forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 16/10/2020 : 11:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Zato se u Africi i toliko bune protiv cjepljenja, da mora jadni Bill uvoziti paragvajsku policiju, da love djecu po selima...
Antivakseri i ostali "teoretičari" imaju dosta dobro prekrivanje sa rasističkim ideologijama, tako da je ta borba protiv "trovanja" crnačke dječice na prvi pogled neobična. Očito je problem u tome što zbog cijepljenje previše crnaca preživi...

Evo, za kikya i ostale gripoljubce economistova analiza prekobrojnih smrti i sezone gripe te covid-a - treča tabela(tjedni prosjeci za 5 zadnjih godina).

Sa druge strane je dobra vjest, da je u ovom drugom valu puno manje mrtvih https://www.economist.com/graphic-detail/2020/07/03/tracking-the-coronavirus-across-europe , glavni razlog je u prvom redu to, što se je u prolječe testovima "ulovilo" samo 5-10% inficiranih https://twitter.com/JamesFransham/status/1309560074323537920

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/10/2020 : 11:55:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:
Originally posted by logo111

Nije mi jasno ovo moderatorsko toleriranje govora člana Dodsferda na ovom topicu.

Čovjeka svaki dan na najružniji način vrijeđa neistomišljenike i poziva na netrpeljivost pa tako samo u nekoliko zadnjih upisa piše :

Forumaše naziva citiram : "sljepci", "ovce", "histerične babe", "ultimativni debili", "bagra".....

Doktore i znanstvenu zajednicu : "smrdljivi štakori iz septičke jame", "umobolnici".....

Stožer CZ i policiju : "spodobe", "policijska đubrad" itd.

Pa Govor mržnje u svojoj definiciji je usmeni ili pisani govor koji se svodi na javno izazivanje ili prouzrokovanje mržnje prema određenoj skupini zbog nekog njezinog određenja u svrhu stvaranja netrpeljivosti, razdora, diskriminacije i nasilja.

To što on radi, a vi tolerirate, je puno opasnije nego neki benigni upis npr. zeljka na kojem se onda trenira moderatorska strogost.

Ako je ovo točno - ja sam kriv.
Imao sam hrpu obaveza zadnjih nekoliko dana pa sam neke topice (poput ovog) samo preletavao.
Ali odsad ću paziti.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12648 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 16/10/2020 : 12:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://www.lewrockwell.com/2020/10/jon-rappoport/if-the-virus-isnt-therewhy-do-they-believe-it-is/

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 16/10/2020 : 15:28:52  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
quote:
Originally posted by vukozec

1. Famozni imunitet krda i ostali postoci:
- Pandemija se ne pokušava zaustaviti sa maskama i ostalim mjerama, ona se pokušava USPORITI. Zašto? Zato jer ako širenje zaraze bude prebrzo zdravstveni sustav to ne može podnijeti => više ljudi umire jer ih je nemoguće liječiti istovremeno. Ilustrirajmo to brojkama. Recimo da RH ima 800 respiratora, recimo da ima 4M ljudi, recimo da je imunitet krda 75% populacije. Recimo da samo 20% zaraženih ima simptome, 20% od tih 20% završi u bolničkom krevetu, a 5% na respiratorima. Redimo da otprilike pola od tih na respiratorima umre. To bi otprilike bila trenutna smrtnost od ove zaraze, naravno pod uvjetom da svi koji trebaju dobiju krevet i respirator. Kad bi se dakle kompletno pučanstvo RH zarazilo odjednom imali bi 4M x 0.75 x 0.2 x 0.2 = 120 tisuća ljudi koji u istom trenutku trebaju bolnički krevet, odnosno 4M x 0.75 x 0.2 x 0.05 = 30 tisuća koji trebaju respirator. Od tih 30 tisuća koji trebaju respirator preživjelo bi onih pola koji su dobili respirator, dakle 400 ljudi, a umrlo bi 29 600 ljudi. Naravno taj broj bi bio i znatno veći jer nemamo ni 120 tisuća bolničkih kreveta pa bi teže simptome razvilo puno više pacijenata. Tu je i pitanje koliko medicinskog osoblja imamo na raspolaganju za brigu pacijenata. Cilj mjera je da se vrč bolničkog sustava ne prelije. Pustite medicinu, pučkoškolska matematika je dovoljna da shvatite.

Gdje ti je brzina i vrijeme u računici? Pričamo o usporavanju, je l'? Doduše, kada razmislim, imaš ti i brzinu i vrijeme. Ali apsurdnu brzinu i vrijeme.

Tebi je u ovom proračunu brzina opterečenja sustava odletjela valjda u plus beskonačno, a vrijeme u kojem ti se to odvilo je otišlo u nulu. Tebi se ovo događa sad, odjednom. Cijela Hrvatska je oboljela i svi su se teleportirali u bolnicu. (Brzina neizmjerno velika, a vremenski interval je neizmjerno malen.)
S druge strane jednadžbe, kada se bolesnik jednom teleportira u bolnicu on tamo ostane zauvijek, nikad ne odlazi. S te strane pak imaš da je brzina rasterećenja otišla u nulu, a vrijeme otišlo u beskonačnost, u jedan limb bez kraja. (Brzina neizmjerno malena, a vremenski interval neizmjerno velik.)

Ako ćemo se hvatati pučkoškolske matematike, onda i tu treba postaviti zadatak s nekom logikom. Moramo nekako primjetiti da brzina ima neku svoju bitnost u priči o usporavanju. Dakle, da bi zaštitili sustav od kolapsa, brzina punjenja sustava treba biti manja od brzine pražnjenja sustava. (Bolesnici pak i ozdravljaju i umiru.) Tako mi ustvari postavljamo jednu nejednadžbu čije će rješenje dati dva broja, koje zovemo ekstremi. Donji ekstrem će biti nula, puni se nula kreveta. Gornji ekstrem je neki broj, neka brzina. Sve brzine koje se nalaze u intervalu između nule i tog broja ne ruše sustav. Sve brzine veće od tog broja, ruše sustav. Ili ako ćemo slikovito, vrč bolničkog sustava ima na dnu odvod iz kojeg on ispušta vodu (pražnjenje sustava), a brzina punjenja sustava je špina koja ulijeva vodu u vrč. Brzina kojom mi ulijevamo vodu u vrč može biti i brža i sporija. Najbitnije je da ta brzina ne bude veća od brzine kojom se voda izljeva, tj. da se nalazi u intervalu između donjeg ekstrema (nula) i gornjeg koji je onaj maksimum kojeg ne smije priječi.

Na sve ovo treba dodati i računanje faktora koji utječu i na vrijeme i brzinu. Onih faktora koji su pak varijable koje ovise o drugim varijablama. Ne znamo ni koji su to faktori, a kamoli da ih znamo još i izračunati. Staviti ih u ispravne odnose. Što mi znamo o derivacijama i ispitivanju toka grafa neke funkcije? To rade samo oni koji znaju matematiku. Tek kada nam matematičari dovedu jednadžbu u jedan rješivi red mi možemo nastaviti ubacivati naše pučkoškolske brojke i medicinske sestre. Tek onda dolazi dio „Marica je dobila 75% od 4 milijuna jabuka, didu je dala 20 %, 20% od toga je dida dao babi, 5% će napasti miševi. Koliko će jabuka pojesti miševi ako Marica ima 501 košaru?“

No, vratimo se na špinu. Nedoumice? Gdje smo mi u tom intervalu? Je l' taj interval baš toliko malen, da ne ostavlja dovoljno mjesta za manevar unutar njega? Može li se ta špina ipak malo otvoriti? Možda može, ali ne žele je otvoriti zbog zarade na cjepivu? Možda ne može i moramo ovako čekati cjepivo tko zna koliko dugo?

Imali smo prelazak gornjeg ekstrema (Italija), imali smo i donji ekstrem (Njemačka, gdje su kreveti i bolnice koje su nadožuntali zbog korone, zjapili prazni. Koja je u vrijeme lockdowna pozivala ljude da dođu doktoru. „Nemojte zapustiti svoje redovne preglede!“ ) Pak tu imamo i Švedsku, koja nije lupila rigorozne mjere, a sustav joj nije kolabirao. Širenje, pa i umiranje im je brže nego u Danskoj, Norveškoj i Finskoj, ali sustav nije kolabirao. Mogu li se kreveti napuniti bar sa 17, 25, 38, 250 ljudi? Valjda sustav ipak može primiti neke ljude.

quote:

2. Maske: Nitko mi ne treba objasniti ni svrhu ni korisnost maski, od prvog dana mi je dovoljan samo zdrav razum. Evo ovako slikovito: ako nosite masku, a zaražena osoba koja ne nosi masku stoji metar od vas pljune u vaše lice, maska vas neće zaštiti jer su čestice virusa sitnije od vlakana maske i vi ćete ih udahnuti. Dakle zaražit ćete se. Međutim, ako nosite masku, a zaražena osoba koja NOSI masku stoji metar od vas pljune u vaše lice, nećete se zaraziti, zato jer ta njegova pljuvačka neće ni doći do vas, zapet će na njegovoj maski.

Smatram da maska usporava širenje, što znači da su mi lagali u samom startu. A zašto su lagali? Da im medicinsko osoblje i bolesnici u bolnicama ne ostanu bez te maske. Nešto opasno, zagonetno došlo iz Kine, dva mjeseca harači po Europi, a da oni nisu u stanju na vrijeme opskrbiti zdravstveni sustav s komadom jebene krpe! Već su tu pali ko kruška! Muljali i lagali, samo da bi sakrili svoju nespremnost i šlampavost. Tko puši tu spiku da se znanost zapitala o masci tek u ožujku 2020.?! Muljali su mi odmah u početku! Muljaju li mi nešto i sada?
Sličnu analogiju može povući i čovjek koji ne vjeruje u pomoć maske. I on je u jednom trenu slagan, jer ne može biti da maska pomaže i ne pomaže istovremeno. Kužiš?
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 16/10/2020 : 15:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
quote:
Originally posted by DODSFERD

Najveći problem je što ljudi (većinom ovi koji su u neutemeljenom strahu) gledaju stvari kroz nekakvu matematiku, a ona je samo teorija i nema nikakve veze s realnošću.

Stani malo Dods! Matematika ima veze s realnošću. Nemoj pak ni ti deklasirati matematiku, samo zato što ti netko proračunava kolaps zdravstvenog na način - Okoš bokoš prdne kokoš, koliko jaja treba Maja? Nije ni matematika kriva što je se toliko prostituira.
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 16/10/2020 : 17:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message
Zakacih i ja ovu viruscinu. Pocelo sa 37,8 temperaturom, pa se par dana kretalo od 37,2 do 38. Posle 3-4 dana odem i uradim test i pokazalo se da sam pozitivan. Odmarao par dana, onda otisao izvadio krv i uradio rendgen pluca. Upala desnog krila. Sad na kucnom lecenju sa gomilom lekova. Sve vreme normalno disem i da nije temperature ne bih ni znao da sam bolestan.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5024 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/10/2020 : 19:19:42  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message

quote:
Originally posted by grofica Varga

Gdje ti je brzina i vrijeme u računici? Pričamo o usporavanju, je l'? Doduše, kada razmislim, imaš ti i brzinu i vrijeme. Ali apsurdnu brzinu i vrijeme.

Tebi je u ovom proračunu brzina opterečenja sustava odletjela valjda u plus beskonačno, a vrijeme u kojem ti se to odvilo je otišlo u nulu. Tebi se ovo događa sad, odjednom. Cijela Hrvatska je oboljela i svi su se teleportirali u bolnicu. (Brzina neizmjerno velika, a vremenski interval je neizmjerno malen.)
S druge strane jednadžbe, kada se bolesnik jednom teleportira u bolnicu on tamo ostane zauvijek, nikad ne odlazi. S te strane pak imaš da je brzina rasterećenja otišla u nulu, a vrijeme otišlo u beskonačnost, u jedan limb bez kraja. (Brzina neizmjerno malena, a vremenski interval neizmjerno velik.)

Ako ćemo se hvatati pučkoškolske matematike, onda i tu treba postaviti zadatak s nekom logikom. Moramo nekako primjetiti da brzina ima neku svoju bitnost u priči o usporavanju. Dakle, da bi zaštitili sustav od kolapsa, brzina punjenja sustava treba biti manja od brzine pražnjenja sustava. (Bolesnici pak i ozdravljaju i umiru.) Tako mi ustvari postavljamo jednu nejednadžbu čije će rješenje dati dva broja, koje zovemo ekstremi. Donji ekstrem će biti nula, puni se nula kreveta. Gornji ekstrem je neki broj, neka brzina. Sve brzine koje se nalaze u intervalu između nule i tog broja ne ruše sustav. Sve brzine veće od tog broja, ruše sustav. Ili ako ćemo slikovito, vrč bolničkog sustava ima na dnu odvod iz kojeg on ispušta vodu (pražnjenje sustava), a brzina punjenja sustava je špina koja ulijeva vodu u vrč. Brzina kojom mi ulijevamo vodu u vrč može biti i brža i sporija. Najbitnije je da ta brzina ne bude veća od brzine kojom se voda izljeva, tj. da se nalazi u intervalu između donjeg ekstrema (nula) i gornjeg koji je onaj maksimum kojeg ne smije priječi.

Na sve ovo treba dodati i računanje faktora koji utječu i na vrijeme i brzinu. Onih faktora koji su pak varijable koje ovise o drugim varijablama. Ne znamo ni koji su to faktori, a kamoli da ih znamo još i izračunati. Staviti ih u ispravne odnose. Što mi znamo o derivacijama i ispitivanju toka grafa neke funkcije? To rade samo oni koji znaju matematiku. Tek kada nam matematičari dovedu jednadžbu u jedan rješivi red mi možemo nastaviti ubacivati naše pučkoškolske brojke i medicinske sestre. Tek onda dolazi dio „Marica je dobila 75% od 4 milijuna jabuka, didu je dala 20 %, 20% od toga je dida dao babi, 5% će napasti miševi. Koliko će jabuka pojesti miševi ako Marica ima 501 košaru?“

No, vratimo se na špinu. Nedoumice? Gdje smo mi u tom intervalu? Je l' taj interval baš toliko malen, da ne ostavlja dovoljno mjesta za manevar unutar njega? Može li se ta špina ipak malo otvoriti? Možda može, ali ne žele je otvoriti zbog zarade na cjepivu? Možda ne može i moramo ovako čekati cjepivo tko zna koliko dugo?

Imali smo prelazak gornjeg ekstrema (Italija), imali smo i donji ekstrem (Njemačka, gdje su kreveti i bolnice koje su nadožuntali zbog korone, zjapili prazni. Koja je u vrijeme lockdowna pozivala ljude da dođu doktoru. „Nemojte zapustiti svoje redovne preglede!“ ) Pak tu imamo i Švedsku, koja nije lupila rigorozne mjere, a sustav joj nije kolabirao. Širenje, pa i umiranje im je brže nego u Danskoj, Norveškoj i Finskoj, ali sustav nije kolabirao. Mogu li se kreveti napuniti bar sa 17, 25, 38, 250 ljudi? Valjda sustav ipak može primiti neke ljude.

Hvala na iscrpnom odgovoru u kojem si iznijela mišljenje za koje mi se čini da se manje više poklapa sa onim što sam ja htio reći.
Čini mi se da je ovo mali deja vu, da smo već imali sličnu situaciju na drugoj temi :)

Ja sam sam namjerno uzeo pojednostavljeni okoš-bokoš račun sa zaokruženim brojkama kako bi on bio svima razumljiv. Da sam ubacio diferencijalne jednaždbe koje prizivaš bojim se da to više ne bi bio slučaj. To je bio moj odgovor na teoriju "ionako se većina mora zaraziti da bi iskorjenili virus, pa ajmo se zaraziti što brže". Ja sam onda uzeo da je varijabla brzine najveća, kao što kažeš, da gravitira u beskonačno (jer "što brže" znači da se teži upravo tome) da bi pokazao kako u toj teoriji ipak nešto ne štima. Mislio sam da neće biti potrebno eksplicitno navoditi da je to u praksi nemoguće, i da ćete razumjeti poruku, no čini mi se da se sad već ponavljam, da je ovo opet deja vu, pa ću citirati sam sebe:

quote:

Naravno, nemoguće je postići tu instant istovremenu zarazu, no to je bila ilustracija da vidite što bi značio krajnji slučaj maksimalne teoretski moguće brzine širenja zaraze, i zašto se sve svodi na usporavanje te brzine. Ako je maksimalni kapacitet 500 ne moramo uopće doći blizu 80000, već na 501. pacijentu koji treba hospitalizaciju će se sustav početi raspadati.

quote:

Izgleda da je stvarno teško razumjeti što pišem. Što vi sve bukvalno shvaćate? Primjeri u obje točke su karikirani, ne stvarne situacije. Za prvi sam i sam napisao da je u stvarnosti nemoguć, hvala na ponavljanju mojih riječi, a služio je kao odgovor onima koji govore "pa čemu mjere, ajmo čim prije do imuniteta krda, to je jedini izlaz". Odgovor što bi značilo to "čim prije".

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5024 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/10/2020 : 19:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:

[quote]

Svaka zemlja ima svoj kapacitet. Sudeći po onome što hrvatski doktori koji rade na tim odjelima ovih dana pričaju mi smo već u ovom trenutku dok se ovdje dopisujemo blizu vrha našeg kapaciteta.

(Čičin-Šain je sinoć u otvorenom spomenuo da bolnica u Berlinu više nema slobodnih kapaciteta i preusmjerava nove slučajeve drugdje, nisam točno ulovio o kojoj je bolnici riječ, nemojte me loviti za riječ ako imate provjerenije informacije).
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/10/2020 : 19:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:

quote:

Najveći problem je što ljudi (većinom ovi koji su u neutemeljenom strahu) gledaju stvari kroz nekakvu matematiku, a ona je samo teorija i nema nikakve veze s realnošću.

Stani malo Dods! Matematika ima veze s realnošću. Nemoj pak ni ti deklasirati matematiku, samo zato što ti netko proračunava kolaps zdravstvenog na način - Okoš bokoš prdne kokoš, koliko jaja treba Maja? Nije ni matematika kriva što je se toliko prostituira.

Ma istina to što kažeš, ali ja ovdje nisam mislio na matematiku općenito već na situacije koje u stvarnosti nisu moguće.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/10/2020 : 20:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Evo nešto od međunarodne skupine znanstvenika koja malo logičnije razmišlja. Iako na ovakve stvari gotovo nikad ne obraćam pozornost, ovu deklaraciju sam obavezno potpisao sa svim svojim podacima.

https://dokumentarac.com/covid-19/5275/

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 16/10/2020 : 20:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
Ekipa javite im da se brinu bez veze oko izmišljene bolesti. I neka bace maske u smeće, nikakve koristi od njih, pa to već svaki forumaš zna.

"Brojke su grozne i radimo u vrlo teškim prilikama", kazao je Tomaž Vovko, specijalist infektologije i intenzivne medicine na odjelu intenzivne njege Sveučilišnog kliničkog centra (UKC) u Ljubljani.

"U uobičajenim okolnostima jedan liječnik na intenzivnoj brine se za 1,7 pacijenata, a sada je taj omjer jedan na pet", rekao je Vovko i naglasio da su ondje liječnici i sestre na izmaku snaga.

"Svi naši kreveti su puni, kapaciteti svakog sustava su ograničeni, pa će i kvaliteta skrbi pasti", upozorio je Vovko i pozvao stanovnike da se pridržavaju epidemioloških mjera, posebno nošenja maski.

KOORDINATOR bolničkog liječenja oboljelih od covida-19 u KB Dubrava Ivica Lukšić rekao je kako ta bolnica trenutno ima 97 korona-bolesnika od predviđenih 160 kreveta, ali ako bi se nastavio trend porasta broja oboljelih, onda bi kapaciteti mogli postati nedostatni.

I sve to nakon 2-3 tjedna pojačane aktivnosti virusa. Čudo što taj placebo efekt radi ljudima.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/10/2020 : 21:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Fasciniran sam kako te svemoćne maske zaustavljaju virus, neki dan u Francuskoj pronašli 30 000 novih slučajeva iako već mjesecima nose maske i na otvorenom.
Ove povećane brojke su došle k'o naručene za nastavak promoviranje medijske propagande zastrašivanja i stvaranja osjećaja krivice kod svake ljudske jedinke.
Malo li je dosadašnjeg terora? Što je sljedeće, nošenje maski u kućama 24 sata dnevno?

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 16/10/2020 : 23:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Bravo, bravo, bravo
u to bi se morali uključiti i mi i vi i svi iz ostalih evropskih država

https://www.youtube.com/watch?v=j5MS83-yLsQ

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 16/10/2020 23:07:13
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 16/10/2020 : 23:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Kronologija i uzroci famoznog "drugog vala" u Sloveniji.

Sve je počelo onim fiaskom od karantine/zabrane putovanja u Hrvatskoj. Povod za to je bio porast pozitivnih testova, neke ozbiljne analize nakon toga nije bilo, ali sumnjam da je uzrok u prvom redu bio veči broj testova i bolje targetiranja, a nije uzet a u obzir činjenica, da je u prolječe detektirano 10-15× manji broj inficiranih ali te brojke nitko nije uzeo u kalkulaciju

Zbog slovenskih vaučera, te mjera čekanja/skračenog radnog vremena, ljudi su imali vremena i novca pa su navalili na slovenska turistička središta. Na osnovu onog što sam vidio kod nas u MB, u Strunjanu i u termama Podčetrtek, zadnji tjedan 8. i onaj prijelazni tjedan u 9. mjesec, ljudi su se doslovno spoticali jedan preko drugog.

Pošto simptoma kod djece i mladih roditelja praktički nema, nisu ni znali da su zarazni, pa je prvih 14 dana pojačanog širenja prošlo ispod radara. Sa druge odgovorni su se ponašali kao da epidemije nema, odnosno je ta "pobjeđena", i državna uprava je kao svake druge godine preko ljeta "šaltala u ler", a u 9. mjesecu se više bavila zaostalim problemima i z prolječa.
Za to vrijeme (sredina 9.mjeseca) zbog ljepog vremena, nastavlja se sa raznim obiteljskim slavljima i druženjima, počinju izvan školske aktivnosti...i več tada, a da nitko nije primjetio, situacija leti u 3pm. Država za to vrijeme lovi svoj rep i prijeti mjerama, jer nema nikakvih mehanizama niti ideje, kako navedenu situaciju pratiti ili kontrolirati.

Krajem 9,-og mjeseca (na umu je treba imati, da do pojave simptoma treba bar tjedan ili čak dva), zdravstvene vlasti počinju shvačati, da se nešto događa. Priznaju, da se slučajevi pojavljaju svuda, bez neke epidemiološke logike (situacije je tada bila izgubljena več dva tjedna, a tek danas, 16.10. su zvanično priznali, da pračenje i istraživanje inficiranih više nema nikakvog efekta i da če time prestati). Vlada u svojoj nemoči, nesposobnosti i pomanjkanju bilo kakve vizije, počinje optuživati zaražene, da skrivaju informacije i prijetiti novim mjerama. Ljudi od jednom ne znaju šta se dogodilo, ali osječaju, da je vrag odnio šalu i da če uskoro stiči nove mjere i zabrane, pa ubrzano pokušaju realizirati šta se još može, i time još pojačaju širenje. U taj koloplet se je uključila i crkva, pa je pomaknula krizme par tjedana unaprijed. Za to vrijeme dio pametnijih doktora zbroji 2 i 2 i počne testiranja po familijam poznanstvima i slično, broj pozitivnih zato odleti u nebo, a vlada počinje odgovarati još glupljim i nekoristnijim mjerama.

Ako smo u 5 mjesecu bili na 3% imune populacije, sada smo vjerojatni negdje između 5 i 8% (zavisi koliko je "promašenih" iz 9.mjeseca). Aktivnih slučajeva je prema zvaničnim podacima oko 4000, što realno znači 5-6.000. Progoze za naprijed su dosta teške, ali sljedeče se sigurno može reči. Efekt današnjih mjera če se vidjeti tek za 7-10 dana, a do tada če se još bilježiti rast slučajeva. Ako uspijemo doči do 10-15% imunih, porast, če se početi smanjivati prirodnim putem vjerojatno če populacija socialno aktivnijih do tada bude u velikoj mjeri imuna (SIR i slični matematički modeli pretpostavljaju, da su svi ljudi jednaki, ali to nije istina).

Mediji kod nas su u totalnom "5 do 12" modu, ali svejedno ima tu nešto pozitivnog - zbog večeg broja infekcija brže če se povečavati udio imunih u cijeloj populaciji (famozna imunost krda), izgleda da se testovima zahvati veči dio inficiranih, pa su i brojke relevantnije, što pokazuje i manji broj umrlih nego u prolječe. Po mome je pozitivno i to, da če ova situacija prisiliti medicinu, da se prilagodi epidemiji, a ne da epidemiju pokuša ugurati u postoječe obrazce. Neke stvari su več počeli mjenjati. I, bar za sada, su vlasti dovoljno pametne, da ne diraju industriju.

Sa druge strane još uvijek se ne radi imunološki testovi (tako za cijelu populacije, kako i za kritičke populacije - doktore i sestre), uvode se glupe i nepotrebne mjere (lockdown škola) a dokazano nesposobni ljudi ostaju na funkcijama.

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 16/10/2020 : 23:48:37  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by Risar_69

Bravo, bravo, bravo
u to bi se morali uključiti i mi i vi i svi iz ostalih evropskih država

https://www.youtube.com/watch?v=j5MS83-yLsQ

Ova Aleksićka je luda ko zvečka

Francuzi svoja štablije procesiraju zbog nedovoljnih i neuspješnih mjera
https://www.bbc.com/news/world-europe-54535358

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 17/10/2020 : 00:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
https://www.hop.com.hr/2020/09/02/prof-dr-sc-velo-markovski-znanstvenik-infektolog-pcr-tehnologija-testovi-za-covid-19-nije-dobra-za-dijagnosticiranje-cijeli-genom-virusa-ima-30-000-sekvencia-ova-tehnologija-dizajnirana/?fbclid=IwAR2j2hmKoh2TEWxcgOjLtKTcq9FXR2kUYZRwFE0J8MFPcJS1KKlFaKHZqFQ

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/10/2020 : 00:58:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Čovjek je izvukao javno dostupne podatke za Srbiju u zadnjih 10 godina koji obuhvaćaju broj ukupno umrlih, te izdvojio umrle od plućnih bolesti. I vidi vraga, ti brojevi zadnjih godina nemaju gotovo nikakva odstupanja, a tako će sigurno biti i ove godine.
Ništa se sada ne događa drugačije nego što se ranije događalo, kada ti stalno umire podjednak broj ljudi od plućnih bolesti kao da je više bitno je li u pitanju pneumonija, korona ili nešto drugo slično tome. Bilo bi zanimljivo izvući slične podatke za Hrvatsku baš za plućne bolesti, iako je javno poznato kako je u prvih 6 mjeseci bilo sveukupno manje umrlih nego lani u istom periodu.

https://youtu.be/nvjTCvHtmmQ?t=506

Edited by - DODSFERD on 17/10/2020 01:00:42
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2355 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 17/10/2020 : 01:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message
Bit će zanimljivo kad se najveća pošast ovog stoljeća(a djelom i prošlog) karcinom pokaže u punom sjaju,koji je sad stavljen u drugi plan.

#!??
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3028 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 17/10/2020 : 18:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
sinoć bio u jednom baru u zg, krcato, nema razmaka nema maski i sve same žene.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 17/10/2020 : 19:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
https://www.youtube.com/watch?v=H7Vgld_mWcs

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/10/2020 : 20:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:
Originally posted by xilrion

Ništa čudno, one su dokazano otpornije, a često imaju i veća muda od tzv. muškaraca.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/10/2020 : 21:10:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:
Originally posted by Risar_69

https://www.youtube.com/watch?v=H7Vgld_mWcs

Cenzura radi sve u 16, nisu na udaru samo obični građani već i medicinski stručnjaci koji govore drugačije od nametnute propagande.
Pogledao sam taj video i po meni je jedino sporno povezivanje 5G mreže s ovim virusom, sve drugo itekako ima logike, pogotovo kad su u pitanju razna pretjerivanja po medijima.
TV pogledam samo kad ga netko drugi ima upaljenog u mojoj blizini, i baš danas čujem kako Plenky kaže (namjerno ili slučajno) nešto u stilu ''mnogi očekuju da ih ova prehlada neće jako pogoditi, ali ima onih koje hoće i koji zbog toga mogu umrijeti''.
Pa koga oni više prave budalama kad i sami priznaju kako je virus tek malo jača prehlada.

Go to Top of Page

Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 18/10/2020 : 08:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dermentor a Private Message
https://www.hop.com.hr/2020/09/02/prof-dr-sc-velo-markovski-znanstvenik-infektolog-pcr-tehnologija-testovi-za-covid-19-nije-dobra-za-dijagnosticiranje-cijeli-genom-virusa-ima-30-000-sekvencia-ova-tehnologija-dizajnirana/?fbclid=IwAR2j2hmKoh2TEWxcgOjLtKTcq9FXR2kUYZRwFE0J8MFPcJS1KKlFaKHZqFQ
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7778 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 18/10/2020 : 12:08:22  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
Nasa crvena kontra ofanziva bioloskim oruzjem po trulom zapadu u potpunosti uspjela..
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3028 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 18/10/2020 : 16:32:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by xilrion

Ništa čudno, one su dokazano otpornije, a često imaju i veća muda od tzv. muškaraca.

A i više ih svrbi dolje.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.11 seconds. Snitz Forums 2000