niti neki službeni mediji nisu mogli negirati)... nakon očigledne izrazito niske smrtnosti od kovid-19 (0,02 %)... nakon ogromnog broja porasta zaraženih koji ne prati samim time povećani broj umrlih još uvijek ovdje shvaćati ovaj virus ozbiljno, kao prijetnju čovječanstvu koja zahtijeva lockdown i oštro kažnjavanje pojedinca koji se ne žele prilagoditi toj (patetičnoj) floskuli "budimo ogdovorni (poslušni) prema sebi i drugima (starijima)" a u čije ime se svakodnevno (sve jače i jače) provodi jedan od najpodmuklijih oblika totalitarizma i represije.

čemu su dokaz sulude i nepravedne odluke stožera kojima se išlo na ruku određenima, dok se druge stavljalo u nepovoljniji položaj. čemu su dokaz, zbog naravi virusa i njegovog načina širenja, manipulacije sa brojem mrtvih (od ili sa?) virusom. čemu je dokaz obilato spominjanje i čisto prostituiranje virusa u dnevnopolitičke svrhe u obliku prikupljanja političkih poena, ponaprije u predizborna vremena... i tako sve dalje i dalje i dalje...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/10/2020 : 13:51:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Hrvatska i Slovenija prijavile više od 700 slučajeva u posljednja 24 sata, stožeraši dobivaju sve bolju podlogu za sprovođenje svog terora nad glupim masama.
Iskreno, volio bih da počnu otkrivati po 10000 dnevno kad je narod toliko glup da se ide testirati čim malo zakašlje.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/10/2020 : 14:00:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Kad je čak i jedan mainstream medij prenio ovakvu vijest onda je više nego jasno da je korona samo velika globalna igra.

Ioannidis tako upozorava na procjenu Svjetske zdravstvene organizacije da je do listopada zaraženo oko 10 posto svjetske populacije te temeljem velikog broja studija prikupljenih po cijelom svijetu dolazi do zaključka kako je globalna stopa smrtnosti (IFR – infection fatality rate) 0,15-0,20 posto u općoj populaciji, dok je kod ljudi mlađih od 70 godina smrtnost svega 0,03-0,04 posto. Brojevi su to daleko od onih koji su izazvali paniku i val lockdowna.

https://www.jutarnji.hr/life/zdravlje/znanstvenik-sa-stanforda-izracunali-smo-globalna-smrtnost-od-covida-je-od-0-15-do-0-20-posto-15024762

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 14/10/2020 : 15:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
https://www.logicno.com/politika/drzava-ne-voli-mudre-i-pametne-rade-bira-glupe-i-poslusne-ali.html

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 14/10/2020 : 15:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
https://www.logicno.com/zivotni-stil/azra.html

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12648 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 14/10/2020 : 15:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
It's real simple. Quarantine is when you restrict the movement of sick people. Tyranny is when you restrict the movement of healthy people. Stupidity is when you cannot tell the difference.

Youtube commenter on "crimes against humanity."

Edited by - panzer on 14/10/2020 15:48:09
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12807 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 14/10/2020 : 16:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Evo što je između ostalog rekao vodeći svjetski znanstvenik na polju medicine, profesor sa Stanforda, Ioannidis:

Ioannidis: "Finally, both COVID-19 and the measures (especially if they are too aggressive) can destroy life, the economy, civilization and society in general. A catastrophic effect on mental health is already well documented. Catastrophic social breakdown and chaotic events such as riots, wars and revolutions have an unpredictable dynamic, but when they occur they can be devastating. Many measures taken to contain the pandemic can have a seriously destabilizing effect, leaving hundreds of millions of people on the brink of starvation (...). We must learn to live with COVID-19 and apply effective, accurate, least disruptive measures".

Ukratko: Mnoge mjere koje su poduzete u cilju suzbijanja pandemije mogu ozbiljno destabilizirati našu civilizaciju i dovesti stotine milijuna ljudi na rub umiranja od gladi.
...Moramo naučiti živjeti s Covidom i primijeniti učinkovite, precizne mjere koje će najmanje narušavati svakodnevni život.

Have mercy
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12648 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 14/10/2020 : 17:03:33  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://www.shtfplan.com/headline-news/cdc-study-most-covid-19-cases-were-admitted-mask-wearers

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 14/10/2020 : 17:33:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
https://vimeo.com/465717071?fbclid=IwAR3_ZqOo7C9XtycoYZxndjQ1edkZok03ck9lubf2reghWB-eJ_6Zw1xfSPU

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/10/2020 : 18:00:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Potrebno je samo malo pogledati u prošlost da bi se otkrile kontradikcije u izjavama stožeraških spodoba, kako se ukaže potreba tako daju izjave, mijenjaju svoje ranije tvrdnje i smisao istih. Što je Capak rekao za jednu pozitivnu ženu iz Zadra krajem 5. mjeseca kad još nije bilo potrebe da se podiže masovna histerija;
''Pacijentica iz Zadra nije niti zarazna niti aktivno bolesna, nego je riječ o fragmentima genoma virusa koji se nalaze na sluznici i koje test detektira i daje pozitivan nalaz, objasnio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.
Mi imamo slučajeve pacijenata koji su 60 dana, dakle dva mjeseca, trajno pozitivni, što se očito događa i kod ove pacijentice, koja nije zarazna niti aktivno bolesna, pojasnio je Krunoslav Capak''.

https://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/krunoslav-capak-objasnio-slucaj-pacijentice-u-zadru/232578/

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/10/2020 : 18:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
U ostatku svijeta korona ''bukti'' dok u Kini među 2 milijuna testova nisu pronašli niti jedan pozitivni, treba biti ultimativni debil da povjeruješ kako su moguće takve krajnosti.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=10&dd=14&nav_category=78&nav_id=1747798

Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 14/10/2020 : 19:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
quote:
Originally posted by GGG
Ali osnovno pitanje ostaje isto, kako stiči do tih 50, 60, 70% imunih, uz što manje žrtava, ali i ostale štete.

Na to pitanje smo dobili odgovor odmah nakon prvih mjesec dana korona krize. Cjepivom! Oni to misle napraviti cjepivom. Prvih mjesec dana karantena i restrikcija je bio opravdan time što nismo znali što dolazi. (Ako im je uopće i to za vjerovati.) U tom slučaju je najpametnije roknuti karantenu. Od onog trena kada smo se upoznali s prirodom virusa, svaka država je morala odlučiti kako dalje. Tko je ljude pustio ide prirodno, tko ih nije pustio ide cjepivom. Doduše, ne znamo zakulisne igre. Možda su neke države na li - la, pa stanje stoji.

Mi se po pitanju biologije slažemo, oboje tu vjerujemo u znanost. Pa da ponovimo... Za postići imunitet krda treba proizvesti određeni postotak imunih. To se postiže na dva moguća načina, ili ga dosegnuti prirodnim putem ili ga dosegnuti cjepivom. Treće nema. Maskama mi usporavamo širenje i štitimo slabije, ali istovremeno na drugoj strani jednadžbe usporavamo proizvodnju zdravih jedinki, onih koji će dobiti imunitet. U takvom sustavu neke pat pozicije, samo cjepivo može napraviti okidač na imunitet tih 50, 60 70 % ljudi potrebnih za imunitet krda. Ako nam ne dopuštaju da se zarazimo, nećemo dogurati do željenog postotka bez cjepiva. Valjda je to jasno.

Osnovno pitanje (meni) nije koliko smo mi spremni ljudi žrtvovati! Očigledno je da nismo spremni žrtvovati nikog, ako zbog ranjivih ljudi žrtvujemo slobodu kretanja, stil života, ono kako inače živimo. Osnovno je pitanje - manipuliraju li oni s našom savjesti i onim dobrim u čovjeku, plemenitom crtom čovjeka koji voli i brine za bližnje i slabije, da bi đubretarski zaradili na cjepivu koje nam možda u suštini ni ne treba? Nije nas napao šarlah, tifus, ospice. (Ove bolesti nabrajam da ti slučajno ne bi palo na pamet da sam neka antivakserica!)

quote:
Originally posted by GGG
Kakve god mjere da se prihvate, moraju se odnositi na cijelu populaciju, i u principu u ustavnim demokracijama takve odluke donosi vlada koju izabere večina birača, i bar u teoriji, za dobrobit svih građana. Ova zadnja rečenica je naravno daleko od naše realnosti, ali trenutno nekog boljeg sustava nemamo (uz dužno poštovanje do američke raspuštenosti i kineske črvste ruke). Ako se vratimo malo u taj teoretski krasni svijet, u Hrvatskoj su bili izbori, pa su se Toni Vakcinski i kompanija mogli aktivirati kao partija "Mjera nečemo" i pobjediti na izborima.
Ali na žalost, imamo sa jedne strane sustav, u kojem vladaju prosječnost, nekompetetnost i birokratizam, a na drugoj strani tu nepodnošljivu lakoču pizdenja.

Razumijem što s ovim želiš kazati i slažem se s tobom u jednoj točki. Kada je kolektiv u opasnosti, tu trebaju svi kao jedan. Pogotovo u priči s virusima utječemo jedni na druge. (I u kontekstu ugrožavanja drugog i u kontekstu zaštite drugog.)

Kod „ kolektiva“ mi se ne sviđa to što samo običan narod mora biti taj kolektiv i cijela populacija. Mi se mjera držimo, milom ili silom. Pa ako će običan pojedinac platiti 50 eura jer ne nosi masku ili dobiti pendrekom, znaš što onda tek trebaju oni iz WHO-a? Onda oni trebaju platiti milijarde i dobiti metak u glavu. Jebeš i kolektiv i kolektivnu odgovornost, kad u kolektivu imaš ljude koji su se izdvojili iz njega na neki tron i peru ruke od svoje odgovornosti.

Vjeruj mi, držala sam se svih mjera jer sam pušila spiku da tu trebamo svi biti kao jedan. Gutala tu spiku, a kolektiv mi od samog starta ne postoji. Shvatila sam da time što želim kolektiv gušim i protok zdrave kritike. Ako ćemo se taknuti demokracije, bez fantazija i teorija, u njenoj primjeni - ne smijemo gušiti kritiku koja dolazi od naroda. Pogotovo od naroda kojem peru mozak da samim svojim življenjem mogu postati ubojice. Kojemu već pola godine ne daju živjeti od korone, i figurativno i doslovno. Ono što smo mi dozvolili da nam naprave s ovim restrikcijama nije mačji kašalj. Još najbolje da ne smijemo ni kritizirati, a stavili smo osobnu slobodu na kocku.

Svaka vlast ide do kud može, a na narodu je da radi blokade. Vlada onaj koji voli imati moć i vladati. Samim time što je netko čitavu svoju energiju, život, ambiciju i stvaralačku snagu usmjerio da bi se popeo na vlast, to znači da on voli moć i voli vladati. Onaj koji voli vladati se ne podređuje nikom. Pa ni dobrobiti svih građana. Jedino ćemu se takva osoba podređuje jest toj želji da vlada. Ta želja je jedina njegova slabost, jedino ćemu se podređuje. Ako vladara ne dovedeš u situaciju u kojoj se plaši izgubiti vlast zbog toga što ne misli na dobrobit svih, on na dobrobit svih neće misliti. Mudri i pošteni vladari su samo ljudi koji su svjesniji te svoje slabosti, svjesniji su koliko je tron u biti slab, pa ozbiljno osluškuju narod. Vladara se ne smije učiniti komotnim i sigurnim u svoju vlast.

Nego, reci ti meni. Da je Toni Vakcinski pobijedio na izborima bi li ti i njegove mjere ovako zdušno branio? Ako je to tako da se mjera moramo držati svi...

quote:
Originally posted by GGG
I na svakog kritičara sa argumentima, makar hardcore darvinizmom, kao što je kiky, dođe 5, 6 "truthera" prodavati teorije zavjera, klikove i vitamine.

Teoretičari zavjere pričaju svoje i kad je sve normalno. Lupaju gromove i iz vedra neba, a kamoli neće sad kada je nenormalno i ima materijala na pretek. Oni su bili opasni u početnim trenutcima kada se nije znalo što dolazi. Je l' dolazi nešto kao gripa ili nešto kao ebola. (Jedini koji su nešto znali su Kinezi, koji su od puste vjerodostojnosti pokušali zataškati stvar.) Tada, u tom trenutku dezinformacija može naškoditi. Onog trena kada je dezinformacija došla i od nadležnih tijela (onih kojima smo prepustili kontrolu), postalo je svejedno. Onda su i oni postali opasni. Čak i opasniji. Trutherima koji prodaju vitamine za 50 eura nikad nisam vjerovala. Više mi šteti kada mi laže onaj kojem sam vjerovala. Taj me može zajebati, izvozati i manipulirati. Shvaćaš što mislim kazati?

Nadležni su izgubili veliki dio kredibiliteta u situaciji s maskom. Kužiš to? Maska! Došla pandemija prepoloviti čovječanstvo, a oni pali ka kruška na komadu štrace! Ne bi da je znanost jučer upoznala masku. Prvo su rekli da nam ne može pomoći, a sada je postala temelj svih mjera zaštite. Dakle, isti čovjek ti prvo kaže jedno, pa drugo. Cijeli internet ratuje u vezi maski. Linkovi, klipovi, brojke, znanost, ovo, ono. Svi se razbacuju nekim činjenicama. Jedina činjenica jest - nešto od to dvoje je laž, a tko te laže jednom nije mu baš za vjerovati. Pogotovo ne slijepo.

Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 14/10/2020 : 19:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

ja ne mogu vjerovati! mene GGG ovdje praktički optužuje da se meni "jebe" za onih milijun umrlih od posljedica korone, onu manjinu koja će, prema njemu, biti kolateralna žrtva na uštrb sreče, prosperiteta i ekonomske, socijalne sigurnosti velike večine...

Ma još si dobro i prošao. (Nije GGG toliko ispran i produžena ruka vlasti. I on se vrzma ovuda jer ga muči sumnja.)

Uglavnom, strašno je do kojeg progona vještica smo mi stigli. Čim kažeš nešto protiv mjera odmah ti netko nalijepi sliku djeteta s leukemijom kako leži na onkologiji. „Ne želiš se držati mjera? Ovo dijete! Ono želi živjeti! Ti možeš ubiti dijete, ako se ne pridržavaš mjera. Ti si zločest i ubojica, ako se ne pridržavaš mjera! Ubojico! Ubojico! Ubojico!“

Kužiš koje su to podle fore i kako manipuliraju ljudskom dobrotom... Što se sada mi moramo bojati zucnuti protiv mjera jer - ako nisi za mjere ubojica si djece na onkologiji?! Monty Python!

BTW – Hvala na lijepim riječima koje si napisao koju stranicu prije.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12648 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 15/10/2020 : 08:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://www.lewrockwell.com/2020/10/joseph-mercola/majority-are-already-immune-against-sars-cov-2/

https://www.intellectualtakeout.org/what-s-behind-the-who-s-lockdown-mixed-messaging/

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 15/10/2020 : 09:55:30  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
@groficaVarga, kiky & ostali zainteresirani

Još jednom, valjda deseti put (ali sumnjam da je zadnji, pa da ne budem predug) - smatram, da je večina mjera nepotrebnih i krivo usmjerenih, a određene su i štetne. (svi koji me optužuju, da sam "produžena ruka vlasti" ili šta god, neka si to pročitaju tri puta). Pa čak i da su mjere zlatne, velik dio ljudi koji bi trebo to provoditi su nesposobni i nezainteresirani, u najboljem slučaju na krivom mjestu ili preopterečeni. Ali problem je drugdje, kao što sam več napisao - u idealnom, demokratskom društvu, vlast, demokratski izabrana na osnovu programa, bi postavila mjere, optimirane na sve vidike društva, a narod, koji je takvu vlast izabrao bi te mjere poštovao (i prije nego se tko zaleti, to je naravno čista teorija, iliti demagogija što bi rekao dodsferd). U praksi ti to izgleda tako, da su npr u razvikanoj Švedskoj mjere minimalne, ali se jih ljudi uglavnom pridržavaju, dok se u našim, južnijim, krajevima ide na neke maksimalne mjere, kojih se nitko ne pridržava. E sad, ako je velik dio mjera glup i iz glupih razloga, znači da bi ih morali sad apriori sve odbaciti? Da ne palamudimo previše, večina ljudi je održala nekakav "tihi plebiscit" o mjerama, i odlučila, da se maske nose samo ako i kada se moraju, a i tada ispod nosa, na laktu,..., da se druže kao da nije ništa, da učinak na radnom mjestu ne smije pasti,... i tako dalje. I da ne govorimo o djelu društva, koji je potpuno izvan kontrole sustava (privatne zabave, siva ekonomija, individualni turizam,...), gdje mjera nema. Ako gledaš na neki srednji rok, oblik vladavine i spektar mjera su potpuno irelevantni. Trenutno me kod vlasti (bilo kojih) više od samih mjera brine ignoriranje stvari, koje nisu u zvaničnim evidencijama i izvještajima, a u prvom redu pomanjkanje bilo kakve prilagodljivosti ili spremnosti na drugačije razmišljanje.

Što se cjepiva tiče, neče ga biti još tako brzo, a i ako dođe, veliko je pitanje koliko (i za koga) če biti učinkovito. Problem je "aktivnosti" cijepiva koje mora izavati dovoljan a ne prejak, imunski odaziv. Pa čak da cijepivo dobijemo danas, veliko je pitanje koliko ljudi bi se cijepilo.

Kolega kiky, nije mi bila namjera, da te nešto optužujem, i žalim ako se osječaš pogođenim. Sa obzirom na neke tvoje postove, smatrao sam, da takav način diskusije podržavaš i prihvačaš.

("...sto osamdeset devet tisućiti put pokazuje kolika je korona medijsko-znanstveno-politička manipulacija masama na globalnom nivou.";
"...ako su ljudi poput tebe, tintona, nagora, lwooda, stripofila i sličnih koronaša u ovom topiku primjeri (aktualne) civilizacije, onda ja biram špiljskog čovjeka.";
"...od maski se možemo samo razboljeti. tek će biti respiratornih problema u golemom porastu nakon (globalnog) nošenja maski.")

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5024 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 15/10/2020 : 11:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
Zanimljivo kako uporno kruže informacije kako i dalje neke stvari nisu jasne, te da nas ili manipuliraju ili ni sami ne znaju što će oni koji rukovode ovom situacijom. Sigurno je da među tim rukovodećima ima mnogo neudomica, što zbog prirode samog virusa koji je nov i relativno nepoznat (ima srodnike prethodnike, pa se ponešto ipak zna), što zbog toga što se nikad prije nisu našli u sličnoj situaciji, što zbog ekonomsko-sociološko-političkih implikacija i posljedica. Sigurno da i naši lokalni rukovodeći nisu bogomdani genijalci, ali ne vidim ni da oni rade nešto specijalno drugačije od slijeđenja primjera drugih država, obično se opredjeljujući za većinsku praksu.

Vijesti o pandemiji skoro uopće više ne pratim, no 2 temeljne "nedoumice" koje uporno kruže za mene nisu nikakve nedoumice niti sam od samog početka informacije o njima doživljavao kao konfliktne:

1. Famozni imunitet krda i ostali postoci:
- Pandemija se ne pokušava zaustaviti sa maskama i ostalim mjerama, ona se pokušava USPORITI. Zašto? Zato jer ako širenje zaraze bude prebrzo zdravstveni sustav to ne može podnijeti => više ljudi umire jer ih je nemoguće liječiti istovremeno. Ilustrirajmo to brojkama. Recimo da RH ima 800 respiratora, recimo da ima 4M ljudi, recimo da je imunitet krda 75% populacije. Recimo da samo 20% zaraženih ima simptome, 20% od tih 20% završi u bolničkom krevetu, a 5% na respiratorima. Redimo da otprilike pola od tih na respiratorima umre. To bi otprilike bila trenutna smrtnost od ove zaraze, naravno pod uvjetom da svi koji trebaju dobiju krevet i respirator. Kad bi se dakle kompletno pučanstvo RH zarazilo odjednom imali bi 4M x 0.75 x 0.2 x 0.2 = 120 tisuća ljudi koji u istom trenutku trebaju bolnički krevet, odnosno 4M x 0.75 x 0.2 x 0.05 = 30 tisuća koji trebaju respirator. Od tih 30 tisuća koji trebaju respirator preživjelo bi onih pola koji su dobili respirator, dakle 400 ljudi, a umrlo bi 29 600 ljudi. Naravno taj broj bi bio i znatno veći jer nemamo ni 120 tisuća bolničkih kreveta pa bi teže simptome razvilo puno više pacijenata. Tu je i pitanje koliko medicinskog osoblja imamo na raspolaganju za brigu pacijenata. Cilj mjera je da se vrč bolničkog sustava ne prelije. Pustite medicinu, pučkoškolska matematika je dovoljna da shvatite.

2. Maske: Nitko mi ne treba objasniti ni svrhu ni korisnost maski, od prvog dana mi je dovoljan samo zdrav razum. Evo ovako slikovito: ako nosite masku, a zaražena osoba koja ne nosi masku stoji metar od vas pljune u vaše lice, maska vas neće zaštiti jer su čestice virusa sitnije od vlakana maske i vi ćete ih udahnuti. Dakle zaražit ćete se. Međutim, ako nosite masku, a zaražena osoba koja NOSI masku stoji metar od vas pljune u vaše lice, nećete se zaraziti, zato jer ta njegova pljuvačka neće ni doći do vas, zapet će na njegovoj maski.

Edited by - vukozec on 15/10/2020 11:17:10
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8887 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 15/10/2020 : 11:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
Tako jednostavno i zdravologički... ali lakše je na sve strane vidjeti zavjere i velike zakulisne planove elita i nazivati ljude ovcama, glupanima i debilima.

30 godina nas jebu i kradu kroz korupciju, birokraciju, besmislene namete i selektivno provođenje i ovako loših zakona, ali kad se ljudima dirne u njihov komfort tek onda počinje režanje... da, maske su najveći problem... sigurno da jesu kad smo komformistički narod od sitnih interesa.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4762 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 15/10/2020 : 11:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by vukozec

Zanimljivo kako uporno kruže informacije kako i dalje neke stvari nisu jasne, te da nas ili manipuliraju ili ni sami ne znaju što će oni koji rukovode ovom situacijom. Sigurno je da među tim rukovodećima ima mnogo neudomica, što zbog prirode samog virusa koji je nov i relativno nepoznat (ima srodnike prethodnike, pa se ponešto ipak zna), što zbog toga što se nikad prije nisu našli u sličnoj situaciji, što zbog ekonomsko-sociološko-političkih implikacija i posljedica. Sigurno da i naši lokalni rukovodeći nisu bogomdani genijalci, ali ne vidim ni da oni rade nešto specijalno drugačije od slijeđenja primjera drugih država, obično se opredjeljujući za većinsku praksu.

Vijesti o pandemiji skoro uopće više ne pratim, no 2 temeljne "nedoumice" koje uporno kruže za mene nisu nikakve nedoumice niti sam od samog početka informacije o njima doživljavao kao konfliktne:

1. Famozni imunitet krda i ostali postoci:
- Pandemija se ne pokušava zaustaviti sa maskama i ostalim mjerama, ona se pokušava USPORITI. Zašto? Zato jer ako širenje zaraze bude prebrzo zdravstveni sustav to ne može podnijeti => više ljudi umire jer ih je nemoguće liječiti istovremeno. Ilustrirajmo to brojkama. Recimo da RH ima 800 respiratora, recimo da ima 4M ljudi, recimo da je imunitet krda 75% populacije. Recimo da samo 20% zaraženih ima simptome, 20% od tih 20% završi u bolničkom krevetu, a 5% na respiratorima. Redimo da otprilike pola od tih na respiratorima umre. To bi otprilike bila trenutna smrtnost od ove zaraze, naravno pod uvjetom da svi koji trebaju dobiju krevet i respirator. Kad bi se dakle kompletno pučanstvo RH zarazilo odjednom imali bi 4M x 0.75 x 0.2 x 0.2 = 120 tisuća ljudi koji u istom trenutku trebaju bolnički krevet, odnosno 4M x 0.75 x 0.2 x 0.05 = 30 tisuća koji trebaju respirator. Od tih 30 tisuća koji trebaju respirator preživjelo bi onih pola koji su dobili respirator, dakle 400 ljudi, a umrlo bi 29 600 ljudi. Naravno taj broj bi bio i znatno veći jer nemamo ni 120 tisuća bolničkih kreveta pa bi teže simptome razvilo puno više pacijenata. Tu je i pitanje koliko medicinskog osoblja imamo na raspolaganju za brigu pacijenata. Cilj mjera je da se vrč bolničkog sustava ne prelije. Pustite medicinu, pučkoškolska matematika je dovoljna da shvatite.

2. Maske: Nitko mi ne treba objasniti ni svrhu ni korisnost maski, od prvog dana mi je dovoljan samo zdrav razum. Evo ovako slikovito: ako nosite masku, a zaražena osoba koja ne nosi masku stoji metar od vas pljune u vaše lice, maska vas neće zaštiti jer su čestice virusa sitnije od vlakana maske i vi ćete ih udahnuti. Dakle zaražit ćete se. Međutim, ako nosite masku, a zaražena osoba koja NOSI masku stoji metar od vas pljune u vaše lice, nećete se zaraziti, zato jer ta njegova pljuvačka neće ni doći do vas, zapet će na njegovoj maski.

Ne znam da li da se smijem ili plačem. Koja je razlika između tebe i teoretičara zavjere/antivaksera/5G-debila? Ti bez pardona ovdje iznosiš neke totalno neutemeljene računice i hipoteze bazirane isključivo na osobnom dojmu i time nesvjesno dižeš paniku. A ovaj dio o maski i pljuvački... bokte, nemam komentara.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5024 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 15/10/2020 : 12:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
Nemaš komentara, osim što imaš komentara, koji je ruganje utemeljeno na ničemu osim isključivo na osobnom dojmu za koji mene maliciozno i krivo optužuješ.

Ajde, budi konkretan i uvjerljiv, pobij moje brojke, odgovori na sljedeća pitanja:
- Koliko RH ima stanovnika?
- Koliko RH ima respiratora?
- Koliko RH ima bolničkih ležajeva?
- Koliko RH ima doktora i medicinskih sestara?
- Koliki postotak zaraženih u populaciji je potreban za "imunitet krda"?
- Koliki postotak zaraženih ima simptome?
- Koliki postotak ih završi u bolnici?
- Koliki postotak iz završi na respiratoru?
- Koliki postotak tih na respiratoru umre?
- Koliki postotak onih koji su razvili najteže simptome a nisu dobili respirator umre?
- Kolika je bila najveća smrtnost u Bergamu, koliki postotak populacije je bio tada zaražen i koliko je u postotku u tom trenutku bila zauzetost kreveta i respiratora koje su tada imali na raspolaganju?

Ne moraš niti tražiti te brojke negdje dokumentirane (kao što ja jesam), možeš i iz glave (naravno, ako ne izvučeš neke ozbiljne dokumentirane brojke koje su u potpunoj suprotnosti sa mojima, onda će tvoja tvrdnja da je moja računica "totalno neutemeljena" ispasti smiješna kao što i jest).

Edited by - vukozec on 15/10/2020 12:47:00
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19826 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/10/2020 : 12:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Vukozeče, ja se u principu slažem s tobom, ali pitanje je koliko dugo mi mislimo usporavati pandemiju.
Ako je odgovor do cjepiva, onda smo u malo težim problemima jer, koliko ja vidim, nemamo pojma kada će cjepivo i hoće li ga uopće biti.
Ne možemo ovako živjeti sljedećih pet godina, to je sigurno.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5024 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 15/10/2020 : 12:54:21  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
Što se tiče maske i pljuvačke drogsy, bokte, najbolje da to riješimo oldskul mano a mano duelom, ovako: nađemo se lice u lice, ispred nekog laboratorija recimo, stanemo metar jedan od drugog, ti nosi masku, ja neću. Ti pljuneš prema mojoj faci, ja prema tvojoj, bez brisanja, diranja face smjesta idemo u laboratorij izmjeriti koliko čestica virusne veličine iz pljuvačke onog drugog se nalazi na čijoj faci. Može? ;)
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4762 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 15/10/2020 : 13:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by vukozec

Što se tiče maske i pljuvačke drogsy, bokte, najbolje da to riješimo oldskul mano a mano duelom, ovako: nađemo se lice u lice, ispred nekog laboratorija recimo, stanemo metar jedan od drugog, ti nosi masku, ja neću. Ti pljuneš prema mojoj faci, ja prema tvojoj, bez brisanja, diranja face smjesta idemo u laboratorij izmjeriti koliko čestica virusne veličine iz pljuvačke onog drugog se nalazi na čijoj faci. Može? ;)

Ti si emigrirao s planete Arrakis pa ti je svakodnevna pojava da si ljudi međusobno pljuju iz poštovanja u facu? :)

Go kneel and weep
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000