forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 18/10/2020 : 17:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
quote:
Originally posted by Cuvam starudije

Zakacih i ja ovu viruscinu. Pocelo sa 37,8 temperaturom, pa se par dana kretalo od 37,2 do 38. Posle 3-4 dana odem i uradim test i pokazalo se da sam pozitivan. Odmarao par dana, onda otisao izvadio krv i uradio rendgen pluca. Upala desnog krila. Sad na kucnom lecenju sa gomilom lekova. Sve vreme normalno disem i da nije temperature ne bih ni znao da sam bolestan.

Želim ti brz i uspješan oporavak!
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 18/10/2020 : 17:48:58  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
quote:
Originally posted by vukozec

Hvala na iscrpnom odgovoru u kojem si iznijela mišljenje za koje mi se čini da se manje više poklapa sa onim što sam ja htio reći.
Čini mi se da je ovo mali deja vu, da smo već imali sličnu situaciju na drugoj temi :)

Ja sam sam namjerno uzeo pojednostavljeni okoš-bokoš račun sa zaokruženim brojkama kako bi on bio svima razumljiv. Da sam ubacio diferencijalne jednaždbe koje prizivaš bojim se da to više ne bi bio slučaj. To je bio moj odgovor na teoriju "ionako se većina mora zaraziti da bi iskorjenili virus, pa ajmo se zaraziti što brže". Ja sam onda uzeo da je varijabla brzine najveća, kao što kažeš, da gravitira u beskonačno (jer "što brže" znači da se teži upravo tome) da bi pokazao kako u toj teoriji ipak nešto ne štima. Mislio sam da neće biti potrebno eksplicitno navoditi da je to u praksi nemoguće, i da ćete razumjeti poruku, no čini mi se da se sad već ponavljam, da je ovo opet deja vu, pa ću citirati sam sebe:

quote:

Naravno, nemoguće je postići tu instant istovremenu zarazu, no to je bila ilustracija da vidite što bi značio krajnji slučaj maksimalne teoretski moguće brzine širenja zaraze, i zašto se sve svodi na usporavanje te brzine. Ako je maksimalni kapacitet 500 ne moramo uopće doći blizu 80000, već na 501. pacijentu koji treba hospitalizaciju će se sustav početi raspadati.

quote:

Izgleda da je stvarno teško razumjeti što pišem. Što vi sve bukvalno shvaćate? Primjeri u obje točke su karikirani, ne stvarne situacije. Za prvi sam i sam napisao da je u stvarnosti nemoguć, hvala na ponavljanju mojih riječi, a služio je kao odgovor onima koji govore "pa čemu mjere, ajmo čim prije do imuniteta krda, to je jedini izlaz". Odgovor što bi značilo to "čim prije".

Ma ovo su samo tvoja izmotavanja, nakon što je Dods vidio kako u računici nešto ne štima. Matematika jest bukvalna i treba je tako shvaćati.

Razumiju tebe ljudi kada kažeš „Štiti se zdravstveni sustav od kolapsa.“ Ali dokaz tog argumenta nije tvoja matematika, zato što si pogriješio. Jednostavno ne možeš to tako računati! Jednostavno ne smiješ stavljati takvu brzinu i vrijeme!

Probajmo ovako... Kokoš je dala 1 jaje, pa 2 jaja, pa 2 jaja, pa 1 jaje. Ako nas jedino zanima - koliko jaja ima Maja?, onda tu brzina može težiti u beskonačnost, a vremenski interval može odlaziti u nulu. Nama je samo bitno znati da Maja ima 6 jaja.

Zamisli sada da matematika mora odgovoriti na pitanje - Može li Maja u 14:00 sati, napraviti kajganu od 3 jaja? I onda ti uletiš „Naravno da može, glupi li ste svi?! 1+2+2+1 = 6. Eto vam dokaz! Dovoljna je pučkoškolska matematika i zdrav razum!. Ja sam malo iskarikirao, da vam dokažem 6 je veći od 3. Tko ima 6 jaja može raditi kajganu od 3. Zašto ste tako bukvalni?!“ To je dragi moj - pogrešno! Zanemarivanje brzine i vremena, te jednostavno zbrajanje jaja ne daje dokaz da Maja može raditi kajganu od 3 jaja u 14:00. Zašto? Zato što nam je bitno koje se promjene događaju u kokošinjcu. Točno vrijeme i točna brzina tu igra važnu ulogu. Bitno nam je točno znati koliko brzo kokoš daje jaja i u kojem će vremenskom intervalu Maja imati 3 ili više jaja, te nalazi li se 14:00 h u tom vremenskom intervalu.

Sada zamisli tek jedan realističan sustav u kojemu Maja može imati u frižideru jaja koje je kokoš dala jučer, i da Maja ima mater, ćaću, brata Pericu i sestru Maricu, koji uzimaju Majina jaja. Zamisli tek što sve tu moramo uvažavati da bi dali točan odgovor.

Ne vrijeđa mene to što ti misliš drugačije. Ali kada mi netko uleti u stilu „Glupi li ste, sad ću vam objasniti, bitan vam je zdrav razum i pučkoškolska matematika“, pa mi izbaci nešto što je netočno i u kontekstu pučkoškolske matematike... To ne cijenim. Ne cijenim to ni kad je izračun točan, a moš mislit onda kad je još i to netočno. Nedan ti gušta! (Ako ćemo dalmatinski!)

quote:

Svaka zemlja ima svoj kapacitet. Sudeći po onome što hrvatski doktori koji rade na tim odjelima ovih dana pričaju mi smo već u ovom trenutku dok se ovdje dopisujemo blizu vrha našeg kapaciteta.

(Čičin-Šain je sinoć u otvorenom spomenuo da bolnica u Berlinu više nema slobodnih kapaciteta i preusmjerava nove slučajeve drugdje, nisam točno ulovio o kojoj je bolnici riječ, nemojte me loviti za riječ ako imate provjerenije informacije).

Dragi moj, da ja njima vjerujem, ne bih se ni zapitkivala. Znam čitati i imam internet. Vjerovala bih i spavala mirnim snom pravednika.

Kolaps bolnice u Berlinu... Prvo mi je došlo da ti odgovorim kako nisam Grunf iz Alan Forda pa da ću mlatarati ovuda, na osnovu neke poluinformacije, od nekog, u nekoj emisiji, koji je spomenuo neku bolnicu... Ali budući da sam sva dobra, mila i pristojna, ipak ću odgovoriti.
Svašta je bilo u Berlinu ako ćemo gledati zabrinute poruke ljudi koji su mi pisali iz Hrv. Kad bih sve to popušila, došla bih do zaključka da mi pokapaju mrtvace ispod prozora, a ja to ne kužim.

Možda neka klinikica s desetak kreveta uistinu preusmjerava slučajeve. Ne mora biti da čovjek laže. Mora li značiti da je to zbog korone? Ovo sve ulazi u domene nekih poluinformacija. Je l' možda bila neka jača prometna u blizini te klinike, pa su puniji nego inače? Možda su specijalizirani za neke rakove gušterača i što ti ja znam, pa ni ne žele da im dolaze ljudi s koronom. Ne da mi se lupati. Da je neka važna bolnica to bi se doznalo.

Je l' se govorilo u emisiji i o nekim drugim problemima koje Berlin ima? Prošlo je samo 30 godina od pada zida, a oni se opet nalaze u sustavu gdje susjed susjeda prijavljuje policiji. Kao da su opet u doba DDR-a i Stazija.

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 18/10/2020 : 18:57:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
maske su više štetne nego koristne, kao i test koji ne radi,...
https://www.youtube.com/watch?v=mPpfdqUDDdc

ako bar malo razumete slovenački
https://www.facebook.com/david.cremoznik/videos/10222183856452794

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 18/10/2020 19:36:10
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4762 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 18/10/2020 : 19:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
Grofica Varga, budeš li se nastavila ovako maliciozno i bezobrazno obraćati nitko te više neće uzimati za ozbiljno. Idi radije pripremiti neki kolač, isplesti čipku ili što već vi žene radite...

Go kneel and weep
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10523 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 18/10/2020 : 20:18:21  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by drogsy

Grofica Varga, budeš li se nastavila ovako maliciozno i bezobrazno obraćati nitko te više neće uzimati za ozbiljno. Idi radije pripremiti neki kolač, isplesti čipku ili što već vi žene radite...

Rijetko ovde zalazin jer iman osjećaj kad uđen na topic da san otvorija vrata od kokošinjca sa 50 histeričnih kokoši.
I onda zaokret. Konačno neko ko ne kokodače.
I vidi vraga jedina koja ne kokodače žensko

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 18/10/2020 : 21:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Da čovjek ne povjeruje do koje granice ide ovo ludilo, najbolje da se ljudi uopće ne druže da ne bi slučajno porastao broj stanovnika.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=10&dd=18&nav_id=1749541

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5024 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 18/10/2020 : 22:05:22  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:
Originally posted by grofica Varga

...

Razumiju tebe ljudi kada kažeš „Štiti se zdravstveni sustav od kolapsa.“

...

Bitno je da je poanta jasna, sljedeći put je bolje iskomuniciram ;)
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/10/2020 : 09:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Eto, preko noci kod nas razglasena epidemija, na poslu 2 zarazenih, jedan trakt zatvoren gdje su to dvoje radili (4 odjeljka - radim u vrticu, u uredu), jedino nemam pojma sta ce sada imati ostalai zaposleni iz tog trakta, koji status. Ovi nasi nisu sposobni izdati odluku o karanteni ni u mjesec dana (i dalje cekamo na ove iz septembra, ali oni su barem dobili email od strane Nacionalnog instituta za javno zdravstvo), a sada nisu izdali nista... bit ce jos veselo, neki ce imati bolovane, drugi... treci...?

Monday, monday...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8887 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/10/2020 : 11:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
...i tako meni civilna zaštita u pratnji policije svako malo u posjeti... i ne jebe mene što oni dolaze niti što se ogrebu za mukte cugu. Jebe mene što svaki ima zna se člansku iskaznicu i što je svaki od njih zaposlen, oslobođen svoga pravog posla kako bi obavljao ovaj i prima dvije plaće, a nezaposlenih na zavodu kolko oćeš.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47475 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/10/2020 : 11:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Tonto

...i tako meni civilna zaštita u pratnji policije svako malo u posjeti... i ne jebe mene što oni dolaze niti što se ogrebu za mukte cugu. Jebe mene što svaki ima zna se člansku iskaznicu i što je svaki od njih zaposlen, oslobođen svoga pravog posla kako bi obavljao ovaj i prima dvije plaće, a nezaposlenih na zavodu kolko oćeš.

to je samo privid , nezaposlenih praktički nema. kome se radilo taj je otiša u dojč,ireland ili već negdi. Na birou su starci, invalidi ili oni koje boli q.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8887 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/10/2020 : 11:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

to je samo privid , nezaposlenih praktički nema. kome se radilo taj je otiša u dojč,ireland ili već negdi. Na birou su starci, invalidi ili oni koje boli q.

Sigurno ima onih kojima bi taj poslić više koristio od već zaposlenih uhljeba.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47475 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/10/2020 : 12:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by lwood

quote:

Sigurno ima onih kojima bi taj poslić više koristio od već zaposlenih uhljeba.

sigurno bi,al ka da njih neko nešto pita.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/10/2020 : 12:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Poslije razglasenja epidemije, od sutra se uvodi i policijski sat (između 21h i 6h ako sam dobro cuo).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 19/10/2020 14:59:54
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 19/10/2020 : 14:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
https://lbry.tv/@MarijaS:8/ADVOKATI-IZ-CELOG-SVETA-POCINJU-SA-TUZBAMA-ZBOG-ZLOCINA-PROTIV-COVECANSTVA:2

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/10/2020 : 14:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:

Dobro, daj...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12807 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 19/10/2020 : 15:18:57  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Ironija, zajebancija, mladjo, barem sam ja tako shvatio. A nisam neki stručnjak.

Have mercy
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 19/10/2020 : 17:07:45  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
quote:

Idi radije pripremiti neki kolač

Polako... Ispucan li sad svo brašno i kvas, neće ga biti za drugi lockdown.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5024 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 19/10/2020 : 17:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

quote:

Dobro, daj...

Mlađo, to je bio sarkastični upis upućen meni, ne grofici.

(naravno, omašio je čitav fudbal, jer grofica i ja smo sasvim pristojno razgovarali)
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5024 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 19/10/2020 : 17:44:05  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
On topic: napravih danas serološki test na antitijela (bio lagano virozan nedavno, a i ukućani, pa da provjerim). Negativan. Više sreće drugi put ;)
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4762 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 19/10/2020 : 17:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
Mlađo, nisam ti ja Anto

Go kneel and weep
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/10/2020 : 19:01:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Dobro, dobro, bitno da se nitko ne ljuti na nikoga:D

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 19/10/2020 : 22:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Avstralija uvaja digitalno vstopno karto, ki bo kmalu vsebovala tudi digitalni certifikat o cepljenju. Napovedi tistih, ki jih označujete za teoretike zarote, se počasi uresničujejo. Ko bo to prešlo v passporte sploh ne boš mogel potovati v tujino brez da bi imel v sistemu zabeleženo da si cepljen. Kontrola, nadzor in sledenje se stopnjujejo pod pretvezo napredka in zdravstvene zaščite.

Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 19/10/2020 : 22:31:50  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message
quote:
Originally posted by Risar_69

https://lbry.tv/@MarijaS:8/ADVOKATI-IZ-CELOG-SVETA-POCINJU-SA-TUZBAMA-ZBOG-ZLOCINA-PROTIV-COVECANSTVA:2

Ovi lešinari jedva dočekali.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/10/2020 : 01:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Stojić uvijek bez dlake na jeziku. https://youtu.be/COmrTOLTwXE?t=267

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/10/2020 : 01:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message

Edited by - DODSFERD on 20/10/2020 01:15:46
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.84 seconds. Snitz Forums 2000